Νέα

Η πορνεία, το πέος και η αγαθότητα του Θεού...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα FiD
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 86
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
πιστευω οτι υπαρχουν πραγματα που δεν τα βλεπουμε
Ναι, αυτό είναι μια βασική διαφορά μας.
Σαφώς κατανοείς ότι με το "βλέπουμε" δεν εννοώ μόνο την όραση αλλά όλες τις πληροφορίες που μας αποδείχνουν την ύπαρξη κάποιου πράγματος (π.χ. κοσμική ακτινοβολία ή αίσθήματα) που δε φαίνονται με την όραση.

Ξέρεις ποιό έιναι το πρόβλημά μου στο να δεχτώ αυτή τη θεωρία? Ότι αν τη δεχτώ θα καταπατήσω τη βασική αρχή που λέει ότι εκεί που σταματάει η λογική αρχίζει η παράνοια. Και αν ξεπεράσω αυτό το όριο, στη συνέχεια δεν υπάρχει επόμενο όριο που να με φρενάρει (εμένα και τον καθένα μας). Οπότε καταργουμένου αυτού του κανόνος, ποιός κανόνας θα με προστατέψει από την παράνοια? Κανόνες που ΑΛΛΟΙ μου βάζουν. Ποιοί? Αυτοί που "ξέρουν". Δηλαδή? Οι εκπρόσωποι του "θείου" επί της γης. Αυτοί λένε πως "ξέρουν" και βάζουν κανόνες. Μα προηγούμενα ρώτησα (και κανείς δε μου απαντάει): "Ποιόν άλλο (εκτός του πλουτισμού τους) λόγο ύπαρξης αυτών των κανόνων βλέπετε να υπάρχει?"
Βλέπεις λοιπόν ότι αποδεχόμενος παράλογες θεωρίες (σαν την "υπάρχουν πράματα που δε τα βλέπουμε") καταλήγεις σε ένα εκ των 2:
-Είτε να παρανοήσεις.
-Είτε να αποδεχθείς την εφαρμογή κανόνων που ΑΛΛΟΙ σου βάζουν (και όχι ο εαυτός σου), και μάλιστα με ΣΑΦΕΙΣ ενδείξεις ότι όλη αυτή η θεωρία και οι θεσπισμένοι κανόνες έχουν κίνητρα οικονομμικά (σε βάρος σου).

Γι' αυτό δε μπορείς να με πείσεις.

Αν το δεχτει καποιος σαν αρχη μετα πολλα πραγματα μπορει να φανταστει,
Ναι, στο είπα και εγώ πιο πάνω. Μπορεί να φτάσει μέχρι την παράνοια.

δηλαδη ενωνεται με κατι μεγαλυτερο
Αυτό τώρα ΔΕΝ το καταλαβαίνω. Τι πα να πει "ενώνεται"? Τι πα να πει "κάτι μεγαλύτερο"?  Γίνε πιο σαφής.

αν δεν πιστευεις οτι υπαρχουν πραγματα που δεν βλεπεις, δεν μπορεις να το δεχτεις αυτο
Ναι, δεν μπορώ. Αλλά δοκίμασε κάποια άλλη προσέγγιση, αντί να ξεκινάς τη θεωρία σου με:
"Θα δεχτείς αυτό σαν αρχή, και μετά συζητάμε".
Δέξου εσύ τη δικιά μου αρχή (και μετά συζητάμε):
"Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ αν δε μπορούμε να αντιληφθούμε την ύπαρξή του".

Δε νομίζω να σου ζητάω παράλογο πράμα.

Εγγρ.
24 Ιαν 2006
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
1
το οτι δεν μπορουμε να δουμε η να ακουσουμε κατι δεν σημαινει οτι αυτο δεν υπαρχει. και αυτο γιατι οι ανθρωπινες αισθησεις μας ειναι πεπερασμενες. η οραση και η ακοη μας πχ λειτουργουν σε ενα συγκεκριμενο ευρος συχοτητων. περα απο το ευρος αυτο δεν μπορουμε να ακουσουμε τους υποηχους η τους υπερηχους ουτε να δουμε την υπεριωδη ακτινοβολια, τις ακτινες χ και γαμμα τα μορια και τα ατομα. αυτο ομως δεν σημαινει οτι αυτες οι ηλεκτρομαγνητικες συχνοτητες και τα σωματιδια δεν υπαρχουν. καποτε οι ανθρωποι νομιζαν οτι η γη ειναι επιπεδη και δεν κινειται. η επιστημη απεδειξε οτι τα πραγματα ειναι αλλιως. αυτα ολα ομως επιτευχθηκαν χαρη στην ανθρωπινη παρατηρητικοτητα και ΦΑΝΤΑΣΙΑ. και φαντασια δεν σημαινει μονο να βγαζουμε νανους και δρακους και λοιπα παραμυθια απο το μυαλο μας. σιγουρα υπαρχει και αυτο αλλα γενικα η φαντασια εχει μια πολυ ευρυτερη εννοια. ειναι επισης και η συλληψη μιας ιδεας πρωτου αυτη γινει εφαρμογη και πραγματικοτητα. η κατασκευη πχ των πρωτων λιθινων εργαλειων που χρησιμοποιησαν οι προιστορικοι ανθρωποι (και χρησιμοποιουν καποιοι κοντινοι τριχωτοι συγγενεις μας) προυποθετει την νοητικη συλληψη τους για τη χρηση που αυτα προοριζονται. προυποθετει να φανταστουμε πρωτα τον τροπο με τον οποιο αυτα θα χρησιμοποιηθουν πρωτου αυτα κατασκευαστουν και χρησιμοποιηθουν στην πραγματικοτητα. ο εντισον και ο τεσλα πχ ειχαν αντιληφθει οτι το ηλεκτρικο ρευμα ειναι μια ροη ηλεκτρονιων μεσα απο εναν αγωγο η οποια με την καταλληλη χρηση θα εδινε φως, θερμοτητα κλπ. και αυτα ολα οταν στην εποχη τους δεν υπηρχαν τα μεσα για να δει καποιος ενα ηλεκτρονιο.

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Αυτό τώρα ΔΕΝ το καταλαβαίνω. Τι πα να πει "ενώνεται"? Τι πα να πει "κάτι μεγαλύτερο"?  Γίνε πιο σαφής.

«Υπάρχουν άπειροι κόσμοι, άλλοι όμοιοι και άλλοι διαφορετικοί από τον δικό μας»

Επικουρος  :grin:

Δεν ειναι σκοπος μου να σε πεισω για κατι, κουβεντα κανουμε. Απλα ηθελα να πω οτι εφοσον ξεκιναμε απο διαφορετικη βαση δεν μπορουν οι αποψεις μας να συγκλινουν.

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Ναι, δεν μπορώ. Αλλά δοκίμασε κάποια άλλη προσέγγιση, αντί να ξεκινάς τη θεωρία σου με:
"Θα δεχτείς αυτό σαν αρχή, και μετά συζητάμε".
Δέξου εσύ τη δικιά μου αρχή (και μετά συζητάμε):
"Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ αν δε μπορούμε να αντιληφθούμε την ύπαρξή του".

ούτε οι ιδέες "υπάρχουν" αλλά μπορούμε κάλλιστα να συζητούμε γι' αυτές σε θεωρητικό-φιλοσοφικό επίπεδο...
με αυτό που έγραψες ακυρώνεις κάθε έννοια φιλοσοφικής αναζήτησης (και κατ' επέκτασιν συζήτησης)

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
ούτε οι ιδέες "υπάρχουν" αλλά μπορούμε κάλλιστα να συζητούμε γι' αυτές σε θεωρητικό-φιλοσοφικό επίπεδο...
με αυτό που έγραψες ακυρώνεις κάθε έννοια φιλοσοφικής αναζήτησης (και κατ' επέκτασιν συζήτησης)
Kαι οχι μονο, γιατι αν αυτος δεν μπορει να αντιληφθει κατι, καποιος αλλος ισως μπορει. Και μετα αυτος που δεν μπορει, πως θα πιστεψει τον αλλον που καταλαβε και θα προσπαθησει να του το μεταδωσει?

Επισκέπτης
Περαν της βαρυτητας της φιλοσοφιας του Επικουρου, υπαρχει η εξισου σημαντικη -αν οχι περισσοτερο- φιλοσοφια του Πλατωνα που ειπε εντελως διαφορετικα πραγματα. Θελω να πω οτι επειδη το ειπε ο Επικουρος δεν παει να πει οτι ειναι ετσι κιολας.
Δεν αναφέρθηκα στον Επίκουρο σαν να είναι η αλάνθαστη προσωπικότητα. Απλά ανέφερα θεωρία που αυτός είπε και έκρινα σωστό να παραθέσω μνεία.
Credit έδωσα ουσιαστικά.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Η εκκλησία... παχαίνει!

%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%B1.jpg
Πάτε στην εκκλησία συχνά; Έχετε αδυναμία στα…
Θεία; Η πίστη σας εξιτάρει και δεν «ξεκολλάτε» από τα στασίδια και τα τροπάρια; Σε λίγα χρόνια θα θέλετε δίαιτα!

Ερευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern αποκάλυψε πως οι νέοι που εντρυφούν σε θρησκευτικές δραστηριότητες, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι ως μεσήλικες!

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες απέδειξαν το πώς η αυξημένη ενασχόληση με τα θρησκευτικά προκαλεί αύξηση του σωματικού βάρους. Κι αυτό γιατί οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι νέοι που συμμετέχουν σε θρησκευτικές δραστηριότητες, είναι πολύ πιο πιθανό να καταναλώνουν επιπλέον γεύματα την ημέρα πριν, μετά ή κατά την διάρκεια των εν λόγω δραστηριοτήτων.

Τί δηλαδή; Πάς στην εκκλησία και σου ανοίγει η όρεξη; Οι επιστήμονες παρακολούθησαν το βάρος των συμμετεχόντων στην έρευνα, αλλά και παράλληλα την ηλικία, την φυλή, το φύλο, το μορφωτικό επίπεδο, το εισόδημα και φυσικά το δείκτη μάζας του σώματος. Η ομάδα της Σχολής έδειξε πως «οι έχοντες φυσιολογικό βάρος νέοι με μεγάλη θρησκευτική δραστηριότητα είναι πιθανότερο να γίνουν παχύσαρκοι.

Παρ' όλα αυτά παρατήρησαν πως οι νέοι αυτοί έχουν λιγότερες πιθανότητες να πιουν αλκοόλ ή να καπνίσουν και γενικά είναι πιο ανοιχτοί στην επικοινωνία με τους άλλους.

Ε άμα είναι να μην χωράς από την πόρτα και μετά να θέλεις διαιτολόγο, τί να το κάνεις αγάπη μου το αμφίδρομο contact;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom