Νέα

Η συμπεριφορά των πορτιέρηδων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα dimis74
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 162
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Μετά το σκηνικό που έγινε στην Μύκονο και τον χαμό ενός ανθρώπου άδικα, θα ήθελα να παραθέσω μια ιστορία που μου συνέβει (ευτυχώς πολύ πιο light).
Είναι μια παρέα μου στο μπαρ ΕΧΟ κοντά στο Καλλιμάρμαρο και με ειδοποιούν να πάω να πιω ένα ποτάκι μαζί τους. Η παρέα κάθεται στο μπαρ χωρίς καμία κράτηση. Φτάνω στο μπαρ στις 2.30 το πρωί μόνος μου και η συνέχεια έχει ως εξής:
-Έχετε κάποια κράτηση;
-Όχι, με περιμένει η παρέα μου στο μπαρ.
-Εξυπηρετούμε μόνο κρατήσεις. (ναι ναι στις 2.30!!!) Μπορείτε να καλέσετε κάποιον από την παρέα να έρθει μέχρι την πόρτα;
-Δεν μπορεί να γίνει αυτό γιατί η μπαταρία του κινητού μου έχει τελειώσει.
-Δύσκλολο το βλέπω...
-Δηλαδή αν ερχόταν κάποιος από την παρέα μου τι θα άλλαζε; τότε δεν θα εξυπηρετούσατε κρατήσεις;
-...
Ο διάλογος αυτός έγινε με τον πορτιέρη. Μόλις ζήτησα τον υπεύθυνο του καταστήματος έρχεται ένας "υπεύθυνος" που μου είπε πάλι πως είναι "δύσκολο" να μπω.
Έπρεπε να πάμε τον διάλογο άλλη μια φορά για κατάλαβει καλύτερα, και όταν του είπα πως αυτό που κάνει είναι παράνομο μου απάντησε:
-To μαγαζί δεν είναι δικό μου, εγώ εντολές εκτελώ.
-Έχω έρθει πολλές φορές στο μαγαζί αυτό και πρώτη φορά μου λέτε κάτι τέτοιο. Και πολλές φορές έχω έρθει χωρίς κράτηση και μόνος μου.
-Πολλές φορές, εμένα με ξέρετε;
-Όχι, ποτέ δεν προσέχω ποιος είναι στην πόρτα. Με ενδιαφέρει να μπω και να διασκεδάσω.
-... (τι να πει; του έθιξα τον εγωισμό, ΕΠΡΕΠΕ να τον είχα προσέξει!!!)
Όταν ζήτησα κάποιον πιο υπεύθυνο αφού ο "κύριος" εκτελούσε εντολές μου είπε:
"Δεν υπάρχει πιο υπεύθυνος από μένα" !!!!!!!
"Δεν μπορώ να τον ενοχλήσω τον υπεύθυνο" (γιατί; δεν πρέπει να ξέρει τι γίνεται στο μαγαζί;)
"Πολλοί λένε πως τους περιμένει η παρέα τους, δεν μπορώ να τους πιστέυω όλους" (και γιατί θα έπρεπε να τους πιστεύει δηλαδή; και γιατί θα πρέπει να λέω στον πορτιέρη γιατί θέλω να μπω και να πιω ένα ποτό;)
Μετά το περιστατικό πήγα στην αστυνομία και έκανα καταγγελία. Θα ενημερώσω άμεσα και τον πραγματικό "υπεύθυνο" του καταστήματος για την συμπεριφορά του προσωπικού.
Από εδώ και πέρα θα αρχίσει και η "διαφήμιση" του καταστήματος σχετικά με το συμβάν. Δεν είναι δύσκολο να βγει "βρώμα".
Για να δούμε, αν πάω με την κοπέλα μου χωρίς καμία κράτηση θα με αφήσει ο "υπεύθυνος" να περάσω; (δεν αναφέρω το όνομα του, δεν χρειάζεται να γίνει διάσημος από εμένα)

Όλα τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα.

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
οι πορτιεριδες στα πιο πολλα μαγαζια φερονται σαν οτι φαινονται,χιμπατζιδες
οποτε αν στην σπασουν κανεις 2 πραγματα
η εχεις γνωριμιες στην νυχτα και τους γαμας
η δινεις ακυρο στο μαγαζι
μπλακ λιστ που λεει και η αντζελα ;)

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Μετά το σκηνικό που έγινε στην Μύκονο και τον χαμό ενός ανθρώπου άδικα, θα ήθελα να παραθέσω μια ιστορία που μου συνέβει (ευτυχώς πολύ πιο light).
Είναι μια παρέα μου στο μπαρ ΕΧΟ κοντά στο Καλλιμάρμαρο και με ειδοποιούν να πάω να πιω ένα ποτάκι μαζί τους. Η παρέα κάθεται στο μπαρ χωρίς καμία κράτηση. Φτάνω στο μπαρ στις 2.30 το πρωί μόνος μου και η συνέχεια έχει ως εξής:
-Έχετε κάποια κράτηση;
-Εξυπηρετούμε μόνο κρατήσεις. (ναι ναι στις 2.30!!!) Μπορείτε να καλέσετε κάποιον από την παρέα να έρθει μέχρι την πόρτα;
-Δύσκλολο το βλέπω...
-Δηλαδή αν ερχόταν κάποιος από την παρέα μου τι θα άλλαζε; τότε δεν θα εξυπηρετούσατε κρατήσεις;
-...
Ο διάλογος αυτός έγινε με τον πορτιέρη. Μόλις ζήτησα τον υπεύθυνο του καταστήματος έρχεται ένας "υπεύθυνος" που μου είπε πάλι πως είναι "δύσκολο" να μπω.
Έπρεπε να πάμε τον διάλογο άλλη μια φορά για κατάλαβει καλύτερα, και όταν του είπα πως αυτό που κάνει είναι παράνομο μου απάντησε:
-Έχω έρθει πολλές φορές στο μαγαζί αυτό και πρώτη φορά μου λέτε κάτι τέτοιο. Και πολλές φορές έχω έρθει χωρίς κράτηση και μόνος μου.
-Όχι, ποτέ δεν προσέχω ποιος είναι στην πόρτα. Με ενδιαφέρει να μπω και να διασκεδάσω.
"Δεν μπορώ να τον ενοχλήσω τον υπεύθυνο" (γιατί; δεν πρέπει να ξέρει τι γίνεται στο μαγαζί;)
"Πολλοί λένε πως τους περιμένει η παρέα τους, δεν μπορώ να τους πιστέυω όλους" (και γιατί θα έπρεπε να τους πιστεύει δηλαδή; και γιατί θα πρέπει να λέω στον πορτιέρη γιατί θέλω να μπω και να πιω ένα ποτό;)
Μετά το περιστατικό πήγα στην αστυνομία και έκανα καταγγελία. Θα ενημερώσω άμεσα και τον πραγματικό "υπεύθυνο" του καταστήματος για την συμπεριφορά του προσωπικού.
Από εδώ και πέρα θα αρχίσει και η "διαφήμιση" του καταστήματος σχετικά με το συμβάν. Δεν είναι δύσκολο να βγει "βρώμα".
Για να δούμε, αν πάω με την κοπέλα μου χωρίς καμία κράτηση θα με αφήσει ο "υπεύθυνος" να περάσω; (δεν αναφέρω το όνομα του, δεν χρειάζεται να γίνει διάσημος από εμένα)

μπραβο ρε μαγκα,εισαι αρχιδατος! :rockon:

cptn_mac

Μέγας
Εγγρ.
2 Μαΐ 2006
Κριτικές
37
Like
135
Πόντοι
4.837
-Έχετε κάποια κράτηση;
-Δύσκλολο το βλέπω...
-...

Καλά τους έκανες εμείς οι πελάτες φταίμε που τους δίνουμε αξία

Επισκέπτης
πουτανας παιδια ειναι οι περισσοτεροι...ανυπαρκα καμενα ατομα...να τους σπασεις τα ποδια με κανενα σιδερολοστο θελουν η να φανε καμια σφαιρα για να τους φυγει η πολυ  ψευτομαγκια

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Καλα τους εκανες!

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Με έναν φίλο μου πριν καμιά δεκαετία σε μαγαζί-"first class" (μαλακία ήταν,αλλά οι μαλάκες δίνουν τα αστέρια) στην παραλιακή,"φάγαμε πόρτα",οπότε ανοίγει το πορτοφόλι του και λέει στον πορτιέρη με ύφος Νίκου Ρίζου προς Χατζηχρήστο στον Μπακαλόγατο "πάντως χαρτζιλικάκι δικό σου βγαίνει" και του δείχνει 3 χιλιάρικα.Σε ένα λεπτό από μπακούρια γίναμε "high society" και μπήκαμε.Σαν την πουτάνα στην Φυλής έκανε ο γύφτος για 3 χιλιάρικα.Αλλά τη μεγάλη φάση την είδα μια βραδιά σε μαγαζί της παραλιακής πάλι,δε θυμάμαι ονόματα μιλάμε για 10+ χρόνια πριν,που ενώ περιμέναμε στην ουρά (απαράδεκτο,αλλά ήθελε η παρέα...) έρχονται 4-5 κύριοι,με μπλουτζιν,φαλάκρα προσπερνούν την ουρά και πάνε να μπουν.Τους λέει ο πορτιέρης "απαγορεύεται" και απαντάνε..."ΣΔΟΕ"!Χέστηκαν επάνω τους οι """"Ντουλάπες"""".
Βρε ουστ!

ΣΚΡΟΥΝΤΖ

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2007
Κριτικές
7
Like
126
Πόντοι
16
εγω εχω κατι φιλαρακια μπατσους και οποτε παω μαζι τους και τρωμε πορτα μολις ακουνε αστυνομια λενε περαστε με τη μια :2funny: :2funny: :2funny:εκτος του οτι αμα θες μπορεις να φωναξεις αστυνομια και να πανε τον πορτιερη αυτοφωρο

EvilPlasma

Ανώτατος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Κριτικές
97
Like
11.524
Πόντοι
17.885
Εντάξει είναι για καυγά η όλη φάση αλλά κάνεις καυγά την ώρα που έχεις βγει έξω για να περάσεις λίγο καλά? Απλά ΜΑΥΡΟ σε τέτοια κωλομάγαζα

zlatan

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
6
Στη ιταλια-Ναπολι απαγορευτηκε η πορτα δια νομου γιατι μπραβος μαγαζιου εδειρε εναν πιτσιρικα και πηγε ο πατερας του τον βρηκε και τον πυροβοβολησε με καραμπινα στα ποδια, το εγραφε στο zougla.gr

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Κατ'αρχάς ορθώς έπραξες.

Κατα δεύτερον, να ξέρεις ότι αποτελείς μειοψηφία. Το φαινόμενο του πήθικα που συμπεριφέρεται προσβλητικά σε όσους δεν ειναι μαιντανοί σε μεσημεριατικες εκπομές, έχει δημιουργηθεί και συνεχίσει να τρέφεται απο την έλλειψη σεβασμού που έχουν οι έλληνες για τον εαυτό τους.

Ειμαστε βαθιά κομπλεξικός λαός και αποδεχόμαστε σα φυσιολογικές, συμπεριφορές οι οποίες μας προσβάλουν - είτε απο πηθικες της πόρτας είτε απο πήθικες της βουλής.

Μόνο με μια σειρά καλοσχεδιασμενων μηνύσεων και καταβολής προστίμων θα υπάρξει αλλαγή του "θεσμού".

Απο εκει και πέρα ας διατηρήσει ο καθένας απο εμάς την αξιοπρέπειά του, μη αποδεχόμενος συμπεριφορές που τον προσβάλουν.

solaria

Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Αυτό είναι πάρα πολύ σωστό, με μία παρένθεση. Σε ποιον αρέσει να πηγαίνει σε μαγαζιά και να βλέπει 800 μπάκουρους και 5 γκόμενες; Απλά σε πολλές περιπτώσεις έχει παραγίνει το κακό.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ξέρει κανένας οι πορτιέρηδες τι σχέση εργασίας έχουν με τα μαγαζιά που δουλεύουν;

Είναι στο ΙΚΑ, δηλωμένοι στην επιθεώρηση εργασίας κλπ ή όλα είναι μαύρα και δεν φαίνεται τίποτε;

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Αυτό είναι πάρα πολύ σωστό, με μία παρένθεση. Σε ποιον αρέσει να πηγαίνει σε μαγαζιά και να βλέπει 800 μπάκουρους και 5 γκόμενες; Απλά σε πολλές περιπτώσεις έχει παραγίνει το κακό.

Η λύση δεν είναι η πόρτα όμως.
Και μάλιστα η "ελληνικού τύπου" πόρτα.

zlatan

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
6
Ξέρει κανένας οι πορτιέρηδες τι σχέση εργασίας έχουν με τα μαγαζιά που δουλεύουν;

Είναι στο ΙΚΑ, δηλωμένοι στην επιθεώρηση εργασίας κλπ ή όλα είναι μαύρα και δεν φαίνεται τίποτε;
ποιο ικα? πλακα κανεις..?

cptn_mac

Μέγας
Εγγρ.
2 Μαΐ 2006
Κριτικές
37
Like
135
Πόντοι
4.837
Εγώ όπου ξέρω ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα πόρτας απλά δεν πάω, πάρα πολλοί άλλοι όμως κάνουν οτιδήποτε μπας και τους βάλουν σε "καλό" γαμαζί

ΣΚΡΟΥΝΤΖ

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2007
Κριτικές
7
Like
126
Πόντοι
16
τωρα τι θες να μας πεις δηλαδη?στα αρχειδια μου αν ειναι γεματο ψωλες η μουνια το μαγαζι.δε γουσταρω και δεν ανεχομαι την προσβολη "της πορτας".και προσωπικα εχω τραβηξει στο τμημα ιδιοκτητη και πορτιερη για αυτο το λογο και αν τα παρω στην κρανα θα το ξαναεκανα ευχαριστως

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Εγώ όπου ξέρω ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα πόρτας απλά δεν πάω, πάρα πολλοί άλλοι όμως κάνουν οτιδήποτε μπας και τους βάλουν σε "καλό" γαμαζί

ΑΥΤΟ είναι τελικά το ζήτημα.
Όλα τα άλλα είναι οδοντόκρεμες.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Κατ'αρχάς ορθώς έπραξες.
Κατα δεύτερον, να ξέρεις ότι αποτελείς μειοψηφία. Το φαινόμενο του πήθικα που συμπεριφέρεται προσβλητικά σε όσους δεν ειναι μαιντανοί σε μεσημεριατικες εκπομές, έχει δημιουργηθεί και συνεχίσει να τρέφεται απο την έλλειψη σεβασμού που έχουν οι έλληνες για τον εαυτό τους.
Ειμαστε βαθιά κομπλεξικός λαός και αποδεχόμαστε σα φυσιολογικές, συμπεριφορές οι οποίες μας προσβάλουν - είτε απο πηθικες της πόρτας είτε απο πήθικες της βουλής.
Μόνο με μια σειρά καλοσχεδιασμενων μηνύσεων και καταβολής προστίμων θα υπάρξει αλλαγή του "θεσμού".
Απο εκει και πέρα ας διατηρήσει ο καθένας απο εμάς την αξιοπρέπειά του, μη αποδεχόμενος συμπεριφορές που τον προσβάλουν.

Enfo, έχεις δίκιο. Κάποια στιγμή όμως, καταλήγεις σε ένα σημείο και λες ότι δεν γίνεται να είσαι εσύ ο Robin Hood.

Εννοώ, ότι όταν το κοπάδι δεν αντιδρά, το να κοπανιέσαι να αλλάξεις γνώμες κλπ κάποια στιγμή σε βγάζει στο περιθώριο. Οπότε, ή you go with the flow, και εάν έχεις τα μέσα (εννοώ πόρους κλπ) απολαμβάνεις τα λίγα χρόνια που θα ζήσεις σε αυτόν τον πλανήτη, ή την κάνεις για άλλη γη και άλλα μέρη (όπου συνήθως εκεί σε ενοχλούν άλλα πράγματα), ή τραβάς ένα μοναχικό δρόμο σαν τον Lucky Luck.

Δύσκολες αποφάσεις, καμιά φορά τα παίρνω και εγώ στο κράνος και αντιδρώ περίεργα. Ειδικά στο θέμα με τα allien from the underworld (δλδ τα "στελέχη" της νύχτας), όποτε πείσμωσα και πήγα κόντρα, κέρδισα μεν, αλλά τελικά χάλασα την βραδιά μου. Και δεν κέρδισα επειδή είμαι μάγκας, απλά είχα τις κατάλληλες διασυνδέσεις για να επιβληθώ. Πάντως, η βραδιά μου χάλασε και τελικά δεν ξέρω εάν άξιζε τον τσαμπουκά, γιατί η συμπεριφορά τους άλλαξε μόνο απέναντί μου και όχι γενικότερα. Κοινώς, δίκαια πράγματα δλδ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom