Καλημέρα από την βόρεια Αμερική. Εδώ και τριάντα χρόνια φωνάζουμε (στην Κύπρο) για την καταστροφή της Ελληνικής και Χριστιανικής μας κληρονομιάς στον κατεχόμενο βορρά από το Τούρκικο καθεστώς. Η φωτογραφία που επισυνάπτω δεν είναι από την βόρεια Κύπρο, αλλά από τους ...αγώνες των "φοιτητών" (τα εισαγωγικά δεν τα βάζω τυχαία) στην κατάληψη της Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ. Και εις ανώτερα.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Καταλήψεις, το τελευταίο καταφύγιο του κάθε αλήτη
- Μέλος που άνοιξε το νήμα mdanton
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 238
- Εμφανίσεις 11K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Κατ'αρχην δεν είμαι θρήσκος. Αυτό όμως δεν είναι το θέμα μας. Το θέμα είναι ότι ο όρος του "πανεπιστημιακού ασύλου" στην Ελλάδα είναι παρεξηγημένος. Υπάρχει και κάτι άλλο: Ότι αν το ένα δέκατο τέτοιας καταστροφής και βεβήλωσης συνέβαινε σε ένα τζαμί ή μια συναγωγή (που θα ήταν απόλυτα καταδικαστέο βεβαίως) οι πρώτοι που θα το καταδίκαζαν θα ήταν οι πιο πάνω και μάλιστα χρησιμοποιώντας διάφορες ξύλινες ορολογίες.
Κατ'αρχην δεν είμαι θρήσκος. Αυτό όμως δεν είναι το θέμα μας. Το θέμα είναι ότι ο όρος του "πανεπιστημιακού ασύλου" στην Ελλάδα είναι παρεξηγημένος. Υπάρχει και κάτι άλλο: Ότι αν το ένα δέκατο τέτοιας καταστροφής και βεβήλωσης συνέβαινε σε ένα τζαμί ή μια συναγωγή (που θα ήταν απόλυτα καταδικαστέο βεβαίως) οι πρώτοι που θα το καταδίκαζαν θα ήταν οι πιο πάνω και μάλιστα χρησιμοποιώντας διάφορες ξύλινες ορολογίες.
Σαν ένομος και φορολογούμενος πολίτης ΔΕΝ ανέχομαι από κανένα κολοπαίδι με όποια ψυχολογικά ή αντικυβερνητικά προβλήματα να σπάει ότι βρει μπροστά του, ότι και όπου βρίσκεται αυτό. Και φυσικά πρέπει να καταργηθεί το άσυλο διότι πολύ απλά γαμήσαμε εντελώς την ερμηνεία του. Αυτήν τη στιγμή το άσυλο εξυπηρετεί μόνο τους αλήτες και τους δήθεν αντιεξουσιαστές! Δεν θέλω να ξεκινήσω αντιπαράθεση εδώ αλλά δυστηχώς έχει παραγίνει με το κάθε μπάσταρδο!
LeoKnight7
Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Οκτ 2006
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Ρε chrysarge, πάλι αντιχριστιανικό παραλήρημα;
ʼλλο θέμα μας αφορά εδώ. Και στο ξαναείπα.
Αηδίασε όσο θέλεις. Για πάρτη σου και μόνο.
Ο,τιδήποτε προσβάλλει τον άλλο δεν έχεις δικαίωμα να το λες με το πρόσχημα της ελευθερίας έκφρασης!
Αλλά... τι βλακείες! Τα λέω αυτά σε κάποιον που μίλαγε για αυνανισμό με νεκρά τρωκτικά! ʼστο! Γράψε άκυρο, εσύ έχεις ξεφύγει ολοκληρωτικά. Αν και κατά 99% όλα αυτά τα κάνεις μόνο για να τραβήξεις την προσοχή και να προκαλέσεις φασαρία.
Είπαμε! Τα κατσαρόλια μόνο όταν τα χτυπάς τραβάνε την προσοχή!
ʼλλο θέμα μας αφορά εδώ. Και στο ξαναείπα.
Αηδίασε όσο θέλεις. Για πάρτη σου και μόνο.
Ο,τιδήποτε προσβάλλει τον άλλο δεν έχεις δικαίωμα να το λες με το πρόσχημα της ελευθερίας έκφρασης!
Αλλά... τι βλακείες! Τα λέω αυτά σε κάποιον που μίλαγε για αυνανισμό με νεκρά τρωκτικά! ʼστο! Γράψε άκυρο, εσύ έχεις ξεφύγει ολοκληρωτικά. Αν και κατά 99% όλα αυτά τα κάνεις μόνο για να τραβήξεις την προσοχή και να προκαλέσεις φασαρία.
Είπαμε! Τα κατσαρόλια μόνο όταν τα χτυπάς τραβάνε την προσοχή!
Έχεις δικαίωμα να πιστεύεις στον Ιησού, στον Βούδα κλπ. Δεν έχεις όμως κανένα απολύτως δικαίωμα να καταστρέφεις τα σύμβολα και την παράδοση ενός λαού, είτε αυτό ονομάζεται Ελληνική σημαία, είτε Τουρκική σημαία, είτε άγαλμα του Απόλλωνα και της Ήρας ή του Βούδα. Ολίγον με ενδιαφέρει αν ο χριστιανισμός αποτελεί αίρεση του Ιουδαισμού. Αυτή είναι η θρησκεία που επέλεξε η σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία του έθνους μας. Deal with it (που λένε και οι ιθαγενείς εδώ). Επιπλέον, τα πανεπιστήμια ΔΕΝ ανήκουν μόνο στους σημερινούς φοιτητές, αλλά σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Μάλιστα, μπορεί κάποιος να πει ότι ο φορολογούμενος Έλληνας πολίτης (οι περισσότεροι εδώ μέσα δηλαδή) πρέπει να έχει μεγαλύτερο λόγο για τα Ελληνικά πανεπιστήμια (όπως και για ό,τιδήποτε άλλο συμβαίνει στην κοινωνία) από κάποιον μη-φορολογούμενο, που είναι και η πλειοψηφία των φοιτητών.
λαγαρος
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Νοε 2006
- Like
- 4
- Πόντοι
- 16
πιστευετε πραγματικα οτι ολοι αυτοι οι τζερτζελεδες γινονται εξ αιτιας μιας ιδεολογιας, και δεν ειναι αποτελεσμα ενος σχεδιου με συγκεκριμενους στοχους και σκοπο την εξυπηρετιση των συμφεροντων ολων αυτων που αποκομιζουν πολιτικα η οικονομικα ωφελη απο τετοιες ενεργειες?????
αν οι εκαστοτε κυβερνωντες αδυνατουν να συλαβουν αυτους που παρανομουν μηπως να βαζαμε στην θεση τους τους απιαστους που σαν ποιο ικανοι(εκ του αποτελεσματος)θα τα καταφερναν καλλιτερα και ετσι θα περναγαμε ολοι ποιο ησυχα?????
μηπως για να στεκουν στην εξουσια οι ανικανοι χρειαζονται αυτα παρατραγουδα καθε τοσο για να λενε και οι γιαγιαδες : ti να σου κανει βρε παιδακι μου και ο κακομοιρης ο πολυδωρας αφου ειναι το ασυλο???????
για σκεψου..........
αν οι εκαστοτε κυβερνωντες αδυνατουν να συλαβουν αυτους που παρανομουν μηπως να βαζαμε στην θεση τους τους απιαστους που σαν ποιο ικανοι(εκ του αποτελεσματος)θα τα καταφερναν καλλιτερα και ετσι θα περναγαμε ολοι ποιο ησυχα?????
μηπως για να στεκουν στην εξουσια οι ανικανοι χρειαζονται αυτα παρατραγουδα καθε τοσο για να λενε και οι γιαγιαδες : ti να σου κανει βρε παιδακι μου και ο κακομοιρης ο πολυδωρας αφου ειναι το ασυλο???????
για σκεψου..........
Γνωμη μου οτι το ακαδημαικο ασυλο εχει γινει ασπιδα του καθε "πονηρου", με την συμφωνη γνωμη των καθηγητων, που στην πλειοψηφια τους ειναι καθικια, εξ'ου και η λυσσα τους κατα των ιδιωτικων πανεπιστημιων.Απλα, δεν θελουν να χασουν την βολη τους. Για καποιο λογο, στην Ελλαδα, η ακαδημαικη ιδιοτητα ειναι σε ιδιαιτερα ψηλο επιπεδο εκτιμησης.
petrospelekanos
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Ιαν 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 6
Σαν ένομος και φορολογούμενος πολίτης ΔΕΝ ανέχομαι από κανένα κολοπαίδι με όποια ψυχολογικά ή αντικυβερνητικά προβλήματα να σπάει ότι βρει μπροστά του, ότι και όπου βρίσκεται αυτό. Και φυσικά πρέπει να καταργηθεί το άσυλο διότι πολύ απλά γαμήσαμε εντελώς την ερμηνεία του. Αυτήν τη στιγμή το άσυλο εξυπηρετεί μόνο τους αλήτες και τους δήθεν αντιεξουσιαστές! Δεν θέλω να ξεκινήσω αντιπαράθεση εδώ αλλά δυστηχώς έχει παραγίνει με το κάθε μπάσταρδο!
Πονάει το κεφάλι, κόβουμε το κεφάλι δηλαδή.
Αλλά δεν βλέπω κανέναν να προτείνει να καταργηθεί π.χ. το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, που κι εκεί γίνονται απο τους χούλιγκανς οι ίδιες και μεγαλύτερες καφρίλες απ' αυτά που περιγράφετε (και που έχω επιφυλάξεις να τα πιστέψω αν δεν δω τις πηγές απο τις οποίες προέρχονται οι ειδήσεις και οι φωτογραφίες).
Πάντως σκεφτείτε να καταργηθεί κάποτε το άσυλο -με τη σύμφωνη γνώμη σας- και να αποδειχθεί εκ των υστέρων οτι οι προβοκάτσιες αυτές που περιγράφετε (όπως και τα σπασίματα, οι καταστροφές αυτοκινήτων κλπ) ήταν ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ με κάποιους αστυνομικους κύκλους που πάντα έφερναν την ανωμαλία στις δημοκρατικές εξελίξεις. Μπορείτε να το αποκλείσετε;
Και επειδή αρκετοί εδωμέσα έχετε ειρωνευτεί τις καταλήψεις, τις πορείες, τις διαδηλώσεις και τις απεργίες, προτείνετε ευθέως την διά νόμου κατάργησή τους; Θα ήταν απείρως πιο έντιμο να το λέγατε παρά να το γυροφέρνετε.
Υ.Γ. Και βέβαια, σαν έντιμος και φορολογούμενος πολίτης κι εγώ, ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ αντικοινωνικές συμπεριφορές οργάνων της τάξης που ΚΑΙ ΕΓΩ πληρώνω τους μισθούς τους, και που μετά βαφτίζονται "πρόσκρουση σε ζαρντινιέρα".
petrospelekanos
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Ιαν 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 6
Γνωμη μου οτι το ακαδημαικο ασυλο εχει γινει ασπιδα του καθε "πονηρου", με την συμφωνη γνωμη των καθηγητων, που στην πλειοψηφια τους ειναι καθικια, εξ'ου και η λυσσα τους κατα των ιδιωτικων πανεπιστημιων.Απλα, δεν θελουν να χασουν την βολη τους. Για καποιο λογο, στην Ελλαδα, η ακαδημαικη ιδιοτητα ειναι σε ιδιαιτερα ψηλο επιπεδο εκτιμησης.
Γιατί δεν καταργούμε και το Πανεπιστήμιο γενικά, αν όντως συμβαίνουν αυτά που -τόσο αβασάνιστα- λέτε οτι γίνονται;
Δεν συνεννοούμαστε, εκτός και αν δεν θέλεις να καταλάβεις. Δεν με ενδιαφέρει ο Ιησούς ρε κουμπάρε, πώς να στο εξηγήσω δηλαδή. Ούτε ο Ιησούς, ούτε οι Εβραίοι ούτε οι Μασσώνοι, οι δωδεκάθεοι, οι άθεοι, κλπ. Μόνο οι θεΐκές γκόμενες με ενδιαφέρουν. Αλλά, επαναλαμβάνω: ΔΕΝ είναι αυτό το θέμα. Μπορώ να πάω σε έναν τόπο λατρείας, π.χ. σε ένα τζαμί στην Ξάνθη ας πούμε και να το κάψω διότι δεν γουστάρω τη θρησκεία τους; Δεν θα βγείς στους δρόμους να ουρλιάζεις ότι είμαι εθνικιστής και σωβινιστής και χρυσή αυγή, μαύρη νύκτα, κίτρινο φεγγάρι, φωτεινό μονοπάτι (ούπς, αυτό είναι από άλλο ανέκδοτο...) Ε λοιπόν, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ με το τί πιστεύουμε για τον χριστιανισμό (που μπορεί να συμφωνούμε κιόλας), το θέμα είναι ότι δεν έχεις δικαίωμα να κρύβεσαι πίσω από μια παρεξηγημένη ένοια που αποκαλείς "πανεπιστημιακό άσυλο" για να βγάζεις προσωπικά απωθημένα. Αγόρασε μια εικόνα, βάλτην στο δωμάτιο σου, πάρε και μια μπογιά και κάνε ό,τι θες. Σπίτι μου όμως δεν έχεις το δικαίωμανα το κάνεις και το παν-μιο είναι και δικό μου σπίτι.
petrospelekanos
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Ιαν 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 6
Δεν συνεννοούμαστε, εκτός και αν δεν θέλεις να καταλάβεις. Δεν με ενδιαφέρει ο Ιησούς ρε κουμπάρε, πώς να στο εξηγήσω δηλαδή. Ούτε ο Ιησούς, ούτε οι Εβραίοι ούτε οι Μασσώνοι, οι δωδεκάθεοι, οι άθεοι, κλπ. Μόνο οι θεΐκές γκόμενες με ενδιαφέρουν. Αλλά, επαναλαμβάνω: ΔΕΝ είναι αυτό το θέμα. Μπορώ να πάω σε έναν τόπο λατρείας, π.χ. σε ένα τζαμί στην Ξάνθη ας πούμε και να το κάψω διότι δεν γουστάρω τη θρησκεία τους; Δεν θα βγείς στους δρόμους να ουρλιάζεις ότι είμαι εθνικιστής και σωβινιστής και χρυσή αυγή, μαύρη νύκτα, κίτρινο φεγγάρι, φωτεινό μονοπάτι (ούπς, αυτό είναι από άλλο ανέκδοτο...) Ε λοιπόν, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ με το τί πιστεύουμε για τον χριστιανισμό (που μπορεί να συμφωνούμε κιόλας), το θέμα είναι ότι δεν έχεις δικαίωμα να κρύβεσαι πίσω από μια παρεξηγημένη ένοια που αποκαλείς "πανεπιστημιακό άσυλο" για να βγάζεις προσωπικά απωθημένα. Αγόρασε μια εικόνα, βάλτην στο δωμάτιο σου, πάρε και μια μπογιά και κάνε ό,τι θες. Σπίτι μου όμως δεν έχεις το δικαίωμανα το κάνεις και το παν-μιο είναι και δικό μου σπίτι.
Συμφωνούμε λοιπόν οτι ενέργειες που στρέφονται κατά των πιστεύω μιας μερίδας ανθρώπων (πολιτικών, θρησκευτικών, κοινωνικών κλπ) καλό θα είναι να μην ξεφεύγουν απο τα όρια και να μην προκαλούν. Αλλά μήπως ο τίτλος του θρεντ που άνοιξες, εσύ μάλιστα που ζεις και στην Αμερική και όχι εδώ, είναι από μόνος του αρκετά προκλητικός;
Δεν με αφορά τι κάνουν οι εν λόγω φοιτητές. Εμένα με ενδιαφέρει να ξυπνήσει η Ανθρωπότητα και να λιώσει τους Εχθρούς της!
Αγαπητέ μου, αν η ανθρωπότητα ξυπνούσε για να λιώσει τους εχθρούς της, θα έπρεπε να άρχιζε με τους συγκεκριμένους.
petrospelekanos
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Ιαν 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 6
Αγαπητέ μου, αν η ανθρωπότητα ξυπνούσε για να λιώσει τους εχθρούς της, θα έπρεπε να άρχιζε με τους συγκεκριμένους.
Και όχι με τον πρόεδρο Μπους, τη δραστηριότητα του οποίου βιώνεις απο πρώτο χέρι; Πολύ εκλεκτικός εκ του μακρόθεν είσαι ρε φίλε!
Χωρίς τους αγώνες πάντως τώρα θα δουλεύαμε 12-18 ώρες τη μέρα και με πολύ λιγότερα (και σαφώς με εκμηδενισμένα δικαιώματα). Οι καταλήψεις είναι το 1ο βήμα για να δημιουργηθεί πρόβλημα στο Σύστημα και με μαζικότητα να το χτυπηθεί από τις βάσεις του. Μην ξεχνάμε πως όλες οι Αυτοκρατορίες μια μέρα αντικρίζουν το τέλος τους!
Καλά ρε φίλε, εσύ θεωρείς δηλαδή όλα αυτά "αγώνες"; Συνδικαλισμό; Επανάσταση; Απέναντι σε ποιόν ακριβώς; Την Ελληνική Αυτοκρατορία;
petrospelekanos
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Ιαν 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 6
Έχει σχέση, γιατί εσύ είσαι αυτός που μίλησε για το νούμερο ένα εχθρό που πρέπει να "λιώσει" η ανθρωπότητα. Και που έχω τη σταθερή αντίληψη οτι δεν είναι κάποια μαλακισμένα που απλώς προκάλεσαν μουτζουρώνοντας εικόνες που παρέθεσες (και που ακόμα να μας πεις απο που τις βρήκες για να δούμε αν είσαι αξιόπιστος), αλλά ο πρόεδρος μιας υπερδύναμης που λειτουργεί σαν τον απόλυτο νταβατζή του πλανήτη, σκοτώνοντας, βομβαρδίζοντας αμάχους και με τα σύγχρονα Νταχάου (Γκουαντανάμο) να είναι ο "πολιτισμός" της.
petrospelekanos
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Ιαν 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 6
Καλά ρε φίλε, εσύ θεωρείς δηλαδή όλα αυτά "αγώνες"; Συνδικαλισμό; Επανάσταση; Απέναντι σε ποιόν ακριβώς; Την Ελληνική Αυτοκρατορία;
Απέναντι στο κεφάλαιο, αγαπητέ.
petrospelekanos
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Ιαν 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 6
Τα παιδιά θεωρούν ξεπουλημένη την Πίστη γι αυτό καταστρέφουν τις εικόνες. Είναι δικαίωμα τους να νιώθουν έτσι, αλλά θα έπρεπε να το κάνουν έξυπνα και όχι τόσο χαζά διεγείροντας το κοινό αίσθημα των μισών (και βάλε) Ελλήνων που παραμένει κολλημένο στην Παράδοση.
+1
Αν, ας πούμε, μουτζουρώνανε τις εικόνες του Χριστόδουλου και όχι της Αγίας Βαρβάρας π.χ., εγώ δεν θα είχα κανένα πρόβλημα προσωπικά.
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 72
- Εμφανίσεις
- 4K
- Απαντήσεις
- 372
- Εμφανίσεις
- 19K