Νέα

Ηλεκτρικά πατίνια - σκοτώστρες ηλιθίων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα paparotriftoulas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 231
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πρέπει να καταργηθούν τα ηλεκτρικά πατίνια στο Ελλαδιστάν;

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    113
OP
OP
paparotriftoulas

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.243
Πόντοι
10.336
έχεις ακούσει πολλά τροχαία που το ποδήλατο η πατίνι να διαμέλισε κανέναν που έπεσε πάνω του;
υπαρχουν τροχαια στα οποια εμπλεκοταν ποδηλατο και μηχανη, και προφανως η μηχανη επαθε ζημια και ο οδηγος της τραυματιστηκε.
επισης, η ζημια μπορει να μην ειναι αμεση αλλα εμμεση, πχ πλακωνομαι στα φρενα για να μην πατησω εναν μαλακα ποδηλατη, και ο απο πισω μου με τρακαρει με μπολικα χιλιομετρα.

τελος, επειδη η ζωη προεχει της υλικης ζημιας, και μονο το οτι σκοτωνεις ανθρωπο ακομα και με 40-50 χλμ εντος πολης απλα και μονο επειδη χτυπας με ενα αμαξι ενος τονου καποιο 20κιλο ποδηλατο με ολα τα ανθρωπινα μελη και οργανα του ποδηλατη εκτεθιμενα, δεν ειναι λιγη η οικονομικη/ψυχολογικη ζημια που θα υποστει ο οδηγος του αυτοκινητου σε περιπτωση θανατου του μαλακα.

Δεν φταιει ουτε το ποδηλατο ουτε το πατινι. Σε εναν ιδανικο κοσμο θα υπηρχαν ποδηλατοδρομοι και δεν θα ειχαν καμια επαφη με τα αμαξια εξαρχης. Αλλα επειδη δεν ζουμε σε τετοια χωρα, η ευθυνη ειναι πρωτον στον ποδηλατη που επιλεγει να παρει το ρισκο να βγει στην εθνικη, και δευτερον στην πολιτεια που δεν εχει προνοησει να δημιουργησει καταλληλες συνθηκες.

πολυζωης

Ανώτατος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Κριτικές
2
Like
75.392
Πόντοι
12.056
υπαρχουν τροχαια στα οποια εμπλεκοταν ποδηλατο και μηχανη, και προφανως η μηχανη επαθε ζημια και ο οδηγος της τραυματιστηκε.
επισης, η ζημια μπορει να μην ειναι αμεση αλλα εμμεση, πχ πλακωνομαι στα φρενα για να μην πατησω εναν μαλακα ποδηλατη, και ο απο πισω μου με τρακαρει με μπολικα χιλιομετρα.

τελος, επειδη η ζωη προεχει της υλικης ζημιας, και μονο το οτι σκοτωνεις ανθρωπο ακομα και με 40-50 χλμ εντος πολης απλα και μονο επειδη χτυπας με ενα αμαξι ενος τονου καποιο 20κιλο ποδηλατο με ολα τα ανθρωπινα μελη και οργανα του ποδηλατη εκτεθιμενα, δεν ειναι λιγη η οικονομικη/ψυχολογικη ζημια που θα υποστει ο οδηγος του αυτοκινητου σε περιπτωση θανατου του μαλακα.

Δεν φταιει ουτε το ποδηλατο ουτε το πατινι. Σε εναν ιδανικο κοσμο θα υπηρχαν ποδηλατοδρομοι και δεν θα ειχαν καμια επαφη με τα αμαξια εξαρχης. Αλλα επειδη δεν ζουμε σε τετοια χωρα, η ευθυνη ειναι πρωτον στον ποδηλατη που επιλεγει να παρει το ρισκο να βγει στην εθνικη, και δευτερον στην πολιτεια που δεν εχει προνοησει να δημιουργησει καταλληλες συνθηκες.
εδω δεν εχουμε ασφαλη μεσα σταθερης τροχιας βλεπε τρενο -τραμ ... πολυ λυπηρο για την χωρα μας σημερα

Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.486
Πόντοι
8.846
Η συντριπτ

Μην ανησυχείς ... Η συντριπτική πλειοψηφία θέλει την θαλπωρή του αυτοκινήτου και άλλο σημαντικό ποσοστό δεν έχει ούτε πρόκειται να ακουμπήσει τιμόνι ούτε ποδηλάτου .... Οπότε μιλάμε για λίγους .... Και έχεις ακούσει πολλά τροχαία που το ποδήλατο η πατίνι να διαμέλισε κανέναν που έπεσε πάνω του;
Δεν ξέρω αν θα είναι λίγοι ή πολλοί φίλε, θέλω εγώ να ΜΗΝ είμαι ο μαλάκας.
Έστω και ένας να είναι, θέλω να πληρώνει για τη χρήση δρόμων όπως όλοι μας. Τελεία.

Δε χρειάζεται να διαμελίσει (που ακόμα και με 25 χλμ, άνετα σκοτώνει ένα συνολικό βάρος 100 κιλών που θα πέσει πάνω σε πεζό).
Το φτερό να μου γρατζουνίσει ΘΕΛΩ να είμαι σίγουρος ότι θα πληρωθώ.
Δεύτερη τελεία...

μορφονιος

Σπουδαίος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2013
Κριτικές
2
Like
9.264
Πόντοι
2.456
Σε οποιαδήποτε 2-3 τροχό που διαθετει υποβοήθηση, είναι υποχρεωτική η ασφάλιση του..

papaphilips

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιουλ 2018
Κριτικές
126
Like
51.350
Πόντοι
27.261
το καλυτερο σεναριο εβερ ειναι μπαρμπαδι 50-60 πανω σε ηλ. πατινι :happy:

μορφονιος

Σπουδαίος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2013
Κριτικές
2
Like
9.264
Πόντοι
2.456

Τυπε στην εθνική απαγορεύται να κυκλοφορούν ποδήλατα κ μουοποδηλατα

OP
OP
paparotriftoulas

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.243
Πόντοι
10.336
Τυπε στην εθνική απαγορεύται να κυκλοφορούν ποδήλατα κ μουοποδηλατα
λαθος λεξη το "εθνικη". Λεωφορος θα ηταν σωστοτερη. Και εκει δεν απαγορευεται, ή εστω, αν απαγορευεται, εγω βλεπω παρα πολλα ποδηλατα στις λεωφορους (σε σημανση οριων ~80 χλμ)

μορφονιος

Σπουδαίος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2013
Κριτικές
2
Like
9.264
Πόντοι
2.456
λαθος λεξη το "εθνικη". Λεωφορος θα ηταν σωστοτερη. Και εκει δεν απαγορευεται, ή εστω, αν απαγορευεται, εγω βλεπω παρα πολλα ποδηλατα στις λεωφορους (σε σημανση οριων ~80 χλμ)
Οκ για την επισήμανση..
Αν δεν κάνω λάθος στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας μάλλον απαγορεύεται κ η κίνηση στα μοτοποδήλατα (50cc)
Δηλαδή όπου απαγόρευση για ποδήλατο, ισχύει κ για μοτοποδήλατο

OP
OP
paparotriftoulas

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.243
Πόντοι
10.336
Οκ για την επισήμανση..
Αν δεν κάνω λάθος στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας μάλλον απαγορεύεται κ η κίνηση στα μοτοποδήλατα (50cc)
Δηλαδή όπου απαγόρευση για ποδήλατο, ισχύει κ για μοτοποδήλατο
Ισως απαγορευεται αλλα στην αθηνα ειναι παντου.

ας πουμε τυχαια μπαινω στο γκουγκλ maps στη συγγρου (που εχει οριο ταχυτητας 90 αν δεν κανω λαθος), και με ελαχιστα κλικ βρισκω ενα μαλακα με ποδηλατο.
1682091233584.png

Φαντασου να αλλαζω λωριδα για να στριψω με 50-60 χλμ και αυτος ο μαλακας να φαει σαβουρα, με το κεφαλι του εκτεθειμενο στις ροδες μου...

μορφονιος

Σπουδαίος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2013
Κριτικές
2
Like
9.264
Πόντοι
2.456
Ισως απαγορευεται αλλα στην αθηνα ειναι παντου.

ας πουμε τυχαια μπαινω στο γκουγκλ maps στη συγγρου (που εχει οριο ταχυτητας 90 αν δεν κανω λαθος), και με ελαχιστα κλικ βρισκω ενα μαλακα με ποδηλατο.
1682091233584.png

Φαντασου να αλλαζω λωριδα για να στριψω με 50-60 χλμ και αυτος ο μαλακας να φαει σαβουρα, με το κεφαλι του εκτεθειμενο στις ροδες μου...
Όπως απαγορεύεται το ποδήλατο, απαγορεύεται το 50αρι μηχανάκι,παπάκι σκούτερ κλπ
Για αυτά υπάρχει ο παράδρομος

Katagavlomenos

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Ιουν 2006
Κριτικές
10
Like
2.682
Πόντοι
6.205
Δεν ξέρω αν θα είναι λίγοι ή πολλοί φίλε, θέλω εγώ να ΜΗΝ είμαι ο μαλάκας.
Έστω και ένας να είναι, θέλω να πληρώνει για τη χρήση δρόμων όπως όλοι μας. Τελεία.

Δε χρειάζεται να διαμελίσει (που ακόμα και με 25 χλμ, άνετα σκοτώνει ένα συνολικό βάρος 100 κιλών που θα πέσει πάνω σε πεζό).
Το φτερό να μου γρατζουνίσει ΘΕΛΩ να είμαι σίγουρος ότι θα πληρωθώ.
Δεύτερη τελεία...
Ωραία τότε εγώ θέλω και προτείνω όπως είπα πιο πάνω ασφάλιση σε όποιον πεζό βγαίνει από το σπίτι του .... Εγώ οδηγώ αμάξι κυρίως και προσέχω να μην πατήσω ηλίθιους που βγαίνουν τυφλά στο δρόμο από όπου να ναι εκτός διαβάσεων κλπ... Επίσης συμφωνώ να μην επιτρέπονται ποδήλατα και πατίνια σε ταχείας κυκλοφορίας δρόμους ... Στις επαρχίες προφανώς δεν πρέπει να κυκλοφορούν γιατί άλλο κέντρο μεγαλούπολης που έχεις επιλογή μικρού δρόμου η πεζόδρομου...αυτά....

μορφονιος

Σπουδαίος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2013
Κριτικές
2
Like
9.264
Πόντοι
2.456
Ωραία τότε εγώ θέλω και προτείνω όπως είπα πιο πάνω ασφάλιση σε όποιον πεζό βγαίνει από το σπίτι του .... Εγώ οδηγώ αμάξι κυρίως και προσέχω να μην πατήσω ηλίθιους που βγαίνουν τυφλά στο δρόμο από όπου να ναι εκτός διαβάσεων κλπ... Επίσης συμφωνώ να μην επιτρέπονται ποδήλατα και πατίνια σε ταχείας κυκλοφορίας δρόμους ... Στις επαρχίες προφανώς δεν πρέπει να κυκλοφορούν γιατί άλλο κέντρο μεγαλούπολης που έχεις επιλογή μικρού δρόμου η πεζόδρομου...αυτά....
Επίσης τα αυτοκίνητα κ ταξί δεν πρέπει να συγκεκριμένες ώρες κ μερες να κυκλοφορούν στις λεωφορειολωρίδες που είναι για ΜΜΜ, 2-3τροχα..

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.022
Πόντοι
6.256
Αυτοί με ΠΑΤΙΝΙΑ & ΠΟΔΗΛΑΤΑ .... γιατί αψηφούν το θάνατο ;;

Έχετε δει ποτέ κανέναν να σταματάει σε κόκκινο ;
Μόλις δουν κόκκινο .... είναι σαν να τους βάζουν νέφτι στον κώλο .
Περνάνε βολίδα ... ενώ από την άλλη φεύγουν σφαίρα ταξί , φορτηγά , καβασάκι με 300 ....

ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ;;;;
Μιλάμε λεωφόρο αθηνών ... προς αθήνα .... φέυγει σφαίραμε κόκκινο ... ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΦΟΥΛ ΦΟΡΤΗΓΑ, ΙΧ, ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ .......
Τους πατιναδες τους κοβω για απλυτοσυριζαίους,
Συνεπώς χωρις μυαλό

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.930
Πόντοι
9.297