Πέρασμα από το μετάξι. Επικρατούσε μια ανησυχία και μια σχετική αναταραχή. Πολλά κλειστά. Νταβάδες κάθε εθνικότητας ανεβοκατέβαιναν φωνάζοντας συνθηματικά. Τα συνιάλα έπαιρναν και έδιναν.
Πέρασα από Κολ στο λατινομάγαζο αλλά μου είπε η γνωστή τσατσά ότι δε δουλεύει καμία
Η έκρυθμη κατάσταση στην Ι. δεν εξηγείται αλλιώς, πέρα από το φόβο πεσίματος.
Μπήκα στην Ι.31 από τα ελάχιστα ανοικτά. Δεξιά δούλευε ένα μιλφ/προμιλφ της διπλανής πόρτας. Η ξανθιά Ιωάννα. Τίποτα το ιδιαίτερο αλλά με συμπαθητική φατσούλα και 2άρι βυζί, μέτριο ύψος. Σε απλό πρόγραμμα .
Δεν ήθελα να φύγω έτσι και την τίμησα. Δεν το μετάνιωσα.
Όσο ήμουν στο δωμάτιο άκουσα ότι γινεται αλλαγή βάρδιας. Ερχόταν η Μελίνα. Κατόπιν, μπήκε στο δωμάτιο η Ιωάννα και χαιρετιόμαστε.
-"Αχ είμαι πολύ κουρασμένη",μου λέει.
-"Γιατί αγάπη μου;", τη ρωτάω.
-"Ξερεις πόσοι με έχουν γαμήσει;", αναστενάζει.
-"Ε με τέτοια κούκλα πώς να μη σε θέλουν όλοι;"
Εκεινη χαμηλώνει το βλέμμα και μου λέει "Ναι σιγά".
Τη χαϊδεύω και της λέω πόσο γλυκιά είναι.
-"Χάλια είμαι", μου λέει.
Στο μεταξύ, μού είχε πάει το σκατό στην κάλτσα. "Θα γαμήσω ή δε θα γαμήσω σήμερα;"
Βάζει το προφυλακτικό και ξεκινάει μια πολύ καλή πίπα. Με βοήθεια χεριού αριστοτεχνική και χάιδεμα της γύρω περιοχής.
Κατόπιν της ζήτησα να με καβαλήσει και ήρθε το τέλος με μια ικανοποιητική συμμετοχή για απλό πρόγραμμα.
Μου είπε πριν φύγει ότι ένιωσε κατευθείαν οικειότητα μαζί μου. Κάτι που της συμβαίνει λίγες φορές.
Της έβγαινε, λέει, να μου μιλήσει.
Θα την ξαναεπισκεφτώ.