politis2
Μέλος
- Εγγρ.
- 26 Δεκ 2008
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Ναι, αυτό είναι μια βασική διαφορά μας.πιστευω οτι υπαρχουν πραγματα που δεν τα βλεπουμε
Σαφώς κατανοείς ότι με το "βλέπουμε" δεν εννοώ μόνο την όραση αλλά όλες τις πληροφορίες που μας αποδείχνουν την ύπαρξη κάποιου πράγματος (π.χ. κοσμική ακτινοβολία ή αίσθήματα) που δε φαίνονται με την όραση.
Ξέρεις ποιό έιναι το πρόβλημά μου στο να δεχτώ αυτή τη θεωρία? Ότι αν τη δεχτώ θα καταπατήσω τη βασική αρχή που λέει ότι εκεί που σταματάει η λογική αρχίζει η παράνοια. Και αν ξεπεράσω αυτό το όριο, στη συνέχεια δεν υπάρχει επόμενο όριο που να με φρενάρει (εμένα και τον καθένα μας). Οπότε καταργουμένου αυτού του κανόνος, ποιός κανόνας θα με προστατέψει από την παράνοια? Κανόνες που ΑΛΛΟΙ μου βάζουν. Ποιοί? Αυτοί που "ξέρουν". Δηλαδή? Οι εκπρόσωποι του "θείου" επί της γης. Αυτοί λένε πως "ξέρουν" και βάζουν κανόνες. Μα προηγούμενα ρώτησα (και κανείς δε μου απαντάει): "Ποιόν άλλο (εκτός του πλουτισμού τους) λόγο ύπαρξης αυτών των κανόνων βλέπετε να υπάρχει?"
Βλέπεις λοιπόν ότι αποδεχόμενος παράλογες θεωρίες (σαν την "υπάρχουν πράματα που δε τα βλέπουμε") καταλήγεις σε ένα εκ των 2:
-Είτε να παρανοήσεις.
-Είτε να αποδεχθείς την εφαρμογή κανόνων που ΑΛΛΟΙ σου βάζουν (και όχι ο εαυτός σου), και μάλιστα με ΣΑΦΕΙΣ ενδείξεις ότι όλη αυτή η θεωρία και οι θεσπισμένοι κανόνες έχουν κίνητρα οικονομμικά (σε βάρος σου).
Γι' αυτό δε μπορείς να με πείσεις.
Ναι, στο είπα και εγώ πιο πάνω. Μπορεί να φτάσει μέχρι την παράνοια.Αν το δεχτει καποιος σαν αρχη μετα πολλα πραγματα μπορει να φανταστει,
Αυτό τώρα ΔΕΝ το καταλαβαίνω. Τι πα να πει "ενώνεται"? Τι πα να πει "κάτι μεγαλύτερο"? Γίνε πιο σαφής.δηλαδη ενωνεται με κατι μεγαλυτερο
Ναι, δεν μπορώ. Αλλά δοκίμασε κάποια άλλη προσέγγιση, αντί να ξεκινάς τη θεωρία σου με:αν δεν πιστευεις οτι υπαρχουν πραγματα που δεν βλεπεις, δεν μπορεις να το δεχτεις αυτο
"Θα δεχτείς αυτό σαν αρχή, και μετά συζητάμε".
Δέξου εσύ τη δικιά μου αρχή (και μετά συζητάμε):
"Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ αν δε μπορούμε να αντιληφθούμε την ύπαρξή του".
Δε νομίζω να σου ζητάω παράλογο πράμα.