Νέα

Ίμια και ΠΝ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 954
  • Εμφανίσεις 53K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Ποιος; Ο "φύρερ" Πλεύρης;    :jerking:

Αλλαξες βλέπω και την εικόνα στο προφίλ. Τι έγινε τον βαρέθηκες μετά τα χτεσινά τον Ιωσηφάκο????? και μου έβαλες τον Λογοθετίδη??????? Την Ιλύα Λιβυκού ξέχασες.

Επισκέπτης
Δηλαδή τα πανεπιστήμια του εξωτερικού (Αμερικής & Αγγλίας) είναι μαλάκες που είναι ιδιωτικά και λειτουργούν άψογα ενώ εδώ εμείς με την "δωρεάν" παιδεία του Αντρίκου είμαστε εντάξυ. Μήπως ανακαλύψαμε τον τρόχο και δεν το γνωρίζουμε??????? Ρε παιδιά χωρίς money δεν γίνετια παιδεία.  Αντε να δώ πότε θα το καταλάβουν μερικοί.
Το μόνο που μένει να δούμε πλέον (μετά από μία πρωινή συζήτηση στην δουλεία) είναι Πρωθυπουργό την Ντόρα και Υπουργό Εξωτερικών, ποιόν λέτε ?????

Τον εκλεκτό της, τον Αντωνάκι που έφαγε τον μπαμπά της (τον αποστάτη).

Την Ακρόπολη σε ποιο μάνατζμεντ να τη δώσουμε τελικά;

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Καημένο παιδί.

Απλά ξέρε ότι δεν είναι όλα όσα διαβάζεις αλήθεια.

Εκτός και αν διαβάζεις μόνο όσα μπορείς να καταλάβεις.

Ενώ εσύ διαβάζεις και αυτά που δεν καταλαβαίνεις. Ετσι?????

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Η μεγαλύτερη απάτη που κυκλοφορεί ειναι οι αριστεροι της λεγόμενης "ανανεωτικής αριστεράς". Ειναι φοβεροι τυποι. Δεν εχω καταλαβει τί ακριβώς πιστεύουν ... Απορριπτουν τους εγκληματιες Σταλίν, Λενιν,Πολ Ποτ, Τσαουσεσκου, Κάστρο κλπ κλπ αλλα δε μας λενε ποιον ηγετη δεχονται . Ηγετη που να κυβερνησε,ομως για να μπορεσουμε να τους κρινουμε και στην πραξη.  Απλώς λενε κάποιες θεωρίες γενικά σωστές και ασκουν κριτική στους παντες και τα παντα εκ του ασφαλούς βεβαια οντας οι ιδιοι εξω απο το χορό ... Τσαμπα μαγκες .

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Ενώ εσύ διαβάζεις και αυτά που δεν καταλαβαίνεις. Ετσι?????

Δεν νομίζω ότι το κείμενο που παρέθεσες απαντά στο σχόλιό μου.

Το να επικαλείσαι Πλεύρη για να επιχειρηματολογήσεις σημαίνει οτι είσαι απελισμένος και φυσικά, χαμηλό πνευματικό επίπεδο.

Δε συμφωνείς;

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Η μεγαλύτερη απάτη που κυκλοφορεί ειναι οι αριστεροι της λεγόμενης "ανανεωτικής αριστεράς". Ειναι φοβεροι τυποι. Δεν εχω καταλαβει τί ακριβώς πιστεύουν ... Απορριπτουν τους εγκληματιες Σταλίν, Λενιν,Πολ Ποτ, Τσαουσεσκου, Κάστρο κλπ κλπ αλλα δε μας λενε ποιον ηγετη δεχονται . Ηγετη που να κυβερνησε,ομως για να μπορεσουμε να τους κρινουμε και στην πραξη.  Απλώς λενε κάποιες θεωρίες γενικά σωστές και ασκουν κριτική στους παντες και τα παντα εκ του ασφαλούς βεβαια οντας οι ιδιοι εξω απο το χορό ... Τσαμπα μαγκες .

Οταν, λέω ένα υποθετικό "όταν" θα πάρουν την κάποια εξουσία θα δεις πόσο ιμπεριαλοφασίστες θα γίνουν. Αυτό θα πεί μαλακία.

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Το να επικαλείσαι Πλεύρη για να επιχειρηματολογήσεις σημαίνει οτι είσαι απελισμένος και φυσικά, χαμηλό πνευματικό επίπεδο.

γιατι το να επικαλείσαι Λενιν δείχνει ανεβασμένο πνευματικό επίπεδο?

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
γιατι το να επικαλείσαι Λενιν δείχνει ανεβασμένο πνευματικό επίπεδο?

οπως είπε και ο Μπουτάρης .. σκατά ο ένας σκατά και ο άλλος.. (Παπαγεωργόπουλος - Αράπογλου)
και αυτός όμως παρέλειψε να πεί που είναι το μέλι

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Δεν νομίζω ότι το κείμενο που παρέθεσες απαντά στο σχόλιό μου.

Δε συμφωνείς;

Σε αρκετά θέματα είναι γνώστης και λέει αλήθειες, σε άλλα χοντρές μαλακίες. Στο εν λόγω θέμα του Συμμοριτοπόλεμου (όχι Εμφυλίου, έλεος) πιστεύω ότι τα είπε με το όνομά τους.
Και για τον Σιωνισμό συμφωνώ μαζί του μετά από έξυπνα links που κάνει με την ιστορία, όσο αυτή είναι 100% αντικειμενική.

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
οπως είπε και ο Μπουτάρης .. σκατά ο ένας σκατά και ο άλλος.. (Παπαγεωργόπουλος - Αράπογλου)
και αυτός όμως παρέλειψε να πεί που είναι το μέλι

Μεγάλε εκ του ασφαλούς και αυτός. Οτι κάνουμε για την Ελλάδα ρε γαμώτω?????????

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Σε αρκετά θέματα είναι γνώστης και λέει αλήθειες, σε άλλα χοντρές μαλακίες. Στο εν λόγω θέμα του Συμμοριτοπόλεμου (όχι Εμφυλίου, έλεος) πιστεύω ότι τα είπε με το όνομά τους.
Και για τον Σιωνισμό συμφωνώ μαζί του μετά από έξυπνα links που κάνει με την ιστορία, όσο αυτή είναι 100% αντικειμενική.

Να σε ρωτήσω κάτι. Πως ξέρεις ότι λέει αλήθεια;

Σε παρακαλώ μην πάρεις το διάλογο αυτό σαν προσωπική αντιπαράθεση. Δεν έχω τέτοιο σκοπό.

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Να σε ρωτήσω κάτι. Πως ξέρεις ότι λέει αλήθεια;

Σε παρακαλώ μην πάρεις το διάλογο αυτό σαν προσωπική αντιπαράθεση. Δεν έχω τέτοιο σκοπό.

Είδες κανένα να τον διαψεύσει???? Σαν κότες κάθονται όλοι, γιατί δεν έχουν τίποτα να πουν.
Οι κομμουνιστές θα ήταν οι πρώτοι που θα τον είχαν στην πυρά, αν έλεγε μαλακίες , αλλα΄από ότι φαίνεται τα λέιε σπαθάτα.
Διάβασε Συνταγματική Ιστορία της Ελλάδας για να δεις μέρα με την μέρα πως παίχτηκαν τα γεγονότα. Δεν λάεω και οι ΣκατοΑγγλοι έβαλαν το χεράκι τους (και το έκτρωμα σχέδιο Αναν δικό τους ήταν) αλλά πιστεύω ότι έγινε έγινε για να μην είμαστε τώρα (όπως έχω ξαναπεί) ξερολιάροβα, χλυφομούνοβα κτλ κτλ.

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Επαναλαμβανω ,σας λεω να μη διαβασετε την αποψη του Πλευρη ,αλλα τις παραπομπες απο την Κομμουνιστικη επιθεωρηση , τον Οδηγητη και το Ριζοσπάστη  τις οποίες παραθέτει.

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
ό,τι δηλαδή δεν διαψεύδεται είναι αλήθεια....περίεργη λογική.

Δεν υπάρχει περίπτωση δηλαδή να μην έχει διαψευστεί απλά γιατί κανείς δεν ασχολείται με το τι λέει ο πλεύρης;

Επισκέπτης
Επαναλαμβανω ,σας λεω να μη διαβασετε την αποψη του Πλευρη ,αλλα τις παραπομπες απο την Κομμουνιστικη επιθεωρηση , τον Οδηγητη και το Ριζοσπάστη  τις οποίες παραθέτει.

Γιατί δηλαδή πρέπει να διαβάσουμε Ριζοσπάστη η ότι άλλο μέσω Πλεύρη;

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Καταλαβαίνω ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Όπως πάντα.

Προσωπικά το τι έγινε με αφήνει αδιάφορο. Απλά φάνηκε κάποια στιγμή ενδιαφέρον. Όχι πια.

Επισκέπτης
Καταλαβαίνω ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Όπως πάντα.

Προσωπικά το τι έγινε με αφήνει αδιάφορο. Απλά φάνηκε κάποια στιγμή ενδιαφέρον. Όχι πια.

Έντιμη άποψη και σεβαστή. Αλλά όποιος δεν διδάσκεται απο την ιστορία του, απλώς θα ξαναπάθει ότι έπαθε!

markhsios

Μέλος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Φίλε hrys απάντησε μου ειλικρινά αν πιστεύεις ότι ο καπιταλισμός μπορεί όντως στο μέλλον να εκλείψει/ανατραπεί και αν ναι με ποιο βιώσιμο οικονομικο- κοινωνικο σύστημα μπορεί να αντικατασταθεί.
Σε ρωτάω δε, διότι η ιστορική πραγματικότητα έχει καταδείξει αδιαμφισβήτητα άλλα πράγματα. Το γεγονός ότι ο καταπιλισμός προυπήρχε του κομμουνισμού και των διαφόρων σοσιαλιστικών παραλλαγών του, αμφότερα τα συστήματα δοκιμάστηκαν στην πράξη, ο δε κομμουνισμός και οι διάφορες σοσιαλιστικές παραλλαγές του κατέρρευσαν(εξαιρείται ίσως το καθεστώς Κάστρο στην Κούβα, αλλά είναι ακριβώς η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, για την δε Κίνα, ούτε λόγος να γίνεται, πρόκειται για ακραιφνή κρατικό καπιταλισμό), ενώ ο καπιταλισμός με τις πολυάριθμες σύγχρονες παραλλαγές του (κοινωνικό κράτος δικαίου, περισσότερο ή λιγότερο κράτος, νεοφιλελεύθερο κράτος κτλ..) ζει και βασιλεύει.
Μήπως, λέω μήπως, αυτό έχει να κάνει με την φυσική, σχεδόν έμφυτη συμβατότητά του με την ανθρώπινη ιδιοσυγκρασία??(το εγωιστικό άτομο, γονίδιο κτλ πες το όπως θέλεις)????
Πώς είναι δυνατόν να απαρνηθούμε τον ίδιο μας τον εαυτό, όσο σκληρά και να προσπαθήσουμε???
Είναι νομοτελειακά αδύνατο, γι'αυτό και ο καπιταλισμός ως κοινωνικο-οικονομικό σύστημα δεν μπορεί να καταργηθεί, αλλά μόνο να βελτιωθεί, να γίνει αν θέλεις κοινωνικά πιο ευαίσθητος.
Εκεί κατατείνει και η σύλληψη του μεσαίου χώρου που είναι πολύ της μόδας άλλωστε παντού σε ολόκληρο τον καπιταλιστικό κόσμο, αλλού  αλληθωρίζει περισσότερο προς τα αριστερά, αλλού προς τα δεξιά (αν και οι όροι αυτοί πολιτικά είναι πλέον αδόκιμοι από το 1990 και μετά, περιέγραφαν ένα διπολισμό που εξέλειπε), όμως το βασικό concept είναι παντού το ίδιο, δεν μπορείς να εξαλείψεις τον καπιταλισμό, μόνο να τον βελτιώσεις. Οι δε θεωρητικοί που προφήτευαν την κατάρρευσή του συνεπεία της νέας μεγάλης πληροφορικής επανάστασης που θα άλλαζε άρδην και την υφή των κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικών σχέσεων, όπως ακριβώς αλλά κατ' αντίθετο βέβαια τρόπο η βιομηχανική επανάσταση γέννησε τον καπιταλισμό, μάλλον φαίνεται ότι διαψεύδονται, τουλάχιστον προς το παρόν. Τώρα το τι μπορεί να συμβεί σε 50-100- 200 χρόνια δεν το ξέρω.
ΥΓ. Επειδή με ρώτησες και δεν έχω προβλημα να σου απαντήσω, είμαι θιασώτης του πρώιμου γαλλικού αστικού φιλευλευθερισμού, εφόσον βέβαια μπορεί να συνδυαστεί με ισχυρή παιδεία, το εγωιστικό άτομο τότε μπορεί να κάνει θαύματα  και επ' ψφελεία του κοινωνικού συνόλου.
Δες ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα στην συμπεριφορά του Bill Gates και του Warren Buffet. Είναι οι δύο πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου με περιουσία δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εσχάτως το έχουν ρίξει στην φιλανθρωπία και σκορπούν δυσθεώρητα ποσά, ο δε buffet, άκρατος φιλελεύθερος, στυγνός καπιταλιστής πες τον όπως θες, στην δύση της ζωής του ανακοίνωσε ότι θα αφιερώσει το 1/4 της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες. Τι θέλω να πω με αυτό το παράδειγμα?? Ενδεχομένως ο καπιταλισμός να μην είναι τόσο ανήθικος όσο νομίζεις και ενδεχομένως οι δύο παραπάνω κύριοι αν διέθεταν την σωστή παιδεία να είχαν συνειδητοποιήσει νωρίτερα την ματαιοτητα του να επισωρεύεις χρήμα(που δεν πρόκειται βέβαια εν τέλει να το πάρεις μαζί σου) και να είχαν επιδείξει κοινωνική ευαισθησία και συλλογικότητα σε όλη την διαδρομή του βίου τους και όχι μόνο όταν έφτασαν στην κορυφή για να τους αποκαλυφθεί τόσο έκδηλα το 'vanitas vanitatum'.
Αυτό το κοινωνικο-οικονομικό σύστημα υποστηρίζω, αλλά για να σου πω την αλήθεια, θα προτιμούσα όπως οι αρχαίοι μου πρόγονοι να δουλεύουν άλλοι για μένα και εγώ να κάθομαι να γαμάω και να αμπελοφιλοσοφώ όλη μέρα και ας με έλεγες και ρατσιστή και κοινωνικά ανάλγητο και ό,τι άλλο θες εσύ !!!!!
:cheesy:

Επισκέπτης
Σαφής λοιπόν στην άποψή σου μαρκήσιε. Και σέβομαι αυτό που λες, αν και διαφωνώ. Ναι λοιπόν, ο καπιταλισμός μπορεί να ανατραπεί. Αυτό δε με ρώτησες;  :)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom