Νέα

Ίμια 1996-2011

• Μέλος που άνοιξε το νήμα COMMANDER
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 137K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Δυστυχώς φίλε μου, αν σκέφτεσαι έτσι, σε καιρό κρίσης-πολέμου, η κοινωνία σου θα σε σκοτωσει, αν δεν στρατευτείς μαζί της ! Και θα έχει δίκιο !

Γιατί, ενω ωραια εξηγησες το σκεπτικό σου, ξεχασες το σκεπτικο της κοινωνίας : εφοσον κυριε ζεις αναμεσά μας και σε καιρο ειρηνης απολαμβάνεις τα αγαθά που σου παρεχουμε, σε καιρό πολέμου μας προδιδεις με τη λιποταξία σου κι εμεις σε σκοτώνουμε ως παρασιτικό ον κι επικινδυνο παραδειγμα !

Θα μπορουσες να πεις ότι δεν εισαι καταλληλος για μαχημη θεση λογω δειλιας και να προσφερεις τις υπηρεσιες σου απο αλλη θέση, πχ τραυματιοφορέας στο μετωπο ή κατι τέτοιο. Το οποιο όμως και παλι ειναι αμφιβολο αν θα αντιμετωπιστει με επιεικια, λογω της μαζικής χρησης του ως επιχειρημα απο τους υπολοιπους παρτακηδες.

Αν θες να διατηρησεις την αξιοπρέπεια σου καλο θα ήταν να πας να ζησεις σε καποια κοινωνία που εχει επαγγελματικο στρατό και δεν καλει στα οπλα ολον τον πληθυσμό της σε περιπτωση κινδυνου.
Κάνεις τις εξής εικασίες:

1. Ξεχνάς πως οι κοινωνίες δεν υπάρχουν για να ζητάνε αλλά για να δίνουν. Δημιουργήθηκαν για να κάνουν τη ζωή των ανθρώπων εύκολη. Κάποιος δίνει και απολαμβάνει τα ανταλλάγματα, δηλαδή: Τα αγαθά δε μου τα προσφέρει η χώρα αφιλοκερδώς, πληρώνω φόρους και παίρνω αστυνόμευση, δικαστικό σύστημα, υποδομές, εκπαίδευση και πολλά άλλα που είναι χρήσιμα αλλά δε θα γίνονταν χωρίς τους φόρους. Για όσο λοιπόν πληρώνω, απολαμβάνω, αν θέλω να φύγω, δε θα πληρώνω και δε θα απολαμβάνω. Λύνεται το "συμβόλαιο" που έχω με την Ελλάδα όταν εγώ θελήσω να σταματήσω να πληρώνω φόρους και θα το θελήσω όταν κρίνω πως ήρθε η ώρα να φύγω για τη ζωή μου.

2. Υποθέτεις πως επειδή τώρα ζω στην Ελλάδα, ανάμεσά σας όπως το λες, είμαι σύμφωνος να δώσω τη ζωή μου για αυτή. Δε δένει λογικά, δεν απορρέει, απλά ζω στην Ελλάδα.

Παράδειγμα που αξιοποιεί και τα δυο λάθη σου:
Αν τη στιγμή που πας στον χασάπη σου βλέπεις πως ληστεύουν το μαγαζί του με χρήση όπλων, θα πας να πολεμήσεις τους ληστές; Όχι γιατί φοβάσαι για τη ζωούλα σου. Θα φύγεις και δε χρωστάς τίποτα σε κανέναν. Όσα έπαιρνες από τον χασάπη σου, του τα πλήρωνες (πρώτη εικασία) και επιπλέον, το ότι πήγαινες σε αυτόν, δε σημαίνει πως του έχεις υποσχεθεί τη ζωή σου (δεύτερη εικασία).

Κύριοι, δε γεννήθηκα με κανένα βάρος στους ώμους μου, όπως έχω ξαναπεί. Τυχαία γεννηθήκαμε κάπου, δε με δένει τίποτα με τη τυχαιότητα.

Ελπίζω οι απόψεις μου να γίνονται πιο κατανοητές τώρα. Εσύ τουλάχιστο δεν είσαι σαν τους άλλους κάφρους, εκφράζεις τις διαφωνίες σου με λογικό τρόπο.

isidoro

Μέλος
Εγγρ.
8 Οκτ 2010
Κριτικές
10
Like
3
Πόντοι
26
ο οπλισμος του ελληνικου στρατου εχει αλλαξει απο την εποχη των ιμιων.μαλλον οχι

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.228
Πόντοι
216
Δυστυχώς φίλε μου, αν σκέφτεσαι έτσι, σε καιρό κρίσης-πολέμου, η κοινωνία σου θα σε σκοτωσει, αν δεν στρατευτείς μαζί της ! Και θα έχει δίκιο !

Γιατί, ενω ωραια εξηγησες το σκεπτικό σου, ξεχασες το σκεπτικο της κοινωνίας : εφοσον κυριε ζεις αναμεσά μας και σε καιρο ειρηνης απολαμβάνεις τα αγαθά που σου παρεχουμε, σε καιρό πολέμου μας προδιδεις με τη λιποταξία σου κι εμεις σε σκοτώνουμε ως παρασιτικό ον κι επικινδυνο παραδειγμα !

Θα μπορουσες να πεις ότι δεν εισαι καταλληλος για μαχημη θεση λογω δειλιας και να προσφερεις τις υπηρεσιες σου απο αλλη θέση, πχ τραυματιοφορέας στο μετωπο ή κατι τέτοιο. Το οποιο όμως και παλι ειναι αμφιβολο αν θα αντιμετωπιστει με επιεικια, λογω της μαζικής χρησης του ως επιχειρημα απο τους υπολοιπους παρτακηδες.

Αν θες να διατηρησεις την αξιοπρέπεια σου καλο θα ήταν να πας να ζησεις σε καποια κοινωνία που εχει επαγγελματικο στρατό και [size=10pt][size=10pt][size=10pt]δεν καλει στα οπλα ολον τον πληθυσμό της σε περιπτωση κινδυνου.[/size][/size][/size]

Δυστυχώς η παρούσα Κυβέρνηση πριν από μερικούς μήνες ζήτησε από τους εθνοφύλακες να επιστρέψουν τα όπλα που τους είχαν δώσει για περίπτωση ανάγκης. Πλέον στα σύνορά μας δεν υπάρχει ένοπλη εθνοφυλακή!!!

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
Κάνεις τις εξής εικασίες:

1. Ξεχνάς πως οι κοινωνίες δεν υπάρχουν για να ζητάνε αλλά για να δίνουν. Δημιουργήθηκαν για να κάνουν τη ζωή των ανθρώπων εύκολη. Κάποιος δίνει και απολαμβάνει τα ανταλλάγματα, δηλαδή: Τα αγαθά δε μου τα προσφέρει η χώρα αφιλοκερδώς, πληρώνω φόρους και παίρνω αστυνόμευση, δικαστικό σύστημα, υποδομές, εκπαίδευση και πολλά άλλα που είναι χρήσιμα αλλά δε θα γίνονταν χωρίς τους φόρους. Για όσο λοιπόν πληρώνω, απολαμβάνω, αν θέλω να φύγω, δε θα πληρώνω και δε θα απολαμβάνω. Λύνεται το "συμβόλαιο" που έχω με την Ελλάδα όταν εγώ θελήσω να σταματήσω να πληρώνω φόρους και θα το θελήσω όταν κρίνω πως ήρθε η ώρα να φύγω για τη ζωή μου.

2. Υποθέτεις πως επειδή τώρα ζω στην Ελλάδα, ανάμεσά σας όπως το λες, είμαι σύμφωνος να δώσω τη ζωή μου για αυτή. Δε δένει λογικά, δεν απορρέει, απλά ζω στην Ελλάδα.

Παράδειγμα που αξιοποιεί και τα δυο λάθη σου:
Αν τη στιγμή που πας στον χασάπη σου βλέπεις πως ληστεύουν το μαγαζί του με χρήση όπλων, θα πας να πολεμήσεις τους ληστές; Όχι γιατί φοβάσαι για τη ζωούλα σου. Θα φύγεις και δε χρωστάς τίποτα σε κανέναν. Όσα έπαιρνες από τον χασάπη σου, του τα πλήρωνες (πρώτη εικασία) και επιπλέον, το ότι πήγαινες σε αυτόν, δε σημαίνει πως του έχεις υποσχεθεί τη ζωή σου (δεύτερη εικασία).

Κύριοι, δε γεννήθηκα με κανένα βάρος στους ώμους μου, όπως έχω ξαναπεί. Τυχαία γεννηθήκαμε κάπου, δε με δένει τίποτα με τη τυχαιότητα.

Ελπίζω οι απόψεις μου να γίνονται πιο κατανοητές τώρα. Εσύ τουλάχιστο δεν είσαι σαν τους άλλους κάφρους, εκφράζεις τις διαφωνίες σου με λογικό τρόπο.

Φίλε, ξεχνάς ότι οι κοινωνίες δεν είναι ξενοδοχεία με διατίμηση υπηρεσιών.
Οι κοινωνίες έγιναν πρωταρχικά για την προστασία των μελών τους, με το συνασπισμό των δυνάμεών τους. Πολλοι αδυνατοι οργανωμένοι μαζί νικάνε τους λίγους ανοργάνωτους.

Ο χαλαρός τύπος κοινωνικών σχέσεων που περιγράφεις, αντιστοιχεί σε πληθυσμούς τροφοσυλλεκτών : ελαχιστη οργάνωση, υποτυπώδης ιεραρχία, λίγες απαιτήσεις από τα μέλη - λίγες παροχές προς τα μέλη.
Δηλαδή αν σου την έπεφτε ο πιθηκάνθρωπος από τη δίπλα φυλή, οι δικοί σου δεν ήταν σίγουρο ότι θα σκίζονταν να σε σώσουν.
Συχνά μάλιστα έκριναν σκόπιμο ότι ήταν καλύτερο να σε αφήσουν στην τύχη σου, καθώς το όφελός τους από την αφεντιά σου ήταν ουτως ή άλλως μικρό.

Όσο όμως οι κοινωνίες εξελίσσονταν ο βαθμος πολυπλοκότητας των σχέσεων αύξανε, όπως και οι παροχες και οι υποχρεώσεις των μελών.
Έτσι σήμερα φίλε μου, όταν πέσεις και τσακιστεις από το μηχανάκι σου, θα έρθει το ΕΚΑΒ και θα σε μαζεψει, θα σε μεταφέρει στο νοσοκομείο και θα σου κανουν και πχ μεταγγιση αίματος αν χρειαστεί.

Ούτε η υπηρεσία του ΕΚΑΒ πληρώνεται από σένα, ούτε η υπαρξη/λειτουργία του νοσοκομείου, ούτε καν το αίμα που σου έδωσαν.

Όλα στα έδωσαν παιρνοντας ως δεδομένη, την εκ των προτερων συναινεσή σου για συστρατευση σε ωρα κινδυνου.
Και γι αυτο σε χρέωσαν με το συμβολικο ποσό των φόρων που σου αναλογούν.

Και λέω συμβολικό, γιατι οι φόροι είναι το τυπικο παραδειγμα συστρατευσης : κανεις απο μονος του δεν εχει τα χρηματα να φτιαξει την κοινωνια.
Όλοι ομως ενωνουμε τις πενταροδεκαρες μας και προκυπτουν τα νοσοκομεια, τα σχολεια κτλ .

Το αίμα δεν αγοράζεται φίλε. Το δίνει ομως ο καθενας εθελοντικα για το συνανθρωπό του.
Σκεψου αν , ω μη γενοιτο, σου χρειαστει καποια στιγμη αιμα, να μπει η χοντρονοσοκομα στο θαλαμο και να πει : για σας κύριε δεν έχει αίμα, το κραταμε για τους στρατευσιμους, εσεις να πατε πχ στη Σουηδία να αιτηθητε μεταγγιση.
Θα έχει άδικο ;

Το συμβόλαιο που υπέγραψες με την Ελλάδα είναι άκρως δεσμευτικό. Δεν επελεξες εσυ τους όρους.
Η παραμονη σου στη χωρα μεταφραζεται ως σιωπηρη κι αμετακλητη αποδοχη των όρων του.

Το παραδειγμα με το χασαπη είναι άστοχο : εδω αναφερεσαι σε διαπροσωπικες σχέσεις. Εμεις εξεταζουμε ομως τις σχέσεις που έχεις εσύ ως μονάδα, προς το σύνολο της κοινωνίας - ολους εμας δλδ.

Η ληστεια του χασαπικου θετει σε κινδυνο την ευημερία μονο του χασαπη.
Όλοι οι υπολοιποι μπορουμε να τον στηριξουμε και να ανακάμψει η δουλεια του, χωρις να ρισκαρουμε τις ζωες μας.
Η επίθεση όμως στην κοινωνια θετει σε κινδυνο την ευημερία ολων μας. Αν δεν υπάρχει κοινωνια, δεν υπάρχουμε όλοι μας. Κανεις δε θα μπορει να στηρίξει τον άλλο.

Ο χασαπης χωράει να γραφτεί στα καλαμπαλίκια σου.
Η Ελλάδα όμως είναι πολύ μεγάλη για να χωρεσει !

Καταλαβαινω ότι εχεις διαμορφωσει τις αποψεις σου και δεν προσπαθω να σε τουμπαρω.
Σου εξηγω απλα πως σκεφτομαστε οι υπόλοιποι.

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
Δυστυχώς η παρούσα Κυβέρνηση πριν από μερικούς μήνες ζήτησε από τους εθνοφύλακες να επιστρέψουν τα όπλα που τους είχαν δώσει για περίπτωση ανάγκης. Πλέον στα σύνορά μας δεν υπάρχει ένοπλη εθνοφυλακή!!!

Τύπε μου, η παρουσα κυβερνηση έχει κανει Συνταγματικη εκτροπή κι εχει προδωσει τη χώρα με τη δανειακη συμβαση και το Μνημόνιο.

Πρακτικά έχουμε μια πράσινη χουντα, καλα καμουφλαρισμένη απο τα ΜΜΕ.

Το λιγότερο που θελει είναι να έχει οπλα ο απλος Έλληνας.

Γιατι τοτε όλο και καποιος μπορει να θυμηθει εκεινο το αρθρο του Συνταγματος που λέει ότι οφειλουμε να υπερασπιζόμαστε την Ελλάδα με κάθε μέσο.....

Φοβουνται τα λαμογια ότι θα αρχισουμε να τα ντουφεκάμε σα μπεκατσες !

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Αρχικά να τονίζω πως, τουλάχιστο από τη δική μου οπτική γωνία, σου αξίζουν συγχαρητήρια! Είσαι από αυτούς που δεν έβρισαν και όχι μόνο αυτό, έδωσαν και επιχειρήματα τα οποία δεν καταρρίπτονται αμέσως. Σεβασμός από εμένα λοιπόν.

Διαφωνώ σε μερικά σημεία, αλλά τουλάχιστο οι διαφωνίες μου, δεν είναι πλέον μόνο λογικής φύσης, καθώς, δε κάνεις ελάχιστα λογικά λάθη (αν κάνω λάθος, πες μου που για να αναθεωρήσω), αλλά είναι συζητήσιμες. Ξανά, από εμένα σεβασμός.

Καταλαβαίνω πως μπορεί να βαρεθείς και να μη το διαβάσεις.

Φίλε, ξεχνάς ότι οι κοινωνίες δεν είναι ξενοδοχεία με διατίμηση υπηρεσιών.
Οι κοινωνίες έγιναν πρωταρχικά για την προστασία των μελών τους, με το συνασπισμό των δυνάμεών τους. Πολλοι αδυνατοι οργανωμένοι μαζί νικάνε τους λίγους ανοργάνωτους.
Διαφωνώ στο ότι δεν είναι ξενοδοχεία. Συμφωνώ με το γιατί δημιουργήθηκαν. Θες να δεις γιατί διαφωνώ; Δες τους πλούσιους και τους φτωχούς. Κοινωνικές διαφορές ανάλογα με το πόσο μπορείς να πληρώσεις για το δωμάτιό σου.

Ο χαλαρός τύπος κοινωνικών σχέσεων που περιγράφεις, αντιστοιχεί σε πληθυσμούς τροφοσυλλεκτών : ελαχιστη οργάνωση, υποτυπώδης ιεραρχία, λίγες απαιτήσεις από τα μέλη - λίγες παροχές προς τα μέλη.
Δηλαδή αν σου την έπεφτε ο πιθηκάνθρωπος από τη δίπλα φυλή, οι δικοί σου δεν ήταν σίγουρο ότι θα σκίζονταν να σε σώσουν.
Συχνά μάλιστα έκριναν σκόπιμο ότι ήταν καλύτερο να σε αφήσουν στην τύχη σου, καθώς το όφελός τους από την αφεντιά σου ήταν ουτως ή άλλως μικρό.
Τι ακριβώς εννοείς; Εσύ αν δεις κάποιον να του επιτίθενται αρκούδες, θα πας να τον σώσεις ή θα φύγεις; Φυσικά θα φύγεις. Αυτό θα γίνει είτε στη κοινωνία τροφοσυλλεκτών είτε στη σύγχρονη κοινωνία. Επιπλέον, στη σύγχρονη κοινωνία έχουμε αστυνομικούς. Το τονίζω για να δείξω πως αυτό το επιχείρημα δε πληρεί προϋποθέσεις πλήρης αντιστοιχίας με σημερινές κοινωνίες.

Όσο όμως οι κοινωνίες εξελίσσονταν ο βαθμος πολυπλοκότητας των σχέσεων αύξανε, όπως και οι παροχες και οι υποχρεώσεις των μελών.
Έτσι σήμερα φίλε μου, όταν πέσεις και τσακιστεις από το μηχανάκι σου, θα έρθει το ΕΚΑΒ και θα σε μαζεψει, θα σε μεταφέρει στο νοσοκομείο και θα σου κανουν και πχ μεταγγιση αίματος αν χρειαστεί.
Συμφωνώ.

Ούτε η υπηρεσία του ΕΚΑΒ πληρώνεται από σένα, ούτε η υπαρξη/λειτουργία του νοσοκομείου, ούτε καν το αίμα που σου έδωσαν.

Όλα στα έδωσαν παιρνοντας ως δεδομένη, την εκ των προτερων συναινεσή σου για συστρατευση σε ωρα κινδυνου.
Και γι αυτο σε χρέωσαν με το συμβολικο ποσό των φόρων που σου αναλογούν.

Και λέω συμβολικό, γιατι οι φόροι είναι το τυπικο παραδειγμα συστρατευσης : κανεις απο μονος του δεν εχει τα χρηματα να φτιαξει την κοινωνια.
Όλοι ομως ενωνουμε τις πενταροδεκαρες μας και προκυπτουν τα νοσοκομεια, τα σχολεια κτλ .
Πρώτον, δεν είναι συμβολικό, αν μάζευα τα λεφτά που πληρώνω για φόρους και για ΙΚΑ τώρα θα είχα τουλάχιστο μια προκαταβολή για σπίτι. Επιπλέον, κάνεις λάθος, φυσικά το ΕΚΑΒ πληρώνεται από εμένα, όπως και η αστυνομία και άλλες υπηρεσίες. Παράδειγμα: τώρα που δε πληρώνουμε φόρους, δεν έχουμε και να τους πληρώσουμε και τα νοσοκομεία μας υπολειτουργούν. Από τους δικούς μας φόρους βγαίνει. Το να υποτιμάς το μικρό μερίδιο του καθένα είναι λογικό λάθος καθώς όπως λες και εσύ, όλοι δίνουμε πενταροδεκάρες, είναι όμως αυτό που απαιτείτε από εμένα για να έχω πρόσβαση σε αυτά όπως και σε άλλες υπηρεσίες. Αν δε τα έδινα δε θα είχα δικαίωμα να έχω πρόσβαση σε αυτά. Ο καθένας λοιπόν πληρώνει αυτό που του αναλογεί και αυτό παίρνει. Δε παίρνω όλο το νοσοκομείο για την πάρτη μου όταν αρρωσταίνω, ούτε πηγαίνω στο σχολείο που χτίζεται από λεφτά φορολογουμένων όταν είμαι 34 χρονών. Τα πληρώνω για την ομαλή ροή των πραγμάτων.

Το αίμα δεν αγοράζεται φίλε. Το δίνει ομως ο καθενας εθελοντικα για το συνανθρωπό του.
Σκεψου αν , ω μη γενοιτο, σου χρειαστει καποια στιγμη αιμα, να μπει η χοντρονοσοκομα στο θαλαμο και να πει : για σας κύριε δεν έχει αίμα, το κραταμε για τους στρατευσιμους, εσεις να πατε πχ στη Σουηδία να αιτηθητε μεταγγιση.
Θα έχει άδικο ;
Μα, εδώ είναι η κύρια διαφωνία μας. Σύμφωνα με εμένα, έχει άδικο, σύμφωνα με εσένα, όχι. Σου θυμίζω πως η όλη διαφωνία γίνεται για αυτό ακριβώς. Εγώ πιστεύω πως είναι άδικο κάτι τέτοιο, γιαυτό διαφωνώ με όλους εδώ πέρα. Εδώ κάνεις το εξής λογικό λάθος, χρησιμοποιείς το συμπέρασμα της διαφωνίας μας για να το δώσεις σαν ήδη υπάρχον δεδομένο, ενώ η διαφωνία μας γίνεται για να βγάλουμε αυτό ακριβώς το συμπέρασμα.

Το συμβόλαιο που υπέγραψες με την Ελλάδα είναι άκρως δεσμευτικό. Δεν επελεξες εσυ τους όρους.
Η παραμονη σου στη χωρα μεταφραζεται ως σιωπηρη κι αμετακλητη αποδοχη των όρων του.
Το συμβόλαιο που υπέγραψα, το υπέγραψα γιατί αλλιώς θα είχα κυρώσεις. Αν είναι κάποιος ληστής πάνω από το κεφάλι σου και σου πει "τα λεφτά σου ή τη ζωή σου;", θα δώσεις τα λεφτά σου, όταν όμως μπορέσεις, θα τα πάρεις πίσω.

Το παραδειγμα με το χασαπη είναι άστοχο : εδω αναφερεσαι σε διαπροσωπικες σχέσεις. Εμεις εξεταζουμε ομως τις σχέσεις που έχεις εσύ ως μονάδα, προς το σύνολο της κοινωνίας - ολους εμας δλδ.
Διαφωνώ, γιατί υποθέτεις πως αξίζει στην κοινωνία διαφορετική αντιμετώπιση από το άτομο. Ίσα ίσα, όπως ανέφερα προηγουμένως, εγώ πιστεύω πως η κοινωνία είναι εδώ για να εξυπηρετεί το άτομο και όχι το αντίστροφο. Αν μη τι άλλο, από τη κοινωνία ΑΠΑΙΤΩ να μου φέρεται με τον καλύτερο τρόπο επειδή εγώ είμαι το λιθαράκι που τη χτίζει. Δε χαρίζομαι.

Η ληστεια του χασαπικου θετει σε κινδυνο την ευημερία μονο του χασαπη.
Όλοι οι υπολοιποι μπορουμε να τον στηριξουμε και να ανακάμψει η δουλεια του, χωρις να ρισκαρουμε τις ζωες μας.
Η επίθεση όμως στην κοινωνια θετει σε κινδυνο την ευημερία ολων μας. Αν δεν υπάρχει κοινωνια, δεν υπάρχουμε όλοι μας. Κανεις δε θα μπορει να στηρίξει τον άλλο.
Αν δεν υπάρχει κοινωνία σηκωνόμαστε και πάμε στα βουνά ή σε άλλη κοινωνία. Και λοιπόν; Δεν υπάρχει κανένα λογικό αντίβαρο στο να καταστραφεί μια κοινωνία, τόσες και τόσες έχουν καταστραφεί στο πέρασμα του χρόνου. Αν εσύ επιλέξεις να δώσεις τη ζωή σου για να μη πας στα βουνά, δε σε κρατάει κάτι, κάνε το, εγώ επιλέγω να είμαι δειλός και να μη το κάνω. Εδώ πάλι, είναι καθαρά συναισθηματικό το θέμα. Τα δικά μου συναισθήματα στρέφονται αλλού. Στη ζωούλα μου.

Ο χασαπης χωράει να γραφτεί στα καλαμπαλίκια σου.
Η Ελλάδα όμως είναι πολύ μεγάλη για να χωρεσει !
Και η Ελλάδα και όλη η υδρόγειος. Δε δίνω μια.

Καταλαβαινω ότι εχεις διαμορφωσει τις αποψεις σου και δεν προσπαθω να σε τουμπαρω.
Σου εξηγω απλα πως σκεφτομαστε οι υπόλοιποι.
Εσύ μπορεί να σκέφτεσαι έτσι, οι υπόλοιποι όχι, αν κάποιος σκέφτονταν έτσι θα το είχε πει και όπως εσύ και με πιο ήρεμο τρόπο. Οι υπόλοιποι, και κυρίως ο ADMIRAL, είναι απλά ένα ρομποτάκι που έχει φορτωθεί με το πρόγραμμα μίσους. Θα ήταν ο τέλειος στρατιώτης για το 1984. Νομίζεις πως ο ADMIRAL και ο κάθε ADMIRAL θα φέρονταν πιο "ηθικά" αν είχε γεννηθεί μέσα στη Τουρκία; Θα ήταν ένας από τους μαλάκες που θα ήθελε να εισβάλλει στην Ελλάδα. Το να αλλάζει κάποιος "ηθικές" ανάλογα με την τυχαιότητα της γέννησης του είναι τραγικά αστείο και συνάμα παράλογο.

Το σημαντικότερο όμως που σου ζητάω να σκεφτείς είναι γιατί να γίνονται όλα αυτά; Γιατί επειδή έτυχε και γεννήθηκα κάπου να πρέπει να ενδώσω σε αυτού του είδους τη σκέψη; Γιατί επειδή εκεί που τυχαία και χωρίς τη θέλησή μου γεννήθηκα, να πρέπει να υπακούσω στις ηθικές αρχές και τις τιμωρίες που μου επιβλήθηκαν από τρίτους παράγοντες και όχι από δικά μου λάθη;

Σου προτείνω να διαβάσεις, αν όχι όλο, τα πρώτα κεφάλαια από το φανταστικό βιβλίο του Celine: "ταξίδι στην άκρη της νύχτας". Δεν είναι αναρχικός ο τύπος. Είναι ρεαλιστής, μηδενιστής, πεσιμιστής.

Για τρίτη φορά, ο σεβασμός μου.

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Οι υπόλοιποι, και κυρίως ο ADMIRAL, είναι απλά ένα ρομποτάκι που έχει φορτωθεί με το πρόγραμμα μίσους. Θα ήταν ο τέλειος στρατιώτης για το 1984. Νομίζεις πως ο ADMIRAL και ο κάθε ADMIRAL θα φέρονταν πιο "ηθικά" αν είχε γεννηθεί μέσα στη Τουρκία; Θα ήταν ένας από τους μαλάκες που θα ήθελε να εισβάλλει στην Ελλάδα. Το να αλλάζει κάποιος "ηθικές" ανάλογα με την τυχαιότητα της γέννησης του είναι τραγικά αστείο και συνάμα παράλογο.
Tελικά έχεις δικιο....Δεν είσαι ψυχοπαθής!Απλά,στην  εξελικτική βαθμίδα των οντων,εισαι κάτω από τον Ανθρωπο και λίγο πάνω από την αμοιβάδα...Επαναλαμβάνω,σε τουφεκιζα ευχαρίστως χωρίς τύψεις.... :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:Και μην πεις στον κόπο να απαντήσεις,το χάρισμα του λόγου το έχουν μόνο τα νοήμοντα οντα,εσύ μάλλον το εκλεψες απο μια ανωμαλία της Φύσης...

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.130
Πόντοι
22.785
Tελικά έχεις δικιο....Δεν είσαι ψυχοπαθής!Απλά,στην  εξελικτική βαθμίδα των οντων,εισαι κάτω από τον Ανθρωπο και λίγο πάνω από την αμοιβάδα...Επαναλαμβάνω,σε τουφεκιζα ευχαρίστως χωρίς τύψεις.... :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:Και μην πεις στον κόπο να απαντήσεις,το χάρισμα του λόγου το έχουν μόνο τα νοήμοντα οντα,εσύ μάλλον το εκλεψες απο μια ανωμαλία της Φύσης...

Φίλε μου καλημέρα , είλικρινά λυπάμαι πού άπαντάς ,
στόν κάθε κύριο !!!!

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Να μη μπω στον κόπο να σου απαντήσω, ενώ εσύ απαντάς; Μάλιστα, μήπως να ρίξω και προσοχή μαλάκα;

Το χάρισμα του λόγου, στο οποίο αναφέρεσαι, δεν είναι να λες πως κάποιος λέει μαλακίες, όπως λες εσύ σε εμένα. Αυτό το ψελλίζει οποιοσδήποτε χαζός, σαν και εσένα.
Το χάρισμα του λόγου έχει να κάνει με την ικανότητά σου να εκφράζεις την άποψή σου με επιχειρήματα, εμπεριστατωμένα και με σαφήνεια.

Κάτι που εσύ δεν έχεις καταφέρει να επιδείξεις με επιτυχία σε αρκετά ποστ. Το μόνο που κάνεις είναι να λες πως πρέπει να με τουφεκίσουν και πως είμαι βλάκας. Από τη μεριά μου συνέχεια γράφω τους λόγους μου.

Ο καθυστερημένος λοιπόν, νομίζω κατά τον κόσμο και όχι κατά μόνο εμένα, θα είσαι εσύ.

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα λοιπόν, αφού είμαι καθυστερημένος και το διακρίνεις τόσο εύκολα, απάντησε σε οποιοδήποτε από τα θέματα που θίγω.

Βλάκα.

DON GIOVANNI

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2011
Like
6
Πόντοι
16
Ζήτω οί κατσίκες  τών Ιμίων ! οί μόνοι ιθαγενείς τών βραχονησίδων !

loytsos

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2009
Like
3
Πόντοι
66
Να μη μπω στον κόπο να σου απαντήσω, ενώ εσύ απαντάς; Μάλιστα, μήπως να ρίξω και προσοχή μαλάκα;

Το χάρισμα του λόγου, στο οποίο αναφέρεσαι, δεν είναι να λες πως κάποιος λέει μαλακίες, όπως λες εσύ σε εμένα. Αυτό το ψελλίζει οποιοσδήποτε χαζός, σαν και εσένα.
Το χάρισμα του λόγου έχει να κάνει με την ικανότητά σου να εκφράζεις την άποψή σου με επιχειρήματα, εμπεριστατωμένα και με σαφήνεια.

Κάτι που εσύ δεν έχεις καταφέρει να επιδείξεις με επιτυχία σε αρκετά ποστ. Το μόνο που κάνεις είναι να λες πως πρέπει να με τουφεκίσουν και πως είμαι βλάκας. Από τη μεριά μου συνέχεια γράφω τους λόγους μου.

Ο καθυστερημένος λοιπόν, νομίζω κατά τον κόσμο και όχι κατά μόνο εμένα, θα είσαι εσύ.

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα λοιπόν, αφού είμαι καθυστερημένος και το διακρίνεις τόσο εύκολα, απάντησε σε οποιοδήποτε από τα θέματα που θίγω.

Βλάκα.

Μπορεί να είσαι ότι θέλεις , αλλά σεβάσου και δικαίωμα των άλλων να είναι αυτό που πιστεύουν ή υπηρετούν με την ζωή τους. Τα κοσμητικά επίθετα που χρησιμοποιείς δεν εξυπηρετούν την ανταλλαγή απόψεων .
Αν δεν μπορείς μάζεψε τις μηδενικές απόψεις σου και με ελαφρά πηδηματάκια καντην για αλλού  :rockon:

MUAY THAI

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2011
Like
2
Πόντοι
6

Βλάκα.

Koίτα δε ξέρω αν είσαι καθυστερημένος αλλά μουρλός είσαι σίγουρα. Αλλά μη τρελένεσαι που σε λέει καθυστερημένο. Και ο πρωθυπουργος στόκος είναι και γαμεί 11 εκ. κόσμο οπότε μη τρελαίνεσαι, κοίτα εσύ να σώσεις το τομάρι σου αν γίνει πόλεμος και ασε το ναύαρχο να μιλάει

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom