Νέα

Η σχέση με τη μάνα του, η σχέση με τη μάνα της.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Christos Savvidis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 41
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
Οσο έμενα με τη μανα μου, ημουν 110 κιλα

Οταν εφυγα απο το σπιτι και αναστεναξαν τα ντελιβερι, πηγα 90

Καλοπαντρεύτηκες σύντροφε ε ;;;;;;;;;;;

Εμένα το βάρος ήταν ανεξάρτητη μεταβλητή από το γάμο.

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
Τι σχέσεις έχουν άραγε με τη μάνα τους όσοι πληρώνουν για να γαμήσουν;

Η απάντηση δεν είναι εύκολη ούτε χωρίς σημασία για να την προσπεράσουμε με την πρώτη σκέψη που θα μας έρθει στο νου. Η αγχίνοια (το να σκέφτεται κανείς γρήγορα) δεν μας οδηγεί σχεδόν ποτέ στην αλήθεια, εκτός κι αν χρειάζεται να σώσουμε το τομάρι μας από κάποιον αναπόφευκτο, θανάσιμο κίνδυνο - αλλά και πάλι, εδώ τον πρώτο λόγο έχουν τα ορμέμφυτα κι όχι η λογική: η λογική, με τη μορφή της γρήγορης απόφασης, θα μας έβαζε σίγουρα μια ώρα αρχύτερα στο στόμα του λύκου αντί να μας σώσει απ' αυτό.

Τα γράφω αυτά γιατί ο νηματοθέτης παρουσιάζει ένα χαρακτηριστικό, τουλάχιστον κάτι τέτοιο έχει υποπέσει στην αντίληψή μου, που τον ταξινομεί σε ένα τελείως διαφορετικό είδος απ' αυτό του αγχίνου. Κάθε φορά που μιλάει (έτσι όπως εντυπώνεται στην αντίληψή μου η ομιλία του διά της γραπτής έκφρασής του) είναι σα ν' ακούμε την απομαγνητοφώνηση των λόγων του σε βραδεία αναπαραγωγή.

Ωστόσο η βραδύνοια, γιατί έτσι εκλαμβάνεται η κοινότοπη λογική που αναπαράγεται με αργούς ρυθμούς, προδίδει και μια άλλη σχέση με τα ορμέμφυτα: φανταζόμαστε ένα ερπετό, μια αρκούδα ή μια κουκουβάγια, η οποία εν αντιθέσει με τις δοξασίες των αρχαίων ελλήνων, έχει αποδειχτεί πως είναι ένα απ' τα πιο ηλίθια ζώα που περιλαμβάνει η πανίδα της γης.

Η σχέση της βραδύνοιας με τα ορμέμφυτα είναι απολύτως ειρηνική, θα έλεγε κανείς ότι αυτοί οι άνθρωποι γεννιούνται γαληνεμένοι και πως το μόνο που μπορεί να τους συμβεί είναι να τους εντυπωθεί μια βαθιά απορία για τον διαφορετικό απ' τον δικό τους τρόπο που διεξάγουν τον βίο τους (πνευματικό, ψυχικό και υλικό) οι συνάνθρωποί τους.

Με μια κουβέντα, αδυνατούν να αντιληφθούν τη διαφορά ανάμεσα στον εαυτό τους και τον κόσμο. Πρόκειται για νάρκισσους, για τύπους προσωπικότητας δηλαδή που αναγνωρίζουν σ' όλα τα πράγματα και σ' όλα τα πρόσωπα τον εαυτό τους, αλλά επειδή δεν πνίγονται τελικά όπως διδάσκει ο μύθος, προβάλλουν την απορία της επιβίωσής τους στα ποικίλα κι ετερόκλητα ήθη του κόσμου που τους περιβάλλει.

Διότι απ' τη στιγμή που ο νάρκισσος δεν πνιγεί, ο κόσμος διέπεται από μια νέα αρχή, την αρχή της διαφοράς. Μια διαφορά ωστόσο την οποία δεν γνωρίζει ο νάρκισσος που ν' αποδώσει, πού ν' αναγάγει, κι έτσι περιπλανιέται ο φτωχός μέσα στον πλούτο της διαφοράς αδυνατώντας ν' αντιληφθεί την αλήθεια της τελευταίας, εκλαμβάνοντάς τη για απλή φενάκη.

Αυτή είναι κι η λέξη κλειδί για την προσωπικότητα του νηματοθέτη: η βαθιά κι αρχική του πεποίθηση είναι το γεγονός του φενακισμού ολονών μας.

Μέχρι αυτό το σημείο έχω αυτοσχεδιάσει, χωρίς να 'χω προσχεδιάσει τίποτα εξ αρχής, στον σταυρό που κάνω, ούτε μία γραμμή, ούτε ένα ψήγμα σκέψης. Δεν το αναφέρω για να περιαυτολογήσω αλλά για να δηλώσω τις προθέσεις μου, που δεν είναι "εκ του πονηρού", όπως λένε.

Τι σχέση να έχουν άραγε με τη μάνα τους όσοι πληρώνουν για να γαμήσουν;

Έτσι πάει μπροστά η ψυχολογία Σαββίδη, συμπεριλαμβάνοντας στο αρχικό μας ερώτημα την ειδοποιό διαφορά.

Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
16.680
Πόντοι
3.936
Από ότι έχω δει, δεν σε έχει ενοχλήσει ποτέ ο Σαββίδης. Γιατί τον βρίζεις? Θα μπορούσες να κρίνεις μόνο αυτά που γράφει και όχι τον ίδιο σαν άνθρωπο.

Αυτά που γράφει κρίνω,τα οποία τον χαρακτηρίζουν ως μέγα καραγκιόζη!
:hi:

hustler

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2005
Κριτικές
1
Like
4.941
Πόντοι
456
OP
OP
C

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
823
Πόντοι
146
To να μαθεις δηλαδη του λογου σου να φτιαχνεις 5-6 φαγητα, να βαλεις ενα κωλοπλυντηριο που δουλευει με ενα κουμπι και να πατησεις ενα σιδερο μια φορα το μηνα, σου πεφτει πολυ βαρυ.
Ή η μανουλα πρεπει να σου τα κάνει, ή η γυναικα.

Τιποτα δεν ειναι τυχαιο τελικα.

Ακριβως ετσι οπως τα λες Αλεξ, σαφως και δεν υπαρχει τυχη.

:hi:

ISINAS

Μέγας
Εγγρ.
17 Σεπ 2012
Κριτικές
57
Like
6.394
Πόντοι
4.006

Η απάντηση δεν είναι εύκολη ούτε χωρίς σημασία για να την προσπεράσουμε με την πρώτη σκέψη που θα μας έρθει στο νου. Η αγχίνοια (το να σκέφτεται κανείς γρήγορα) δεν μας οδηγεί σχεδόν ποτέ στην αλήθεια, εκτός κι αν χρειάζεται να σώσουμε το τομάρι μας από κάποιον αναπόφευκτο, θανάσιμο κίνδυνο - αλλά και πάλι, εδώ τον πρώτο λόγο έχουν τα ορμέμφυτα κι όχι η λογική: η λογική, με τη μορφή της γρήγορης απόφασης, θα μας έβαζε σίγουρα μια ώρα αρχύτερα στο στόμα του λύκου αντί να μας σώσει απ' αυτό.

Τα γράφω αυτά γιατί ο νηματοθέτης παρουσιάζει ένα χαρακτηριστικό, τουλάχιστον κάτι τέτοιο έχει υποπέσει στην αντίληψή μου, που τον ταξινομεί σε ένα τελείως διαφορετικό είδος απ' αυτό του αγχίνου. Κάθε φορά που μιλάει (έτσι όπως εντυπώνεται στην αντίληψή μου η ομιλία του διά της γραπτής έκφρασής του) είναι σα ν' ακούμε την απομαγνητοφώνηση των λόγων του σε βραδεία αναπαραγωγή.

Ωστόσο η βραδύνοια, γιατί έτσι εκλαμβάνεται η κοινότοπη λογική που αναπαράγεται με αργούς ρυθμούς, προδίδει και μια άλλη σχέση με τα ορμέμφυτα: φανταζόμαστε ένα ερπετό, μια αρκούδα ή μια κουκουβάγια, η οποία εν αντιθέσει με τις δοξασίες των αρχαίων ελλήνων, έχει αποδειχτεί πως είναι ένα απ' τα πιο ηλίθια ζώα που περιλαμβάνει η πανίδα της γης.

Η σχέση της βραδύνοιας με τα ορμέμφυτα είναι απολύτως ειρηνική, θα έλεγε κανείς ότι αυτοί οι άνθρωποι γεννιούνται γαληνεμένοι και πως το μόνο που μπορεί να τους συμβεί είναι να τους εντυπωθεί μια βαθιά απορία για τον διαφορετικό απ' τον δικό τους τρόπο που διεξάγουν τον βίο τους (πνευματικό, ψυχικό και υλικό) οι συνάνθρωποί τους.

Με μια κουβέντα, αδυνατούν να αντιληφθούν τη διαφορά ανάμεσα στον εαυτό τους και τον κόσμο. Πρόκειται για νάρκισσους, για τύπους προσωπικότητας δηλαδή που αναγνωρίζουν σ' όλα τα πράγματα και σ' όλα τα πρόσωπα τον εαυτό τους, αλλά επειδή δεν πνίγονται τελικά όπως διδάσκει ο μύθος, προβάλλουν την απορία της επιβίωσής τους στα ποικίλα κι ετερόκλητα ήθη του κόσμου που τους περιβάλλει.

Διότι απ' τη στιγμή που ο νάρκισσος δεν πνιγεί, ο κόσμος διέπεται από μια νέα αρχή, την αρχή της διαφοράς. Μια διαφορά ωστόσο την οποία δεν γνωρίζει ο νάρκισσος που ν' αποδώσει, πού ν' αναγάγει, κι έτσι περιπλανιέται ο φτωχός μέσα στον πλούτο της διαφοράς αδυνατώντας ν' αντιληφθεί την αλήθεια της τελευταίας, εκλαμβάνοντάς τη για απλή φενάκη.

Αυτή είναι κι η λέξη κλειδί για την προσωπικότητα του νηματοθέτη: η βαθιά κι αρχική του πεποίθηση είναι το γεγονός του φενακισμού ολονών μας.

Μέχρι αυτό το σημείο έχω αυτοσχεδιάσει, χωρίς να 'χω προσχεδιάσει τίποτα εξ αρχής, στον σταυρό που κάνω, ούτε μία γραμμή, ούτε ένα ψήγμα σκέψης. Δεν το αναφέρω για να περιαυτολογήσω αλλά για να δηλώσω τις προθέσεις μου, που δεν είναι "εκ του πονηρού", όπως λένε.

Τι σχέση να έχουν άραγε με τη μάνα τους όσοι πληρώνουν για να γαμήσουν;

Έτσι πάει μπροστά η ψυχολογία Σαββίδη, συμπεριλαμβάνοντας στο αρχικό μας ερώτημα την ειδοποιό διαφορά.
Όσο αναφορά στο τι σχέση  έχουν με την μάνα τους αυτοί που πληρώνουν για να γαμησουν είναι πολύ απλό !!! Σχέση κραξίματος έχουν !!

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.428
Πόντοι
6.955

Λοιπόν παίδες....εγώ νομίζω πως οι μαμάδες μας θα ήταν περήφανες εάν γνωρίζανε πως γαμούμε πατόκορφα ωραία πουτανάκια επι πληρωμή..............
κι αυτό διότι γνωρίζουν ως γυναίκες πως: "Οι πουτάνες απελευθερώνουν των άνδρα" 

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
Λοιπόν παίδες....εγώ νομίζω πως οι μαμάδες μας θα ήταν περήφανες εάν γνωρίζανε πως γαμούμε πατόκορφα ωραία πουτανάκια επι πληρωμή..............

Η μάνα μου ήξερες για μένα . Ποτέ δεν ήταν περήφανη .
Και τώρα ξέρει για κάποιες παντρεμένες ... ότι ... τα πάω καλά μαζί τους.Το θεωρεί λάθος.

Δεν σε δίνει , αλλά δεν εγκρίνει .

ISINAS

Μέγας
Εγγρ.
17 Σεπ 2012
Κριτικές
57
Like
6.394
Πόντοι
4.006
Η μάνα μου ήξερες για μένα . Ποτέ δεν ήταν περήφανη .
Και τώρα ξέρει για κάποιες παντρεμένες ... ότι ... τα πάω καλά μαζί τους.Το θεωρεί λάθος.

Δεν σε δίνει , αλλά δεν εγκρίνει .
Δεν σε δίνει αλλά δεν εγκρίνει !! Τα είπες όλα !!

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106

Όχι περήφανη δε θα 'ταν τυπε μου, αλλά με θλιμμένο ύφος θα σου 'λεγε κάθε τρεις και λίγο "πάλι στις πουτανες ήσουν αγόρι μου; Πότε θα βρεις κι εσύ ένα καλό κορίτσι; Να νοικοκυρευτεις, να δω κι εγώ ένα εγγονάκι πριν κλείσω τα μάτια μου"

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.428
Πόντοι
6.955
Όχι περήφανη δε θα 'ταν τυπε μου, αλλά με θλιμμένο ύφος θα σου 'λεγε κάθε τρεις και λίγο "πάλι στις πουτανες ήσουν αγόρι μου; Πότε θα βρεις κι εσύ ένα καλό κορίτσι; Να νοικοκυρευτεις, να δω κι εγώ ένα εγγονάκι πριν κλείσω τα μάτια μου"
Ειδικά η δική μου μάνα μας έχει πει ότι αρχικά θέλει να παντρευτουμε αλλά δεν θα στεναχωρηθεί κιόλας εάν αυτό δεν συμβεί.Είναι παλαιών αρχών, έχει καταλάβει τι σκατοχαρακτήρα έχουν οι ελεηνίδες της γεννιάς μου, οπότε έχει σχηματίσει άσχημη γνώμη για αυτές.
Φέτος δε, όταν βρήκα παρηγοριά στην μαμά ύστερα απο άσχημη συμπεριφορά ελεηνίδας μου είπε την σοφότερη κουβέντα που μου έχει πει ποτε: "εσύ θα τους λες να κάνουμε παρέα"

Ξέρει η μανα....

rebelos1

Μέλος
Εγγρ.
3 Αυγ 2019
Κριτικές
2
Like
117
Πόντοι
1
Εύκολο να τα λες,αλλά άντε να τα κάνεις άμα είσαι και εντελώς ατζαμής απ'αυτά.Εγώ μόνο κανα μακαρόνι ξέρω να κάνω,άντε και κανα αυγό τηγανητό.Κι από πλύσιμο μόνο στο χέρι κανα σώβρακο.Κι αυτά οταν ήμουν φοιτητής τα έμαθα.Πλυντήριο,σίδερο ή να κάνω παστίτσιο δεν έχω ιδέα.
Καλά ρε μεγάλε, κοντεύεις να σαρανταρίσεις και ούτε ένα πλυντήριο δεν μπορείς να βάλεις? Φτου σου αγορίνα μου να μη σε ματιάξω!!!

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
Καλά ρε μεγάλε, κοντεύεις να σαρανταρίσεις και ούτε ένα πλυντήριο δεν μπορείς να βάλεις? Φτου σου αγορίνα μου να μη σε ματιάξω!!!

Γιατί να βάζεις πλυντήρια , αν έχεις γυναίκα ;
Τι την έχεις ;;;;;;;

Μην ακούω μαλακίες.

Όλοι οι κουράδες πλένουν , σιδερώνουν , απλώνουν και δεν ξενογαμάνε κι όλας.
Γι'αυτό καταντήσαμε έτσι .

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606

Εδώ οι γυναίκες δεν ξέρουν,εγώ θα τ'ακούω;

Σαν πολύ γυναικούλες έχουμε γίνει,μαγείρευε,σιδέρωνε,πλένε,σκούπιζε,στο τέλος ας γεννάμε κιόλας εμεις να μην κάνουν τίποτα αυτές  :P

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
,στο τέλος ας γεννάμε κιόλας εμεις να μην κάνουν τίποτα αυτές  :P

Εντάξει ... μερικώς έχει γίνει .... πολλοί κάνουν σεξ μόνοι τους, οπότε δεν γαμιούνται οι ελλεηνίδες ....

rebelos1

Μέλος
Εγγρ.
3 Αυγ 2019
Κριτικές
2
Like
117
Πόντοι
1
Γιατί να βάζεις πλυντήρια , αν έχεις γυναίκα ;
Τι την έχεις ;;;;;;;

Μην ακούω μαλακίες.

Όλοι οι κουράδες πλένουν , σιδερώνουν , απλώνουν και δεν ξενογαμάνε κι όλας.
Γι'αυτό καταντήσαμε έτσι .
Χαλάρωσε λίγο κι εσύ ρε καουμπόι. Όταν ο άλλος είναι εργένης πρέπει να τα ξέρει αυτά.

OP
OP
C

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
823
Πόντοι
146
Τυπε ο εν λογω τυπακος μενει με τους γονεις ακομα, δεν θα υπαρξει ποτε εργενης.

Οι εργενηδες, μενουν μονοι τους και ειτε απο γκομενιλικια ειτε επι πληρωμη, με καποιο τροπο γαμανε.

Ο τυπος, δεν θελει να γαμησει, αν το κανει θα αποτυχει σε αυτο που πασχιζει εδω και πολλα χρονια.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom