Νέα

Ιστορία:Μια αναδρομή στους αιώνες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 244K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι η επομπή του ΣΚΑΙ για το '21,ανταποκρίνεται στην αλήθεια;

• Ναι

Ψήφοι: 31 32,0%
  • Όχι

Ψήφοι: 43 44,3%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 23 23,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    97

DarkAngelOfStrips

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Like
1
Πόντοι
6
Πέστα Βρασίδα. Αυτές οι βλακείες είναι από τους Άγγλους για να δικαιολογήσουν τα δικά τους... συμπόσια χαχαχα

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Δεν ξερω τοσα πολλα για το θεμα της ομοφυλοφιλιας στην αρχαια Ελλαδα. Σε μια εκπομπη ειχα δει καποιους να καβγαδιζουν . Ο ενας ελεγε οτι υπαρχουν αρχαια κειμενα στα οποια καταδικαζεται η ομοφυλοφιλια. Ο αλλος ελεγε οτι αυτα τα κειμενα εννοουν την ομοφυλοφιλια ως συναψη μονιμης σχεσης με αντρα . Δηλαδη καταλαβα οτι ηταν απαραδεκτη η μονιμη σχεση με ατομο του ιδιου φυλου. Το αμφι δεν ηταν απαραδεκτο. Ετσι λεγαν . Παντως δεν ξερω το θεμα. Βλεπω στο σαιτ υπαρχουν παιδια με φοβερεσ γνωσεις ιστοριας. Μπραβο!
Μπρατ latex , επετρεψε μου να εχω τη δικη μου θετικη γνωμη για τον Πουτιν. Πιστευω οτι κατα βαθος αγαπαει την πατριδα . Ειναι δυσκολη η θεση του. Το χαος της καταρρευσης της CCCP δυσκολα καλυπτεται!  Παντως εγω ημουνα με τον Ζιουγκανοφ καποτε  ;)
Τωρα αν ψηφιζα στις διπλες εκλογες θα ψηφιζα οτι ελεγε ο Πουτιν!

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Ρε παιδια υπαρχει μια καοινουρια ψηφοφορια βλεπω. Ειναι ανοικτη. Ποια ειναι η ερωτηση ; Δεν τη βλεπω  :grin:

ΒΡΑΣΙΔΑΣ2

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2006
Like
1
Πόντοι
16
Αλλάχτηκε κ η ψηφοφορία.Έχει να κάνει με το πιο μάχη θεωρείτε ως την σπουδαιότερη από καταβολής Ιστορίας ως προς τα αποτελέσματα που είχε διαχρονικά ανα τους αιώνες.

ΨΗΦΙΣΤΕ.

Έβαλα την Σαλαμίνα κ θα το εξηγήσω.Ουσιαστικά η Σαλαμίνα αποτέλεσε το τροχοπέδη της περσικής επεκτατικής πολιτικής.Αν οι Πέρσες κέρδιζαν,η Ελλάδα θα έπεφτε κ έτσι θα άνοιγε η πύλη της Ευρώπης στις στρατιές του σκότους.Το πιο πιθανόν θα ήταν κανείς λαός να μην μπορούσε να αντισταθεί στου ςΠέρσες έκτοτε.Αν η Ελλάδα έπεφτε τότε,η Αθηναϊκή ηγεμονία δεν θα μπορούσε να ααναπτυχθεί κ να εξελιχθεί κ δεν θα έδινε όλα αυτά τα ΄΄φώτα΄΄ που έδωσε αργότερα στον παγκόσμιο πολιτισμό(φιλοσοφία,Δημοκρατία,Τέχνες κ.λ.π).
Με την ναυμαχία της Σαλαμίνας αφενός σώθηκε η Ευρώπη ολόκληρη(πόσο διαφορετική άραγε θα ήταν η Ιστορία αν είχαν επκρατήσει οι Πέρσες σε ολόκληρη την Ευρώπη) και αφετέρου δόθηκε το έναυσμα για την μεγάλη ανάπτυξη της Αθήνας με τις ευεργετικές ως προς τον πολιτισμό διαχρονικά,επιδράσεις.
Να το ερωτημα.

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96
  Απο της μαχες λειπουν η ηττα των Οθωμανων στην Αυστρια (εφτασαν εξω απο τη Βιεννη) και η ηττα του Αττιλα (??) καπου που δεν θυμαμαι στην Ευρωπη!!!!

Το Πουατιε τι ειναι? Εγω ξέρω μονο τον Σιντνει!!!

latex

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Like
0
Πόντοι
1
  Απο της μαχες λειπουν η ηττα των Οθωμανων στην Αυστρια (εφτασαν εξω απο τη Βιεννη) και η ηττα του Αττιλα (??) καπου που δεν θυμαμαι στην Ευρωπη!!!!

Το Πουατιε τι ειναι? Εγω ξέρω μονο τον Σιντνει!!!
Θα αναφέρεσαι στην Βιέννη στον Ευγένειο της Σαβοϊας που τσάκισε τους Οθωμανούς.Όντως μεγάλη μάχη και μεγάλης στρατηγικής σημασίας.Την ήττα του Αττίλα την έβαλε ο Darkside στα Καταλαυνικά πεδία (η μάχη στο Σαλόν).Εκεί έχασε ο Αττίλας απο τις Ρωμαϊκές λεγεώνες και τα ενωμένα Γερμανικά έθνη υπο την ηγεσία του Φλάβιου Αέτιου.

Η μάχη στο Πουατιέ (η μάχη της Τουρ) ήταν ο φραγμός στην εισβολή των Αράβων προς το κέντρο της Ευρώπης.Πολύ μεγάλη μάχη και αυτή και εξίσου στρατηγικής σημασίας το 732 μ.Χ αν δεν με απατά η μνήμη μου.Ο Κάρολος Μαρτέλος (παππούς του Καρλομάγνου) αντιμετώπισε με επιτυχία τους Άραβες και τους Βέρβερους που ήταν υπο την ηγεσία του Μούσα Ιμπν Μουσαϊρ.

DarkAngelOfStrips

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Like
1
Πόντοι
6
Θα αναφέρεσαι στην Βιέννη στον Ευγένειο της Σαβοϊας που τσάκισε τους Οθωμανούς.Όντως μεγάλη μάχη και μεγάλης στρατηγικής σημασίας.Την ήττα του Αττίλα την έβαλε ο Darkside στα Καταλαυνικά πεδία (η μάχη στο Σαλόν).Εκεί έχασε ο Αττίλας απο τις Ρωμαϊκές λεγεώνες και τα ενωμένα Γερμανικά έθνη υπο την ηγεσία του Φλάβιου Αέτιου.

Η μάχη στο Πουατιέ (η μάχη της Τουρ) ήταν ο φραγμός στην εισβολή των Αράβων προς το κέντρο της Ευρώπης.Πολύ μεγάλη μάχη και αυτή και εξίσου στρατηγικής σημασίας το 732 μ.Χ αν δεν με απατά η μνήμη μου.Ο Κάρολος Μαρτέλος (παππούς του Καρλομάγνου) αντιμετώπισε με επιτυχία τους Άραβες και τους Βέρβερους που ήταν υπο την ηγεσία του Μούσα Ιμπν Μουσαϊρ.

Σωστά. Αλλά οι βάρβαροι στις δύο περιπτώσεις ήταν οι Πέρσες και οι Τούρκοι, ενώ στη τελευταία οι Φράγκοι

latex

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Μάθε πρώτα να προσαρμόζεσαι σε πλαίσιο και να μην εφαρμόζεις φασιστικά τους τρόπους σου οπου πας.
Συζήτηση κάνουμε μην εξάπτεσαι.Και φασιστική νοοτροπία δεν είχα ποτέ.Αν θες γράφεις με επιχειρήματα  ;)

Προς  brat boidopoutsa: Για μένα ο Πούτιν είναι καταστροφέας.Τον Ζιουγκανοφ που τον θυμήθηκες ?  :2funny: Неплохо  ;)

Προς ΒΡΑΣΙΔΑΣ: Για δες και αυτό για την ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα.

latex

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Σωστά. Αλλά οι βάρβαροι στις δύο περοπτώσεις ήταν οι Πέρσες και οι Τούρκοι, ενώ στη τελευταία οι Φράγκοι
Φίλε μου κάνε μου ένα κόπο και πες μου στο ποστ που παρέθεσα σε ποιες 2 περιπτώσεις μιλάω για 'βάρβαρους' Πέρσες και Τούρκους και που αποκαλώ τους Φράγκους βάρβαρους?  :think:

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Προς  brat boidopoutsa: Για μένα ο Πούτιν είναι καταστροφέας.Τον Ζιουγκανοφ που τον θυμήθηκες ?  :2funny: Неплохо  ;)
Μονο Неплохо  ? Σουπερ ηταν ο Γεναδιος! Για λιγο εχασε τις εκλογες του 1996 απο τον μεθυστακα! Θα ηταν αλλιως τα πραματα!

DarkAngelOfStrips

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Like
1
Πόντοι
6
Φίλε μου κάνε μου ένα κόπο και πες μου στο ποστ που παρέθεσα σε ποιες 2 περιπτώσεις μιλάω για 'βάρβαρους' Πέρσες και Τούρκους και που αποκαλώ τους Φράγκους βάρβαρους?  :think:

Εγώ το λεω αυτό.
Γιατί ο Πούτιν είναι καταστροφέας?

latex

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Like
0
Πόντοι
1
H γυναικα σου να μη σε απατα , μπρατ! Η μνημη ας σε απατα οσο θελει :2funny: :2funny:
Ευτυχώς γυναίκα δεν έχω ακόμη.Είμαι και μικρός 39 ετών  :2funny: :2funny:  :rockon: Η μνήμη ευτυχώς είναι το μόνο θηλυκό που είναι τόσο πιστή και δεν με προδίδει  :2funny:  :dancing:

latex

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Εγώ το λεω αυτό.
Γιατί ο Πούτιν είναι καταστροφέας?
Στη συγκεκριμένη περίπτωση για τους Φράγκους δεν είχαν την θέση του 'Βάρβαρου' (σε σχέση πάντα με τους Άραβες).Αυτό τον 'ρόλο' στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο τον είχαν οι Άραβες.Τότε οι Άραβες κάνανε ακόμα κατακτητικούς πολέμους και διαδίδαν με ατσάλι και αίμα το πνεύμα του Ισλάμ.Η αναγέννηση εκπολιτισμού για τους Άραβες (δηλαδή μετάφραση αρχαίων ελληνικών κειμένων,ιατρική,αστρονομία) έλαβε μετά το 883 μ.Χ υπο τον Σαϊντ μαχ Αντά.

Τώρα για τον Πούτιν για μένα είναι καταστροφέας.Πρώην αξιωματικός της KGB που έχει αναθέσει σε όλα τα λαμόγια της Ρωσίας την εξουσία.Στην Μόσχα ισχύει το pomni, ya vsеgda ryadom σε ειρωνική έκδοση.Μόνο Μαφία.Μεσαία τάξη δεν υπάρχει τώρα.Θα δεις μεγαλέμπορους ναρκωτικών,πουτάνων,όπλων να οδηγούνε Bugati με συνοδεία 20-25 σωματοφυλάκων και θα δεις ρακένδυτους πολίτες με πληγές στο κρύο να ζητιανεύουν για λίγα ρούβλια να αγοράσουν κάστανα.Αυτό το κοινωνικό θέμα με τον Πούτιν έγινε πολύ μεγάλο.Και φυσικά το μόνο που τον νοιάζει είναι να πουλήσει στους Αμερικάνους κομμάτια Ρωσικού εδάφους για δολλάρια.Ελπίζω οι νεώτερες γενιές να τον θυμούνται ως δολλάριο.

latex

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Μονο Неплохо  ? Σουπερ ηταν ο Γεναδιος! Για λιγο εχασε τις εκλογες του 1996 απο τον μεθυστακα! Θα ηταν αλλιως τα πραματα!
Είχε ακουστεί τότε έντονα ότι τα είχα βρει με τον μεθύστακα.Μετά του αποδώσανε πολλές ευθύνες για την ήττα.Πάντως εγώ κρατάω επιφυλάξεις.

ΒΡΑΣΙΔΑΣ2

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2006
Like
1
Πόντοι
16
Συζήτηση κάνουμε μην εξάπτεσαι.Και φασιστική νοοτροπία δεν είχα ποτέ.Αν θες γράφεις με επιχειρήματα  ;)

Προς ΒΡΑΣΙΔΑΣ: Για δες και αυτό για την ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα.
Το εχω διαβασει και εχω πει και πιο πανω οτι υπηρχε ομοφυλοφυλια στην αρχαια Ελλαδα η οποια ομως δεν ηταν αποδεκτη και παρεθεσα και σπαρτιατικους αλλα και Αθηναικους νομους που τιμορουσαν την ομοφυλοφυλια.
Εγραψα και οτι υπαρχουν και κειμενα που την εξυμνουν αλλα αυτο δεν παει να πει οτι ηταν αποδεκτη απο την πλειοψηφια.
Τελος παντων να κανω και μια ερωτηση γιατι απο οτι καταλαβενω εχεις αρκετες γνωσεις και επιπεδο.
Αλλη μια σημαντικη μαχη ειχε γινει στην Ισπανια στην οποια οι Ισπανοι σταθηκαν εμποδιο στην επελαση τον  Μαροκινων και ενος συνασπισμου αραβων αν θυμαμε καλα στην Ευρωπη.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom