Πουθενάδες με άποψη!!!! ωραίο αυτό...
Εγώ λοιπόν ο πουθενάς με άποψη, λόγο του ότι η φύση της δουλειάς μου είναι τέτοια, αναγκάζομαι να εγκαταλείπω την Αθήνα και να μένω αρκετό καιρό στην επαρχία.
Στην επαρχία λοιπών αν θες να γαμήσεις, αναγκαστικά θα πρέπει να γνωρίσεις νταβάδες, αλλιώς καταλήγεις σαν τον "Sproxe Garsia" (πουθενάς χωρίς άποψη).
Ο φίλος λοιπόν που έφερνε κοπέλες με σκοπό να κάνουν αυτή τη δουλειά, άλλες φορές μου ζήταγε 70, άλλες 60 και άλλες 50 ευρό. Σε κάποιους άλλους (αστυνομικούς στο επάγγελμα) δεν έπαιρνε τίποτε.
Πολύ απλά διότι όσο και να έδινα εγώ η ο καθένας, η κοπέλα τα λεφτά της θα τα έπαιρνε (τα προσυμφωνημένα).
Επίσης μου είχε πει, δεν ξέρει πόσο θα αποδώσει η κάθε μία και τι τζίρο θα κάνει. Οπότε πρέπει να πάρεις ένα ρίσκο διότι ενδέχεται να μπεις μέσα.
Βέβαια αυτός που κάνει αυτή τη δουλειά δεν ξέρει, ξέρει ο κάθε "Sproxe Garsia" που κοιμάται όρθιος.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά, οι κοπέλες σε μεγάλη πλειοψηφία προέρχονται από χώρες που ο μισθός κυμαίνεται στα 300 ευρό όπως στη Ρουμανία πχ. Όταν λοιπών λες έλα να δουλέψεις να βγάλεις 800 ευρό πχ σε μία που στη χώρα της με 300 ευρό ζεις, αυτή θα κάνει τούμπες. Αν δεν θέλει διότι αισθάνεται ότι αδικείται η ότι είναι λίγα πολύ απλά μπορεί να φύγει. Όπως σε όλα τα επαγγέλματα έτσι και σε αυτό υπάρχει εκμετάλλευση και αδικία, το περίεργο θα ήταν να μην υπήρχε.
Αν κάποια δεν τραβάει πολύ απλά τη διώχνουν. τόσο απλό.
Τα 800 δεν νομιζω να τους πεφτουν πολλα. Ειναι κοριτσια που θα ξοδεψουν ειτε θα τα κρατησουν για καποιο ονειρο. Ετσι γινεται με πολλες αλλοδαπες που δεν ειναι κατ αναγκη να κανουν την δουλεια ιεροδουλης. Πολλα λεφτα βγαζουν εκεινες που γηροκομουν ειτε δουλευουν για δουλειες του σπιτιου. Δεν αρκουν 800. Αρκουν ομως οταν τα εχεις ολα πληρωμενα, σπιτι, φαγητο, θερμανση, δεν πληρωνεις φορους κτλ.
Σχεδον ολες εκεινες αγοραζουν ακινητα στην πατριδα τους.
Οι ιεροδουλες με 800 δεν καθονται πιστευω. Παραπανω βγαζουν και αναλογως το μυαλο καθεμιας, ειτε τα κραταει ειτε τα τρωει ειτε της τα τρωνε.
Λεφτα και περιβάλλον. Οκ μια ιεροδουλη πες θα βγαλει λεφτα. Καθεται χρονια. Μενει στη σφαιρα της κανοντας υπομονη να βγαλει τα ποσα που θελει, η αλληλεπιδρα και με το περιβαλλον οποτε τα ποσα της ουσιαστικα καθονται εδω και εδω θα κανουν τον κυκλο τους;
Ενα πραμα που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι αρκετες ιεροδουλες αν και εχουν αναδουλεια και καθονται πολυ ωρα στο δωματιακι με την υπηρεσια, δεν ασχολουνται καθολου με το τι γινεται εξω εστω να δουν κατι στην τηλεοραση πχ το next top model που τα κοριτσια το βλεπουν η ας πουμε το power of love. Ακομα και εκεινες που ειναι πολλα χρονια στην ελλαδα. Και ελληνικα να μη ξερεις, κατι θα δεις. Εκεινες οχι.
Στο μυαλο τους δεν εχουν φυγει απο την πατριδα τους δεδομενου οτι ο κυκλος συναναστροφης εκτος δωματιου τους, η ενασχοληση τους με το κινητο ολη μερα και η υπηρεσια που μιλαει επισης την ιδια γλωσσα με εκεινη, δινουν ψευδαισθηση οτι δεν ζουν στην ελλαδα. Για εκείνες, το περιβαλλον, η αφομοιωση με το υπολοιπο κυριαρχο στοιχειο και φαντασιακο (εκτος δωματιου), ειναι σχεδον ανυπαρκτο.
Μπορει να ειναι βεβαια και μεσο αποδρασης. Οταν εχεις τον καθενα στο δωματιο, ισως ειναι λογικο να μην θες να εχεις επαφη με το στοιχειο αυτο εξω οταν βγεις απο το δωματιο.
Καλυτερα ασφαλης στην δικια σου σφαιρα, στο δικο σου στοιχειο. Αρα μαλλον πολλες πεφτουν στην περιπτωση "βγαζουν τα λεφτα εδω για να τα φανε εκει και δεν θελουν καμια σχεση με το περιβαλλον της χωρας που βγαζουν τα λεφτα τους".
Ισως να ειναι και λαθος εκτιμιση.
Παμε τωρα στα 800. Εξοδα εχουν αυτες; Πληρωνουν ενοικιο για να μεινουν καπου η το πληρωνει αλλος; Ασφαλεια για την δικη τους ακεραιοτητα εχουν; Πως ξερουν την ωρα που θα πανε σπιτι τους οτι δεν τους την εχει στημενη καποιος τρελαμενος που εχει καψουρα με την παρτη της. Ποιος καθαριζει εκει; Φαγητο ποιος τους δινει; Πανε σουπερ μαρκετ και τα δινουν στην υπηρεσια για να τα μαγειρεψει; Αν παιρνουν 800 και υπαρχουν ολα αυτα που πρεπει να πληρωθουν, δεν φτανουν ουτε για τσιχλες και κλαφτα καλυτερα να ειχαν επιστρεψει πισω στην πατριδα.
Αν συνθεσουμε ολο το φαντασιακο μιας αλλοδαπης ιεροδουλης απο τη Ρουμανια, οι περιγραφες δεν θα φτασουν οσο και να γραψουμε.
Τι θελω να πω. Ας μη ασχολουμαστε με το ποσα χαρτονομισματα μπαινουν και βγαινουν στις τσεπες τους. Αλλιως κατι ζηλευουμε. Ισως εμεις ολοι μας το φτιαξαμε ετσι το παιχνιδι αυτο, με τη σταση μας.
Εμεις το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι εφοσων θελουμε τις υπηρεσιες τους, ειναι να κοιταμε την δουλεια μας και να ειμαστε ανθρωποι, να κραταμε σεβασμο για τον εαυτο μας και για την κοπελα.