Νέα

Η στρατηγική του μπουρδελιάρη που «ξέμεινε» μετά τα 50

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Σεβασμιώτατος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουν 2021
Κριτικές
15
Like
5.167
Πόντοι
746
Τι εξελιγμένο ρε τύπε,που το πιο περίπλοκο μαστοριλίκι που μπορεί να κάνει είναι να αλλάξει καμιά λάμπα :confused:
Η γενιά των πατεράδων μας είχε πρακτικές γνώσεις,από ζώα,φύση,φυτά,μαστοριλίκια,κ.λ.π.
Δηλαδή εσύ θεωρείς το σημερινό 30άρη πιο εξελιγμένο από τον πατέρα του,απλά επειδή μπορεί να σερφάρει στο internet
ενώ χέζει;
Μάγκα καλά σου λέει περί της εξέλιξης. Κρίνοντας από τον δικό μου, τους φίλους του, κοντινούς θείους και παππούδες έχω την ακριβώς αντίθετη άποψη για τους σημερινούς άνω των 60. Άχρηστοι σχεδόν σε όλα τους και χωρίς κατάλληλα εργαλεία. Ειδικά οι επαρχιώτες όταν έμπαιναν στο κόπο να μαστορέψουν, έκαναν συνεχώς κακοτεχνίες και τσαπατσοδουλειές. Για τα δέ ηλεκτρονικά εντάξει άστο μην το πιάσουμε καλλίτερα γιατί θα γελάσουν και τα κουμπιά του πληκτρολογίου μου. Και δεν φτάνει που είναι πανάχετοι με τις περισσότερες κατηγορίες μαστορεμάτων, είναι και ανεπίδεκτοι μελέτης ή παρακολούθησης video-tutorials (μιας και άσχετοι ΚΑΙ από ίντερνετ σε πολλές περιπτώσεις)...
Μόνο ορισμένοι 40-55 πάνε κάπως κι έρχονται.
Ενώ ο πιτσιρικάς αν θέλει κάτι να ψιλομαστορέψει θα μπει στο ίντερνετ, θα μελετήσει, θα πάρει ιδέες, θα ψάξει εργαλεία, θα ρωτήσει σε fora κτλ κτλ... Έχω άπειρα παραδείγματα τέτοιων.
Εμένα που μπορεί να με θεωρήσεις νέρντουλα και με κολλημένο σβέρκο στην οθόνη πιο πολλές μικροεπιδιορθώσεις έχω κάνει απ’ το γερόντι μου στο σπίτι.
(Από τα παραπάνω εξαιρούνται φυσικά οι διάφοροι επαγγελματίες obv)

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Κριτικές
57
Like
6.777
Πόντοι
6.030
Τι εξελιγμένο ρε τύπε,που το πιο περίπλοκο μαστοριλίκι που μπορεί να κάνει είναι να αλλάξει καμιά λάμπα :confused:
Η γενιά των πατεράδων μας είχε πρακτικές γνώσεις,από ζώα,φύση,φυτά,μαστοριλίκια,κ.λ.π.
Δηλαδή εσύ θεωρείς το σημερινό 30άρη πιο εξελιγμένο από τον πατέρα του,απλά επειδή μπορεί να σερφάρει στο internet
ενώ χέζει;
:cheesy::cheesy::cheesy::cheesy::cheesy::cheesy::cheesy::cheesy::cheesy:

Σεβασμιώτατος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουν 2021
Κριτικές
15
Like
5.167
Πόντοι
746
Eγώ νομίζω ότι οι γυναίκες παρά τους φεμινισμούς,ανεξαρτησίες,κ.λ.π. δεν μπορούν να αγνοήσουν το μητρικό τους ένστικτο,
ενώ εμείς που δεν έχουμε τέτοιο ένστικτο,αλλά πιο ζωώδη, γουστάρουμε εργένικη ζωή με εναλλαγές και χωρίς σκοτούρες.

Όντως οι περισσότεροι γάμοι αποτυγχάνουν,αλλά νομίζω η ευθύνη δεν μπορεί να καταμεριστεί αποκλειστικά στις γυναίκες.

Έτσι όπως είναι η κοινωνία,το πρότζεκτ οικογένεια ολοένα και δυσκολεύει να πετύχει..
Mα αυτό είναι το θέμα, ότι θέλουν απο μας να τους υλοποιήσουμε το μητρικό ένστικτο και μετά να έχουν και το πάνω χέρι, μη διστάζοντας ακόμα και να τα τινάξουν όλα με τα πρώτα ζόρια, χρησιμοποιώντας τα φεμιναζίδικης προέλευσης τεχνάσματα και πλεονεκτήματα της εποχής (διατροφές, επιμέλειες κτλ.). Αν το καλοσκεφτείς ΟΛΗ η ευθύνη είναι στις πλάτες τους. Ποτέ οι άντρες ανά τους διάφορους αιώνες, δεν υπήρξαμε μαλθακότεροι, πιο συμβιβάσιμοι και πιο συστημικά περιορισμένοι απ’ ότι στις μέρες μας κι όμως αυτές εξακολουθούν να κλαίγονται και να μας βρίσκουν λίγους και ακατάλληλους για δημιουργίας σωστής οικογενειακής εστίας. Θυμάμαι λίγο πριν πεθάνει ο παππούς μου που μου εκμυστηρευόταν διάφορα σκηνικά για όταν η γιαγιά παραφερόταν ή έλεγε μαλακίες... Έπεφταν ψιλές και κωλογαμήδι και δεν έβγαινε και άχνα από μεριάς της. Φαντάσου αν βίωνε κάτι αντίστοιχο σήμερα η οποιαδήποτε στη θέση της γιαγιάς, τι θα έλεγε και για πότε θα είχε κάνει καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία.
Τα λες ωραία σε γενικές γραμμές, αλλά μην πέφτεις στη παγίδα να αμφιβάλλεις για τις ευθύνες...

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
ενώ χέζει;
Ξέρει όμως που είναι η κλειτορίδα :dancing:

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Και εμένα μπορεί να με βρει η άλλη καβάλα πάνω σε τρεις 20χρονες Τσέχες πουτάνες και να φύγει κλαίγοντας στη μάνα της
για τον μπερμπάντη Έλληνα που έμπλεξε..
Αν τη βρει ο άντρας της όμως με 3 μαύρους δεν τον παίρνει να κάνει τίποτα. Μόκο και κρατάει το φανάρι.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Μετα απο ταξιδι μου στις φιλιπινες, ειδα πως υπαρχει μελλον κ πως μπορεις να βρεις κατι αξιολογο ακομη κ σε περασμενη ηλικια.
Οποτε ανεβασα τον πηχυ απο τα 50 στα 60.

Το ιδανικο ειναι να ζησεις εσυ εκει.
Εάν μπορείς να έχεις μισθό ΕΕ και να μένεις εκεί είναι το τέλειο. Δύσκολος γρίφος για τους περισσότερους.

Όπως σωστά έγραψες παραπάνω, εάν μία τέτοια γυναίκα πάρει γεύση τι συμβαίνει εδώ, την έχασες ...

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.564
Πόντοι
1.706
Εάν μπορείς να έχεις μισθό ΕΕ και να μένεις εκεί είναι το τέλειο. Δύσκολος γρίφος για τους περισσότερους.

Όπως σωστά έγραψες παραπάνω, εάν μία τέτοια γυναίκα πάρει γεύση τι συμβαίνει εδώ, την έχασες ...

Πολυ δυσκολο αυτο, εκτος αν εισαι expert σε κατι η digital nomad.

Mελος του σαητ που εχει καιρο να μπει (κ καλα κανει) καθαριζει κανα 10χιλιαρικο ζωντας κ δουλευοντας εκει.
Πιστεψτε με έχει ευκαιρειες αλλα χρειαζεται ο χρόνος προσαρμογης που σημαινει γνωριμιες, λευκος γάμος ,κεφαλαιο.

Οι φιλιπινεζες που ερχοντε γερμανία ειναι ηδη δασκαλεμενες για ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΕΜΙΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ τους απο σελιδες του facebook κ κυριως δουλευουν ως νοσοκομες.

Αυτα ολα ειναι ψαγμένα καλα.

Και ρωτώ: γιατι να την φέρω εδω κ πιθανως να με καταστρεψει σε τρια χρόνια κ να μην παω εγω εκει, να με εχει στα οπα οπα να μη με χασει, να πηδαω αλλες οποτε θελω, να μην υπαρχουν φεμιδικαιωματα ,να στησω μια μικροεπιχειρηση που θα μιυ αφηνει κανα χιλιαρικο € τον μηνα?
Μηπως στην ελλαδα περισσοτερα θα βγαζω?

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
14.997
Πόντοι
3.506
Και παντρεμένος γάιδαρος και ανύπαντρος γομάρι.
Και εμβολιασμένος γάιδαρος και ανεμβολίαστος γομάρι

Αυτό είναι το νόημα της ζωής.................
Η ζωή είναι ένας κώλος, γαμησέ τον πριν σε χέσει :confused: :confused: :confused:

Elvis91

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2021
Like
871
Πόντοι
96
Αν τη βρει ο άντρας της όμως με 3 μαύρους δεν τον παίρνει να κάνει τίποτα. Μόκο και κρατάει το φανάρι.
Πιο πιθανό είναι να βρεις τη γκόμενά σου με κανέναν αράπη.. Σιγά τώρα μη οαιε. Ο 50αρης μπυροκοοιλης ελλημαρας με 3 20χρονες τσεχες
. Εκτός και αν πουλήσει το σπίτι του για να τις πληρώσει.. Χωρίς λεφτά καμία γκόμενά δεν θα πάει στο τζάμπα με 50αρη??

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Και ρωτώ: γιατι να την φέρω εδω κ πιθανως να με καταστρεψει σε τρια χρόνια κ να μην παω εγω εκει, να με εχει στα οπα οπα να μη με χασει, να πηδαω αλλες οποτε θελω, να μην υπαρχουν φεμιδικαιωματα ,να στησω μια μικροεπιχειρηση που θα μιυ αφηνει κανα χιλιαρικο € τον μηνα?
Μηπως στην ελλαδα περισσοτερα θα βγαζω?
Εγώ να στήσω επιχείρηση σε ξένη χώρα στα 50 - 60 μου φαίνεται βουνό.
Μεταξύ σοβαρού και αστείου, στην Αιθιοπία θα πάω να αγοράσω μία φυτεία καφέ.

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.564
Πόντοι
1.706
.
FB_IMG_1639212143299.jpg

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.280
Πόντοι
4.546
Ωραίο το post σου,θα σταθώ μονάχα στο παραπάνω απόσπασμα,αν και τα έχουμε αναλύσει και στο thread περί οικογένειας,
όπου και εκεί έχει προβληθεί ως επιχείρημα αυτό περί "ποιος θα με κοιτάξει στα γεράματα",κ.λ.π.

Η θεία μου δουλεύει σε γηροκομείο.
Μου έχει πει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ηλικιωμένων που έχουν παιδιά, δεν έχουν επαφή μαζί τους.
Εξαιτίας κληρονομικών θεμάτων και διαφόρων παρεξηγήσεων ή γιατί έχουν μεταναστεύσει και έχει χαθεί η όποια ουσιαστική επαφή.

Οπότε το ιδιοτελές επιχείρημα περί μοναξιάς και φροντίδας στα γηρατειά,δεν πρέπει να είναι λόγος για να κάνει κάποιος οικογένεια.

Προσωπικά αν πριν τα 50 παραμείνω άτεκνος,δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ με το να κάνω δικά μου παιδιά,
άσε που αμφιβάλλω αν θα έβρισκα γυναίκα σε παραγωγική ηλικία και χωρίς βαριά κουσούρια που να θέλει να
κάνει παιδιά με έναν 50άρη.

Οι single 50άρηδες στη Γερμανία που ξέρω,είτε είναι δηλωμένοι αλκοολικοί κωλομπαράδες ή βρήκαν καμιά 35+ με παιδιά,
η οποία φυσικά δεν μπορούσε να βρει κάτι άλλο.

Έχω μία συνάδελφο 38 χρονών,πολύ ωραία γυναίκα και καλό άτομο,με τρία ανήλικα παιδιά.
Έχει σχέση με έναν καλοβαλμένο 50άρη.
Κατά δήλωσή της,ο λόγος είναι ότι παρά το σουξέ της και σε νεότερους άντρες,όλοι τους θέλουν απλά να τη γαμήσουν,
μόνο ένας 50άρης θα μπορούσε να κάνει σχέση μαζί της και να ασχοληθεί και με τα παιδιά.
Συνήθως έτσι πάει. Οι νεότεροι δε θέλουν υποχρεώσεις με παιδιά και τα σχετικά. Μόνο να τον χώσουν. Αντίθετα, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, επειδή γνωρίζουν ότι δεν τους παίρνει για πολλά πολλά λόγο ηλικίας, δέχονται και τη γυναίκα και το παιδί. Γνωστός μου 60 χρονών συζεί με μια αρκετά νεότερή του (30φεύγα), η οποία έχει και ένα ανήλικο παιδί από τον πρώτο της γάμο. Κακά τα ψέμματα, όσο μεγαλώνεις και σε περιτριγυρίζει η μοναξιά, τόσο κάνεις υποχωρήσεις και λες "δε γαμιέται".

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Συνήθως έτσι πάει. Οι νεότεροι δε θέλουν υποχρεώσεις με παιδιά και τα σχετικά. Μόνο να τον χώσουν. Αντίθετα, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, επειδή γνωρίζουν ότι δεν τους παίρνει για πολλά πολλά λόγο ηλικίας, δέχονται και τη γυναίκα και το παιδί. Γνωστός μου 60 χρονών συζεί με μια αρκετά νεότερή του (30φεύγα), η οποία έχει και ένα ανήλικο παιδί από τον πρώτο της γάμο. Κακά τα ψέμματα, όσο μεγαλώνεις και σε περιτριγυρίζει η μοναξιά, τόσο κάνεις υποχωρήσεις και λες "δε γαμιέται".
Ο τσακισμένος εγωισμός που θα μεγαλώνεις παιδιά αλλουνού αντισταθμίζεται από τη διαφορά ηλικίας με τη γυναίκα σου.
Καλή στρατηγική.

• Like
Αντιδράσεις: cool11

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.564
Πόντοι
1.706
Ποιος μπορει να μου πει γιατι :

-ενω υιοθετουμε ενα σκυλακι ή ενα γατακι, το ταιζουμε, το φροντιζουμε, το παμε στον κτηνιατρο, το προσεχουμε, το αγαπαμε,

μας κακοφαινετε να κανουμε το ιδιο με ενα παιδάκι? Το παιδι καποιου αλλου?
Γιατι ,το σκυλακι ειναι απο το δικο μας αιμα?

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Aυτά θα έπρεπε να αποτελούν κοινή γνώση,αλλά Έλληνες/Ελληνίδες είμαστε πολύ της αυταπάτης...
Και η 30φεύγα θα ήθελε κανάν νεότερο,για πολλούς και διαφορετικούς λόγους,αλλά μάλλον μετά από καμιά ντουζίνα πούτσες,
κατάλαβε πως όταν είσαι 30+ με παιδί και ψάχνεις σχέση ή θα βρεις κανάν χωρισμένο με παιδί ή κανάν single πουρέιτζερ ή κανάν αλλοδαπό τρίτης διαλογής.
Τουλάχιστον η πλειοψηφία των Γερμανίδων,έχουν σε κάθε φάση της ζωής τους,επίγνωση της κατάστασής τους.
Δεν αναφέρομαι σε τίποτα φεμιβλαμμένες ή όρκες με πράσινα μαλλιά.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Ποιος μπορει να μου πει γιατι :

-ενω υιοθετουμε ενα σκυλακι ή ενα γατακι, το ταιζουμε, το φροντιζουμε, το παμε στον κτηνιατρο, το προσεχουμε, το αγαπαμε,

μας κακοφαινετε να κανουμε το ιδιο με ενα παιδάκι? Το παιδι καποιου αλλου?
Γιατι ,το σκυλακι ειναι απο το δικο μας αιμα?
Πρωτίστως γιατί σαν αρσενικά είναι στη φύση μας ο ανταγωνισμός.
Εδώ βλέπεις ότι από μια ηλικία και μετά,κοντράρουμε ακόμη και τον πατέρα μας,σαν αρσενικά.

Δύσκολα να αντέξει ο εγωισμός ότι είσαι με μια γυναίκα,την οποία σε νεότερη ηλικία γκάστρωσε άλλος.
Και ότι αυτό το παιδί στο υπενθυμίζει καθημερινά με την παρουσία του.
Για όσους δίνουν λογαριασμό σε άλλους για την προσωπική ζωής τους,βάλε και το κοινωνικό-συγγενικό στίγμα.
Δύσκολη πίστα είναι και αν η γυναίκα δεν μπορεί/δεν θέλει,να κάνει και μαζί σου ένα παιδί.
Εκεί είσαι σε τελείως ξένο πρότζεκτ..

Εσύ μπορείς να μου πεις γιατί υπάρχουν μαλακισμένες Ευρωπαίες,με πολλά πρόσφατα παραδείγματα,
που ενώ υπάρχουν τόσα παιδιά για υιοθέτηση στις χώρες τους,
πηγαίνουν και φέρνουν αφρικανάκια;
Ακόμη και στην υιοθεσία,να το παίξουν προχώ και δήθεν μεγαλόψυχες,ενώ είναι απλά attention whores

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.280
Πόντοι
4.546
Aυτά θα έπρεπε να αποτελούν κοινή γνώση,αλλά Έλληνες/Ελληνίδες είμαστε πολύ της αυταπάτης...
Και η 30φεύγα θα ήθελε κανάν νεότερο,για πολλούς και διαφορετικούς λόγους,αλλά μάλλον μετά από καμιά ντουζίνα πούτσες,
κατάλαβε πως όταν είσαι 30+ με παιδί και ψάχνεις σχέση ή θα βρεις κανάν χωρισμένο με παιδί ή κανάν single πουρέιτζερ ή κανάν αλλοδαπό τρίτης διαλογής.
Τουλάχιστον η πλειοψηφία των Γερμανίδων,έχουν σε κάθε φάση της ζωής τους,επίγνωση της κατάστασής τους.
Δεν αναφέρομαι σε τίποτα φεμιβλαμμένες ή όρκες με πράσινα μαλλιά.
Πολύ σωστά! Για μια γυναίκα 30+ μόνη με παιδί, οι επιλογές για σύντροφο μειώνονται, καθώς κανείς 30ρης δεν είναι διατεθειμένος να αναλάβει να ταϊσει 2 στόματα, εκ των οποίων το ένα δεν το διάλεξε.

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.220
Πόντοι
3.656
Ενώ οι ελεεινιδες είναι ψιλές και κάνουνε και. Για οικογένεια και γαμο????
Οι καινούριες δεν ξέρω
Απο τις 35αρες κ πάνω που έχω επαφή υπάρχουν ένα 20,25% καλές... Ένα 50% ούτε κλαει ούτε γελάει κι ένα 25% για τον Καιάδα

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Πολύ σωστά! Για μια γυναίκα 30+ μόνη με παιδί, οι επιλογές για σύντροφο μειώνονται, καθώς κανείς 30ρης δεν είναι διατεθειμένος να αναλάβει να ταϊσει 2 στόματα, εκ των οποίων το ένα δεν το διάλεξε.
Να σου πω την αλήθεια,για την Ελλάδα δεν είμαι σίγουρος

Ειδικά επαρχία,παίζει να είναι και περιζήτητες νύφες :confused:

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Έπεφταν ψιλές και κωλογαμήδι και δεν έβγαινε και άχνα από μεριάς της. Φαντάσου αν βίωνε κάτι αντίστοιχο σήμερα η οποιαδήποτε στη θέση της γιαγιάς, τι θα έλεγε και για πότε θα είχε κάνει καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία.
Aν για να κρατήσεις γάμο και οικογένεια χρειάζεται να σηκώνεις χέρι, μάλλον είσαι λίγος σαν παρουσία.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom