Γιατί το ζήτημα της στρατιωτικής θητειας που το βάζεις? Ή ότι ως τώρα ο άντρας ΔΕ δικαιούτο γονικής άδειας. Ή το ότι οι "άγαμες θυγατέρες" ορισμένων επαγγελματιών ( νομίζω ένστολων) έπαιρναν τη σύνταξη του μπαμπά ΕΦ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ. Ή τα μειωμένα όρια ηλικίας για γυναίκες.
Αυτό συμβαίνει ανεξαρτήτως επαγγέλματος (πρώην μου, κόρη λυκειάρχη ήταν δικαιούχος) και
καλώς συμβαίνει. Ούτως ή άλλως αν υπάρχει μητέρα (και δεν έχει αποβιώσει στο μεταξύ) πρέπει να παραιτηθεί ενυπόγραφα του δικαιώματος για να πάρει η κόρη ποσοστό της σύνταξης του πατέρα της (νομίζω γύρω στο 70%). Ο πατέρας για να συνταξιοδοτηθεί σημαίνει οτι είχε πληρώσει τις εισφορές του στο ταμείο του οπότε από τη στιγμή που χρήματα δαπανήθηκαν από την οικογένεια, πρέπει να επιστρέψουν σε αυτή.
Αν η κόρη είναι εργαζόμενη, τότε χάνει επιπλέον ποσοστό της σύνταξης που θα έπαιρνε ο πατέρας της και φτάνει κάπου κοντά στο 40%. Πληρώνει φόρο εισοδήματος για το ποσό που λαμβάνει και πολλές φορές περνάει σε άλλη φορολογική κλίμακα και την μαδάνε κανονικά. Επίσης το εφ' όρου ζωής δεν ισχύει. Δικαιούται λαμβάνειν μόνο όσο είναι άγαμη.
Αν δε υπάρχει και γιος (ο οποίος είναι μέχρι και 24 χρονών) τότε δικαιούται και αυτός μέρος της σύνταξης και το 70% μοιράζεται δια 2 ;)