καλη μου διαφωνουμε σε ενα πολυ απλο πραγμα.
εσυ λες οτι δε θες να προκαλεις πονο. εγω λεω οτι πρεπει να προκαλεις πονο απλα μονο για λογους που εχουν να κανουν με την φυση.
πρεπει να φας. και για να φας κατι θα σκοτωσεις. Τωρα αν ειναι ραδικια ή κοτες ειναι ενα αλλο θεμα. Η αποδοχη παντως της φυσης μας ειναι το πρωτο βημα. τα ομορφα λογια και οι ροζ αρκουδιτσες ειναι απλα εκτος πραγματικοτητας. η ιαχες πολεμου προς αυτους που ξεφευγουν ειτε απο μαλακια ειτε απο ανικανοτητα ειναι απλα ανακατευθυνση της φυσης μας...
με αλλα λογια καλο ειναι να αποδεχτουμε τι ειμαστε και τι κανουμε για να μπορουμε να ελενξουμε το "ιχνος" μας στον ερμο τουτο κοσμο.
φιλικα παντα.
δε με διαφώτισες παραυτα ομως εστω και λιγο. πως το βλεπεις εσυ?
εχεις δικιο. δεν ημουν σαφης επειδη εκεινη τη στιγμη ημουν στη δουλεια-και μιλαγα και στο μσν
οταν λες οτι πρεπει να αποδεχτουμε τι ειμαστε, τι εννοεις?
ας κανω πρωτα ενα προλογο. Στο συμπαν μας ειτε το θελουμε ειτε οχι, υπαρχει η υπαρξη βιας. Το σαρκοφαγο θα φαει το χορτοφαγο, το χορτοφαγο τα χορτα. Ειναι ο κυκλος της ζωης ετσι. Εμεις ειλικρινα πιστευω οτι ειμαστε χορτοφαγα οντα, που μπορουν να πεμψουν και το μαγειρεμενο κρεας, αν και αρκετα πιο δυσκολα.
Εστω ομως, οτι ειμαστε παμφαγα. Στη σημερινη κοινωνια, εχουμε τη δυνατοτητα να επιλεξουμε την τροφη μας ομως, χωρις προφανως να μας στοιχισει στο ελαχιστο απο αποψη πολυτιμων βιταμινων, ιχνοστοιχειων κλπ κλπ. Μακαρι να μπορουσαμε να ειμαστε ολοι breathatarians και να μην κανουμε κακο σε τπτ, αλλα δυστυχως δε γινεται.
οταν λεω οτι προσπαθω να προκαλω λιγοτερο πονο γυρω μου, εννοειται πως ΟΤΙ και να κανω, θα σκοτωνονται ζωα.- Με το να σκοτωνεις χορτα για να ζεις, το ξερω οτι και παλι προκαλεις πονο, αλλα οχι στην ιδια ενταση και στην ιδια μορφη πονου που ξερουμε οτι νιωθουν τα ζωα οταν τα σκοτωνεις, δεδομενου οτι αντιδρουν οπως ακριβως κι εμεις.
γενικα προσπαθω να ειμαι κατα της βιας, σε οποια μορφη κι αν εκδηλωνεται. οποτε οταν βριζω καποιον που ευθυνεται για τον τραυματισμο ενος ζωου, προφανως και ουτε εγω ειμαι ΄σωστη΄.
μονο οταν μαθουμε να σεβομαστε την καθε μορφη ζωης γυρω μας και δε φερομαστε σαν να ειμαστε οι μονοι γηινοι, θα σωθει αυτος ο πλανητης..
(και προφανως δε λεω οτι εγω κανω οτι μπορω.. ουτε κατα διανοια..)