Νέα

Ίμια 1996-2011

• Μέλος που άνοιξε το νήμα COMMANDER
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 137K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

batsos

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
142
Πόντοι
1
Tελικά έχεις δικιο....Δεν είσαι ψυχοπαθής!Απλά,στην  εξελικτική βαθμίδα των οντων,εισαι κάτω από τον Ανθρωπο και λίγο πάνω από την αμοιβάδα...Επαναλαμβάνω,σε τουφεκιζα ευχαρίστως χωρίς τύψεις.... :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:Και μην πεις στον κόπο να απαντήσεις,το χάρισμα του λόγου το έχουν μόνο τα νοήμοντα οντα,εσύ μάλλον το εκλεψες απο μια ανωμαλία της Φύσης...
Μην κανεις ετσι, δεν σε εβρισε κιολας. Στο κατω κατω γι αυτο ακριβως πληρωνεσαι αν εισαι μονιμος στρατιωτης. Δεν πληρωνεσαι για να σκεφτεσαι, αλλα για να εκτελεις σαν εκπαιδευμενο ανθρωπος τις εντολες των αξιωματικων σου. Αν ειναι δυνατον, και ενοπλος και σκεπτομενος. Φανταζεσαι τι θα γινοταν στο στρατευμα? Εχουμε παει φανταροι και ξερουμε. Φγαμε τρεξιμο για να σεβομαστε τη δυναμη των οπλων. Ποσο μαλλον οι μονιμοι, θα πρεπει να κανουν καθε τοσο απγρειντ μη βρεθει κανας στραβωμενος με βλεψεις παπαχρονη η παπαδοπουλου και αρχισει και μαλακιζεται. ΠΑΙΔΙΑ, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΜΑΚΡΥΑ.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Μην κανεις ετσι, δεν σε εβρισε κιολας. Στο κατω κατω γι αυτο ακριβως πληρωνεσαι αν εισαι μονιμος στρατιωτης. Δεν πληρωνεσαι για να σκεφτεσαι, αλλα για να εκτελεις σαν εκπαιδευμενο ανθρωπος τις εντολες των αξιωματικων σου. Αν ειναι δυνατον, και ενοπλος και σκεπτομενος. Φανταζεσαι τι θα γινοταν στο στρατευμα? Εχουμε παει φανταροι και ξερουμε. Φγαμε τρεξιμο για να σεβομαστε τη δυναμη των οπλων. Ποσο μαλλον οι μονιμοι, θα πρεπει να κανουν καθε τοσο απγρειντ μη βρεθει κανας στραβωμενος με βλεψεις παπαχρονη η παπαδοπουλου και αρχισει και μαλακιζεται. ΠΑΙΔΙΑ, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΜΑΚΡΥΑ.

Aυτά περί ένοπλου που δε χρειάζεται να σκέφτεται δείχνουν ... πως μάλλον τα άτομα που τα λένε έχουν πάρει διαζύγιο με τη σκέψη.

Είναι δυνατό να τα λέτε σοβαρά αυτά τα πράγματα? Ίσα ίσα που ενδέχεται να υπάρξουν άπειρες στιγμές απροόοπτων σε ορισμένες συνθήκες που ο ένοπλος να πρέπει να αυτοσχεδιάσει και να πάρει πρωτοβουλίες. Και μάλιστα υπό πίεση σε σύντομο χρονικό διάστημα και που αφορούν και άλλους ανθρώπους και όχι μόνο 1 άτομο.

Πριν μιλήσετε σκεφτείτε και λίγο " μήπως είναι μαλακία αυτό που θα ξεφουρνίσω?" Δε κάνει κακό...

batsos

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
142
Πόντοι
1
Aυτά περί ένοπλου που δε χρειάζεται να σκέφτεται δείχνουν ... πως μάλλον τα άτομα που τα λένε έχουν πάρει διαζύγιο με τη σκέψη.

Είναι δυνατό να τα λέτε σοβαρά αυτά τα πράγματα? Ίσα ίσα που ενδέχεται να υπάρξουν άπειρες στιγμές απροόοπτων σε ορισμένες συνθήκες που ο ένοπλος να πρέπει να αυτοσχεδιάσει και να πάρει πρωτοβουλίες. Και μάλιστα υπό πίεση σε σύντομο χρονικό διάστημα και που αφορούν και άλλους ανθρώπους και όχι μόνο 1 άτομο.

Πριν μιλήσετε σκεφτείτε και λίγο " μήπως είναι μαλακία αυτό που θα ξεφουρνίσω?" Δε κάνει κακό...
Αν αναφερεσαι σε μενα για το διαζυγιο και δεν βλεπεις τι γραφει ο Μονιμος που θα ΤΟΥΦΕΚΙΖΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ τον ανθρωπο, τι  αντμινιστρειτορ εισαι και τι θεσεις ειναι αυτες που παιρνεις?

loytsos

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2009
Like
3
Πόντοι
66
E  βέβαια και οι Εφιάλτες πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν και δοσίλογοι ,μαυραγορείτες .
Και  νέοι ήρωες αν χρειαστεί θα δώσουν τη ζωή τους ,για να έχουν κάποιοι την πολυτέλεια να αμφισβητούν  :rockon: ;)
Ο καθένας  τάσεται όπου νομίζει, πάντως η ποινή που προβλέπεται εν καιρό πολέμου παλαιότερα ήταν τυφεκισμός

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Αν αναφερεσαι σε μενα για το διαζυγιο και δεν βλεπεις τι γραφει ο Μονιμος που θα ΤΟΥΦΕΚΙΖΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ τον ανθρωπο, τι  αντμινιστρειτορ εισαι και τι θεσεις ειναι αυτες που παιρνεις?

Σε καιρό πολέμου φίλε όταν κάποιος κάνει μαλακίες θέτει σε κίνδυνο τις ζωές πολλών άλλων εκτός από τη δική του.

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Αυτά που του γράφω φίλε,είναι απόρροια των "θέσεών" του οι οποίες με δυο λόγια λένε:Εγω να γλυτωσω απο το μπαμ και ας μου βιάσουν μάνα,γυναίκα,αδελφή!Δε συμφωνείς ότι θα τον εκτελούσες κι εσύ επί τόπου??

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Αυτά που του γράφω φίλε,είναι απόρροια των "θέσεών" του οι οποίες με δυο λόγια λένε:Εγω να γλυτωσω απο το μπαμ και ας μου βιάσουν μάνα,γυναίκα,αδελφή!Δε συμφωνείς ότι θα τον εκτελούσες κι εσύ επί τόπου??
Μιλάς για εμένα που θα προτιμήσω να σώσω τη ζωή μου έναντι των δικών μου ανθρώπων ενώ δε κοιτάς το τομάρι σου το σάπιο που θα κοιτάξει να σκοτώσει άλλους ανθρώπους. Εξήγησε μου (αμφιβάλλω πως μπορείς, θα αρχίσεις να λες πως θα με τουφεκίσεις πάλι) γιατί η ζωή ενός φαντάρου του απέναντι στρατοπέδου αξίζει λιγότερο από τη ζωή των δικών σου ανθρώπων; Επειδή είναι δικοί σου; Μήπως εσύ είσαι συγγενείς του Θεού και τα δικά σου συγγενικά πρόσωπα είναι ιερά; Μήπως να τους δώσουμε και κάποιο άσυλο δηλαδή αν είναι έτσι να κάνουν ο,τι θέλουν, να σκοτώσουν και κόσμο αλλά να μη τους πειράζει κανένας.

Είναι χαζό να μιλάει κάποιος για αυτοθυσία και να μη μιλάει για φόνο. Είναι χαζό σαν και εσένα που είσαι ένα χαζό ρομπότ.

Και στο κάτω κάτω, τους δικούς μου συγγενείς θα αφήσω πίσω και δε θα πειράξω κανέναν, εσένα τι σε νοιάζει και θες να με τουφεκίσεις; Μήπως είσαι ΚΑΙ κριτής από πάνω;

Άμυαλε μαλάκα, ξέρω πως δε θα απαντήσεις επειδή δεν έχεις τι να απαντήσεις και για αυτό το λόγο θα συνεχίσεις να λες πως θες να με τουφεκίσεις και πως είμαι βλάκας. Πλέον όμως νομίζω πως η πλειοψηφία αυτών που θα διαβάσουν το thread, ακόμα και αν διαφωνεί μαζί μου, ακόμα και αν με μισήσει, θα καταλάβει πως είσαι ηλίθιος και δε ξέρεις καν να σκέφτεσαι και να εκφράζεσαι.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Μπορεί να είσαι ότι θέλεις , αλλά σεβάσου και δικαίωμα των άλλων να είναι αυτό που πιστεύουν ή υπηρετούν με την ζωή τους. Τα κοσμητικά επίθετα που χρησιμοποιείς δεν εξυπηρετούν την ανταλλαγή απόψεων .
Αν δεν μπορείς μάζεψε τις μηδενικές απόψεις σου και με ελαφρά πηδηματάκια καντην για αλλού  :rockon:
Δε σέβομαι κάτι που δεν αξίζει σεβασμό. Ανταλλαγή απόψεων δεν υπάρχει επειδή ο μαλάκας δεν ανταλλάζει απόψεις αλλά πετάει μίσος (για το οποίο κατηγόρησε εμένα πως κάνω). Αντιστρέφω λοιπόν αυτό που έγραψες και λέω πως, αν δε μπορεί αυτός να μιλήσει ας σταματήσει να γράφει (και να αναπνέει, καλά θα ήταν).

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Koίτα δε ξέρω αν είσαι καθυστερημένος αλλά μουρλός είσαι σίγουρα. Αλλά μη τρελένεσαι που σε λέει καθυστερημένο. Και ο πρωθυπουργος στόκος είναι και γαμεί 11 εκ. κόσμο οπότε μη τρελαίνεσαι, κοίτα εσύ να σώσεις το τομάρι σου αν γίνει πόλεμος και ασε το ναύαρχο να μιλάει
Χαλαρά είναι τα πράγματα, δε τρελαίνομαι, απλά μου αρέσει να τον βρίζω επειδή είναι βλάκας, κυρίως όταν έχω αφορμές να το κάνω.

Amanita

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2010
Like
0
Πόντοι
16
Μιλάς για εμένα που θα προτιμήσω να σώσω τη ζωή μου έναντι των δικών μου ανθρώπων ενώ δε κοιτάς το τομάρι σου το σάπιο που θα κοιτάξει να σκοτώσει άλλους ανθρώπους. Εξήγησε μου (αμφιβάλλω πως μπορείς, θα αρχίσεις να λες πως θα με τουφεκίσεις πάλι) γιατί η ζωή ενός φαντάρου του απέναντι στρατοπέδου αξίζει λιγότερο από τη ζωή των δικών σου ανθρώπων; Επειδή είναι δικοί σου; Μήπως εσύ είσαι συγγενείς του Θεού και τα δικά σου συγγενικά πρόσωπα είναι ιερά; Μήπως να τους δώσουμε και κάποιο άσυλο δηλαδή αν είναι έτσι να κάνουν ο,τι θέλουν, να σκοτώσουν και κόσμο αλλά να μη τους πειράζει κανένας.

Είναι χαζό να μιλάει κάποιος για αυτοθυσία και να μη μιλάει για φόνο. Είναι χαζό σαν και εσένα που είσαι ένα χαζό ρομπότ.

Και στο κάτω κάτω, τους δικούς μου συγγενείς θα αφήσω πίσω και δε θα πειράξω κανέναν, εσένα τι σε νοιάζει και θες να με τουφεκίσεις; Μήπως είσαι ΚΑΙ κριτής από πάνω;

Άμυαλε μαλάκα, ξέρω πως δε θα απαντήσεις επειδή δεν έχεις τι να απαντήσεις και για αυτό το λόγο θα συνεχίσεις να λες πως θες να με τουφεκίσεις και πως είμαι βλάκας. Πλέον όμως νομίζω πως η πλειοψηφία αυτών που θα διαβάσουν το thread, ακόμα και αν διαφωνεί μαζί μου, ακόμα και αν με μισήσει, θα καταλάβει πως είσαι ηλίθιος και δε ξέρεις καν να σκέφτεσαι και να εκφράζεσαι.

Αν κατάλαβα καλά (δεν διάβασα όλα όσα είπες) λες ότι δεν θα είχες πρόβλημα να παρατήσεις δικούς σου ανθρώπους εν ώρα κινδύνου προκειμένου να σωθείς εσύ ο ίδιος?
Αντιλαμάνομαι και κατανοώ πλήρως το μη συναισθηματικό δέσιμο ενός ανθρωπου με άψυχα υλικά και την απαξίωση κάθε είδους ιδιοκτησίας , με συνέπεια την άρνηση  υπεράσπισης τους. 'Οπως κατανοώ και την έλειψη ταύτισης με πάσης φύσεως ιδεολογίες.
Κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πώς γίνεται ένας ανθρωπος να μην έχει έμφυτο το συναίσθημα της υπεράσπισης "δικών" του προσώπων (είτε αυτά λέγονται συγγενείς , είται είναι σύντροφος ή φίλοι).
Αν θεωρήσουμε ότι ο κάθε άνθρωπος παλέυει για την προσωπική του ευτυχία και ευμάρια , τότε καθαρά για εγωιστικούς λόγους , θα προσπαθήσει να σώσει τους ανθρπώπους που είναι υπεύθυνοι γι αυτή την ευτυχία. 
Στη δικιά σου περίτωση , δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος , που για χάρη της ευτυχίας σου , να αξίζει να σωθεί?

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Αν κατάλαβα καλά (δεν διάβασα όλα όσα είπες) λες ότι δεν θα είχες πρόβλημα να παρατήσεις δικούς σου ανθρώπους εν ώρα κινδύνου προκειμένου να σωθείς εσύ ο ίδιος?
Αντιλαμάνομαι και κατανοώ πλήρως το μη συναισθηματικό δέσιμο ενός ανθρωπου με άψυχα υλικά και την απαξίωση κάθε είδους ιδιοκτησίας , με συνέπεια την άρνηση  υπεράσπισης τους. 'Οπως κατανοώ και την έλειψη ταύτισης με πάσης φύσεως ιδεολογίες.
Κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πώς γίνεται ένας ανθρωπος να μην έχει έμφυτο το συναίσθημα της υπεράσπισης "δικών" του προσώπων (είτε αυτά λέγονται συγγενείς , είται είναι σύντροφος ή φίλοι).
Αν θεωρήσουμε ότι ο κάθε άνθρωπος παλέυει για την προσωπική του ευτυχία και ευμάρια , τότε καθαρά για εγωιστικούς λόγους , θα προσπαθήσει να σώσει τους ανθρπώπους που είναι υπεύθυνοι γι αυτή την ευτυχία. 
Στη δικιά σου περίτωση , δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος , που για χάρη της ευτυχίας σου , να αξίζει να σωθεί?
Υπάρχει...Ο εαυτούλης του!!!!! :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
Αρχικά να τονίζω πως, τουλάχιστο από τη δική μου οπτική γωνία, σου αξίζουν συγχαρητήρια! Είσαι από αυτούς που δεν έβρισαν και όχι μόνο αυτό, έδωσαν και επιχειρήματα τα οποία δεν καταρρίπτονται αμέσως. Σεβασμός από εμένα λοιπόν.

Διαφωνώ σε μερικά σημεία, αλλά τουλάχιστο οι διαφωνίες μου, δεν είναι πλέον μόνο λογικής φύσης, καθώς, δε κάνεις ελάχιστα λογικά λάθη (αν κάνω λάθος, πες μου που για να αναθεωρήσω), αλλά είναι συζητήσιμες. Ξανά, από εμένα σεβασμός.

Καταλαβαίνω πως μπορεί να βαρεθείς και να μη το διαβάσεις.
Διαφωνώ στο ότι δεν είναι ξενοδοχεία. Συμφωνώ με το γιατί δημιουργήθηκαν. Θες να δεις γιατί διαφωνώ; Δες τους πλούσιους και τους φτωχούς. Κοινωνικές διαφορές ανάλογα με το πόσο μπορείς να πληρώσεις για το δωμάτιό σου.
Τι ακριβώς εννοείς; Εσύ αν δεις κάποιον να του επιτίθενται αρκούδες, θα πας να τον σώσεις ή θα φύγεις; Φυσικά θα φύγεις. Αυτό θα γίνει είτε στη κοινωνία τροφοσυλλεκτών είτε στη σύγχρονη κοινωνία. Επιπλέον, στη σύγχρονη κοινωνία έχουμε αστυνομικούς. Το τονίζω για να δείξω πως αυτό το επιχείρημα δε πληρεί προϋποθέσεις πλήρης αντιστοιχίας με σημερινές κοινωνίες.
Συμφωνώ.
Πρώτον, δεν είναι συμβολικό, αν μάζευα τα λεφτά που πληρώνω για φόρους και για ΙΚΑ τώρα θα είχα τουλάχιστο μια προκαταβολή για σπίτι. Επιπλέον, κάνεις λάθος, φυσικά το ΕΚΑΒ πληρώνεται από εμένα, όπως και η αστυνομία και άλλες υπηρεσίες. Παράδειγμα: τώρα που δε πληρώνουμε φόρους, δεν έχουμε και να τους πληρώσουμε και τα νοσοκομεία μας υπολειτουργούν. Από τους δικούς μας φόρους βγαίνει. Το να υποτιμάς το μικρό μερίδιο του καθένα είναι λογικό λάθος καθώς όπως λες και εσύ, όλοι δίνουμε πενταροδεκάρες, είναι όμως αυτό που απαιτείτε από εμένα για να έχω πρόσβαση σε αυτά όπως και σε άλλες υπηρεσίες. Αν δε τα έδινα δε θα είχα δικαίωμα να έχω πρόσβαση σε αυτά. Ο καθένας λοιπόν πληρώνει αυτό που του αναλογεί και αυτό παίρνει. Δε παίρνω όλο το νοσοκομείο για την πάρτη μου όταν αρρωσταίνω, ούτε πηγαίνω στο σχολείο που χτίζεται από λεφτά φορολογουμένων όταν είμαι 34 χρονών. Τα πληρώνω για την ομαλή ροή των πραγμάτων.
Μα, εδώ είναι η κύρια διαφωνία μας. Σύμφωνα με εμένα, έχει άδικο, σύμφωνα με εσένα, όχι. Σου θυμίζω πως η όλη διαφωνία γίνεται για αυτό ακριβώς. Εγώ πιστεύω πως είναι άδικο κάτι τέτοιο, γιαυτό διαφωνώ με όλους εδώ πέρα. Εδώ κάνεις το εξής λογικό λάθος, χρησιμοποιείς το συμπέρασμα της διαφωνίας μας για να το δώσεις σαν ήδη υπάρχον δεδομένο, ενώ η διαφωνία μας γίνεται για να βγάλουμε αυτό ακριβώς το συμπέρασμα.
Το συμβόλαιο που υπέγραψα, το υπέγραψα γιατί αλλιώς θα είχα κυρώσεις. Αν είναι κάποιος ληστής πάνω από το κεφάλι σου και σου πει "τα λεφτά σου ή τη ζωή σου;", θα δώσεις τα λεφτά σου, όταν όμως μπορέσεις, θα τα πάρεις πίσω.
Διαφωνώ, γιατί υποθέτεις πως αξίζει στην κοινωνία διαφορετική αντιμετώπιση από το άτομο. Ίσα ίσα, όπως ανέφερα προηγουμένως, εγώ πιστεύω πως η κοινωνία είναι εδώ για να εξυπηρετεί το άτομο και όχι το αντίστροφο. Αν μη τι άλλο, από τη κοινωνία ΑΠΑΙΤΩ να μου φέρεται με τον καλύτερο τρόπο επειδή εγώ είμαι το λιθαράκι που τη χτίζει. Δε χαρίζομαι.
Αν δεν υπάρχει κοινωνία σηκωνόμαστε και πάμε στα βουνά ή σε άλλη κοινωνία. Και λοιπόν; Δεν υπάρχει κανένα λογικό αντίβαρο στο να καταστραφεί μια κοινωνία, τόσες και τόσες έχουν καταστραφεί στο πέρασμα του χρόνου. Αν εσύ επιλέξεις να δώσεις τη ζωή σου για να μη πας στα βουνά, δε σε κρατάει κάτι, κάνε το, εγώ επιλέγω να είμαι δειλός και να μη το κάνω. Εδώ πάλι, είναι καθαρά συναισθηματικό το θέμα. Τα δικά μου συναισθήματα στρέφονται αλλού. Στη ζωούλα μου.
Και η Ελλάδα και όλη η υδρόγειος. Δε δίνω μια.
Εσύ μπορεί να σκέφτεσαι έτσι, οι υπόλοιποι όχι, αν κάποιος σκέφτονταν έτσι θα το είχε πει και όπως εσύ και με πιο ήρεμο τρόπο. Οι υπόλοιποι, και κυρίως ο ADMIRAL, είναι απλά ένα ρομποτάκι που έχει φορτωθεί με το πρόγραμμα μίσους. Θα ήταν ο τέλειος στρατιώτης για το 1984. Νομίζεις πως ο ADMIRAL και ο κάθε ADMIRAL θα φέρονταν πιο "ηθικά" αν είχε γεννηθεί μέσα στη Τουρκία; Θα ήταν ένας από τους μαλάκες που θα ήθελε να εισβάλλει στην Ελλάδα. Το να αλλάζει κάποιος "ηθικές" ανάλογα με την τυχαιότητα της γέννησης του είναι τραγικά αστείο και συνάμα παράλογο.

Το σημαντικότερο όμως που σου ζητάω να σκεφτείς είναι γιατί να γίνονται όλα αυτά; Γιατί επειδή έτυχε και γεννήθηκα κάπου να πρέπει να ενδώσω σε αυτού του είδους τη σκέψη; Γιατί επειδή εκεί που τυχαία και χωρίς τη θέλησή μου γεννήθηκα, να πρέπει να υπακούσω στις ηθικές αρχές και τις τιμωρίες που μου επιβλήθηκαν από τρίτους παράγοντες και όχι από δικά μου λάθη;

Σου προτείνω να διαβάσεις, αν όχι όλο, τα πρώτα κεφάλαια από το φανταστικό βιβλίο του Celine: "ταξίδι στην άκρη της νύχτας". Δεν είναι αναρχικός ο τύπος. Είναι ρεαλιστής, μηδενιστής, πεσιμιστής.

Για τρίτη φορά, ο σεβασμός μου.

Κοίταξε, η κουβέντα αυτή δεν έχει τέλος. Οι οπτικές μας είναι διαφορετικές.
Προσπάθησα όμως να σου δώσω να καταλάβεις ότι δεν υπάρχει η δική σου λογική, για την πλειοψηφία.
Κι εδω ειναι το σημειο - κλειδί του προβληματος :
Δεν υπάρχει λογική, η αυστηρή μαθηματικη σχέση του 1+1=2.
Η ζωή μέσα σε μια κοινωνία διέπεται από τις επιθυμίες της πλειοψηφίας. Η πλειοψηφία είναι αυτη που αποφασιζει τι ειναι σωστο και τι λάθος.

Εσύ λοιπόν κάνεις το λάθος να σταθείς απέναντι στην πλειοψηφία και να προσπαθήσεις να την "πεισεις".
Δεν θα γίνει αυτό.
Ξερεις γιατί ;
Γιατί η θέση σου, λέει στην πλειοψηφία-κοινωνία να χαλαρώσει, να καταργηθεί.
Να ξεχασει χιλιετηριδες εξελιξης, πολεμων, κινδυνων, αναπτυξης.

Πιθανώς να είχες περισσότερη τυχη αν τα έλεγες αυτα στους φιλειρηνικους τροφοσυλλέκτες.
Όμως δεν υπάρχουν πια τροφοσυλλέκτες.
Τους σκοτώσαμε όλους εμείς φίλε μου.
Σκοτώσαμε όλους όσους είχαν την κακή πρόνοια να είναι χαλαροί και φιλειρηνικοί απέναντί μας. Ή χειρότερα εξοπλισμένοι ή λιγότερο προθυμοι να υπερασπίσουν τα εδαφη τους.
Κι οι δικές μας μιλιταριστικές, οργανωμένες κοινωνίες, κατεκτησαν σχεδόν όλον τον πλανητη.

Γι αυτό και θα σε κρεμάσουμε σ' ένα κλαδί, σαν παραδειγμα προς αποφυγή.
Για να συνεχίσουν οι κοινωνιες μας να παράγουν πιστά στρατιωτάκια, που θα θυσιάζονται για το γενικότερο καλό του συνόλου.
Όπως το αντιλαμβανόμαστε εμείς.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Κοίταξε, η κουβέντα αυτή δεν έχει τέλος. Οι οπτικές μας είναι διαφορετικές.
Προσπάθησα όμως να σου δώσω να καταλάβεις ότι δεν υπάρχει η δική σου λογική, για την πλειοψηφία.
Κι εδω ειναι το σημειο - κλειδί του προβληματος :
Δεν υπάρχει λογική, η αυστηρή μαθηματικη σχέση του 1+1=2.
Η ζωή μέσα σε μια κοινωνία διέπεται από τις επιθυμίες της πλειοψηφίας. Η πλειοψηφία είναι αυτη που αποφασιζει τι ειναι σωστο και τι λάθος.

Εσύ λοιπόν κάνεις το λάθος να σταθείς απέναντι στην πλειοψηφία και να προσπαθήσεις να την "πεισεις".
Δεν θα γίνει αυτό.
Ξερεις γιατί ;
Γιατί η θέση σου, λέει στην πλειοψηφία-κοινωνία να χαλαρώσει, να καταργηθεί.
Να ξεχασει χιλιετηριδες εξελιξης, πολεμων, κινδυνων, αναπτυξης.

Πιθανώς να είχες περισσότερη τυχη αν τα έλεγες αυτα στους φιλειρηνικους τροφοσυλλέκτες.
Όμως δεν υπάρχουν πια τροφοσυλλέκτες.
Τους σκοτώσαμε όλους εμείς φίλε μου.
Σκοτώσαμε όλους όσους είχαν την κακή πρόνοια να είναι χαλαροί και φιλειρηνικοί απέναντί μας. Ή χειρότερα εξοπλισμένοι ή λιγότερο προθυμοι να υπερασπίσουν τα εδαφη τους.
Κι οι δικές μας μιλιταριστικές, οργανωμένες κοινωνίες, κατεκτησαν σχεδόν όλον τον πλανητη.

Γι αυτό και θα σε κρεμάσουμε σ' ένα κλαδί, σαν παραδειγμα προς αποφυγή.
Για να συνεχίσουν οι κοινωνιες μας να παράγουν πιστά στρατιωτάκια, που θα θυσιάζονται για το γενικότερο καλό του συνόλου.
Όπως το αντιλαμβανόμαστε εμείς.
Αμφιλεγόμενο ποστ. Δε μπορώ να καταλάβω αν στρέφεσαι εναντίων μου ή εναντίων των άλλων. Μήπως μιλάς με μια ψιλό-αγανάκτηση προς τον άνθρωπο γενικά;

Το σημείο κλειδί είναι το εξής, πως κάποιοι θα ήθελαν σε καιρό πολέμου να με σκοτώσουν επειδή έτσι το αντιλαμβάνονται αυτοί. Πάντως υπάρχει και ένα μικρό λογικό κενό. Αν δε με σκοτώσετε, εγώ δε θα ενοχλήσω κανέναν. Αν με σκοτώσετε πάλι δεν υπάρχει κέρδος.

Άρα το να με σκοτώσει ο ADMRIRAL ή ο κάθε καθυστερημένος με ένα όπλο στο χέρι, δεν έχει να κάνει με την επιβίωσή του αλλά με την έκφραση του μίσους του. Μισαλλοδοξία. Ίσως βαθιά μέσα του ζήλια που δεν έχει το κουράγιο να θέλει αυτό που θέλω και εγώ. Δε ξέρω.

Πάντως, όσοι μισούν πάντα φαίνονται, είναι οι πρώτοι που πάνε στον πόλεμο και οι πρώτοι που δε θα διστάσουν να σκοτώσουν όσους δεν είναι μαζί τους.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Αμφιλεγόμενο ποστ. Δε μπορώ να καταλάβω αν στρέφεσαι εναντίων μου ή εναντίων των άλλων. Μήπως μιλάς με μια ψιλό-αγανάκτηση προς τον άνθρωπο γενικά;

Το σημείο κλειδί είναι το εξής, πως κάποιοι θα ήθελαν σε καιρό πολέμου να με σκοτώσουν επειδή έτσι το αντιλαμβάνονται αυτοί. Πάντως υπάρχει και ένα μικρό λογικό κενό. Αν δε με σκοτώσετε, εγώ δε θα ενοχλήσω κανέναν. Αν με σκοτώσετε πάλι δεν υπάρχει κέρδος.

Άρα το να με σκοτώσει ο ADMRIRAL ή ο κάθε καθυστερημένος με ένα όπλο στο χέρι, δεν έχει να κάνει με την επιβίωσή του αλλά με την έκφραση του μίσους του. Μισαλλοδοξία. Ίσως βαθιά μέσα του ζήλια που δεν έχει το κουράγιο να θέλει αυτό που θέλω και εγώ. Δε ξέρω.

Πάντως, όσοι μισούν πάντα φαίνονται, είναι οι πρώτοι που πάνε στον πόλεμο και οι πρώτοι που δε θα διστάσουν να σκοτώσουν όσους δεν είναι μαζί τους.
Γερά,γερά με τσαμπουκά!!!! :rockon:

Μην μασάς ρε...και γω μαζί σου,έτσι κ γίνει καμιά φασαρία θα σηκωθούμε να φύγουμε 10εκ. :rockon:

Και να πάμε πού;;;;

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Αντιλαμάνομαι και κατανοώ πλήρως το μη συναισθηματικό δέσιμο ενός ανθρωπου με άψυχα υλικά και την απαξίωση κάθε είδους ιδιοκτησίας, με συνέπεια την άρνηση  υπεράσπισης τους. 'Οπως κατανοώ και την έλειψη ταύτισης με πάσης φύσεως ιδεολογίες.
Δεν απαξιώνω την έννοια της ιδιοκτησίας. Δεν είμαι αναρχικός. Είμαι απλά δειλός.

Η υπεράσπιση δικών του ανθρώπων δεν είναι εγγενής στον άνθρωπο, η μορφή αγάπης που είναι εγγενής είναι αυτή που αντιλαμβάνεται η μάνα προς το νεογέννητο και τούμπαλιν. Έχει τη βάση της σε φερομόνες και είναι ένα απλό κόλπο της φύσης μέσα από την εξελικτική διαδικασία για να κρατάει το ανθρώπινο είδος ζωντανό. Αν δε γίνονταν, δε θα υπήρχαμε, όπως φαντάζομαι κάποιο άλλο είδος, αν είχε τέτοιο θέμα, θα είχε εξαφανιστεί.

Ακόμα και αυτή όμως η μορφή αγάπης φθίνει με τον χρόνο. Πλέον υπάρχουν τα αόρατα δεσμά που δημιουργεί η μνήμη μιας παλιάς αγάπης. Ψάχνουμε και βρίσκουμε άλλους τρόπους έκφρασής της, με άλλους συντρόφους, ερωτικούς, με φίλους κλπ. Δε διαφωνώ πως όλα αυτά είναι σημαντικά σε έναν άνθρωπο.

Εδώ όμως μπαίνει και η δική μου σκέψη στο παιχνίδι. Σαν άθεος και μηδενιστής, αναγνωρίζω πως αυτή είναι η μόνη ζωή που έχω, δε πρόκειται να ξαναζήσω, όσο ζωή έχω είναι τώρα και δε παίζουν δεύτερες ευκαιρίες. Από το να πεθάνω, προτιμώ να πεθάνει κάποιος άλλος. Τι; Ακούγεται εγωιστικό; Και λοιπόν; Έτσι είναι η ανθρώπινη φύση μέσα μου, έτσι σκέφτομαι και έτσι θα πράξω. Αν από τη μια έχω να επιλέξω τη ζωή μου και την άλλη τη δική σου ζωή θα προτιμήσω τη δική μου.

Δεν έχω παιδιά, αν είχα μπορεί η φύση να με έσπρωχνε να τα υπερασπιστώ, όμως τώρα δε δίνω δεκάρα. Πάντως αν είχα παιδιά το πιθανότερο να προσπαθούσα να τα βγάλω και αυτά από τη χώρα, όπως και τους δικούς μου ανθρώπους.

Δεν αναγνωρίζω καμία αρχή που να επιδρά πάνω μου από τη στιγμή που δε κάνω κακό σε άλλους. Όταν ο ADMRIRAL βρεθεί μπροστά μου, θα προσπαθήσω να τον σκοτώσω για να μη με σκοτώσει. Τώρα ΟΚ, λίγη ευχαρίστηση ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Γερά,γερά με τσαμπουκά!!!! :rockon:

Μην μασάς ρε...και γω μαζί σου,έτσι κ γίνει καμιά φασαρία θα σηκωθούμε να φύγουμε 10εκ. :rockon:

Και να πάμε πού;;;;
Καλύτερα να πεθάνω ψάχνοντας για κάτι και να ξέρω πως εγώ το επέλεξα παρά να σταθώ μπροστά σε μια σφαίρα επειδή κάποιος άλλος το επέλεξε για εμένα.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Υπάρχει...Ο εαυτούλης του!!!!! :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:
Εγώ υπερασπίζομαι τον εαυτούλη μου. Εσύ τι υπερασπίζεσαι; Αν πεις μόνο την οικογένεια σου μου φαίνεται δύσκολο να το πιστέψω. Αλλιώς δε θα έτρεφες μίσος για μένα και τους ομοίους μου.

Είσαι το χειρότερο και πιο μισητό είδος ανθρώπου που υπάρχει. Μισαλλόδοξος. Επειδή είναι σαν και εσένα οι Τούρκοι (Μουσουλμάνοι γενικά), γιαυτό είναι επικίνδυνοι. Είστε το ένα και το αυτό και δε μπορείς να το κατανοήσεις. Είσαι τόσο βλάκας.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Καλύτερα να πεθάνω ψάχνοντας για κάτι και να ξέρω πως εγώ το επέλεξα παρά να σταθώ μπροστά σε μια σφαίρα επειδή κάποιος άλλος το επέλεξε για εμένα.
Απλά με την λογική σου δεν θα υπήρχαν ανθρώπινες κοινωνίες....εσύ πάντως είσαι ο ιδανικός να σε κάνεις κάποιος ό,τι θέλει,αρκεί να σου εξασφαλίσει ένα πιάτο φαϊ κ ότι θα ζεις....με την δική σου λογική ακόμα δούλοι θα υπήρχαν να τραβάνε κουπί σε γαλέρες,δεν είσαι ο άνθρωπος που θα πάει την κοινωνία μπροστά,για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει πολλές φορές να ρισκάρεις ακόμα κ την ζωή σου.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Απλά με την λογική σου δεν θα υπήρχαν ανθρώπινες κοινωνίες....εσύ πάντως είσαι ο ιδανικός να σε κάνεις κάποιος ό,τι θέλει,αρκεί να σου εξασφαλίσει ένα πιάτο φαϊ κ ότι θα ζεις....με την δική σου λογική ακόμα δούλοι θα υπήρχαν να τραβάνε κουπί σε γαλέρες,δεν είσαι ο άνθρωπος που θα πάει την κοινωνία μπροστά,για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει πολλές φορές να ρισκάρεις ακόμα κ την ζωή σου.
Μπορεί και να ισχύει. Αν γεννιόμουν δούλος, ίσως να ήμουν ακόμα, εκτός και αν μόνος μου αποφάσιζα να επαναστατήσω γιατί μπορεί να αποφάσιζα πως έτσι θέλω να πεθάνω. Δικό μου θέμα όμως.

Για να κρίνεις αν κάποιος είναι άνθρωπος που θα πάει την κοινωνία μπροστά, δεν είναι αυτό το μοναδικό κριτήριο. Μια κοινωνία δεν αποτελείτε από πατριώτες μόνο. Υπάρχουν και επιστήμονες, μηχανικοί, δάσκαλοι, πολιτικοί κλπ.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Εγώ υπερασπίζομαι τον εαυτούλη μου. Εσύ τι υπερασπίζεσαι; Αν πεις μόνο την οικογένεια σου μου φαίνεται δύσκολο να το πιστέψω. Αλλιώς δε θα έτρεφες μίσος για μένα και τους ομοίους μου.

Είσαι το χειρότερο και πιο μισητό είδος ανθρώπου που υπάρχει. Μισαλλόδοξος. Επειδή είναι σαν και εσένα οι Τούρκοι (Μουσουλμάνοι γενικά), γιαυτό είναι επικίνδυνοι. Είστε το ένα και το αυτό και δε μπορείς να το κατανοήσεις. Είσαι τόσο βλάκας.
Αυτός υπάρχει για να υπερασπίζεται την ελληνική κοινωνία από το ενδεχόμενο επέμβασης σε αυτήν κάποιας άλλης κοινωνίας με άλλα ιδανικά,άλλα ήθη,άλλα έθιμα,χειρότερα σύμφωνα με την κρίση της δικιάς μας κοινωνίας(αυτό σήμερα δεν πολύ παίζει μιας κ ο πόλεμος είναι οικονομικός).

Ρε φίλε ντάξει είπαμε άπατρις,άθρησκος,μηδενιστής αλλά εσύ πια το γαμάς  :cheesy:εντελώς,φιλοτομαριστής εντελώς(χαρακτηριστικό αρνητικό από όλες τις άλλες κάστες ανθρώπων).

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom