Νέα

Καλύτερος παίκτης μπάσκετ όλων των εποχών

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα adonis13
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 476
  • Εμφανίσεις 26K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποιον θεωρειτε ως καλυτερο;

  • Ματζικ τζονσον

    Ψήφοι: 20 10,5%
  • Μαικλ τζορνταν

    Ψήφοι: 141 74,2%
  • Λαρι μπερντ

    Ψήφοι: 9 4,7%
  • Τζουλιους ερβινγκ

    Ψήφοι: 4 2,1%
  • Ντραζεν πετροβιτς

    Ψήφοι: 4 2,1%
  • Καριμ αμπντουλ τζαμπαρ

    Ψήφοι: 3 1,6%
  • Αρβιντας σαμπονις

    Ψήφοι: 1 0,5%
  • Νικος γκαλης

    Ψήφοι: 28 14,7%
  • Παναγιωτης γιαννακης

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Σακιλ ο νιλ

    Ψήφοι: 1 0,5%
  • Nτορον τζαμσι

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Ουιλτ τσαμπερλειν

    Ψήφοι: 5 2,6%
  • Βλαντε ντιβατς

    Ψήφοι: 1 0,5%
  • Οσκαρ σμιτ

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Οσκαρ ρομπερτσον

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Ντινο ρατζα

    Ψήφοι: 1 0,5%
  • Τονι κουκοτς

    Ψήφοι: 2 1,1%
  • Παναγιωτης φασουλας

    Ψήφοι: 2 1,1%
  • Σαν επιφανιο

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Χακιμ ολαζον

    Ψήφοι: 3 1,6%
  • Ντομινικ ουιλκινς

    Ψήφοι: 5 2,6%
  • Σεργκει μπελοφ

    Ψήφοι: 2 1,1%
  • Τζον στοκτον

    Ψήφοι: 2 1,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    190

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Μηνύματα
23.144
Κριτικές
8
Like
32.314
Πόντοι
6.536
Φίλε μου, δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου. Το Ντράζεν τον έβαλαν να παίξει οι Νετς και έπαιξε όσο έπαιξε και τα νούμερα δείχνουν ότι δεν ήταν τόσο καλός όσο ο Νοβιτσκι, ή ο Γιάννης. Μιάμιση κλάση κάτω και είναι προφανές.

Το ότι ο Τζόρνταν ήταν κακός χαρακτήρας δεν είναι κάτι που πιστεύω, είναι κάτι που το ξέρουν όλοι. Το έχουν πει πρώτοι από όλους οι πρώην συμπαίκτες του στους Μπουλς. Έδειχνε πάντα (μα πάντα) πάθος για τη νίκη, δεν του άρεσε ποτέ καθόλου να χάνει και δεν εγκατέλειπε ποτέ και απέδιδε τα μέγιστα στα πιο σημαντικά ματς. Δεν είναι όμως να ζηλεύεις ούτε τη χαρτοπαιξία του, ούτε το ψώνιο του, ούτε τη μνησικακία του, ούτε το ότι κάθε μέρα έστηνε μανούρες δεξιά και αριστερά. Πρότυπο αθλητή και σπουδαίος χαρακτήρας είναι ο Λεμπρόν Τζέημς. Ο δε Ντράζεν Πέτροβιτς ήταν απλά ένα κωλόπαιδο από τα λίγα.
Συγκρίνεις ανόμοιες εποχές και παίκτη σε άλλη θέση.
Με αυτό το σκεπτικό ο Τσάμπερλαιν ειναι έτη φωτός ανώτερος.
Η επίδραση του Ντράζεν ήταν τεράστια στην χώρα του την οποία έβαλε για τα καλά στον χάρτη.
Ο Γιάννης αν συνεχίσει έτσι θα γίνει μακράν ο νο1 των Ευρωπαίων,απλά θα βοηθούσε και μια διάκριση με την Εθνική.
Μην κοιτάς μόνο τα νούμερα.

Ο Τζόρνταν ήταν υπόδειγμα επαγγελματία.
Αυτό Αυτό τον τζόγο βγήκε μετά την λήξη της καριέρας του και στην ουσία χόμπι ήταν αφού δεν έχασε λεφτά.
Είναι οικονομικά μακράν ο πιο επιτυχημένος επαγγελματίας αθλητής όλων των εποχών.
 

dimchair

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Δεκ 2016
Μηνύματα
786
Like
1.171
Πόντοι
206
Αυτός που μας έβαλε τη λίστα για να ψηφίσουμε δεν έχει ιδέα από μπάσκετ. Γιατί μας έβαλε ένα σωρό ονόματα, αλλά ξέχασε το δεύτερο καλύτερο παίκτη όλων των εποχών! Που είναι βέβαια ο Λεμπρόν Τζέημς. Άσε που αν είναι να μιλήσουμε για τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών, η λίστα έχει κάτι ονόματα που είναι να γελάς. Είναι δυνατόν ο Ντίβατς και ο Ράτζα να στέκονται στην ίδια λίστα με το Τζόρνταν, τον Τσάμπερλαιν και το Μάτζικ Τζόνσον; Ο Πάου Γκασόλ ήταν πολύ καλύτερος από το Ντίβατς και λείπει. Λείπει ο Κόμπι Μπράιαντ, λείπει ο Στεφ Κέρρι. Θα μου πεις, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι παίκτες του ΝΒΑ είναι απείρως ανώτεροι και μια σοβαρή λίστα θα είχε μόνο παίκτες του ΝΒΑ.

Για παράδειγμα, αυτός που πολλοί φίαλθλοι θεωούν τον καλύτερο Ευρωπαίο παίκτη όλων των εποχών, ο Ντράζεν Πέτροβιτς, αν συγκρίνουμε τα σταστιστικά, είναι τουλάχιστον μια ολόκληρη κλάση κάτω από το Γιάννη Αντετοκούμπο Ο Γιάννης συστηματικά πετυχαίνει καλύτερες επιδόσεις από ότι ο Πέτροβιτς στα καλύτερά του με τους Νετς. Ο Γιάννης βάζει 29 πόντους σε κάθε ματς (που είναι επίδοση συγκρίσιμη με εκείνη του Λεμπρον, στους 30, αλλά όχι βέβαια με τους 37 του Τζόρνταν το 1987) όταν ο Πέτροβιτς έβαζε 20. Μιάμιση, ή και δύο κλάσεις κάτω ο Πέτροβιτς. Πιο τεχνίτης ο Πέτροβιτς, αλλά ο Γιάννης είναι ένας μόνιμος οδοστρωτήρας. Τέλος πάντων, ο καλύτερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών είναι ο Μάικλ Τζόρνταν, με πολύ κοντινό δεύτερο το Λεμπρόν Τζέιμς. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Τζόρνταν είχε την τελευταία χρονιά του, το 2002 μέσο όρο 20 πόντους, όσο ο Πέτροβιτς στα καλύτερά του. Πιο ενδιαφέρον, ότι ο Λεμπρόν Τζέημς δεν έχει κάνει την "κοιλιά" λόγω ηλικίας που έκανε (φυσιολογικά) ο Τζόρνταν. Στα 39 του ο Λεμπρον συνεχίζει να παίζει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, σα να ήταν 25άρης. Έχουν βελτιωθεί πολύ οι προπονητικές μέθοδοι (και ίσως και το ντοπάρισμα για να είμαστε ειλικρινείς).

Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Άλλες εποχές και αλλιώς το μπασκετ επί Πετροβιτς και αλλιώς επί Γιάννη. Καμία σχέση.

Μεγάλος παίχτης ο Ντράζεν, πολύ μπροστά για την εποχή του και εφυγε νωρίς δυστυχώς.

Ιεροσυλία να λες 2 κλασεις κάτω από Αντετοκούμπο για παίχτη κιόλας που έχει καθιερωθεί από τους καλύτερους ευρωπαίους παίχτες όλων των εποχών και από τους πρώτους που καθιερώθηκε στο NBA.
Πες το αυτό για Ράτζα, πες το για Ντίβατς ή Πέτζα αλλά όχι για Ντράζεν....

Στο θέμα μας πάντως ο καλύτερος που τα είχε όλα και ήταν και κορυφαίος αθλητής είναι ο MJ. Όλοι οι υπόλοιποι μετά...\\

Βγάλτε το Φασούλα από τη λίστα.... Γελάει ο κόσμος...
 

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Μηνύματα
23.144
Κριτικές
8
Like
32.314
Πόντοι
6.536
Παιδιά οι Σερβοκροάτες και οι Ισπανοί είναι οι καλύτεροι...
Θυμηθείτε Μπόμπαν και Μπάνε.
Μπουχέσες,αδύνατοι,αργοί και έκαναν πλακίτσα....
Ειδικά αυτός ο Πρέλεβιτς τι καύλα παίκτης.....
Πάντα τον ήθελα με τα πράσινα.
Κοχόνες 200 κιλά το ένα.....
Αγύμναστοι όχι αδύνατοι
 

dimchair

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Δεκ 2016
Μηνύματα
786
Like
1.171
Πόντοι
206
με το μπάσκετ στα χειρότερα του, ένας παίχτης με λίγο iq όταν όλοι είναι βγαλμένοι από αθλητικό εργοστάσιο, λογικό να είναι όαση.

τα 80ς και τα 90ς, ο κάθε αθλητής είχε την προσωπικότητα του, και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ και σε όποιο άλλο ομαδικό άθλημα θες

αυτά που κάνει τώρα ο Ντοτσιτς, ο Αντετοκουμπο, παλιότερα ο Νοβιτσκι δεν μπορούν να συγκριθούν με κανέναν αθλητή εκείνης της εποχής.

Ο Νοβιτσκι πχ θα γυάλιζε τα παπούτσια του Βλάντε και του Αρβίντας.

Όλοι εσείς που λέτε αυτά που λετε, σκεφτείτε ένα πράγμα:

Η Γιουγκοσλαβια και η ΕΣΣΔ, πόσο κατάφερναν να κοντράρουν την Αμερική;

πόσες ήττες έχει κάνει η Αμερική τα τελευταία 20 χρόνια ως και ο Σοφοκλης τους κέρδισε και την επόμενη μέρα φάγανε μια ανευ πρπηγουμενου σφαλιάρα από τους Ισπανούς.

για να είσαι κορυφαιος, πρέπει να έχεις επιρροή. Ο Γκαλης έβαλε σε κάθε σχολείο από μια μπασκετα. Ο Ντραζεν είναι σύμβολο, λες Ντραζεν και δεν ρωτάει κανείς ποιος Ντράζεν.

υπήρξαν τεράστιοι παίχτες με τεράστιες προσωπικότητες. δες πχ τι παίχτες πέρασαν από Αρη που παρεππε, από Παοκ, από Σπόρτιγκ, από Μύλωνα, από ΒΑΟ που έπεσε Α2 με νίκη στον πρωταθλητή Ευρώπης ολυμπιακό.

όσο μεγαλύτερος ο ανταγωνισμός τόσο μπορείς να πεις ότι ναι, αυτός έχει το σεβασμό μου.

μπορώ να παραθέσω 200 ονόματα των οποίων έχω το σεβασμό στα 80-90ς, ούτε 20 από το 2000 και μετά.

το ποδόσφαιρο και το μπασκετ πέθαναν από το νόμο μποσμαν ,τους κοινωτικους, τα τεράστια συμβολαια.

Οποτε ναι, στους τυφλούς βασιλεύει ο μονοφθαλμος

Aν και ήμουν έτοιμος να σε κράξω και γέλασα με το πιο πάνω ποστ με τον Νοβίτσκι, εδώ λες αρκετά σωστά πράγματα . Παραμένει όμως υπερβολή αυτό για τον Νοβίτσκι.
 

Arislol

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2023
Μηνύματα
238
Like
377
Πόντοι
21
Μεγαλυτερος παικτης ολων των εποχων.

Δε μετρανε μονο τα στατιστικα, μετρανε ολα συνολικα. Ενας παικτης μπορει να κανει ζημια σε ενα χρονο οσο δεν εκανε αλλος σε δεκα.

Μαικλ Τζορνταν, αναβολικα? μηδεν. Σοσιαλ μιντια? Μηδεν. Ιστορια (εξελιξη)? σαν ταινια. Εγινε κιολας. Χαρακτηρας? ΗΓΕΤΙΚΟΣ. Αποσυρση? Στην κορυφη. Σημερα? Τον σεβονται ολοι.

Ποιος Λεμπρον βρε κοπριες.. ο τυπος που ειναι ΤΙΓΚΑ στο αναβολικο και το ΕΠΟ και πιαστηκε να φοραει περουκινι κοντο φουλ γιατι εχανε μαλλακια μπροστα? Αυτος ειναι ο ηγετης σας? Σε μια εποχη που το ΝΒΑ ειναι καθαρα σοου?

Ποιος Αντετοκουμπο? Ο τυπος που κανει ΒΗΜΑΤΑ σε καθε δευτερη επαφη του με τη μπαλα? (πριν μιλησετε, δειτε λιγο ΝΒΑ... γινεται χαμος στο τουιτερ με αυτον και μερικους αλλους που κατεβαζουν μπαλα οπως κατεβαζαμε εμεις στα 12)

ΔΕΝ υπαρχει ουτε θα υπαρξει αλλος σαν τον Μαικλ Τζορνταν. Τα ΝΙΚΕ του φοραω αυτη τη στιγμη που γραφω. ΗΓΕΤΗΣ, οπως πρεπει να ειναι ο μεγαλυτερος ολων, εντος ΚΑΙ εκτος. ΣΟΒΑΡΟΣ, ειτε τον μισεις ειτε τον ζηλευεις βαρουσες προσοχη, δεν ηταν ουτε σαχλος ουτε τιποτα, οικογενειαρχης, ουτε κοκες σνιφαρε ουτε τιποτα. Και στο παρκε απλα εκανε τα παντα, αυτα αντεγραφαν μετα ολοι οι υπολοιποι. Η πρωτη πτηση σε παρκε εγινε απο τον κυριο Τζορνταν.

Αν ειναι δυνατον να συγκρινετε τον τυπο με οτιδηποτε αλλο κυκλοφορει.... ιεροσυλια απο μονο του.

Χεστηκαμε αν ηταν "σκληρος χαρακτηρας". Σωπα, οχι επρεπε να τους παρει απ' το χερι. Τετοια μαμουχαλα ειναι οι σημερινοι στο ΝΒΑ και γι' αυτο τραυματιζονται ολη την ωρα και παιζουν λες και δεν υπαρχει αμυνα.
 

Quasimodo

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Μηνύματα
3.262
Κριτικές
48
Like
1.969
Πόντοι
6.955
Aν και ήμουν έτοιμος να σε κράξω και γέλασα με το πιο πάνω ποστ με τον Νοβίτσκι, εδώ λες αρκετά σωστά πράγματα . Παραμένει όμως υπερβολή αυτό για τον Νοβίτσκι.
δεν μου γεμιζει το μάτι, άνθρωπος είμαι και έχω την άποψή μου.
όπως για εμένα ο Jordan δεν είναι ο #1 αλλά ο Larry Bird. ίσως κάπου στο top 10.
και το αιτιολογω, απαρχή του marketing, απαρχή των media, internet, τηλεόραση κλπ.
Δύση καριέρας τεραστίων αστέρων, και άρπαξε την ευκαιρία για προβολή. Έπαιξε τεράστιο ρόλο ο χαρακτήρας του που προκαλούσε τους πάντες, γλώσσα, καβγαδάκια κλπ και όλες οι κάμερες ήταν μονίμως πάνω του.

για μένα το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα για κάποιους ατομικό. αν και Αρειανός απ τη μία θέλω να βάλω το Γκάλη #1 Ευρωπαίων και Ελληνων απ την άλλη δουλευε ένας οργανισμός για έναν αθλητή (όπως και με το Jordan). απ την αλλη, η επιρροή του στο άθλημα , στην Ελλάδα τουλάχιστον είναι τεράστια. μπήκαν μπασκετες παντού, σώθηκαν παιδιά από τα ναρκωτικά κλπ κλπ κλπ. χωρίς το Γκάλη και τη μόδα που έφερε με τις Μαρινελες και το σκατοπασοκ, τώρα δεν θα υπήρχε ούτε Τεντόγλου, ούτε ελληνικά μετάλλια , κοινώς ο ελληνικός αθλητισμος θα ήταν κστι σαν τον Αρμενικο.

για τον φίλο πιο πάνω που έβαλε τα 21 ονόματα, δεν είδα αν δεν κάνω λαθος πάρα μόνο ένα pg. Ντανιλοβιτς που ειναι; Μποντιρογκα; Ζήσης που για μένα είναι ο #1 Έλληνας από τη μετά το φιάσκο της Ατταλειας εποχής (και ίσως και ο Σλουκας). βγάζω απ εξω Παπαλουκα, Σπανουλη, Διαμαντίδη δεν μου καθονται καλά

τώρα για τον Νοβιτσκι, ναι το πιστεύω. δεν μπορώ να τον βάλω πάνω από Σαμπονις, Ντιβατς, συγκρίνω παίχτες που παίζουν την ίδια θέση. εκείνα τα χρόνια τα κορμιά ήταν διαφορετικά, όλοι είχαν τη σωμστοδομη του Βικτορ Αλεξάντερ, κοινώς ντουλάπες.

Κοιταζουμε και τη σωματική διάπλαση καποιου και την αντίληψη, δεν είναι μόνο πόντοι και στατιστική.

Προσωπικα στον Άρη των πέτρινων χρόνων, που βλέπει τίτλο με τα κιάλια, αγαπημένος μου είναι με διαφορά ο Σιμτσακ. έπαιζε πάντα για την ομάδα και όχι για τη στατιστική, έπαιζε παραπάνω από αυτό που ήξερε, και θυσιαζοταν για την ομάδα. κάτι σαν μια μικρογραφία του Ντιβατς (ιεροσυλία ξέρω )
 

Quasimodo

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Μηνύματα
3.262
Κριτικές
48
Like
1.969
Πόντοι
6.955
Μεγαλυτερος παικτης ολων των εποχων.

Δε μετρανε μονο τα στατιστικα, μετρανε ολα συνολικα. Ενας παικτης μπορει να κανει ζημια σε ενα χρονο οσο δεν εκανε αλλος σε δεκα.

Μαικλ Τζορνταν, αναβολικα? μηδεν. Σοσιαλ μιντια? Μηδεν. Ιστορια (εξελιξη)? σαν ταινια. Εγινε κιολας. Χαρακτηρας? ΗΓΕΤΙΚΟΣ. Αποσυρση? Στην κορυφη. Σημερα? Τον σεβονται ολοι.

Ποιος Λεμπρον βρε κοπριες.. ο τυπος που ειναι ΤΙΓΚΑ στο αναβολικο και το ΕΠΟ και πιαστηκε να φοραει περουκινι κοντο φουλ γιατι εχανε μαλλακια μπροστα? Αυτος ειναι ο ηγετης σας? Σε μια εποχη που το ΝΒΑ ειναι καθαρα σοου?

Ποιος Αντετοκουμπο? Ο τυπος που κανει ΒΗΜΑΤΑ σε καθε δευτερη επαφη του με τη μπαλα? (πριν μιλησετε, δειτε λιγο ΝΒΑ... γινεται χαμος στο τουιτερ με αυτον και μερικους αλλους που κατεβαζουν μπαλα οπως κατεβαζαμε εμεις στα 12)

ΔΕΝ υπαρχει ουτε θα υπαρξει αλλος σαν τον Μαικλ Τζορνταν. Τα ΝΙΚΕ του φοραω αυτη τη στιγμη που γραφω. ΗΓΕΤΗΣ, οπως πρεπει να ειναι ο μεγαλυτερος ολων, εντος ΚΑΙ εκτος. ΣΟΒΑΡΟΣ, ειτε τον μισεις ειτε τον ζηλευεις βαρουσες προσοχη, δεν ηταν ουτε σαχλος ουτε τιποτα, οικογενειαρχης, ουτε κοκες σνιφαρε ουτε τιποτα. Και στο παρκε απλα εκανε τα παντα, αυτα αντεγραφαν μετα ολοι οι υπολοιποι. Η πρωτη πτηση σε παρκε εγινε απο τον κυριο Τζορνταν.

Αν ειναι δυνατον να συγκρινετε τον τυπο με οτιδηποτε αλλο κυκλοφορει.... ιεροσυλια απο μονο του.

Χεστηκαμε αν ηταν "σκληρος χαρακτηρας". Σωπα, οχι επρεπε να τους παρει απ' το χερι. Τετοια μαμουχαλα ειναι οι σημερινοι στο ΝΒΑ και γι' αυτο τραυματιζονται ολη την ωρα και παιζουν λες και δεν υπαρχει αμυνα.
Συμφωνω σε όλα. Ηγέτης. πλέον οι αθλητές είναι λιγοψυχα παιδάκια τύπου Μανταλου και Κουέστα. Ο μόνος που έχει πραγματικά αρχιδια για τα δεδομένα της εποχής, είναι ο Βιερινια.

Συγκρινουμε τώρα το Μπαρκλει και τον Ροντμαν, με τον Αντετοκουμπο και το Λεμπρον.
 

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Μηνύματα
5.062
Κριτικές
9
Like
13.034
Πόντοι
3.836
ισως δεν ήθελε να βάλει στην ψηφοφορία παίκτες που δεν έχει λήξει η καριέρα τους (όπως Ντόνσιτς και ΛεΜπρον).

Ο χαρακτήρας ενός παίκτη ας απασχολεί όσους τον κάνουν παρέα.

Αντετοκούμπο πολύ καλός αθλητής αλλά τη σταυρωτή τρίπλα - προσποίηση του Τζόρνταν και το μυαλό ενός Ντόνσιτς δεν το έχει ούτε στις πιο τρελές του φαντασιώσεις.

Καλά τα στατιστικά αλλά ας δούμε ο καθένας σε τι ομάδα έπαιξε και με τι συμπαίκτες. Ο Γκάλης στη Μπαρτσελόνα ίσως να μην έβαζε 30 πόντους αλλά 20. Ο Μπερντ είχε καλύτερους συμπαίκτες από το Τζόρνταν στα ξεκινήματα των Μπουλς. Ο Ντράζεν επίσης είχε πάντα καλούς συμπαικτες. Ο Μπάρκλεϊ ήταν κορυφαίος ριμπάουντερ αλλά με ύψος pg.

Για μένα ο Τζόρνταν είχε όλο το πακέτο, δεν υστερούσε πουθενά.
 

FARAW

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Μαρ 2018
Μηνύματα
1.833
Κριτικές
2
Like
6.362
Πόντοι
1.336
Δεν πάνα είσαι αρειανός ,πασοκτζήσ ,Παναθηναϊκός ,Ολυμπιακός δεν ξαναβγαίνει παίχτης σαν τον Νίκο τον Γκάλη .Εγώ είμαι απολλων Αθηνών και το παραδέχομαι .ΘυμαμΆι το παιχνίδια με τον Άρη και τον Παναθηναϊκό και εθνική πλάκα τους έκανε .Και επειδή δεν πήρε Ευρωλίγκα αυτό δεν λεει κάτι κανείς δεν μπορει να τον φτάσει (είναι λίγοι όλοι απέναντι του ) .Είναι το ίνδαλμα μου και όλων που μεγαλώσαμε μαζί του .(αυτό που έκανε το 87 δεν το κάνει κανένας ).Να είστε όλοι καλά .
 

Quasimodo

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Μηνύματα
3.262
Κριτικές
48
Like
1.969
Πόντοι
6.955
Νομιζω ότι μινο που πάτησαν το ΝΒΑ παίχτες όπως ο Τσακαλίδης , ο κουφός, ο Καλαιτζακης, ο Παπαγιαννης, ο Ρετζιας, ο Γλυνιαδάκης δείχνει πόσο χαμηλά έχει πέσει το άθλημα.
 

Quasimodo

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Μηνύματα
3.262
Κριτικές
48
Like
1.969
Πόντοι
6.955
Δεν πάνα είσαι αρειανός ,πασοκτζήσ ,Παναθηναϊκός ,Ολυμπιακός δεν ξαναβγαίνει παίχτης σαν τον Νίκο τον Γκάλη .Εγώ είμαι απολλων Αθηνών και το παραδέχομαι .ΘυμαμΆι το παιχνίδια με τον Άρη και τον Παναθηναϊκό και εθνική πλάκα τους έκανε .Και επειδή δεν πήρε Ευρωλίγκα αυτό δεν λεει κάτι κανείς δεν μπορει να τον φτάσει (είναι λίγοι όλοι απέναντι του ) .Είναι το ίνδαλμα μου και όλων που μεγαλώσαμε μαζί του .(αυτό που έκανε το 87 δεν το κάνει κανένας ).Να είστε όλοι καλά .
δεν είναι ο τίτλος, είναι η ΕΠΙΡΡΟΗ

τι θες να γίνεις όταν θα μεγαλώσεις, μας ρωτούσαν.

ΓΚΑΛΗΣ

κατάλαβες μαλακα Κορομηλα, Ζαβλανε και ΣΙΑ ότι χάρη σε αυτόν έχετε ψωμάκι;
 

atapos21

Σεβαστός
Εγγρ.
19 Νοε 2021
Μηνύματα
809
Like
6.166
Πόντοι
1.046
τώρα για τον Νοβιτσκι, ναι το πιστεύω. δεν μπορώ να τον βάλω πάνω από Σαμπονις, Ντιβατς, συγκρίνω παίχτες που παίζουν την ίδια θέση. εκείνα τα χρόνια τα κορμιά ήταν διαφορετικά, όλοι είχαν τη σωμστοδομη του Βικτορ Αλεξάντερ, κοινώς ντουλάπες.
Ο νοβιτσκι με το τρόπο που έπαιζε δλδ να σουτάρει από μακριά έφερε την επανάσταση για το πως παίζετε η θέση του κ ψαχναν ολοι τον επομενο ψηλο που θα σουταρει και επισης ολοι αντιγραφουν τη κινηση του που σουταρε στηριζομενος στο ενα ποδι.. πλέον βλέπεις όλοι οι ψηλοί πάνω από 2.10 σουταρουν τρίποντα απ το να παλεύουν μέσα στο ζωγραφιστό όπως γινόταν στο παλιό καλό νβα... δεν είναι και λίγο πράγμα αυτό που έχει καταφέρει ο μεγάλος Γερμανός...
 

FARAW

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Μαρ 2018
Μηνύματα
1.833
Κριτικές
2
Like
6.362
Πόντοι
1.336
Κουασιμοδο έχεις δίκιο γενικά το μπάσκετ έχει πέσει και το nba .Όπως το λες μεγάλη συγκίνηση για τον μεγαλύτερο παίχτη όλων των εποχών Νίκο Γκάλη και την επιρροή στο μπάσκετ .Για μένα η μεγαλύτερη ομάδα στο μπάσκετ είναι ο Άρης .Δυστυχως όμως στο τέλος δεν του φέρθηκαν όπως έπρεπε και ποιος ο πολιτης (που μόνος του πήρε το Ευρωμπάσκετ .Αχαριστια όπως συμβαίνει πάντοτε ).Ειπαμε όλοι αυτοί πολλοι καλοί αλλά κανένας Γκάλης .
 

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Μηνύματα
5.062
Κριτικές
9
Like
13.034
Πόντοι
3.836
Συμφωνώ φίλε και άλλοι Έλληνες ήταν καλοί παίκτες αλλά με Γκάλη σε Άρη και Εθνική Ελλάδας έγινε αυτό που δε θα ξαναγίνει. Μία ομάδα ένωσε όλους τους Έλληνες φιλάθλους στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Απέκτησε το μπάσκετ παρουσία, αναγκάστηκαν οι εφημερίδες να του αφιερώνουν περισσότερο χρόνο. Αυξήθηκαν τα υπαίθρια γήπεδα μπάσκετ, πήρε έμπνευση μία ολόκληρη γενιά να γραφτεί σε ακαδημίες, ήρθαν επενδυτές.

Για Ελλάδα ο Γκάλης είναι η αρχή και το τέλος, δεν το αμφισβητεί κανείς.
 
  • Like
Αντιδράσεις: FARAW

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Μηνύματα
21.267
Κριτικές
7
Like
38.111
Πόντοι
10.411
Νοβίτσκι ούτε στο ΤΟΠ50 των Ευρωπαίων
με το μπάσκετ στα χειρότερα του, ένας παίχτης με λίγο iq όταν όλοι είναι βγαλμένοι από αθλητικό εργοστάσιο, λογικό να είναι όαση.

τα 80ς και τα 90ς, ο κάθε αθλητής είχε την προσωπικότητα του, και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ και σε όποιο άλλο ομαδικό άθλημα θες

αυτά που κάνει τώρα ο Ντοτσιτς, ο Αντετοκουμπο, παλιότερα ο Νοβιτσκι δεν μπορούν να συγκριθούν με κανέναν αθλητή εκείνης της εποχής.

Ο Νοβιτσκι πχ θα γυάλιζε τα παπούτσια του Βλάντε και του Αρβίντας.

Όλοι εσείς που λέτε αυτά που λετε, σκεφτείτε ένα πράγμα:

Η Γιουγκοσλαβια και η ΕΣΣΔ, πόσο κατάφερναν να κοντράρουν την Αμερική;

πόσες ήττες έχει κάνει η Αμερική τα τελευταία 20 χρόνια ως και ο Σοφοκλης τους κέρδισε και την επόμενη μέρα φάγανε μια ανευ πρπηγουμενου σφαλιάρα από τους Ισπανούς.

για να είσαι κορυφαιος, πρέπει να έχεις επιρροή. Ο Γκαλης έβαλε σε κάθε σχολείο από μια μπασκετα. Ο Ντραζεν είναι σύμβολο, λες Ντραζεν και δεν ρωτάει κανείς ποιος Ντράζεν.

υπήρξαν τεράστιοι παίχτες με τεράστιες προσωπικότητες. δες πχ τι παίχτες πέρασαν από Αρη που παρεππε, από Παοκ, από Σπόρτιγκ, από Μύλωνα, από ΒΑΟ που έπεσε Α2 με νίκη στον πρωταθλητή Ευρώπης ολυμπιακό.

όσο μεγαλύτερος ο ανταγωνισμός τόσο μπορείς να πεις ότι ναι, αυτός έχει το σεβασμό μου.

μπορώ να παραθέσω 200 ονόματα των οποίων έχω το σεβασμό στα 80-90ς, ούτε 20 από το 2000 και μετά.

το ποδόσφαιρο και το μπασκετ πέθαναν από το νόμο μποσμαν ,τους κοινωτικους, τα τεράστια συμβολαια.

Οποτε ναι, στους τυφλούς βασιλεύει ο μονοφθαλμος
Είσαι πανάσχετος
 

Quasimodo

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Μηνύματα
3.262
Κριτικές
48
Like
1.969
Πόντοι
6.955

από paok bc retro

Αρειανός είμαι αλλά αυτό δεν είναι μπάσκετ
 

akatastatos123

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2013
Μηνύματα
869
Κριτικές
7
Like
1.199
Πόντοι
486
Μεγαλυτερος παικτης ολων των εποχων.

Δε μετρανε μονο τα στατιστικα, μετρανε ολα συνολικα. Ενας παικτης μπορει να κανει ζημια σε ενα χρονο οσο δεν εκανε αλλος σε δεκα.

Μαικλ Τζορνταν, αναβολικα? μηδεν. Σοσιαλ μιντια? Μηδεν. Ιστορια (εξελιξη)? σαν ταινια. Εγινε κιολας. Χαρακτηρας? ΗΓΕΤΙΚΟΣ. Αποσυρση? Στην κορυφη. Σημερα? Τον σεβονται ολοι.

Ποιος Λεμπρον βρε κοπριες.. ο τυπος που ειναι ΤΙΓΚΑ στο αναβολικο και το ΕΠΟ και πιαστηκε να φοραει περουκινι κοντο φουλ γιατι εχανε μαλλακια μπροστα? Αυτος ειναι ο ηγετης σας? Σε μια εποχη που το ΝΒΑ ειναι καθαρα σοου?

Ποιος Αντετοκουμπο? Ο τυπος που κανει ΒΗΜΑΤΑ σε καθε δευτερη επαφη του με τη μπαλα? (πριν μιλησετε, δειτε λιγο ΝΒΑ... γινεται χαμος στο τουιτερ με αυτον και μερικους αλλους που κατεβαζουν μπαλα οπως κατεβαζαμε εμεις στα 12)

ΔΕΝ υπαρχει ουτε θα υπαρξει αλλος σαν τον Μαικλ Τζορνταν. Τα ΝΙΚΕ του φοραω αυτη τη στιγμη που γραφω. ΗΓΕΤΗΣ, οπως πρεπει να ειναι ο μεγαλυτερος ολων, εντος ΚΑΙ εκτος. ΣΟΒΑΡΟΣ, ειτε τον μισεις ειτε τον ζηλευεις βαρουσες προσοχη, δεν ηταν ουτε σαχλος ουτε τιποτα, οικογενειαρχης, ουτε κοκες σνιφαρε ουτε τιποτα. Και στο παρκε απλα εκανε τα παντα, αυτα αντεγραφαν μετα ολοι οι υπολοιποι. Η πρωτη πτηση σε παρκε εγινε απο τον κυριο Τζορνταν.

Αν ειναι δυνατον να συγκρινετε τον τυπο με οτιδηποτε αλλο κυκλοφορει.... ιεροσυλια απο μονο του.

Χεστηκαμε αν ηταν "σκληρος χαρακτηρας". Σωπα, οχι επρεπε να τους παρει απ' το χερι. Τετοια μαμουχαλα ειναι οι σημερινοι στο ΝΒΑ και γι' αυτο τραυματιζονται ολη την ωρα και παιζουν λες και δεν υπαρχει αμυνα.

Aξίζει ειδική μνεία και για τον Dominique Wilkins που έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος που κέρδισε τον AIR σε διαγωνισμό καρφωμάτων και περασαν στην ιστορία οι μάχες τους στο διαγωνισμό αυτό.

'Αλλες εποχές όσοι τα ζήσαμε....

Τεράστιος παίχτης ο Human Highlight film που περασε από τον Παναθηναικό, κατακτώντας το πρώτο ευρωπαικό για ελληνικό σύλλογο και τον έφερε η οικογένεια Γιαννακόπουλου (Θανάσης και Παύλος).
 

atapos21

Σεβαστός
Εγγρ.
19 Νοε 2021
Μηνύματα
809
Like
6.166
Πόντοι
1.046
σοβαρά τώρα γτ μαλωνετε ? καθένας έχει την άποψη του..δε θα καθίσουμε με το ζόρι να του την αλλάξουμε.. τέλος και παρακάτω..

όσο Γ το Γκάλη τον θεωρώ το κορυφαίο Έλληνα και δύσκολα θα εκθρονιστεί απ τη θέση του.. μετά ακολουθούν διαμαντιδης σπανουλης παπαλουκας γιαννάκης με οποιαδήποτε σειρά...
 

Quasimodo

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Μηνύματα
3.262
Κριτικές
48
Like
1.969
Πόντοι
6.955
σοβαρά τώρα γτ μαλωνετε ? καθένας έχει την άποψη του..δε θα καθίσουμε με το ζόρι να του την αλλάξουμε.. τέλος και παρακάτω..

όσο Γ το Γκάλη τον θεωρώ το κορυφαίο Έλληνα και δύσκολα θα εκθρονιστεί απ τη θέση του.. μετά ακολουθούν διαμαντιδης σπανουλης παπαλουκας γιαννάκης με οποιαδήποτε σειρά...
γιατί βγάζετε έξω τους

άγγελο Κορωνιο, 1ο σκόρερ για πολλά χρόνια , Νίκο Ζήση, Φάνη (ας δούμε λίγο τι έκανε στο Νας με τον Καναδά το 95 αν θυμάμαι καλα). ειδικά ο Ζήσης είναι ο πιο αδικημένος παίκτης στο ελληνικό μπάσκετ (μαζί και ο Πριντεζης). πρόσφεραν τα πάντα, δεν προκάλεσαν ΠΟΤΕ, σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα.

Πρίντεζη, Σλουκα, Καλάθη, τους έχω πιο ψηλά από το Σπανούλη, τον Παπαλουκά και το Διαμαντίδη.

αν δεν ήταν η επιρροή του Γκάλη στις επόμενες γενιές και στην κοινωνία, θα ψήφιζα Φάνη στο #1 Ελληνα (αν και Αρειανός).
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom