DarkAngelOfStrips
Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Οκτ 2007
- Like
- 1
- Πόντοι
- 6
Πέστα Βρασίδα. Αυτές οι βλακείες είναι από τους Άγγλους για να δικαιολογήσουν τα δικά τους... συμπόσια χαχαχα
Να το ερωτημα.Αλλάχτηκε κ η ψηφοφορία.Έχει να κάνει με το πιο μάχη θεωρείτε ως την σπουδαιότερη από καταβολής Ιστορίας ως προς τα αποτελέσματα που είχε διαχρονικά ανα τους αιώνες.
ΨΗΦΙΣΤΕ.
Έβαλα την Σαλαμίνα κ θα το εξηγήσω.Ουσιαστικά η Σαλαμίνα αποτέλεσε το τροχοπέδη της περσικής επεκτατικής πολιτικής.Αν οι Πέρσες κέρδιζαν,η Ελλάδα θα έπεφτε κ έτσι θα άνοιγε η πύλη της Ευρώπης στις στρατιές του σκότους.Το πιο πιθανόν θα ήταν κανείς λαός να μην μπορούσε να αντισταθεί στου ςΠέρσες έκτοτε.Αν η Ελλάδα έπεφτε τότε,η Αθηναϊκή ηγεμονία δεν θα μπορούσε να ααναπτυχθεί κ να εξελιχθεί κ δεν θα έδινε όλα αυτά τα ΄΄φώτα΄΄ που έδωσε αργότερα στον παγκόσμιο πολιτισμό(φιλοσοφία,Δημοκρατία,Τέχνες κ.λ.π).
Με την ναυμαχία της Σαλαμίνας αφενός σώθηκε η Ευρώπη ολόκληρη(πόσο διαφορετική άραγε θα ήταν η Ιστορία αν είχαν επκρατήσει οι Πέρσες σε ολόκληρη την Ευρώπη) και αφετέρου δόθηκε το έναυσμα για την μεγάλη ανάπτυξη της Αθήνας με τις ευεργετικές ως προς τον πολιτισμό διαχρονικά,επιδράσεις.
Θα αναφέρεσαι στην Βιέννη στον Ευγένειο της Σαβοϊας που τσάκισε τους Οθωμανούς.Όντως μεγάλη μάχη και μεγάλης στρατηγικής σημασίας.Την ήττα του Αττίλα την έβαλε ο Darkside στα Καταλαυνικά πεδία (η μάχη στο Σαλόν).Εκεί έχασε ο Αττίλας απο τις Ρωμαϊκές λεγεώνες και τα ενωμένα Γερμανικά έθνη υπο την ηγεσία του Φλάβιου Αέτιου.Απο της μαχες λειπουν η ηττα των Οθωμανων στην Αυστρια (εφτασαν εξω απο τη Βιεννη) και η ηττα του Αττιλα (??) καπου που δεν θυμαμαι στην Ευρωπη!!!!
Το Πουατιε τι ειναι? Εγω ξέρω μονο τον Σιντνει!!!
Tι ασχετος ! Ηρακλη τον λεγανε!
Το Πουατιε τι ειναι? Εγω ξέρω μονο τον Σιντνει!!!
Θα αναφέρεσαι στην Βιέννη στον Ευγένειο της Σαβοϊας που τσάκισε τους Οθωμανούς.Όντως μεγάλη μάχη και μεγάλης στρατηγικής σημασίας.Την ήττα του Αττίλα την έβαλε ο Darkside στα Καταλαυνικά πεδία (η μάχη στο Σαλόν).Εκεί έχασε ο Αττίλας απο τις Ρωμαϊκές λεγεώνες και τα ενωμένα Γερμανικά έθνη υπο την ηγεσία του Φλάβιου Αέτιου.
Η μάχη στο Πουατιέ (η μάχη της Τουρ) ήταν ο φραγμός στην εισβολή των Αράβων προς το κέντρο της Ευρώπης.Πολύ μεγάλη μάχη και αυτή και εξίσου στρατηγικής σημασίας το 732 μ.Χ αν δεν με απατά η μνήμη μου.Ο Κάρολος Μαρτέλος (παππούς του Καρλομάγνου) αντιμετώπισε με επιτυχία τους Άραβες και τους Βέρβερους που ήταν υπο την ηγεσία του Μούσα Ιμπν Μουσαϊρ.
H γυναικα σου να μη σε απατα , μπρατ! Η μνημη ας σε απατα οσο θελειΠολύ μεγάλη μάχη και αυτή και εξίσου στρατηγικής σημασίας το 732 μ.Χ αν δεν με απατά η μνήμη μου.
Συζήτηση κάνουμε μην εξάπτεσαι.Και φασιστική νοοτροπία δεν είχα ποτέ.Αν θες γράφεις με επιχειρήματα ;)Μάθε πρώτα να προσαρμόζεσαι σε πλαίσιο και να μην εφαρμόζεις φασιστικά τους τρόπους σου οπου πας.
Φίλε μου κάνε μου ένα κόπο και πες μου στο ποστ που παρέθεσα σε ποιες 2 περιπτώσεις μιλάω για 'βάρβαρους' Πέρσες και Τούρκους και που αποκαλώ τους Φράγκους βάρβαρους?Σωστά. Αλλά οι βάρβαροι στις δύο περοπτώσεις ήταν οι Πέρσες και οι Τούρκοι, ενώ στη τελευταία οι Φράγκοι
Μονο Неплохо ? Σουπερ ηταν ο Γεναδιος! Για λιγο εχασε τις εκλογες του 1996 απο τον μεθυστακα! Θα ηταν αλλιως τα πραματα!Προς brat boidopoutsa: Για μένα ο Πούτιν είναι καταστροφέας.Τον Ζιουγκανοφ που τον θυμήθηκες ? Неплохо ;)
Φίλε μου κάνε μου ένα κόπο και πες μου στο ποστ που παρέθεσα σε ποιες 2 περιπτώσεις μιλάω για 'βάρβαρους' Πέρσες και Τούρκους και που αποκαλώ τους Φράγκους βάρβαρους?
Ευτυχώς γυναίκα δεν έχω ακόμη.Είμαι και μικρός 39 ετών Η μνήμη ευτυχώς είναι το μόνο θηλυκό που είναι τόσο πιστή και δεν με προδίδειH γυναικα σου να μη σε απατα , μπρατ! Η μνημη ας σε απατα οσο θελει
Στη συγκεκριμένη περίπτωση για τους Φράγκους δεν είχαν την θέση του 'Βάρβαρου' (σε σχέση πάντα με τους Άραβες).Αυτό τον 'ρόλο' στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο τον είχαν οι Άραβες.Τότε οι Άραβες κάνανε ακόμα κατακτητικούς πολέμους και διαδίδαν με ατσάλι και αίμα το πνεύμα του Ισλάμ.Η αναγέννηση εκπολιτισμού για τους Άραβες (δηλαδή μετάφραση αρχαίων ελληνικών κειμένων,ιατρική,αστρονομία) έλαβε μετά το 883 μ.Χ υπο τον Σαϊντ μαχ Αντά.Εγώ το λεω αυτό.
Γιατί ο Πούτιν είναι καταστροφέας?
Είχε ακουστεί τότε έντονα ότι τα είχα βρει με τον μεθύστακα.Μετά του αποδώσανε πολλές ευθύνες για την ήττα.Πάντως εγώ κρατάω επιφυλάξεις.Μονο Неплохо ? Σουπερ ηταν ο Γεναδιος! Για λιγο εχασε τις εκλογες του 1996 απο τον μεθυστακα! Θα ηταν αλλιως τα πραματα!
Το εχω διαβασει και εχω πει και πιο πανω οτι υπηρχε ομοφυλοφυλια στην αρχαια Ελλαδα η οποια ομως δεν ηταν αποδεκτη και παρεθεσα και σπαρτιατικους αλλα και Αθηναικους νομους που τιμορουσαν την ομοφυλοφυλια.Συζήτηση κάνουμε μην εξάπτεσαι.Και φασιστική νοοτροπία δεν είχα ποτέ.Αν θες γράφεις με επιχειρήματα ;)
Προς brat boidopoutsa: Για μένα ο Πούτιν είναι καταστροφέας.Τον Ζιουγκανοφ που τον θυμήθηκες ? Неплохо ;)
Προς ΒΡΑΣΙΔΑΣ: Για δες και αυτό για την ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα.