Νέα

Η προκύρηξη της Σέχτας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nikassos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 106
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Κριτικές
2
Like
1
Πόντοι
16
Φίλε πραγματικά πολύ μου άρεσαν τα όσα έγραψες και τα βρίσκω πολύ σωστά και λογικά!!! ;)
Θαυμάσιος και αξιοζήλευτος λόγος,μακάρι κάποτε να έχω το ίδιο ικανό!!!  :thumbsup:
Υ.Γ.Μία ευχάριστη νότα πρωτού την πέσω για ύπνο. :)

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Εμένα για άλλη μια φορά με εκπλήσσει πόσο εύκολα η συνωμοσιολογία επιστρατεύεται για να εξηγήσει μία κατάσταση για την οποία γνωρίζουμε μονάχα τα γεγονότα και κατά τα άλλα δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. Πάλι τα ίδια για τη CIA, τους σιωνιστές, αυτούς που επιβουλεύονται την Ελλάδα. Όχι ότι δεν υπάρχουν και αυτοί, αλλά όποια πέτρα και να σηκώσεις στην Ελλάδα, για πολλούς Έλληνες αυτούς θα βρεις από κάτω. :jerking:

Από την άλλη όποια πέτρα και να σηκώσω στην Ελλάδα, από κάτω θα βρω πρώτα απ' όλα την έλλειψη ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. Παντού κλάψα, ωχαδερφισμός, υποκρισία. Γιατί γμτ, για ό,τι πάει στραβά σ' αυτή τη χώρα πρέπει να φταίει κάποιος άλλος, και μάλιστα συνήθως άγνωστος, απόμακρος, ισχυρός; Διότι είμαστε ακόμη ΡΑΓΙΑΔΕΣ. Κωλώνουμε να σκεφτούμε απλά και πρακτικά. Διότι τότε οι μάσκες πέφτουν, οι μαλακίες πάνε περίπατο και αρχίζει η ΕΥΘΥΝΗ και η ΔΟΥΛΕΙΑ. Αλλά ας είναι έτσι. Αφού μονίμως οι κάποιοι υποχθόνιοι ισχυροί διοικούν την Ελλάδα, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά. Ας βολευτούμε με την αρπαχτή, τη μάσα, το αραλίκι και τη λαμογιά... :kissass2:

Δεν αρέσουν σε πολλούς δυστυχώς οι απλές και προσγειωμένες εξηγήσεις. Διότι έτσι η μοιρολατρεία, η απαξίωση, ο ωχαδερφισμός και ο δεβαριεσισμός τους χάνει κάθε έρεισμα. Όπως επίσης χάνουν την πελατεία τους και τον Πακτωλό των κερδών τους αυτοί που επενδύουν σε όλα αυτά αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη.

Σχετικά με το θέμα, όπως φαίνεται η κοινή, λογική εκδοχή ότι απλά σε μία περίοδο κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής κρίσης μία κλίκα βίαιων φανατικών πέρασε από τη θεωρία στην πράξη δεν αρέσει σε πολλούς. Πρέπει και πάλι κάτι το μυστήριο και το συνωμοσιολογικό να υπάρχει, κάποιον λάκκο να έχει η φάβα. Όπως και το ότι π.χ. ο Καραμανλής για κάποιους πληρώνει τη συμπόρευσή του με τη Ρωσία για τους αγωγούς με τα επεισόδια του Δεκέμβρη, τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο και την πτώση των εκλογικών του ποσοστών, αφού τελικά οι Αμερικανοί βοηθούν το Γιωργάκη.... :uglystupid:

Ναι ρε οκ. Η κοινωνική δυσαρέσκεια έτσι εκφράζεται. Και τον πρωθυπουργό να δολοφονήσεις και οποινδήποτε το σύστημα θα είναι εκεί το ίδιο και ισχυρότερο. Α καμιά φορά το σύστημα τρώει τους ίδιους του τους πιστούς υπηρέτες... και μεταμφιέζεται . Επίσης ξεχνάς το ρητό " λύκος με προβιά προβάτου"...

No_Guts_No_Sex

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Φίλε πραγματικά πολύ μου άρεσαν τα όσα έγραψες και τα βρίσκω πολύ σωστά και λογικά!!! ;)
Θαυμάσιος και αξιοζήλευτος λόγος,μακάρι κάποτε να έχω το ίδιο ικανό!!!  :thumbsup:
Υ.Γ.Μία ευχάριστη νότα πρωτού την πέσω για ύπνο. :)

Ευχαριστώ φίλε μου! :)

Αλλά μην υπερβάλλεις, τις απόψεις μου έγραψα σε σωστά Ελληνικά.

Ναι ρε οκ. Η κοινωνική δυσαρέσκεια έτσι εκφράζεται. Και τον πρωθυπουργό να δολοφονήσεις και οποινδήποτε το σύστημα θα είναι εκεί το ίδιο και ισχυρότερο. Α καμιά φορά το σύστημα τρώει τους ίδιους του τους πιστούς υπηρέτες... και μεταμφιέζεται . Επίσης ξεχνάς το ρητό " λύκος με προβιά προβάτου"...

Δεν διαφωνώ ότι και αυτό συμβαίνει, αλλά δεν αποτελεί τον κανόνα. Η πραγματικότητα είναι πιο περίπλοκη για να μπορεί να την ελέγχει οποιαδήποτε εξουσία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Γι' αυτό η συνωμοσιολογία ανέκαθεν με απωθεί και ας μην είναι σε όλες τις περιπτώσεις αδικαιολόγητη. Από την άλλη, έχει καταντήσει το εθνικό μας σπορ, για να μην πω ο εθνικός μας αυνανισμός. Σε ποια άλλη χώρα στον κόσμο αν κάνεις ζάπινγκ στην τηλεόραση οποιαδήποτε ώρα της ημέρας θα πέσεις πολύ σύντομα σε τηλεμάϊντανούς σκουπιδολόγους-συνωμοσιολόγους; Αυτό σημαίνει ότι πουλάνε, αλλιώς δεν θα ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια. Και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό, ενδεικτικό της πραγματικής κρίσης που μας μαστίζει και για την οποία δυστυχώς μάλλον στρουθοκαμηλίζουμε. 

Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Κριτικές
2
Like
1
Πόντοι
16

Tρομερά σωστά Ελληνικά και χωρίς γαμωσταυρίδια,πράγμα σπάνιο εδώ μέσα!!! :grin:
Επίσης μου άρεσε η λογική σου άλλο σπάνιο φαινόμενο!!!  :cheesy:
Τέλος συμφωνείς με τον Chevalier Fidèle  κάπως,κανείς δεν το κάνει εδώ μέσα!!! :2funny: :2funny:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Δεν διαφωνώ ότι και αυτό συμβαίνει, αλλά δεν αποτελεί τον κανόνα. Η πραγματικότητα είναι πιο περίπλοκη για να μπορεί να την ελέγχει οποιαδήποτε εξουσία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Γι' αυτό η συνωμοσιολογία ανέκαθεν με απωθεί και ας μην είναι σε όλες τις περιπτώσεις αδικαιολόγητη. Από την άλλη, έχει καταντήσει το εθνικό μας σπορ, για να μην πω ο εθνικός μας αυνανισμός. Σε ποια άλλη χώρα στον κόσμο αν κάνεις ζάπινγκ στην τηλεόραση οποιαδήποτε ώρα της ημέρας θα πέσεις πολύ σύντομα σε τηλεμάϊντανούς σκουπιδολόγους-συνωμοσιολόγους; Αυτό σημαίνει ότι πουλάνε, αλλιώς δεν θα ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια. Και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό, ενδεικτικό της πραγματικής κρίσης που μας μαστίζει και για την οποία δυστυχώς μάλλον στρουθοκαμηλίζουμε. 

