Νέα

Hot Ημερήσια ενημέρωση για μπουρδέλα!

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 234 άτομα (21 μέλη και 213 επισκέπτες)

kolonoskopos83

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Ιουν 2015
Like
1.758
Πόντοι
216
λέτε να κόλλησα hiv?

Μπορεί να το λάβεις ότι κάνω πλάκα, αλλά αυτή είναι η άποψη μου. Ο HIV είναι κάτι παρόμοιο με το COVID-19 και κάτι παρόμοιο με το H1N1, δηλαδή κάτι ανύπαρκτο, που υπάρχει μόνο στο μυαλό του καθενός μας μετά από τόνους προπαγάνδας, πλύσης εγκεφάλου που έχουμε δεχτεί.
Η ηπατίτιδα κτλ υπάρχουν όμως. Αυτό πιστεύω εγώ, δεν το επιβάλω.  :hi: 

Εγγρ.
30 Νοε 2018
Κριτικές
27
Like
1.382
Πόντοι
1.071
Καλησπέρα παιδιά..είχα πάει την προηγούμενη εβδομάδα στο στούντιο Λιοσίων 73Α με κοπέλα που είναι εκεί χρόνια..έκανε ελεύθερο στοματικό..έπιανε την ώρα που πήγα 10 ιωρα το βράδυ ήταν φουλ βαμμένη κλπ όπως έκανε το στομαρικο είχε γίνει ροζ το μισώ πέος μου..λογικά ήταν από το κραγιόν το οποίο ήταν αρκετό πάνω της χρωματος κόκκινο..αν ήταν αίμα θα έφευγε με το γλυψιμο που έκανε στο πέος αλλά αυτό δεν έφευγε ήταν σταθερό.ειδα μετά τα δόντια δεν είχε αίμα για να πω πως είχε αίμα μέσα στο στόμα..λέτε να κόλλησα hiv? γίνεται από το στοματικό τόσο εύκολα να κόλλησα?δεν είχε τπτ περίεργο αλλά έχει μείνει το μυαλό μου εκεί.. παρακαλώ θέλω σοβαρες αλαντησης και όχι από έξυπνους τύπου ναι έκανες ελεύθερο κόλλησες

Φίλε το θέμα είναι οι πιθανότητες. Από πίπα, είναι μικρές σχετικά οι πιθανότητες για μετάδοση ΗΙV. Πιο πολύ κινδυνεύει η κοπέλα παρά εσύ. Φυσικά όμως, πάντα υπάρχει ένα ρίσκο. Και μιλάω μόνο για HIV, διότι, προφανώς, υπάρχουν άλλα τόσα!

Πιο πολύ φόβο λογικά θα έχεις, αλλά για να σου φύγει οποιαδήποτε αμφιβολία, το καλύτερο είναι να απευθυνθείς σε γιατρούς που αυτοί είναι οι ειδικοί και να κάνεις εξετάσεις, παρά να ακούς τον καθέ ενάν σε φόρουμ!! Να σε καλά φιλαράκι!

Εγγρ.
30 Νοε 2018
Κριτικές
27
Like
1.382
Πόντοι
1.071
Μπορεί να το λάβεις ότι κάνω πλάκα, αλλά αυτή είναι η άποψη μου. Ο HIV είναι κάτι παρόμοιο με το COVID-19 και κάτι παρόμοιο με το H1N1, δηλαδή κάτι ανύπαρκτο, που υπάρχει μόνο στο μυαλό του καθενός μας μετά από τόνους προπαγάνδας, πλύσης εγκεφάλου που έχουμε δεχτεί.
Η ηπατίτιδα κτλ υπάρχουν όμως. Αυτό πιστεύω εγώ, δεν το επιβάλω.  :hi:  

Φιλάρα πραγματικά μένω έκπληκτος πως γίνεται το 2020 να διαβάζω τέτοια σχόλια!! Δεν είσαι επικίνδυνος δυστυχώς μόνο για τον εαυτό σου αλλά και για τους γύρω σου! Και δεν είναι θέμα επιβολής...

Και το χειρότερο είναι πως λες την άποψή σου και κολλάς την φράση "αυτό πιστεύω εγώ"... Δηλαδή αιτολογείς μια τόσο ακραία άποψη, απλώς με μια πίστη???? Και γω πιστεύω πως τόσο καιρό τα πράγματα δεν πέφτουν προς τα κάτω αλλά έτσι μας έμαθαν. Έτσι πιστεύω εγώ...!!! Τι άλλο θα δούμε εδώ μέσα...

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
458
Πόντοι
36
0

Georgefeet1994

Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Κριτικές
1
Like
74
Πόντοι
0
    Απαντάω καθαρά με την λογική σου... Το οτι θα είχε αίμα στο στόμα της, δηλαδη θα είχε πλυγή μέσα στην στοματική της κοιλότητα, και θα συνεχιζε να σε πιπώνει μην τυχων και χασει το κελεπούρι με ξεπερνάει!! Οι πουτάνες είναι καυτές του ανθρώπινου είδους... Αν εσύ σαν αλαφροΐσκιωτος κανεις ποσταρισμα για AIDS μια εβομάδα μετά... αυτή που σε πίπωνε μεσα στα αίματα ή είχε ξετρελαθεί απο την καύλα που δεν αισθανόταν... ή οτι είναι πιο κατω απο τα ζωα στο μυαλό... και σε άφησε εκτεθειμένο να κολήσεις!!

ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ... ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΣΕ ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΕΟ ΙΟ...
ωραία απάντηση φίλε βοηθάς πραγματικά βρήκα και σελίδα εγώ να κανω ποστ..

Georgefeet1994

Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Κριτικές
1
Like
74
Πόντοι
0
Επειδή έκανα μια ερώτηση καθαρά σε αυτούς που κάνουνε ελεύθερο στοματικό και έχουνε μια εικόνα πάνω σε αυτό και απευθύνομαι μονο σε αυτούς και όχι στους άλλους που μόλις τους ακουμπάει ιερόδουλη κάνουνε τέστ αν έπαθαν τπτ..λοιπόν για να κολλήσεις hiv πρέπει να πάει αίμα μέσα στο αίμα το θέμα είναι ότι αν υπήρχε αίμα (πράγμα δύσκολο βέβαια)πως γίνετε να περάσει από τον στοματικό έρωτα μέσα στο πέος?μάγκες  πραγματικά μην απαντάτε βλακείες

Wolfman 42

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2019
Like
2.387
Πόντοι
456

Διαγραμμένο μέλος 85965

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2010
Κριτικές
5
Like
1.328
Πόντοι
216
Η ηπατίτιδα κτλ υπάρχουν όμως. Αυτό πιστεύω εγώ, δεν το επιβάλω.  :hi:  
εισαι το φαβορι για Mr Malakas bourdela.com 2020

• Like
Αντιδράσεις: Gingos

Διαγραμμένο μέλος 85965

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2010
Κριτικές
5
Like
1.328
Πόντοι
216
Επειδή έκανα μια ερώτηση καθαρά σε αυτούς που κάνουνε ελεύθερο στοματικό και έχουνε μια εικόνα πάνω σε αυτό και απευθύνομαι μονο σε αυτούς και όχι στους άλλους που μόλις τους ακουμπάει ιερόδουλη κάνουνε τέστ αν έπαθαν τπτ..λοιπόν για να κολλήσεις hiv πρέπει να πάει αίμα μέσα στο αίμα το θέμα είναι ότι αν υπήρχε αίμα (πράγμα δύσκολο βέβαια)πως γίνετε να περάσει από τον στοματικό έρωτα μέσα στο πέος?μάγκες  πραγματικά μην απαντάτε βλακείες
δεν κολλησες aids ρε Λακη.
δεν μπορεις να ξεχωρισεις το κραγιον απο το αιμα και περιμενεις να μη σε δουλεψουν?
απο ακαποτα μπορεις να τσιμπησεις αλλα ομως.
σταφυλοκοκκο,βλενορροια,ερπη κ.α

clonarius

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Φεβ 2018
Κριτικές
28
Like
20.614
Πόντοι
5.946
Όχι αν έχεις πετάξει τον θερμοσίφωνα!

Georgefeet1994

Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Κριτικές
1
Like
74
Πόντοι
0
Βρε εγώ συμφωνώ αλλά ρωτάω παράλληλα ότι αν παράδειγμα είχε αίμα στο στόμα τότε τι πιθανότητες θα είχα να κολλήσω (και αφορά όλους τους μπουρδελιαριδες που κάνουνε ελεύθερο στοματικό

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Like
2.030
Πόντοι
216
Η ηπατίτιδα κτλ υπάρχουν όμως. Αυτό πιστεύω εγώ, δεν το επιβάλω.  :hi: 

O HIV είναι ρετροϊός ενώ ο COVID είναι κορωνοϊός...

Georgefeet1994

Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Κριτικές
1
Like
74
Πόντοι
0
Βρε εγώ συμφωνώ αλλά ρωτάω παράλληλα ότι αν παράδειγμα είχε αίμα στο στόμα τότε τι πιθανότητες θα είχα να κολλήσω με λίγα λόγια πως γίνετε να περάσει το αίμα μέσα στο πέος (και πάντα μιλάω χωρίς να υπάρχει ανοιχτή πληγή) (και αφορά όλους τους μπουρδελιαριδες που κάνουνε ελεύθερο στοματικό

kolonoskopos83

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Ιουν 2015
Like
1.758
Πόντοι
216
Λόγο του ότι δεν ξέρετε να γράφετε, δεν ξέρετε να συνδιαλέγεστε, δεν ξέρετε να αποδεικνύεται, θα σας μάθω εγώ.
Όποιος έχει αντίθετη άποψη από εμένα, μπορεί να γράψει το εξής: "Φίλε ο ιός HIV είναι υπαρκτός, ο φίλος μου και δύο συγγενικά μου πρόσωπα, έπασχαν από αυτόν τον ιό. Τους επισκέφτηκα ενώ νοσηλεύονταν και πράγματι ο οργανισμός τους εξασθενούσε μέχρι που απεβίωσαν". Αυτό είναι μία άκρος τεκμηριωμένη απάντηση και θα δοθεί μόνο από ανθρώπους μορφωμένους και όχι ανθροπώμορφους.
Στα 37 έτη ζωής μου δεν έχω γνωρίσει ούτε μισό άνθρωπο να πάσχει από αυτόν τον ιό. Μόνο τον ακούω από ΜΜΕ και τον διαβάζω σε βιβλία. Έχω κάθε δικαίωμα να αμφιβάλω μέχρις ότου αποδειχτεί το αντίθετο.
Όσο για τον θερμοσίφωνα που ειρωνεύεται ένα σκουπίδι, ενδεχομένως δεν πάσχει από δερματικά, η ενδεχομένως να μην ενοχλεί εκείνον. Το ότι κάποιους μπορεί να τους πειράζει, ούτε καν μπορεί να το σκεφτεί, μέχρι εκεί μπορεί να καταλάβει. Απλά ένα πιθηκοειδή  :grin:              

Διαγραμμένο μέλος 85965

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2010
Κριτικές
5
Like
1.328
Πόντοι
216
Λόγο του ότι δεν ξέρετε να γράφετε, δεν ξέρετε να συνδιαλέγεστε, δεν ξέρετε να αποδεικνύεται, θα σας μάθω εγώ.
Όποιος έχει αντίθετη άποψη από εμένα, μπορεί να γράψει το εξής: "Φίλε ο ιός HIV είναι υπαρκτός, ο φίλος μου και δύο συγγενικά μου πρόσωπα, έπασχαν από αυτόν τον ιό. Τους επισκέφτηκα ενώ νοσηλεύονταν και πράγματι ο οργανισμός τους εξασθενούσε μέχρι που απεβίωσαν". Αυτό είναι μία άκρος τεκμηριωμένη απάντηση και θα δοθεί μόνο από ανθρώπους μορφωμένους και όχι ανθροπώμορφους.
Στα 37 έτη ζωής μου δεν έχω γνωρίσει ούτε μισό άνθρωπο να πάσχει από αυτόν τον ιό. Μόνο τον ακούω από ΜΜΕ και τον διαβάζω σε βιβλία. Έχω κάθε δικαίωμα να αμφιβάλω μέχρις ότου αποδειχτεί το αντίθετο.

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

ρε τρομπεν των δασων υπαρχουν χιλιαδες αρρωστιες σε αυτον τον πλανητη,εχεις γνωρισει ανθρωπους που τις εχουν?
μηπως ειναι ολες οι αρρωστιες φεικ?
μηπως ζουμε σε ενα ματριξ?

kolonoskopos83

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Ιουν 2015
Like
1.758
Πόντοι
216
:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

ρε τρομπεν των δασων υπαρχουν χιλιαδες αρρωστιες σε αυτον τον πλανητη,εχεις γνωρισει ανθρωπους που τις εχουν?
μηπως ειναι ολες οι αρρωστιες φεικ?
μηπως ζουμε σε ενα ματριξ?

Μήπως θα πρέπει να μάθεις να σέβεσαι τις απόψεις των άλλων, έστω και αν δεν συμφωνείς;
Τι είπα τώρα εε;
Αυτά τα χούγια ανήκουν στους ανθρώπους...
Εντελώς άγνωστα για σένα. Δυστυχώς.

Εγγρ.
30 Νοε 2018
Κριτικές
27
Like
1.382
Πόντοι
1.071
Μήπως θα πρέπει να μάθεις να σέβεσαι τις απόψεις των άλλων, έστω και αν δεν συμφωνείς;
Τι είπα τώρα εε;
Αυτά τα χούγια ανήκουν στους ανθρώπους...
Εντελώς άγνωστα για σένα. Δυστυχώς.

Ρε μαν μου, άλλο ο σεβασμός στην άποψη του άλλου και άλλο η διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Εσύ τον και καλά "δημοκρατισμό" και "πολιτισμένο διάλογο" τα έχεις πάει σε άλλο επίπεδο! Δεν μπορείς να προτάσεις αυτά για να καλύπτεις τις μπαρούφες και παραφιλολογίες που γράφεις. Τα σκέφτεσαι αυτά που γράφεις ή έχεις μπει στον αυτόματο? Τον HIV τον κάναμε με κάποια λεπτομέρεια στη βιολογία Γ' λυκείου ρε φίλε! Επιστήμονες τον βλέπουν με τα μικροσκόπια και τον έχουν απεικονίσει σε βιβλία κτλ... Μιλάνε με τόση λεποτομέρεια τόσο για τη φύση του όσο και για τον τρόπο δράσης του... Τι μπαρούφες είναι αυτές που λες??? Όπως σωστά λέει ο markosp, εσύ δηλαδή έχεις δει ή πρέπει να δεις οοοοοολες τις περιπτώσεις που υπάρχουν σε αυτόν τον κόσμο για να πιστείς? Πώς ξέρεις τότε ότι η Γη είναι σφαιρική? Το έχεις δει εσύ ο ίδιος??? Έχεις δει εσύ ο ίδιος τον πλανήτη Άρη?? κτλ κτλ κτλ.... Είπαμε, να μην χάβουμε οτιδήποτε μας λένε στα κανάλια και να έχουμε και μια δεύτερη σκέψη σε κάποια πράγματα. Εσύ όμως ρε μαν μου το γάμησες και ψώφισε!!!!!!

• Like
Αντιδράσεις: Gingos

kolonoskopos83

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Ιουν 2015
Like
1.758
Πόντοι
216
"Ύστερ' από αυτά, είπα, δοκίμασε να απεικονίσεις την ανθρώπινη φύση μας ως προς την παιδεία και την απαιδευσία της πλάθοντας με το νου σου μια κατάσταση όπως η ακόλουθη. Φαντάσου δηλαδή ανθρώπους σ' ένα οίκημα υπόγειο, κάτι σαν σπηλιά, που το άνοιγμά της, ελεύθερο στο φως σε μεγάλη απόσταση, θα απλώνεται σε όλο το πλάτος της σπηλιάς, και τους ανθρώπους αυτούς να βρίσκονται μέσα εκεί από παιδιά αλυσοδεμένοι από τα σκέλια και τον αυχένα ώστε να μένουν ακινητοποιημένοι και να κοιτάζουν μόνο προς τα εμπρός χωρίς να μπορούν, έτσι αλυσοδεμένοι καθώς θα είναι, να στρέφουν γύρω το κεφάλι τους· κι ένα φως να τους έρχεται από ψηλά κι από μακριά, από μια φωτιά που θα καίει πίσω τους, κι ανάμεσα στη φωτιά και στους δεσμώτες, στην επιφάνεια του εδάφους, να περνάει ένας δρόμος· κι εκεί δίπλα φαντάσου ένα τειχάκι χτισμένο παράλληλα στο δρόμο σαν εκείνα τα χαμηλά παραπετάσματα που στήνουν οι ταχυδακτυλουργοί μπροστά στους θεατές για να δείχνουν απο 'κει τα τεχνάσματά τους.

Το φαντάζομαι, είπε.

Φαντάσου ακόμη ότι κατά μήκος σ' αυτό το τειχάκι κάποιοι άνθρωποι μεταφέρουν κάθε λογής κατασκευάσματα που εξέχουν από το τειχάκι, αγάλματα και άλλα ομοιώματα ζώων, από πέτρα, από ξύλο ή από οτιδήποτε άλλο, κι ότι, όπως είναι φυσικό, άλλοι από τους ανθρώπους που κουβαλάνε αυτά τα πράγματα μιλούν ενώ άλλοι είναι σιωπηλοί.

Αλλόκοτη, είπε, η εικόνα που περιγράφεις, και οι δεσμώτες αλλόκοτοι κι αυτοί.

Όμοιοι με εμάς, έκανα εγώ· γιατί πρώτα–πρώτα μήπως φαντάζεσαι ότι οι δεσμώτες αυτοί εκτός από τον εαυτό τους και τους διπλανούς τους βλέπουν ποτέ τους τίποτε άλλο πέρα από τις σκιές που ρίχνει το φως αντικρύ τους στον τοίχο της σπηλιάς;

Μα πώς θα ήταν δυνατόν, είπε, αφού σ' όλη τους τη ζωή είναι αναγκασμένοι να έχουν το κεφάλι τους ακίνητο;

Και με τα πράγματα που περνούν μπροστά στο τειχάκι τι γίνεται; Τι άλλο εκτός από τις σκιές τους βλέπουν οι δεσμώτες:

Σαν τι άλλο θα μπορούσαν να δουν;

Αν, τώρα, είχαν τη δυνατότητα να συνομιλούν, δεν νομίζεις ότι θα πίστευαν πως αυτά για τα όποια μιλούν δεν είναι παρά οι σκιές που έβλεπαν να περνούν μπροστά από τα μάτια τους;

Κατανάγκην, είπε.

Κι αν υποθέσουμε ακόμη ότι στο δεσμωτήριο ερχόταν και αντίλαλος από τον αντικρυνό τοίχο; Κάθε φορά που θα μιλούσε κάποιος από όσους περνούσαν πίσω τους, φαντάζεσαι ότι οι δεσμώτες δεν θα πίστευαν ότι η φωνή βγαίνει από τη σκιά που θα έβλεπαν να περνά από μπροστά τους;

Μα το Δία, είπε, και βέβαια.

Ασφαλώς λοιπόν, είπα εγώ, οι άνθρωποι αυτοί δεν θα ήταν δυνατόν να πιστέψουν για αληθινό τίποτε άλλο παρά μονάχα τις σκιές των κατασκευασμάτων.

Ανάγκη αδήριτη, είπε.

Σκέψου τώρα, είπα εγώ, ποια μορφή θα μπορούσε να πάρει η απαλλαγή τους από τα δεσμά και η γιατρειά τους από την πλάνη και την αφροσύνη, αν τύχαινε και τους συνέβαιναν τα εξής: Κάθε φορά που κάποιος από αυτούς θα λυνόταν και θα αναγκαζόταν ξαφνικά να ελευθερωθεί και να γυρίσει το κεφάλι και να περπατήσει και να αντικρύσει το φως ψηλά ―κι όλα αυτά πονώντας πολύ και αδυνατώντας από την εκτυφλωτική λάμψη να διακρίνει εκείνα τα πράγματα που ως τώρα έβλεπε τις σκιές τους―, τι φαντάζεσαι ότι θα έλεγε ο άνθρωπος αυτός, αν κάποιος του έλεγε ότι όσα έβλεπε πρωτύτερα ήταν ανοησίες και ότι τώρα είναι κάπως πιο κοντά στην πραγματικότητα κι ότι έχοντας τώρα στραφεί σε αντικείμενα πιο πραγματικά βλέπει σωστότερα; Ιδίως μάλιστα αν δείχνοντάς του καθένα από τα αντικείμενα που περνούσαν από μπροστά του τον ρωτούσε και τον υποχρέωνε να απαντήσει τι είναι το καθένα τους. Δεν νομίζεις ότι ο άνθρωπος εκείνος θα τα 'χανε και θα πίστευε ότι όσα έβλεπε τότε ήταν αληθινότερα από εκείνα που του έδειχναν τώρα;

Και πολύ μάλιστα.

Κι άμα θα τον ανάγκαζε να κοιτάξει στο ίδιο το φως, δεν θα αισθανόταν έντονο πόνο στα μάτια και δεν θα προσπαθούσε να το αποφύγει στρέφοντας το βλέμμα του πάλι σ' εκείνα που μπορεί να βλέπει, και δεν θα νόμιζε ότι εκείνα είναι στ' αλήθεια πιο σαφή και ευκρινή από όσα του έδειχναν τώρα;

Έτσι, είπε.

Αν, τέλος, είπα εγώ, κάποιος τον τραβούσε δια της βίας προς τα έξω από ένα ανέβασμα κακοτράχαλο κι απότομο και δεν τον άφηνε προτού να τον βγάλει στο φως του ήλιου, άραγε ο δεσμώτης δεν θα πονούσε και δεν θα αγανακτούσε που τον τραβολογούσαν, κι όταν θα έβγαινε στο φως, έτσι καθώς τα μάτια του θα ήταν πλημμυρισμένα από την εκτυφλωτική λάμψη, δεν θα του ήταν εντελώς αδύνατο να διακρίνει έστω και ένα από τα πράγματα, για τα οποία θα του λέγανε τώρα πως είναι αληθινά;

Θα του ήταν αδύνατον, είπε· έτσι στα ξαφνικά τουλάχιστον.

Θα χρειαζόταν, νομίζω, κάποιος χρόνος προσαρμογής, προκειμένου να αντικρύσει τα πράγματα επάνω. Έτσι, στην αρχή, θα διέκρινε ευκολότερα τις σκιές, έπειτα τα είδωλα των ανθρώπων και των άλλων πραγμάτων στο νερό κι ύστερα τα ίδια τα πράγματα· από αυτά όσα βρίσκονται στον ουρανό, και αυτό τον ίδιο τον ουρανό, θα μπορούσε να τα κοιτάξει πιο εύκολα τη νύχτα με το φως των άστρων και του φεγγαριού παρά την ημέρα, με τον ήλιο και το φως του.

Ασφαλώς.

Και τελευταίο απ' όλα θα μπορούσε να αντικρύσει τον ήλιο, όχι είδωλά του στο νερό ή σε κάποια θέση άλλην από τη δική του, αλλά τον ήλιο αυτόν καθαυτόν στον δικό του τόπο, και να θεαστεί τη φύση του.

Κατανάγκην, είπε.

Κι ύστερα από αυτά θα έφθανε να συλλάβει με το λογισμό του ότι αυτός, ο ήλιος, είναι που δωρίζει τις εποχές και τα χρόνια και που διαφεντεύει τα πάντα στη σφαίρα των ορατών πραγμάτων, και κατά κάποιον τρόπο είναι η αιτία για όλα όσα έβλεπαν ο ίδιος και οι άλλοι δεσμώτες.

Προφανώς, είπε, αυτό θα ήταν το επόμενο συμπέρασμά του.

Λοιπόν; Καθώς θα ξαναθυμάται τον τόπο, στον οποίο έμενε πρώτα, τη «σοφία» που είχαν εκεί, και τους συγκρατούμενούς του εκεί, δεν νομίζεις ότι θα καλοτυχίζει τον εαυτό του για την αλλαγή, ενώ για 'κείνους θα αισθάνεται οίκτο;

Και πολύ μάλιστα.

Κι αν υποθέσουμε ότι οι δεσμώτες είχαν θεσπίσει τότε κάποιες τιμές και επαίνους μεταξύ τους και βραβεία για όποιον διέκρινε καθαρότερα απ' όλους τα αντικείμενα που περνούσαν μπροστά τους, ή για όποιον συγκρατούσε στη μνήμη του ποια από αυτά συνήθως περνούσαν πρώτα, ποια ύστερα και ποια πήγαιναν μαζί με ποια, έτσι που βάσει αυτού να έχει κάποια ιδιαίτερη ικανότητα στο να μαντεύει τι επρόκειτο να περάσει κάθε φορά, έχεις μήπως τη γνώμη ότι ο άνθρωπος αυτός θα φλεγόταν από την επιθυμία για τέτοια πράγματα και ότι θα ζήλευε όσους τιμούνταν εκεί και είχαν δύναμη και αναγνώριση; Ή θα είχε πάθει αυτό που λέει ο Όμηρος, και θα επιθυμούσε διακαώς «πάνω στη γη να ζούσε κι ας ξενοδούλευε σε κάποιον άκληρο» ή να υπέφερε οτιδήποτε παρά να νομίζει τέτοια πράγματα και να ζει όπως εκείνοι;

Έτσι νομίζω κι εγώ, είπε· θα προτιμούσε να πάθαινε οτιδήποτε παρά να ζει εκείνη τη ζωή.

Συλλογίσου τώρα και τούτο, είπα εγώ. Αν ένας άνθρωπος σαν αυτόν κατέβαινε ξανά εκεί κάτω και καθόταν στην ίδια θέση, άραγε τα μάτια του δεν θα ήταν γεμάτα σκοτάδι, καθώς θα ερχόταν έτσι απότομα από το φως του ήλιου;

Βεβαιότατα.

Κι αν θα χρειαζόταν να παραβγεί πάλι με εκείνους που είχαν παραμείνει δεσμώτες προσπαθώντας να διακρίνει τις σκιές, ενώ η όρασή του θα είναι αδύναμη ωσότου να προσαρμοστούν τα μάτια του κι ο χρόνος της προσαρμογής όχι πολύ σύντομος, άραγε δεν θα γινόταν περίγελως και δεν θα έλεγαν γι' αυτόν ότι γύρισε με τα μάτια του χαλασμένα απο 'κει πάνω που ανέβηκε, και ότι δεν αξίζει τον κόπο ούτε καν να δοκιμάσει κανείς να ανεβεί επάνω; Κι όποιον θα επιχειρούσε να τους λύσει από τα δεσμά και να τους ανεβάσει επάνω, αυτόν, αν μπορούσαν με κάποιον τρόπο να τον πιάσουν στα χέρια τους και να τον σκοτώσουν, δεν θα τον σκότωναν;

Ασφαλώς, είπε."

Δείτε τα όλα τα  μπουρδέλα  και τα  studio  της Αθήνας στον κατάλογο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom