Ένα από τα σχόλια...
Μερ 02/07/2014 07:44
Εγώ έχω γνωρίσει ως τώρα πολλά παιδιά στη ζωή μου, τα οποία έχουν υποστεί απίστευτη ενδοοικογενειακή βια σωματικά ή ψυχικά, έχουν βρεθεί μάρτυρες καταστάσεων οι οποίες είναι άκρως ακατάλληλες για ένα παιδί, έχουν δει τους γονείς τους να πράττουν ασχήμιες εντός της οικογένειας οι οποίες τα ακολουθούν για μια ζωή. Αυτά τα παιδιά, πολλά στον αριθμό, έμαθαν από πολύ μικρά τι σημαίνει "απάτη" μεταξύ δύο ανθρώπων, άλλα έμαθαν πως "ο μπαμπάς" έχει νεύρα και καλύτερα να κάθονται φρόνιμα, όπως κάνει και η μαμά, για να μην τους χτυπήσει. Κάποια άλλα εισέπραξαν εγκατάλειψη από τον έναν ή τον άλλο γονίο ή και παντελή αδιαφορία κι απ' τους δύο. Όλα αυτά σαν αρχές, τους τα δίδαξαν οι στρέιτ γονείς τους σαν εφόδια για την ενήλικη ζωή τους. Και μη μου πείτε πως δεν τα ξέρετε.. Τα γνωρίζετε όλοι, και όλοι έχετε παραδείγματα στον κοντινό σας κύκλο. Η υποκρισία του καλού/κακού είναι το πρόβλημα σας. Που κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο σας, υποκρινόμενοι πως όλα είναι καλά, αρκεί να μη ταράζει κανείς τα στερεότυπα σας. Την οικογένεια λοιπόν καλοί μου φίλοι, δεν είναι το φύλο του γονιού που την κάνει ιδανική, αλλά το το κατά πόσον διδάσκεται μέσα της η πραγματική αγάπη κι ο σεβασμός. Λυπάμαι για όσους δεν το καταλαβαίνουν, γιατί μάλλον δεν φταίνε εκείνοι αλλά προφανώς ο τρόπος που μεγάλωσαν στις ιδανικές τους οικογένειες.