Νέα

Η πορνεία, το πέος και η αγαθότητα του Θεού...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα FiD
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 86
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

quilanos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2011
Κριτικές
2
Like
157
Πόντοι
281
Ρε quilanos,

Εσύ το ξεκίνησες το βιολί λέγοντας "ο Χριστος ειχε την επιθυμια να φαει, να πιει κλπ..."
Εγώ αναρωτήθηκα αν ήθελε και απ' το άλλο.  Αυτό που θέλουμε όλοι μας (ή σχεδόν όλοι μας τέλος πάντων).
Και με λες "βλάσφημο". Με λες "ασυναίσθητο", και ότι "δεν καταλαβαίνω".
Τι βλαστίμησα?
Ποιός τη μπαίνει στον άλλον?

Εν πάσει περιπτώσει, και επειδή δε κολώνω, σου λέω ότι τα περί θεού, θρησκείας, μυστηρίων, κλπ παπαριές τα έχω ΧΕΣΜΕΝΑ. Για ΟΛΕΣ τις θρησκείες, δεν αναφέρομαι μόνο στην "επικρατούσα".
Τι θες λοιπόν και μου κολλάς, ήρθες εδώ να μας κάνεις κήρυγμα? Δε μασάω ρε φίλε, δε τα πιστεύω αυτά, και όλες οι ιστορίες τις οποίες εσύ πιστεύεις και από τις οποίες αντλείς "επιχειρήματα" τις θεωρώ παραμύθια και απάτες.

Καθάρισα?

Aν καθάρισες? Μεσα σου πάντως, όχι.

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.782
Πόντοι
3.715
Σε ενορια εσύ δεν πρόκειται μαλλον ποτε να πατησεις (και δεν το'χεις κανει απ'ο,τι φαινεται), ανιδεε. Ασχολησου με αλλα θεματα, πιο χαμηλα και χωρις ουσια

ουστ ρε απατεώνα, τράβα να κάνεις τα βουντού σου αλλού

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Όχι μεγάλε, κάνειος λάθος.

Από ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ξεκινάνε όλα.

Πριν όμως φτάσεις στην "υπάρξη ή ανυπαρξία", ασχολήσου με τον ορισμό της έννοιας.
Τι είναι (όρισέ το) αυτό για το οποίο υπάρχουν διαφωνίες περί του αν υπάρχει ή όχι?
Δώσε ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ της λέξης "θεός".

Κι άμα βγάλεις άκρη, γράψε μου.
AN υπαρχει θεος, το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα μπορεις να τον ορισεις ουτε να τον συλλαβεις. Ισως αυτο που σου περναει η εκαστοτε θρησκεια οτι ειναι ο Θεος, να ειναι μονο αυτο που μπορει ο ανθρωπινος νους να αντιληφθει.

Επισκέπτης
Και που το ξέρεις πως είναι μέσα του ο άνθρωπος; Γιατί φαντάζομαι ούτε από χθες τον γνωρίζεις, ούτε κανένας είναι ικανός να βγάλει πλήρες ψυχολογικό πόρισμα μέσα από δυο αράδες που έχει γράψει κάποιος... Απλά πιστεύεις σε ένα δόγμα quilanos βάσει του οποίου κρίνεις τους πάντες και τους αφορίζεις άμα χρειαστεί βαφτίζοντας αυτό το δόγμα ως την απόλυτη ηθική και αλήθεια.
Εγώ πάντως όταν ακούω για κρίση και κατάκριση μέσω δογματικών απόψεων, με πιάνει αναγούλα...
Εμείς μια απλή ερώτηση σου κάναμε. Εφόσον ΕΣΥ λες ότι ο Χριστός επιθυμούσε σαρκικές ανάγκες γιατί αντιδράς στην ερώτηση αν πιστεύεις ότι είχε σεξουαλικές ανάγκες;
Γιατί κατ' εμέ σαρκική ανάγκη είναι το φαί, το πιοτό, ο ύπνος, το χέσιμο και το γαμήσι! Το γαμήσι τουλάχιστον είναι και πνευματικό συνάμα!

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, εφόσον είχε την επιθυμία σαρκικών αναγκών, δεν είναι εύλογο να είχε και το σεξ ανάγκη; Εκτός αν το πρόβλημα είναι επειδή ο συναγωνιστής το ανέφερε ως γαμήσι αντί σεξ ή έρωτα...
Πολλοι ανθρωποι νικησαν αυτη την επιθυμια προς οφελος της πνευματικης τους αναπτυξης, γιατι οχι Αυτος?

Επισκέπτης
AN υπαρχει θεος, το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα μπορεις να τον ορισεις ουτε να τον συλλαβεις. Ισως αυτο που σου περναει η εκαστοτε θρησκεια οτι ειναι ο Θεος, να ειναι μονο αυτο που μπορει ο ανθρωπινος νους να αντιληφθει.
Ίσως να 'ναι έτσι, αλλά τότε δεν είναι κατάπτιστο και ξεδιάντροπο να προσπαθεί άνθρωπος να διδάξει ή και να επιβάλλει σε άνθρωπο έννοιες τις οποίες δεν μπορεί να κατανοήσει;

Επισκέπτης
Πολλοι ανθρωποι νικησαν αυτη την επιθυμια προς οφελος της πνευματικης τους αναπτυξης, γιατι οχι Αυτος?
Εγώ δεν γνωρίζω κανέναν υγειή που να το κατάφερε. Αν θεωρείς ότι ο ευνουχισμός μέσω σύνθλιψης που έκανε ο απόστολος Παύλος στον εαυτό του για να μην έχει αυτή την ανάγκη είναι πνευματική νίκη, πάω πάσο.

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Ίσως να 'ναι έτσι, αλλά τότε δεν είναι κατάπτιστο και ξεδιάντροπο να προσπαθεί άνθρωπος να διδάξει ή και να επιβάλλει σε άνθρωπο έννοιες τις οποίες δεν μπορεί να κατανοήσει;
Ε οχι και καταπτυστο και ξεδιαντροπο! Αφου πολλοι εχουν την αναγκη να μαθουν. Επισης ειναι παραδοση, οτι ο Θεος αποκαλυπτεται δεν διδασκεται, ο προβληματισμος που προσφερει η διδασκαλια (δεν λεω μονο η χριστιανικη) δινει μια κατευθυνση. Υπαρχει και ο κοσμος που δεν προβληματιζεται και τα δεχεται χωρις αμφιβολια. Δεν ειναι κακο, το θεμα αυτο ειναι σαν να κανεις ενα μεγαλο ταξιδι και να καταληγεις στο ιδιο μερος που ξεκινησες, μονο που τοτε το "βλεπεις" πολυ διαφορετικα (το μερος αυτο).

Εγώ δεν γνωρίζω κανέναν υγειή που να το κατάφερε. Αν θεωρείς ότι ο ευνουχισμός μέσω σύνθλιψης που έκανε ο απόστολος Παύλος στον εαυτό του για να μην έχει αυτή την ανάγκη είναι πνευματική νίκη, πάω πάσο.
Ελα τωρα! τοσους μοχαχους εχουμε, και η μειοψηφια φοραει στρινγκ. Το οτι μας δειχνουν τους ξεφτιλισμενους μονο, δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν γεροντες που αφιερωσαν την ζωη τους εκει...Το θεμα της συνθλιψης νομιζω το εκανε ο Ωριγενης. Οι περισσοτεροι δεν τα κοβουν παντως :2funny: Και δεν κανουν ολοι οι ανθρωποι για αυτη την δουλεια, της αποχης εννοω...

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1

Τύφλα να 'χουν οι πολιτικοί, που αλλάζουν θέμα κάθε φορά που τα βρίσκουν σκούρα.  Τους ξεπερνάς όλους.

Τόσα πράματα σου είπα.
Και σαν απάντηση (επιχείρημα) είναι η αναφορά σου στο αν "είμαι καθαρός" εσωτερικά.

Ρε δε μας χέζεις παπαρίδη?
Σου ανάθεσα εγώ να με ψυχαναλύσεις?

Εγώ σε ρώτησα ΣΥΚΓΕΚΡΙΜΕΝΑ πράματα. Το τι κάνω εγώ εσωτερικά ή εξωτερικά η ντεμί σεζόν, είναι δική μου δουλειά.

Να σε ρωτήσω και εγώ π.χ. αν το καβλί σου έχει τυράκι?
Θα βοηθήσει την κουβέντα?

quilanos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2011
Κριτικές
2
Like
157
Πόντοι
281
Και που το ξέρεις πως είναι μέσα του ο άνθρωπος; Γιατί φαντάζομαι ούτε από χθες τον γνωρίζεις, ούτε κανένας είναι ικανός να βγάλει πλήρες ψυχολογικό πόρισμα μέσα από δυο αράδες που έχει γράψει κάποιος... Απλά πιστεύεις σε ένα δόγμα quilanos βάσει του οποίου κρίνεις τους πάντες και τους αφορίζεις άμα χρειαστεί βαφτίζοντας αυτό το δόγμα ως την απόλυτη ηθική και αλήθεια.
Εγώ πάντως όταν ακούω για κρίση και κατάκριση μέσω δογματικών απόψεων, με πιάνει αναγούλα...
Εμείς μια απλή ερώτηση σου κάναμε. Εφόσον ΕΣΥ λες ότι ο Χριστός επιθυμούσε σαρκικές ανάγκες γιατί αντιδράς στην ερώτηση αν πιστεύεις ότι είχε σεξουαλικές ανάγκες;
Γιατί κατ' εμέ σαρκική ανάγκη είναι το φαί, το πιοτό, ο ύπνος, το χέσιμο και το γαμήσι! Το γαμήσι τουλάχιστον είναι και πνευματικό συνάμα!

E..τοτε μείνε σε αυτά που πιστευεις κι ασε τον Χριστο. Όπως έγραψα και σε αλλον, προηγουμενως, "Ασχολησου με αλλα θεματα, πιο χαμηλα και χωρις ουσια".

Οταν εγραψα πως "Εννοειται πως ο Χριστος σαφως και ειχε πχ την επιθυμια να φαει, να πιει κλπ" δεν συμπεριλαμβανοταν -προφανως- η παραπανω αναγκη...τοσο πολύ θέλεις (θελετε) για να γινει κατανοητο? Ειναι δυνατον όντας και Θεός, να ειχε τόσο ποταπες και 'μικρες' αναγκες? Ειχε τις ιδιες αναγκες που εχει ο ανθρωπος προκειμενου να παραμεινει στη ζωη, δλδ το φαγητο, τον υπνο κλπ. Οπως ειχε και την ανθρωπινη αγωνια (ακομα κ γνωριζοντας την τελικη Σταυρωση) και φοβο, που ομως τα ξεπερασε προσευχομενος, ξεπερνώντας κάθε ανθρωπο, με τη θεϊκη Του δυναμη και υποσταση. Την ιδια υπερβαση εκανε και στον σταυρο, οταν είπε "ου γαρ οίδασι τι ποιούσι", συγχωρωντας την ωρα του μαρτυριου Του όλους εκεινους που Τον βασανισαν και σταυρωσαν. Εκανε τοσα θαυματα, μας εδωσε το παραδειγμα ότι μπορουμε κι εμεις -χαρις Εκεινον- να υπερβουμε ανθρωπινες αδυναμιες και παθη, αναστηθηκε...και συ στέκεσαι στο αν ειχε ή οχι μια απο τις κατωτερες (πνευματικα) επιθυμιες? ...ελεος... Μην βαζετε στην ιδια ζυγαρια τον Θεό με τα δικα μας μετρα, ορια και ιδεες.

quilanos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2011
Κριτικές
2
Like
157
Πόντοι
281

Να κι ενας που ξέρει τι λεει...και μιλάει με κεφαλαία γραμματα ("Αυτος") εκεί που πρέπει...

quilanos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2011
Κριτικές
2
Like
157
Πόντοι
281
Τύφλα να 'χουν οι πολιτικοί, που αλλάζουν θέμα κάθε φορά που τα βρίσκουν σκούρα.  Τους ξεπερνάς όλους.

Τόσα πράματα σου είπα.
Και σαν απάντηση (επιχείρημα) είναι η αναφορά σου στο αν "είμαι καθαρός" εσωτερικά.

Ρε δε μας χέζεις παπαρίδη?
Σου ανάθεσα εγώ να με ψυχαναλύσεις?

Εγώ σε ρώτησα ΣΥΚΓΕΚΡΙΜΕΝΑ πράματα. Το τι κάνω εγώ εσωτερικά ή εξωτερικά η ντεμί σεζόν, είναι δική μου δουλειά.

Να σε ρωτήσω και εγώ π.χ. αν το καβλί σου έχει τυράκι?
Θα βοηθήσει την κουβέντα?

Σαν απαντηση, διαβασε οσα εγραψα στον Πύρκαυλος.
Επειτα, δικη σου δουλεια ειναι, αλλα δεν ειναι να θιγεις τα ιερα που σεβεται ο άλλος. Τωρα αν θιχτηκες με το "Μεσα σου πάντως, όχι" και γιατι να θιχτεις (με το σκεπτικο δλδ οτι απαντας σα να νιωθεις οτι εισαι ΟΚ -κι εκει αφορουσε η απαντηση μου, οταν εγραψες βλασφημα οτι ειχε την επιθυμια να..)... cherchez l'homme!
Kαι στο κατω-κατω, σε μενα έθιξες το πιο ιερο και αγαπητο (περισσοτερο δλδ απ'το να προσβαλλεις εμενα), και μου κανεις κριτικη για το "Μεσα σου πάντως, όχι"..?

Επισκέπτης
Όχι μεγάλε, κάνειος λάθος.

Από ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ξεκινάνε όλα.

Πριν όμως φτάσεις στην "υπάρξη ή ανυπαρξία", ασχολήσου με τον ορισμό της έννοιας.
Τι είναι (όρισέ το) αυτό για το οποίο υπάρχουν διαφωνίες περί του αν υπάρχει ή όχι?
Δώσε ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ της λέξης "θεός".

Κι άμα βγάλεις άκρη, γράψε μου.
Δεν ορίζεται η λέξη επειδή ο θεός αρχίζει εκεί που σταματάει η λογική.

Ό,τι δεν μπορεί ο απλός άνθρωπος να το αναλύσει το αποκαλεί θεό κ ο επιστήμονας ύλη.

Συνεπώς στην ανυπαρξία με βεβαιότητα θα καταλήξει ο άνθρωπος όταν καταφέρει να ερμηνεύσει τα πάντα μέχρι τέλους,μέχρι τότε ας πούμε ότι θεος υπάρχει...

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
AN υπαρχει θεος, το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα μπορεις να τον ορισεις ουτε να τον συλλαβεις.

Είσαι σαφής, αγαπητέ.

Η διαφορά μας είναι ότι εγώ ΑΡΝΟΥΜΑΙ να μπω σε αυτή τη λογική.
Επί πλέον, ΑΠΟΡΩ με τους ανθρώπους που συζητάνε (δε λέω για σένα) υποστηρίζοντας κάτι το οποίο εξ ορισμού (αυτόν δίνεις) είναι ΕΞΩ από τις δυνατότητές τους κατανόησης.
Αντίθετα, δεν έχω τίποτα με αυτούς οι οποίοι σε κάτι πιστεύουν (οτιδήποτε και ας είναι αυτό), και το κρατάνε για τον εαυτό τους.

Ισως αυτο που σου περναει η εκαστοτε θρησκεια οτι ειναι ο Θεος, να ειναι μονο αυτο που μπορει ο ανθρωπινος νους να αντιληφθει.

Η εκάστοτε θρησκεία περνάει τα μηνύματα που τη βολεύουν από πλευράς διατήρησης και αύξησης ισχύος, εξουσίας, δύναμης, κλπ.
Τα στοιχεία αυτά της τα δίνει η "πίστη" των οπαδών της - αν δεν υπήρχαν "πιστοί", δε θα είχε καμιά δύναμη καμία εκκλησία (ή θρησκεία).

Και οι διάφοροι "κήρυκες" περί πίστης είναι απλά φερέφωνα του συστήματος αυτού, μερικές φορές χωρίς να το καταλαβαίνουν ούτε οι ίδιοι.

quilanos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2011
Κριτικές
2
Like
157
Πόντοι
281
Η εκάστοτε θρησκεία περνάει τα μηνύματα που τη βολεύουν από πλευράς διατήρησης και αύξησης ισχύος, εξουσίας, δύναμης, κλπ.
Τα στοιχεία αυτά της τα δίνει η "πίστη" των οπαδών της - αν δεν υπήρχαν "πιστοί", δε θα είχε καμιά δύναμη καμία εκκλησία (ή θρησκεία).

Και οι διάφοροι "κήρυκες" περί πίστης είναι απλά φερέφωνα του συστήματος αυτού, μερικές φορές χωρίς να το καταλαβαίνουν ούτε οι ίδιοι.

Τσ τσ τσ...τελικα εσυ το'χεις σπουδάσει το αντικειμενο, εισαι σοφος. :thumbsup: Τα ξέρεις όλα, και 'απο μεσα' και 'απ'έξω'...εύγε! :thumbsup: Υποκλίνομαι...

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
... Ειναι δυνατον όντας και Θεός, να ειχε τόσο ποταπες και 'μικρες' αναγκες? Ειχε τις ιδιες αναγκες που εχει ο ανθρωπος προκειμενου να παραμεινει στη ζωη, δλδ το φαγητο, τον υπνο κλπ.
Αντί να πετάς αποσπασματικές θεωριούλες περί του τι είχε και τι δεν είχε ο εν λόγω, κάνε αυτό που σου λέω:
ΔΩΣΕ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ του τι σημαίνει (για σένα έστω) "θεός".
Θα συνεχίσω την κουβέντα στηριζόμενος ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΟΡΙΣΜΟ περί του τι είναι το πράμα αυτό για το οποίο συζητάμε.
Όσο δε τον δίνεις, τόσο μας επιτρέπεις να λέμε ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, γιατί ο καθένας έχει άλλη έννοια στο μυαλό του για το τι σημαίνει "θεός".

Οπως ειχε και την ανθρωπινη αγωνια και φοβο...
Κι' άλλο στοιχείο. Γιατί δε τα μαζεύεις όλα μαζί?

... Μην βαζετε στην ιδια ζυγαρια τον Θεό με τα δικα μας μετρα, ορια και ιδεες.
Δε μας βοηθάς. Μας μιλάς για κάτι που δε μας λες τι είναι. Μόνο "ΜΗ" λες. Πες και κάτι θετικό.

Τσ τσ τσ...τελικα εσυ το'χεις σπουδάσει το αντικειμενο, εισαι σοφος.
Τα ξέρεις όλα, και 'απο μεσα' και 'απ'έξω'...εύγε!  Υποκλίνομαι...

Η ειρωνία φαντάζομαι είναι χαρακτηριστικό των "ανθρώπων του θεού" σαν και σένα.
Δεν έχει σημασία τι έχω σουδάσει.
Μπορεί να έχω σπουδάσει και θεολογία.
Σε αυτά που σε ρωτάω απάντησε, και άσε τις υπεκφυγές.

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
... να θιγεις τα ιερα που σεβεται ο άλλος.
Σου ζητάω να ΟΡΙΣΕΙΣ ποιά είναι αυτά, και δεν το κάνεις. Σου δηλώνω δε ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ, ότι ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΩ την επιθυμία (λόξα) σου.  Τι άλλο θέλεις να κάνω?

απαντας σα να νιωθεις οτι εισαι ΟΚ -κι εκει αφορουσε η απαντηση μου, οταν εγραψες βλασφημα οτι ειχε την επιθυμια να..)...
Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι βλασφημία να βγάλω (για τον οποιονδήποτε) το συμπέρασμα ότι εκτός από το να φάει και να πιεί, ήθελε και να γαμήσει. Κακό είναι?  Αν αυτό πιστεύεις, πες το καθαρά.

Kαι στο κατω-κατω, σε μενα έθιξες το πιο ιερο και αγαπητο
Είπαμε:
ΠΕΣ ΜΑΣ τι είναι αυτό το πράμα, και θα προσπαθήσουμε να ΜΗΝ το ξαναθίξουμε, για να διατηρηθεί εδώ μια ευχάριστη παρέα και κουβέντα.
Αλλά έτσι αόριστα, "Δε θα θίγετε ότι σ' εμένα δεν αρέσει να το θίγετε", δε το δέχομαι. Θα γράφω ότι θέλω. Δερβέναγα στο κεφάλι μου δε σε έχω βάλει.

Μάλιστα.
Πρόσβαλα εγώ κανέναν "Δημιουργό"?

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Δεν ορίζεται η λέξη επειδή ο θεός αρχίζει εκεί που σταματάει η λογική.
Εγώ ήξερα ότι εκεί που σταματάει η λογική αρχίζει ο στρατός. Έτσι που το λες, θεός = στρατός.

Ό,τι δεν μπορεί ο απλός άνθρωπος να το αναλύσει το αποκαλεί θεό κ ο επιστήμονας ύλη.
Λάθος, δεν είναι αυτός ο ορισμός της ύλης. Αν θες, να στον παραθέσω. Για το πρώτο (περί κατανόησης) αναφέρθηκα νωρίτερα.

Συνεπώς στην ανυπαρξία με βεβαιότητα θα καταλήξει ο άνθρωπος όταν καταφέρει να ερμηνεύσει τα πάντα μέχρι τέλους, μέχρι τότε ας πούμε ότι θεος υπάρχει...
Μπα!
Κι αν σου θέσω αντιπρόταση "μέχρι τότε ας πούμε ότι θεος ΔΕΝ υπάρχει", γιατί η δικιά μου είναι λάθος?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom