Στο δικό μου post που αναφέρεσαι...δεν γράφει πουθενά κάτι υπέρ του καπιταλισμού.
Απεναντίας, ξεκινάει με μία ερώτηση:
Αυτό συμβαίνει[size=12pt] μόνο [/size]στον καπιταλισμό??????
η οποία πρόταση αν μη τι άλλο και μέσω της λέξης "μόνο¨, υποδηλώνει και αρνητικά για τον καπιταλισμό, στην προκειμένη την προτεραιότητα των προϊόντων έναντι των ανθρώπων.
Από εκεί και πέρα. Μαζί σου στα υπόλοιπα και δεν ντρέπομαι να το πω ευθέως, ότι εάν τριγύρω μου πεινάνε, ενώ εγώ (ναι, εγώ προσωπικά, δεν είναι σχήμα λόγου) ζω μέσα στην χλιδή, αργά ή γρήγορα θα με φάνε, οπότε όλοι πρέπει να έχουν να "φάνε", όχι για λόγους δικαιοσύνης κλπ (γιατί προσωπικά πιστεύω, ότι δεν αξίζουν όλοι να τρώνε), απλά μόνο και μόνο επειδή μία μέρα ίσως κινδυνεύω να με φάνε.
Αλλά...διαφωνώ κάθετα σε αυτό που γράφεις "ένα πιάτο φαι και μια στέγη την παρείχε ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ", γιατί αγαπητέ τελικά δεν ήταν για όλους, ήταν για όσους συμφωνούσαν με τους κόκκινους. Το ίδιο είπε και ο Hitler, αλλά εξαίρεσε κάποιους, παρομοίως έγινε σε πολλά κομμουνιστικά κράτη και γίνεται και σήμερα στην Κίνα και αλλού.
Η ένστασή μου στον κομμουνισμό σήμερα και όπως αυτός εφαρμόζεται (τι λέει στην θεωρία, στα παπάρια μου), αλλά και στην Αριστερά γενικότερα, είναι ότι εάν διαφωνείς....άντε γεια, έτσι απλά. Στην Κίνα, λογοκρίνεται ακόμη και το Internet, κόβουν αποτελέσματα από το google! Σήμερα, το 2009, όχι πριν το 50, 100, 200, 300 χρόνια. Σήμερα. Και η Αριστερά δεν λέει ΤΙΠΟΤΑ για αυτό. Στην Κίνα, σφάξανε χωρίς δισταγμό εκατοντάδες φοιτητές, και οι αριστεροί δεν έκαναν ούτε μία συναυλία για αυτό, ούτε ένα αρθρο...ούτε μία πορεία, ΤΙΠΟΤΑ!
Φταίω εγώ μετά που τους χαρακτηρίζω με επιλεκτικές μνήμες, γνώσεις και συνειδήσεις? Πρέπει δλδ ο θύτης να είναι οι ΗΠΑ για να ξυπνήσουν οι συνειδήσεις των αριστερών? Όταν σφάζουν οι Κινέζοι υπό την σημαία του σφυροδρέπανου, σφυράμε κλέφτικα? Sorry...αλλά δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, είναι εξίσου θέατρο όπως των Αμερικανών και οποιωνδήποτε άλλων βασανιστών και φονιάδων.
Εάν θες την γνώμη μου, το πιο πολύτιμο αγαθό, δεν είναι το φαγητό, ούτε η στέγη. Είναι η ελευθερία (γενικότερος όρος). Γι' αυτό πρέπει να πολεμάμε και να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Το φαγητό και την στέγη, υπό συνθήκες και με συμβιβασμούς θα το βρεις, την ελευθερία όμως όχι. Και είτε μας αρέσει, είτε όχι, σήμερα στην Δύση έχουμε πολύ μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας συγκριτικά με τα πρώην ανατολικά κράτη και σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή της ύπαρξής τους.
Στην Δύση, μπορείς να διαδηλώσεις, μπορείς να γράψεις βιβλία, να κάνεις blogs, να οργανώσεις συγκετνρώσεις, να μοιράσεις φυλλάδια, να εκδώσεις εφημερίδες, να κάνεις ταινίες (και ίσως πάρεις και Oscar) κράζοντας, κατακρίνοντας ακόμη και βρίζοντας τους ηγέτες της.
Στα κομμουνιστικά κράτη, ακόμη και σήμερα, εάν κάνεις κάτι τέτοιο, κινδυνεύεις να δεις τα ραδίκια ανάποδα.
Εκεί είναι η διαφορά για μένα. Στέγη και φαγητό, δεν λέει τίποτα (για μένα). Το να μπορώ να εκφέρω γνώμη χωρίς να κινδυνεύω να σαπίσω στην φυλακή (και ενδεχομένως να κακαρώσω), το δικαίωμα του εκλέγεσθαι και εκλέγειν, το να μπορώ να σηκωθώ και να φύγω εάν δεν αντέχω εδώ χωρίς να κινδυνεύει η μάνα μου και ο πατέρας μου που μένουν πίσω και άλλα στοιχεία της ελευθερίας...ΔΕΝ ΤΑ ΑΛΛΑΖΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, και δυστυχώς, στον κομμουνισμό όπως αυτός εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται σήμερα, αυτά τα παραπάνω αποτελούν όνειρα θερινής νυχτός.
Αυτά και sorry για το μακρινάρι.