Λογικά και ψύχραιμα τα επιχειρήμτά σου. Κάπου όμως τα μπερδεύεις και δε τα ξεκαθαρίζεις. Άλλο η συνομωσιολογία. Και άλλο η προσπάθεια να καταδειχθούν όλες οι πιθανές περιπτώσεις για κάτι. Και η απόπειρα εξήγησης. Για την οποία ναι μεν δεν υπάρχουν στοιχεία ατράνταχτα. υπάρχουν όμως ενδείξεις ή έστω αποχρώσες ενδείξεις. Πάντα από τις ενδείξεις ξεκινάς να διερευνήσεις ένα γεγονός. Όχι από τo μηδέν. Αν ήταν έτσι θα τα δεχόμασταν όλα όπως φαινόντουσαν. Όμως δεν είναι έτσι. Έχεις μερικές ενδείξεις, ψυλλιάζεσαι κάποια πράγματα και ψάχνεις. Μπορεί και να μη βρεις τίποτα. Μπορεί ναταν ιδέα σου. Όμως είναι ο μόνος τρόπος για να βρεις κάτι. Και εν πάσει περιπτώσει δεν είναι κακό. Από τη σκέψη και την έρευνα δεν έχασε ποτέ κανείς ;)

Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Κριτικές
2
Like
1
Πόντοι
16
Λογικά και ψύχραιμα τα επιχειρήμτά σου. Κάπου όμως τα μπερδεύεις και δε τα ξεκαθαρίζεις. Άλλο η συνομωσιολογία. Και άλλο η προσπάθεια να καταδειχθούν όλες οι πιθανές περιπτώσεις για κάτι. Και η απόπειρα εξήγησης. Για την οποία ναι μεν δεν υπάρχουν στοιχεία ατράνταχτα. υπάρχουν όμως ενδείξεις ή έστω αποχρώσες ενδείξεις. Πάντα από τις ενδείξεις ξεκινάς να διερευνήσεις ένα γεγονός. Όχι από τo μηδέν. Αν ήταν έτσι θα τα δεχόμασταν όλα όπως φαινόντουσαν. Όμως δεν είναι έτσι. Έχεις μερικές ενδείξεις, ψυλλιάζεσαι κάποια πράγματα και ψάχνεις. Μπορεί και να μη βρεις τίποτα. Μπορεί ναταν ιδέα σου. Όμως είναι ο μόνος τρόπος για να βρεις κάτι. Και εν πάσει περιπτώσει δεν είναι κακό. Από τη σκέψη και την έρευνα δεν έχασε ποτέ κανείς ;)
Πάντως και εσένα σε διακρίνει η δυνατότητα διαλόγου άλλο σπάνιο φαινόμενο!!! ;)
Πάνω στο σκεπτικό σου εγώ κάνω τον εξής συλλογισμο:
Γιατί δυαλήθηκε η τόσο ισχυρή 17 Νοέμβρη που εξυπηρετούσε τόσα συμφέροντα;;; :huh: :huh:
Δεν πιστεύω να τελείωσε ο λόγος υπαρξής της;;; :think:
Y.Γ.Εδώ στέκομαι και μου φαίνεσαι κάπως υπερβολικός,τώρα αν είμαι παντελώς λάθος,sorry νιάτο!!! :cheesy:

No_Guts_No_Sex

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
0

Αν κάτι έχω διδαχτεί έως τώρα και ας μην έχω πατήσει καλά-καλά τα 30 είναι να μην είμαι απόλυτος και δογματικός. Ναι μεν έχω την άποψή μου, όμως την υποβάλλω συνεχώς σε έλεγχο μέσω της προσωπικής μου έρευνας και της λογικής μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι ξαφνικά μπορεί να γίνω και οπαδός του Λιακόπουλου. Όμως ότι έχει λογική βάση το λαμβάνω υπόψην. Το ότι η οργάνωση αυτή μπορεί να έχει τις διαπλοκές της δεν μπορώ να το αποκλείσω 100%. Ωστόσο, προσπαθώ να ξεκινώ από το πιο πιθανό και λογικό σενάριο. Το οποίο και δεν είναι σίγουρα αυτό που βλέπει πίσω από αυτή τη φανατική γκρούπα πράκτορες, προβοκάτορες, ή εχθρούς της Ελλάδας.  Αν η Σέχτα μακροημερεύσει και κάνει καμιά δεκαριά χτυπήματα ακόμα το συζητάμε: τότε είναι πιο πιθανό ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ να διαβλήθηκε από τέτοιου είδους σκοτεινές συναλλαγές, όπως πιστεύω έγινε και με τη 17Ν, που ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ξεκίνησε σαν αμιγώς ιδεολογική τρομοκρατική οργάνωση. Όμως έως τώρα έφαγαν έναν αστυνομικό με ένα χτύπημα που δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να πραγματοποιηθεί, ακόμη και από χούλιγκαν αναρχικούς. Γι'αυτό είναι συνετό να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ψύχραιμα, αυτοί δε που έχουν επιφορτιστεί να τους πιάσουν ας κάνουν σωστά τη δουλειά τους (πράγμα αμφίβολο...).

Χαλαρώστε, στην Ελλάδα ζούμε, όπου η λέξη οργάνωση υπάρχει μόνο στο λεξικό του Μπαμπινιώτη, το δε μπάχαλο στο στόμα όλων μας καθημερινά. Τι μπορείς να περιμένεις από ένα κράτος το οποίο σε εκπαιδεύει από μικρό να έχεις ως όνειρο μία θέση χωρίς προοπτική και χωρίς κίνητρα για δημιουργικότητα στο "Δημόσιο"; Το οποίο δεν μπορεί να είναι συνεπές ούτε με τον εαυτό του, ούτε με τον πολίτη; Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε εθιστεί σε όλα αυτά, ο σβέρκος μας έχει χοντρύνει για να ανέχεται όλο και πιο δυνατές καρπαζιές, το στομάχι μας έχει μεγαλώσει για να χωράει εκτός από περισσότερα σουβλάκια, και περισσότερο δηλητήριο. Αν ξεκινούσαμε από αύριο να οδηγούσαμε προσεκτικότερα, να μην διπλοπαρκάρουμε, να κάναμε στη δουλειά μας 5 πράγματα παραπάνω και πιο σωστά, να λέγαμε μία καλημέρα με χαμόγελο στον συνάδελφο ή στον περιπτερά, να συνενοούμασταν χωρίς τσαμπουκάδες, θα βλέπαμε αμέσως ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά, σε βάθος χρόνου δε, θα διαπιστώναμε ότι τα πράγματα δεν είναι ούτε τόσο άσχημα ούτε τόσο μυστήρια τελικά. Όμως επιμένουμε να αρνούμαστε την πραγματικότητα, τον ορθολογισμό, το ρεαλισμό και να βαυκαλιζόμαστε με μύθους και υποκατάστατα που ικανοποιούν τη ματαιοδοξία μας: Περικλής, Μέγας Αλέξανδρος, Βυζάντιο, σιωνιστές, Ολυμπιακός, Μερσεντές SLK, πρώτο τραπέζι πίστα κλπ Κρίμα, γιατί αν γνωρίζαμε το πραγματικά ΕΝΔΟΞΟ παρελθόν μας ΣΕ ΒΑΘΟΣ, θα διεκδικούσαμε με ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ και ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ να πάρουμε πίσω τη σκυτάλη που δώσαμε στη Δύση με την άλωση της Πόλης από τους Φράγκους (ναι, τους Φράγκους το 1204, όχι τους Τούρκους το 1453...) με μέσα που λίγοι λαοί στην υφήλιο διαθέτουν: γεωγραφική θέση, πολιτισμός, γλώσσα που κάποτε ήταν οικουμενική και παραμένει η γλώσσα του πνεύματος, φυσική ομορφιά, φυσικοί πόροι, τρισχιλιετής παράδοση. Όμως, εν έτει 2009, να ποιους ακούμε και χειροκροτάμε: 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom