Σεβασμιώτατος
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Ιουν 2021
- Κριτικές
- 15
- Like
- 5.167
- Πόντοι
- 746
Μάγκα καλά σου λέει περί της εξέλιξης. Κρίνοντας από τον δικό μου, τους φίλους του, κοντινούς θείους και παππούδες έχω την ακριβώς αντίθετη άποψη για τους σημερινούς άνω των 60. Άχρηστοι σχεδόν σε όλα τους και χωρίς κατάλληλα εργαλεία. Ειδικά οι επαρχιώτες όταν έμπαιναν στο κόπο να μαστορέψουν, έκαναν συνεχώς κακοτεχνίες και τσαπατσοδουλειές. Για τα δέ ηλεκτρονικά εντάξει άστο μην το πιάσουμε καλλίτερα γιατί θα γελάσουν και τα κουμπιά του πληκτρολογίου μου. Και δεν φτάνει που είναι πανάχετοι με τις περισσότερες κατηγορίες μαστορεμάτων, είναι και ανεπίδεκτοι μελέτης ή παρακολούθησης video-tutorials (μιας και άσχετοι ΚΑΙ από ίντερνετ σε πολλές περιπτώσεις)...Τι εξελιγμένο ρε τύπε,που το πιο περίπλοκο μαστοριλίκι που μπορεί να κάνει είναι να αλλάξει καμιά λάμπα
Η γενιά των πατεράδων μας είχε πρακτικές γνώσεις,από ζώα,φύση,φυτά,μαστοριλίκια,κ.λ.π.
Δηλαδή εσύ θεωρείς το σημερινό 30άρη πιο εξελιγμένο από τον πατέρα του,απλά επειδή μπορεί να σερφάρει στο internet
ενώ χέζει;
Μόνο ορισμένοι 40-55 πάνε κάπως κι έρχονται.
Ενώ ο πιτσιρικάς αν θέλει κάτι να ψιλομαστορέψει θα μπει στο ίντερνετ, θα μελετήσει, θα πάρει ιδέες, θα ψάξει εργαλεία, θα ρωτήσει σε fora κτλ κτλ... Έχω άπειρα παραδείγματα τέτοιων.
Εμένα που μπορεί να με θεωρήσεις νέρντουλα και με κολλημένο σβέρκο στην οθόνη πιο πολλές μικροεπιδιορθώσεις έχω κάνει απ’ το γερόντι μου στο σπίτι.
(Από τα παραπάνω εξαιρούνται φυσικά οι διάφοροι επαγγελματίες obv)