Νέα

Ιστορία:Μια αναδρομή στους αιώνες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 244K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι η επομπή του ΣΚΑΙ για το '21,ανταποκρίνεται στην αλήθεια;

• Ναι

Ψήφοι: 31 32,0%
  • Όχι

Ψήφοι: 43 44,3%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 23 23,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    97

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ο Σκοτεινός μόλις μας είπε πως ο Τουρκοκύπριος γιατρός σκότωσε ο ίδιος την οικογένειά του, ώστε να ενοχοποιηθούν οι Ελληνοκύπριοι.
Και εσένα σου φαίνεται λογικό.
Τυπικό δείγμα εθνικιστικής "λογικής"

Μιας και ανέφερες τον Σολωμού όμως, γίνεται να μου πεις (συγκεκριμένα) με ποιο τρόπο ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΑ για λογαριασμό του;
Αν δεν είσαι ένας κοινός συκοφάντης, βεβαίως.
Σου θυμίζω πάντως οτι προχτές το βράδυ κιόλας μου ζητούσες συγγνώμη για κάτι άλλο που είπες και που με αφορούσε.
Κανόνισε.

Συνεχίζεις τον οχετό...
Και όχι κουκλίτσα μου, αν βλέπεις παντού μετάνοιες, δεν μπορώ να κάνω κάτι...
Όσο για το ποστ βρες εσύ πρώτα αυτό με το οποίο υποτίθεται ότι χλευάζω τους γονείς σου και ίσως βρω το διάλογο με τον Ανεπιθύμητο- ολόκληρο κατά προτίμηση, με τις διόλου κολακευτικές αναφορές στους δικούς σου και τις ικεσίες σε μενα να σε υπερασπιστώ και στους μοντεράτορες να βάλουν τάξη (και μετά έχεις το θράσος να κατηγορείς τον τραμουντάνα για ρουφιάνο... )

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Έγραψα, περίπου επί λέξει (γιατί δεν έχω το ποστ), το εξης:

"Ελάτε και στη θέση του τουρκοκύπριου φρουρού που εκτελεί εντολές. Τι θα κάνατε αν ήσασταν στη θέση του και βλέπατε έναν τύπο να ανεβαίνει στο κοντάρι της σημαίας σας με σκοπό να την καταστρέψει;"

Κάτι που πρεσβεύω ακόμα, ΧΩΡΙΣ να πιστεύω αναγκαστικά πως έπρεπε να σκοτώσει ο εν λόγω τουρκοκύπριος φρουρός τον Σολωμού.
τι λες βρε παπαρα? ο φρουρος τον πυροβόλησε ή ο παρακρατικος?

Επισκέπτης

"Ελάτε και στη θέση του τουρκοκύπριου φρουρού που εκτελεί εντολές. Τι θα κάνατε αν ήσασταν στη θέση του και βλέπατε έναν τύπο να ανεβαίνει στο κοντάρι της σημαίας σας με σκοπό να την καταστρέψει;"

Κάτι που πρεσβεύω ακόμα, ΧΩΡΙΣ να πιστεύω αναγκαστικά πως έπρεπε να σκοτώσει ο εν λόγω τουρκοκύπριος φρουρός τον Σολωμού.
Μάλιστα...

Καμία σχέση με υπεράσπιση του τουρκοκύπριου φρουρού φονιά του Σολωμού αυτό πάντως.

Απλά δείχνει μία αλήθεια:

Ο κάθε στρατιώτης είναι πολεμική μηχανή,όσο υπάρχουνε πολεμικές μηχανές θα υπάρχουνε θύματα.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Προαιρετικά ίσως; Έτσι για να γουστάρουμε βρε αδελφέ;

τι λες βρε παπαρα? ο φρουρος τον πυροβόλησε ή ο παρακρατικος?

Έλα στη θέση του παρακρατικού....  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Μάλιστα...

Καμία σχέση με υπεράσπιση του τουρκοκύπριου φρουρού φονιά του Σολωμού αυτό πάντως.

Απλά δείχνει μία αλήθεια:

Ο κάθε στρατιώτης είναι πολεμική μηχανή,όσο υπάρχουνε πολεμικές μηχανές θα υπάρχουνε θύματα.

Το "ελάτε στη θέση" είναι κατεξοχήν υπερασπιστική ατάκα μικρέ...
Προσπαθεί να δικαιολογήσει το δράστη...
Όπως επίσης προσπαθεί να απαξιώσει κάθε πηγή που παίρνει θέση υπέρ των Ελληνοκυπρίών...

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Ο Σκοτεινός μόλις μας είπε πως ο Τουρκοκύπριος γιατρός σκότωσε ο ίδιος την οικογένειά του, ώστε να ενοχοποιηθούν οι Ελληνοκύπριοι.
Και εσένα σου φαίνεται λογικό.
Τυπικό δείγμα εθνικιστικής "λογικής"

Μιας και ανέφερες τον Σολωμού όμως, γίνεται να μου πεις (συγκεκριμένα) με ποιο τρόπο ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΑ για λογαριασμό του;
Αν δεν είσαι ένας κοινός συκοφάντης, βεβαίως.
Σου θυμίζω πάντως οτι προχτές το βράδυ κιόλας μου ζητούσες συγγνώμη για κάτι άλλο που είπες και που με αφορούσε.
Κανόνισε.

Ρε πανίβλακα,ή είσαι βλάκας ή σου αρέσει να το παίζεις για να σε βρίζουν.Σου ξανάπα κ πριν ΄΄είπα εγώ ότι τους σκότωσε για να ενοχοποιηθούν;΄΄.Σε παρακάλεσα να μην διαστρεβλώνεις τα λεγόμενά μου και να γράφεις όπως τα λέω.
ΣΟΥ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΒΛΑΚΑ:ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΛΟΓΩ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑΣ(σχιζοφρένεια) ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΠΛΕΥΡΑ.

Τώρα το κατάλαβες ή θες να στο γράψω τουρκικα για να το καταλάβεις;;;

φαντάσου που μέχρι εμένα που δεν σε΄έχω βρίσει ΠΟΤΕ,με ανάγκασες να το κάνω.

Τελικά καλά μου λένε΄να μην ασχολούμαι μαζί σου.Είσαι κλασική περίπτωση πανευρωπαηλίθιας βλακείας

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Όπως επίσης προσπαθεί να απαξιώσει κάθε πηγή που παίρνει θέση υπέρ των Ελληνοκυπρίών...

Αυτά, στο δικαστήριο μικρέ.
Εδώ, ΔΕΝ απέδειξες που υπερασπίστηκα τον φονιά του Σολωμού πάντως.

Υ.Γ. Και κάνε κάτι με τη λίγδα. Βρωμάς.

Επισκέπτης
Αυτή είναι η μία οπτική-άποψη...

ή άλλη είναι: η αλήθεια των όπλων κ της βίας.

Αν είσαι μέσα στο μυαλό του μόνο μπορείς να ξέρεις την αλήθεια ή αν τον γνωρίζεις προσωπικά.

Bλέπεις κατέχει κ αυτός καλά τον γραπτό λόγο όπως εσύ!!!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Φρουρός ή παρακρατικός ήτανε τελικά;;; :think:

Υ.Γ.Το ρεπορτάζ πάντως για στρατιώτη κάνει λόγο... :rolleyes:
δες ρε παπαρα και συ την εικονα στην οθόνη σου... στο μεσαιο παραθυρο για φρουρος σου φαινεται?

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Ρε πανίβλακα,ή είσαι βλάκας ή σου αρέσει να το παίζεις για να σε βρίζουν.Σου ξανάπα κ πριν ΄΄είπα εγώ ότι τους σκότωσε για να ενοχοποιηθούν;΄΄.Σε παρακάλεσα να μην διαστρεβλώνεις τα λεγόμενά μου και να γράφεις όπως τα λέω.
ΣΟΥ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΒΛΑΚΑ:ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΛΟΓΩ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑΣ(σχιζοφρένεια) ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΠΛΕΥΡΑ.

Τώρα το κατάλαβες ή θες να στο γράψω τουρκικα για να το καταλάβεις;;;

φαντάσου που μέχρι εμένα που δεν σε΄έχω βρίσει ΠΟΤΕ,με ανάγκασες να το κάνω.

Τελικά καλά μου λένε΄να μην ασχολούμαι μαζί σου.Είσαι κλασική περίπτωση πανευρωπαηλίθιας βλακείας

Και εγώ -παρακάμπτοντας την ευγένεια που μιλάς και με την οποία ανατράφηκες, όπως μας διαφήμιζες σε διπλανό νήμα- σε ρώτησα ΤΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ (Η ΠΟΛΙΤΙΚΟ) ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ βγαίνει απο την ιστορία που μας διηγήθηκες (και την αλήθεια της οποίας ακόμα δεν απέδεξες).
Δεν καταλαβαίνεις ελληνικά; Είσαι δίγλωσσος;

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Σκιώδης ΄΄υπούργός΄΄ του ψευδοκράτους ήταν.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Ο Σολωμός Σολωμού (1970-14 Αυγούστου 1996) ήταν Ελληνοκύπριος από το Παραλίμνι, γνωστός σήμερα μέσα από τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του, την ημέρα της κηδείας του Τάσου Ισαάκ στην Κύπρο.

Στις 24 Ιουνίου 2008 το ευρωπαϊκό δικαστήριο βρήκε ένοχη την Τουρκία για την δολοφονία των Σολωμού και Ισαάκ. Σύμφωνα με το δικαστήριο η Τουρκία κρίθηκε ένοχη για την παραβίαση του άρθρου 2 της ευρωπαϊκής συνθήκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί δεν έγινε καμία έρευνα για να βρεθούν οι υπαίτιοι για τον θάνατο του. Επίσης εκδίκασε χρηματική αποζημίωση στην οικογένεια του Σολωμού.Πίνακας περιεχομένων [Απόκρυψη]
1 Δολοφονία
2 Πηγές
3 Αναφορές
4 Εξωτερικοί σύνδεσμοι

[Επεξεργασία]
Δολοφονία

Tην ημέρα της κηδείας του Tάσου Iσαάκ, στις 14 Αυγούστου 1996, ημέρα μνήμης της κατάληψης της Aμμοχώστου, μία ομάδα από διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να εναποθέσουν στεφάνια και λουλούδια στο χώρο της δολοφονίας του Tάσου Iσαάκ. Η σκηνή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν εμφανίστηκε μια ομάδα «Γκρίζων Λύκων» και άρχισαν τον πετροπόλεμο. Ξαφνικά ξεπετάχτηκε μπροστά από τους διαδηλωτές ο Σολωμός Σολωμού και ξεφεύγοντας από τους Κυανόκρανους πέρασε στη νεκρή ζώνη και προπάθησε ν΄ ανέβει σε έναν ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία, ενώ άλλοι διαδηλωτές προσπάθησαν να τον αποτρέψουν. Tούρκοι ελεύθεροι σκοπευτές από το απέναντι τουρκικό φυλάκιο τον πυροβόλησαν και ο Σολωμός Σολωμού έπεσε νεκρός από σφαίρα στο λαιμό. Στη συνέχεια άρχισαν να ρίχνουν προς τους διαδηλωτές. Oι εθνοφρουροί πήραν θέση μάχης. H σορός του Σολωμού απομακρύνθηκε από την περιοχή. Επίσης αρκετά ακόμα άτομα τραυματίστηκαν από τις σφαίρες των Tούρκων στο χώρο του επεισοδίου.

Σύμφωνα με τις Ελληνοκυπριακές αρχές, ένας από τους δολοφόνους του Σολωμού Σολωμού, ήταν και ο Kενάν Aκίν, έποικος, πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού , υπουργός του ψευδοκράτους και πράκτορας των Tουρκικών μυστικών Δυνάμεων[1]. Ομάδα ανακριτών του Αρχηγείου Αστυνομίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμόχωστου, μετά από συντονισμένες εξετάσεις, εντόπισαν τους δράστες εναντίον των οποίων εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης. Το υλικό που εξασφαλίσθηκε χρησιμοποιήθηκε για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον της Τουρκίας. Κανένας από τους δράστες δεν συνελήφθη.

Ο καθυστερημένος ξάδελφος του Ντόναλντ θα μας πει ότι αυτά τα λέει η ελληνοκυπριακή πλευρά και δεν πρέπει να τα λάβουμε υπόψη...
Πάλι καλά που έχουμε και καταδίκη από ευρωπαϊκό δικαστήριο γιατί το γνωστό φιλότουρκο σούργελο θα έλεγε ότι ο σολωμού αυτοπυροβολήθηκε...

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Και εγώ -παρακάμπτοντας την ευγένεια που μιλάς και με την οποία ανατράφηκες, όπως μας διαφήμιζες σε διπλανό νήμα- σε ρώτησα ΤΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ (Η ΠΟΛΙΤΙΚΟ) ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ βγαίνει απο την ιστορία που μας διηγήθηκες (και την αλήθεια της οποίας ακόμα δεν απέδεξες).
Δεν καταλαβαίνεις ελληνικά; Είσαι δίγλωσσος;

Από την στιγμή που με διαστρεβλώνεις συλλήβδην,η ευγένεια περισσεύει.Και δεν το έγραψα για να βγάλεις καποιο νόημα.Έτσι μου ρθε κ το έβαλα για να κάνουμε ιστορική συζήτηση που μου αρέσει όπως κάνω συνέχεια στο εν λόγω θρεντ.πρέπει να βγάλω κάποιο συμπέρασμα,όπως κάνεις εσύ επί παντός επιστητού;;;
ήθλα να δω αν το ξέρουνε ,τίποτα παραπάνω.
Αλλά εσύ με τον γνωστό σου τρόπο,θες να σπείρεις θύελλες.
Ψάχτο έχεις πρόβλημα.Ειλικρεινά.

Να η απάντηση που προφανώς αγνόησες

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Σκιώδης ΄΄υπούργός΄΄ του ψευδοκράτους ήταν.

ακριβως

According to Cyprus Police, Solomou's killers were identified using photographic evidence as Kenan Akin and Erdal Haciali Emanet, respectively the first Minister of Agriculture and Natural Resources and the second Chief of Special Forces in the internationally unrecognized Turkish administration of Northern Cyprus. Warrants were issued by the Republic of Cyprus for their arrest and that of three others: Attila Sav, Chief of Police of TRNC, Hasan Kundakci, Lt. Gen. of the Turkish Cypriot Security Force and Mehmet Karli, Maj. Gen. of the Turkish Army.[5][6] In October 2004, Kenan Akin, wanted by Interpol for the murder of Solomou, admitted he had pulled the trigger, but accused the former Turkish Military Commander Halil Sadrazam as the person who gave the order. Sadrazam denied the accusation.[7] Akin was later arrested in Istanbul on unrelated smuggling charges. He was later released by the Turkish authorities despite being wanted for murder by Interpol, prompting a question on Turkey's judicial cooperation by Dimitrios Papadimoulis, a left-wing Greek member of the European Parliamen

και στην φωτο φαινεται καθαρα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom