Επισκέπτης
Νοτια Αφρικη 2009,αντε και του χρονου Μουντιαλ.
Βεβαιως αφου τα αραπακια δεν ειναι προικισμενα απο την φυση,καλα να παθουν...δικαιου.
Να χρεωσω το σκηνικο στον Καπιταλισμο,η σε τιποτε στατικες αναλυσεις?
Τότε, σήμερα, αύριο, μεθαύριο, κάτσε γιατί μπερδεύομαι.Αυτοι που τα καναν αυτα ειναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ που κυβερναν την Κινα σημερα,και η Κινα σημερα ειναι το Νο1 Εργοστασιο στον Κοσμο-εφαρμοζοντας ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΤΑΤΕΣ μεθοδους παραγωγης.
Καλά του έκαναν, πιθανότατα να ήταν και κανένας πρώην (και νυν ίσως) κομουνιστής. Συνηθίζεται στην Κίνα, πρώην "σύντροφοι" να είναι golden boys σήμερα.Βεβαιως μερικοι εργατες προχτες εκπαραθυρωσαν ενα golden boy,οποτε κατι κινειται...
αλλωστε στη χωρα μας 300 οικογενειες κατεχουν πανω απο το 50% του εθνικου πλουτου ( και λιγο λεω)
πριν χρονια ειχα παρακολουθησει μια ομιλια-συζητηση γυρω απο αυτα τα ζητηματα. και ναι αυτο που μου μεινε ηταν αυτο το ποσοστο .. 300 οικογενειες κατεχουν πανω απο το 50% του εθνικου πλουτου. στις ΗΠΑ (αυτο το θυμαμαι καλυτερα) το 2% του πλυθησμου κατεχει περιπου το 60%
Συνηθίζεται στην Κίνα, πρώην "σύντροφοι" να είναι golden boys σήμερα.
Και τα 2 απολύτως ανακριβή.
καθολου ανακριβη ! τωρα αν πεφτω εξω (παντα προς τα κατω) φταιει η μνημη μου. νομιζω πως ακομη πολλοι κλαδοι της επιστημης παραμενουν ανεξαρτητοι απο συμφεροντα , οπως η στατιστικη...
Καλά του έκαναν, πιθανότατα να ήταν και κανένας πρώην (και νυν ίσως) κομουνιστής. Συνηθίζεται στην Κίνα, πρώην "σύντροφοι" να είναι golden boys σήμερα.
Και είναι γενικά μόδα πρώην κομουνιστές και αριστεροί να μεταμορφώνονται σε golden boys...
Εγώ επιμένω στον ορισμό του μεγέθους ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ. Εννοούμε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊον;
Αλλά όπως και να έχει η Ελλάδα έχει πολύ μικρότερες ανισότητες από τις ΗΠΑ. Δηλαδή η κατανομή των εισοδημάτων είναι πολύ πιο ασύμμετρη (θετικά) εκεί. Άρα πολλά εισοδήματα είναι κάπου σε χαμηλές τιμές μαζεμένα και υπάρχουν κάποια λίγα που είναι πάρα μα πάρα πολύ μακριά από το μέσο όρο και την επικρατούσα τιμή. Αλλά ότι γενικώς υπάρχουν ανισότητες, υπάρχουν κι εδώ κι εκεί. Δεν γίνεται αλλιώς...
οποτε να σε ρωτησω , πες μια χωρα εχει 500.000 εγγεγραμενα μελη σε καποιο κομμουνιστικο κομμα, σε μια χωρα 20.000.000 κατοικων , εσυ πιστευεις οτι και οι 500.000 θα ταν γκολντεν Μποιζ ? δε θα αποτελουσε σκανδαλο ??? διαβαζες το αρθρο φανταζομαι για το το 40χρονο κινεζικο γκολντεν μποι στην αυτοκινητοβιομηχανια...εγω λεω πως αυτοι οι εργατες πρεπει να γινουν το παραδειγμα και για εμας εδω. να ξυπνησουμε γιατι μας κλεβουν απο παντου και εχουμε μαθει να σκυβουμε το κεφαλι σε ολα σε ο,τι μας κανουν . τωρα εσυ φιλε δε μπορω να καταλαβω τι ψαχνεις να αποδειξεις οτι ο δεινα η` ο ταδε στη ταδε χωρα απο κομμουνιστης εγινε αφεντικο ??
εσενα ,αν δε σου αρεσει αυτη η κατασταση που βιωνεις σημερα ,τι θα κανεις ?