Τηλέφωνο από Γιώργο το παλικάρι που είχε έρθει για δουλειά στην ταβέρνα και τον είχαν διώξει. Είχε προηγηθεί δικό μου τηλεφώνημα όπου του είχα πει ότι είχα φύγει από τη δουλειά και ψαχνόμουν.
Βρήκε στο facebook μια αγγελία όπου ένα ελληνικό εστιατόριο ζητούσε ψήστη. Βλέπω το προφίλ της κοπέλας που είχε βάλει την αγγελία. Ανοιχτό δημόσιο προφίλ. Η τυπισα είχε φωτογραφίες από συναυλίες ηλεκτρονικής μουσικής, βαμενη τα χρώματα της ειρήνης η του πολέμου ξέρω γω. Άλλες μαζί με κάτι αράπηδες η φρικιά η να φιλιέται με έναν Άραβα. Ωραία λέω, δικό μας είναι το άτομο, ελευθεριακό, αντιρατσίστρια, θα πίνει και κανα μπάφο, θα τα βρούμε. Της στέλνω μήνυμα και μου απαντά σε δευτερόλεπτα. Τi διάολο με περίμενε ?
Μου εξηγεί ότι δεν είναι δικό της το μαγαζι, δουλευει εκεί στο μπαρ (τρέσα) και ότι ζητάνε ψήστη και μπάρμαν. Της λέω ότι από bar ξέρω τη δουλειά γιατί δούλευα στην Ελλάδα. Μαλακίες, αλλά μήπως οι Αλβανοί όταν είχαν έρθει στην Ελλάδα ήξεραν από οικοδομές. Απλά ήσαν φτηνοί κι έλεγαν ότι ξέρουν τα πάντα.
Ανταλλάσουμε μερικά μηνύματα και την επόμενη μέρα έχω πιάσει δουλειά. Bar 70 ευρώ 10 ώρες. Η τυπισα δεν δουλευει ακριβώς στο μαγαζί, αλλά είναι υπευθυνη για τα πάντα. Κάτι σαν το δεξί χέρι του αφεντικού ο όποιος έχει ακόμα ένα μαγαζί.
Την πρώτη μέρα που την συνάντησα μου μιλούσε στον πληθυντικό. Από κοντά φαινόταν καλύτερο μουνάκι. Οι φωτογραφίες την αδικούσαν. Κοντούλα μεν, αλλά ζουμερή.
Ωραία ήταν στο bar. Είχε βέβαια δουλεια, πίεση, αλλά ήταν καθαρά, έβλεπα κόσμο και το κυριότερο είχα τiς μπύρες δίπλα μου. Οπότε ήθελα γέμιzα το ποτήρι μου και δρόσιζα το λαρύγγι μου.
Τη δεύτερη μέρα η ας την πούμε Δανάη μου έκανε παρατήρηση ότι τα ποτήρια δεν ήσαν τόσο καθαρά όσο έπρεπε να είναι. Στραβωσα, αλλά είπα ας προσπαθήσω περισοτερο. Αυτό (η παρατήρηση) μου έκοψε κάπως τη φορά γιατί σκόπευα να της την πέσω. Είχαμε βέβαια αρκετή διάφορα ηλικίας αλλά άμα η τυπισα ήταν όντως τόσο χύμα όσο ήθελε να δείχνει, δεν θα είχε πρόβλημα να πηδηχτεί με τον μπάρμπα Paralimnio.
Σε κάποια φάση την άκουσα να φωνάζει κάτι στα παιδιά στην κουζίνα. Βγήκε ήρθε στο bar και μου ζήτησε να της βάλω ένα καφέ. Της χαμογέλασα, έριξε μια μάτια στα χαλασμένα δόντια μου και έστρεψε αλλού το βλέμα της.
Μάλλον δε με γουστάρει σκέφτηκα. Παρόλαυτα προσπάθησα να πω κάτι έξυπνο, αλλά δε μου ερχόταν κάτι. Τελικά είπα μια μαλακία, κάτι σαν, μην θυμώνεις σε παρακαλώ, θα κάνει ρυτίδες το όμορφο προσωπάκι σου και είναι κρίμα γιατί είσαι νέα και όμορφη.
-Άσε μας κι εσύ μωρέ. Δε βλέπεις ότι 2 τραπέζια έχουν γυρίσει το φαγητο πίσω ? Ήθελα να ήξερα τι έχουν πάθει σήμερα μέσα στην κουζίνα, που έχουν τό μυαλο τους ?Κάτσε να έρθει το βράδυ ο άλλος και θα τους κανονίσω.
Ήπιε λίγο καφέ και προχώρησε προς τη σάλα.
Μάλιστα, άλλο Χασάν βρήκα στο δρόμο μου σκέφτηκα........