Νέα

Ιστορία:Μια αναδρομή στους αιώνες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 244K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι η επομπή του ΣΚΑΙ για το '21,ανταποκρίνεται στην αλήθεια;

• Ναι

Ψήφοι: 31 32,0%
  • Όχι

Ψήφοι: 43 44,3%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 23 23,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    97
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Η σκιώδης κυβέρνηση του βουνού,ουσιαστικά αποτέλεσε την έξοδο διαφυγής των αντιστασιακών μέσα στην  Ελλάδα,όπου από κει έκαναν τις επιχειρήσεις τους.Κάποια ορεινά μέρη όπως τα Γρεβενά κ το Καρπενήσι,όντως δεν τελούσαν υπό κα΄τοχή,γιατί δεν ήταν στρατηγικά σημεία κ δεν τους ενδιέφεραν τόσο τους κατακτητές.Οι μεγάλοι συγκοινωνιακόι κόμβοι(εθνικές οδοί κ σιδ.δίκτυο) ήταν υπό τον πλήρη έλεγχο των κατακτητών μιας κ τους ένοιαζαν κλόγω της σημασίας τους.Θυμίζω τον Γοργοπόταμο που τον ανατίναξαν οι συνδυασμένες για μοναδική φορά δυνάμεις,του ΕΑΜΕΛΑΣ & ΕΔΕΣ.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Πωωω, ναι δικιο εχεις. Πολωνία και μάχη της Βαρσοβίας οπου εγιναν ανείπωτες ακρότητες.
Το Βατερλό μου αυτή η ερώτηση :headbang: :headbang: :headbang:. Εσπασε η παρθενιά μου, :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Πωωω, ναι δικιο εχεις. Πολωνία και μάχη της Βαρσοβίας οπου εγιναν ανείπωτες ακρότητες.
Το Βατερλό μου αυτή η ερώτηση :headbang: :headbang: :headbang:. Εσπασε η παρθενιά μου, :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Καιρός ήταν να σε τσακώσω γκουρού.

alexandros1976

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Εάν ήταν ελεύθερες καποιες απάτητες κορυφές της Πίνδου ελεύθερες,δεν σημαίνει ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ,ότι ήταν ελεύθερη η Ελλάδα.
Αποτελεί αστεία η όποια θέση,ότι επί κατοχής η Ελλάδα ήταν ελεύθερη.Δε νομίζω ότι το πιστεύει κανείς αυτό.
Νομίζω ότι ήμουν Σαφής
έγραψα ότι υπήρχε ένα Ελεύθερο Κράτος μέσα στο Κατακτημένο
και τα εδάφια που παράθεσα είναι από το Βιβλίο του Κρις Γουντχαουζ
Τωρα αν Φτασουμε να αμφισβιτουμε τα Λογια του Γουντχαουζ που μονο συμπαθεια για το ΕΑΜ δεν ετρεφε ε τοτε τι να πουμε...

Tα στοιχεια που παρεθεσα ηταν απο Κρις Γουντχάουζ, «Το μήλο της έριδος», σελ. 51, εκδόσεις ΕΞΑΝΤΑΣ).

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Δεν αμφισβητώ το ΕΑΜ .Μάλιστα η σκιώδης κυβέρνηση που είχε φτιάξει,ήταν πολύ πρωτοποριακή με αξιοθαύμαστη τοπική αυτοδιοίκηση,που αποτελεί μνημείο σε αυτόν τον τομέα.Όμως τα επιχειρησιακά της τεκτενόμενα ήταν πολύ πιο μικρά από τις δυνατότητές της.Εγώ ρώτησα για ένοπλη αντίσταση ΟΧΙ για οργάνωση σε επίπεδο διοίκησης,κάτι που έκανε η Πολωνική αντίσταση φέρνοντας σε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ τους Ναζί.

Η αντίσταση στην Ελλάδα κ εννοώντας την ΕΝΟΠΛΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ,έκανε κα΄ποιες καλές ενέργειες όπως π.χ ο Γοργοπόταμος,αλλα ουσιαστικά στο σύνολό της ήταν πολυ εμβρυική δίχως να κοστίσει ιδιαίτερα στους κατακτητές.

alexandros1976

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Δεν αμφισβητώ το ΕΑΜ .Μάλιστα η σκιώδης κυβέρνηση που είχε φτιάξει,ήταν πολύ πρωτοποριακή με αξιοθαύμαστη τοπική αυτοδιοίκηση,που αποτελεί μνημείο σε αυτόν τον τομέα.Όμως τα επιχειρησιακά της τεκτενόμενα ήταν πολύ πιο μικρά από τις δυνατότητές της.Εγώ ρώτησα για ένοπλη αντίσταση ΟΧΙ για οργάνωση σε επίπεδο διοίκησης,κάτι που έκανε η Πολωνική αντίσταση φέρνοντας σε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ τους Ναζί.
Η αντίσταση στην Ελλάδα κ εννοώντας την ΕΝΟΠΛΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ,έκανε κα΄ποιες καλές ενέργειες όπως π.χ ο Γοργοπόταμος,αλλα ουσιαστικά στο σύνολό της ήταν πολυ εμβρυική δίχως να κοστίσει ιδιαίτερα στους κατακτητές.
Μα με το ότι είχε τέτοια ΤΕΡΑΣΤΙΑ οργάνωση Η Ελληνική Αντίσταση είχε καθηλώσει Γερμανικά Στρατεύματα εδω που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν Αλλού και έτσι συνετέλεσαν στο να χαθεί ο πόλεμος για τους Νάζι...
Αυτή είναι και η Πραγματική Αντίσταση ο πόλεμος Φθοράς
Είναι κάτι που Παραδεχτήκαν Οι Βρετανοί μετά την Λήξη του Πολέμου.
Μην Ξεχνάς ότι η Ελλαδα είχε Αναλογικά με τον Πληθυσμό της τους Περισσότερους Νεκρούς μαζί με την Ρωσία

alexandros1976

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
16
η Σοβιετική Ένωση έχασε 22.000.000 ανθρώπους (δηλαδή το 10% του πληθυσμού της), η Γερμανία 8.000.000, η Ιαπωνία 2.000.000, η Ελλάδα  το 13,5% του πληθυσμού της, δηλαδή είχε αναλογικά περισσότερους νεκρούς και από τη Σοβιετική Ένωση!

ΒΡΑΣΙΔΑΣ2

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2006
Like
1
Πόντοι
16
Μα με το ότι είχε τέτοια ΤΕΡΑΣΤΙΑ οργάνωση Η Ελληνική Αντίσταση είχε καθηλώσει Γερμανικά Στρατεύματα εδω που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν Αλλού και έτσι συνετέλεσαν στο να χαθεί ο πόλεμος για τους Νάζι...
Μην Ξεχνάς ότι η Ελλαδα είχε Αναλογικά με τον Πληθυσμό της τους Περισσότερους Νεκρούς μαζί με την Ρωσία
Η Βρετανοι αναφεροντουσαν στης επειχηρησεις και την αντισταση του τακτικου στρατου  πριν την καταληψει της Ελλαδας.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
η Σοβιετική Ένωση έχασε 22.000.000 ανθρώπους (δηλαδή το 10% του πληθυσμού της), η Γερμανία 8.000.000, η Ιαπωνία 2.000.000, η Ελλάδα  το 13,5% του πληθυσμού της, δηλαδή είχε αναλογικά περισσότερους νεκρούς και από τη Σοβιετική Ένωση!

Όντως,αλλά όπωςε σου είχα ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ λόγω της πείνας κ του εμφυλίου.Στις 550.000 ΕΛΛΗΝΕΣ νεκρούς που δίνουν τα επίσημα διεθνή στοιχεία προσμετρώνται κ οι νεκροί του εμφυλιου.

alexandros1976

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Η Βρετανοι αναφεροντουσαν στης επειχηρησεις και την αντισταση του τακτικου στρατου  πριν την καταληψει της Ελλαδας.
Κανεις ΛΑθος οι Βρετανοι Αναφεροντουσαν στην Εθνικη Αντισταση
το εγραψα και πριν για τον Κρις Γουντχαουζ
αν κοιταξεις στην πισω σελιδα θα δεις τι εχει γραψει στο Βιβλιο του

ΒΡΑΣΙΔΑΣ2

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2006
Like
1
Πόντοι
16
Ποσες φορες απο την αρχαιοτητα μεχρι σημερα δημιουργειθηκε στρατευμα με την ονομασια Ιερος Λοχος στην Ελλαδα και ποτε?

alexandros1976

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Όντως,αλλά όπωςε σου είχα ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ λόγω της πείνας κ του εμφυλίου.Στις 550.000 ΕΛΛΗΝΕΣ νεκρούς που δίνουν τα επίσημα διεθνή στοιχεία προσμετρώνται κ οι νεκροί του εμφυλιου.
Τα επισημα στοιχεια Δινουν 750.000
απο τους οποιους 550.000
Κατα την επιθεση Ιταλων Γερμανων και κατοχης.
200.000 περιπου απο αλλους Λογους (μεσα και ο Εμφυλιος)
Στοιχεια: Ο Β παγκοσμιος Πολεμος Στην Ελλαδα-Αρχεια Αμερικανικου Υπουργειου Εξωτερικων Εκδοσεις Εκατη

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166

Καταρχάς δεν υπήρχαν αξιόλογα Γερμανικά στρατεύματα στην Ελλάδα επί κατοχής.Τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ Γερμανικά στρατεύματα που λες ήταν 15.000 στρατιώτες.Η κατοχή στην Ελλάδα γινόνταν κυρίως από Ιταλούς κ Βούλγαρους.Οι Γερμανοι κρατούσαν για την πάρτυ τους την Κρήτη,την Θεσσαλονίκη κ την Αθήνα,όταν συνθηκολόγησαν οι Ιταλοί.

Οι απώλειες των Γερμανοιταλών στην κατοχή απο τις επιχειρήσεις της αντίστασης δεν ήταν πάνω από 1500 ατομα.Υπάρχουν διεθνή στοιχεία κ εκθέσεις περί αυτού.

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
3 φορές. Θηβαϊκός στην αρχαιότητα που καταστράφηκε στη Χαιρώνεια, στη Μολδοβλαχία στην επανάσταση του 1821 που επίσης εχασε στο Ιάσιο νομίζω και στο Βππ που ηταν λοχος καταδρομών και πήρε μέρος στη Βορεια Αφρική και στη μαχη των Δωδεκανήσων, Ιταλία-Ριμινι. Διοικητής νομίζω Ευάγγελος Τσακαλωτός. 

gatos19811981

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
7
Πόντοι
1
Βασικα δεν ειναι ακριβως ετσι...Οι Γερμανοι καθυστερησαν γιατι πιστευαν οτι θα μας καθαριζαν οι Ιταλοι και δεν θα χρειαζοταν και οι ιδιοι να μπουν στην Ελλαδα.Αυτη ηταν στην ουσια η μεγαλυτερη καθυστερηση.Οσον αφορα την αντιστασιακη δραση προσωπικα εχω τις ενστασεις μου.Το κατα ποσο ηταν καλο για τους Ελληνες μετα τη συνθηκολογηση να ριχνουν μια γεφυρα με Γερμανους και μετα αυτοι ως αντιποινα να ξεκληρηζουν ολοκληρα χωρια θελει συζητηση...

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
3 φορές. Θηβαϊκός στην αρχαιότητα που καταστράφηκε στη Χαιρώνεια, στη Μολδοβλαχία στην επανάσταση του 1821 που επίσης εχασε στο Ιάσιο νομίζω και στο Βππ που ηταν λοχος καταδρομών και πήρε μέρος στη Βορεια Αφρική και στη μαχη των Δωδεκανήσων, Ιταλία-Ριμινι. Διοικητής νομίζω Ευάγγελος Τσακαλωτός.   

O Tσακαλώτος ήταν.Και λεγόνταν Θρασύβουλος στο μικρό του.Πώς αλλίώς να τον έλεγαν άλλωστε;;;

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Βασικα δεν ειναι ακριβως ετσι...Οι Γερμανοι καθυστερησαν γιατι πιστευαν οτι θα μας καθαριζαν οι Ιταλοι και δεν θα χρειαζοταν και οι ιδιοι να μπουν στην Ελλαδα.Αυτη ηταν στην ουσια η μεγαλυτερη καθυστερηση.Οσον αφορα την αντιστασιακη δραση προσωπικα εχω τις ενστασεις μου.Το κατα ποσο ηταν καλο για τους Ελληνες μετα τη συνθηκολογηση να ριχνουν μια γεφυρα με Γερμανους και μετα αυτοι ως αντιποινα να ξεκληρηζουν ολοκληρα χωρια θελει συζητηση...

Σε αυτό συμφωνώ.Ουσιαστική κ ΕΜΠΟΛΕΜΗ αντίσταση έγινε από τον Ελληνικό Στρατό με τις κινήσεις του κ με την αξιομαχητικότητα του στα πεδία των μαχών ,όπου πολεμάνε στρατιώτες.

ΒΡΑΣΙΔΑΣ2

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2006
Like
1
Πόντοι
16
3
1. Θηβαιοι
2. Υψηλαντης
3. Μεση Ανατολη
Και εγω για να ειμαι ειλικρινης αυτα τα 3 ηξερα αλλα βρηκα και αλλη μια.
Στρατιωτικό σώμα με την επονομασία 'Ιερός Λόχος' συγκροτήθηκε στη Θήβα κατά το Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1876 - 1877 με στόχο τη συμμετοχή του στον αγώνα για την απελευθέρωση της Θεσσαλίας.
Αυτο δεν το ηξερα και δεν ξερω απο πιους συγκροτηθηκε.

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Στρατιωτικό σώμα με την επονομασία 'Ιερός Λόχος' συγκροτήθηκε στη Θήβα κατά το Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1876 - 1877 με στόχο τη συμμετοχή του στον αγώνα για την απελευθέρωση της Θεσσαλίας.

Ωραίος!! Θέλει ψάξιμο η υπόθεση :think: :think:

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166

Δεν το ήξερα κ εγώ αυτό.Δεν το αμφισβητώ όμως.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom