amjik
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 12 Μαΐ 2008
- Κριτικές
- 61
- Like
- 43.810
- Πόντοι
- 22.785
Λυπάμαι αλλά αυτο είναι καρικατούρα της μαρξιστικής θεωρίας που ίσως εσύ έχεις στο μυαλό σου. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω δυστυχώς.....
1)Aρα ο μπουχεσας,το παιντι και ο"οτι ειναι νομιμο ειναι ηθικο",βρισκονται εκει που βρισκονται γιατι...ειναι και γαμω τα ικανα ατομα,και προικισμενα απο την φυση...και ο μιστερ Mig εφτασε εκει που εφτασε λογω των ατομικων ικανοτητων του και μονο...Ασε μας ρε μεγαλε.
2)Δεν μου λες:Ο δουλευταρας αγροτης του παραδειγματος,με τα χερια δουλευει?Μπας και παιζει ρολο το-επιδοτημενο-σουπερ ντουπερ τρακτερι?
3)Ενω ο Καπιταλισμος δεν επιβληθηκε με την βια,αλλα μεσω Εκλογων...καλο ανεκδοτο αλλα εχει ψοφησει εδω και κατι αιωνες-βλεπε τα ποστ του chevaliere για μερικες λεπτομερειες.
4)Στην μαρξιστικη θεωρια υπαρχουν ανθρωποι που εργαζονται και παραγουν υπεραξια,και ανθρωποι που την απομυζουν-μερικες φορες ξυνοντας τα αρχιδια τους.
μια καλη απαντηση φιλε στεκα72 εδωσε ο συναγωνιστης σουπερμαουζ
desolator, αναφέρθηκα σε 4 αδυναμίες της μαρξιστικής θεωρίας. Μπορείς να απαντήσεις ???
Τι υπεραξία παράγει ο γιατρός, ο δάσκαλος, ο στρατιωτικός, ο νοσηλευτής, ο δικαστής κλπ ???
γιατι φιλε μου εσυ ανηκεις σε καμια απο αυτες τις κατηγοριες ? αν ανηκεις θα σου λεγα μπραβο και θα σου λεγα ελα να γινεις συμμαχος της εργατικης ταξης γιατι θα χεις να κερδισεις περισσοτερα αν παλαιψεις τους καπιταλιστες .
Συμφωνώ με τις 3 από τις 4 αδυναμίες...
Εκεί που διαφωνώ είναι στο πως επιβλήθηκαν τα μαρξιστικά καθεστώτα: Γράφεις ότι επιβλήθηκαν με επανάσταση....
ΛΑΘΟΣ!
Η επανάσταση προϋποθέτει ευρεία συμμετοχή και αποδοχή του λαού, κάτι το οποίο δεν συνέβη ούτε καν στη Ρωσία, αφού οι μπολσεβίκοι δεν έριξαν τον τσάρο μπουκάροντας στα ανάκτορα αλλα ανέτρεψαν την κυβέρνηση που είχε σχηματισθεί μετά την πτώση του τσάρου με μεθόδους κάθε άλλο παρά δημοκρατικές...
Στο χωριό μου αυτό το λέμε πραξικόπημα...
Στις δε χώρες της Α. Ευρώπης, ο μαρξισμός επιβλήθηκε με στρατιωτική εισβολή και κατοχή και διατηρήθηκε με τον αυτό τρόπο (Ουγγαρία, Τσεχοσλοβακία,) ...
Οι μόνες επαναστάσεις που έλαβαν χώρα ήταν για να ρίξουν τα μαρξιστικά καθεστώτα...
Φυσικά η επιβολή των μαρξιστικών καθεστώτων δεν γινόταν με εξέγερση των προλετάριων λόγω αυτοκαταστροφής του κεφαλαίου αλλά από οργανωμένες ομάδες ζηλωτών, όταν το κράτος βρισκόταν υπό διάλυση εξαιτίας πολέμου...
Κοινώς, οι μαρξιστικές προφητείες ουδέποτε εκπληρώθηκαν, ακόμη και όταν επιβλήθηκαν μαρξιστικά καθεστώτα...
Τώρα για την υπεραξία, ο Μαρξ είχε υπόψη του κυρίως πρωτογενή και δευτερογενή τομέα- ο τριτογενής (υπηρεσίες) του 1850 ήταν στα σπάργανα και κυρίως κρατικά ελεγχόμενος...
Υ/γραφο: Σκατά στις τράπεζες (άσχετο αλλά μου βγήκε αυθόρμητα...Είπαμε, ο μπαρμπα - Κάρολος δεν ήταν τελείως λάθος! )
Υποκλίνομαι................
str81977 το επανάσταση το έχω σε παρένθεση για τους λόγους που αναφέρεις (ομοιοματικά έπρεπε να βάλω, αναφέρω ότι η μαρξιστική θεωρία επιβλήθηκε μόνο με την βία.
Δεν διαφωνούμε σε τίποτα λοιπόν...
1)Aρα ο μπουχεσας,το παιντι και ο"οτι ειναι νομιμο ειναι ηθικο",βρισκονται εκει που βρισκονται γιατι...ειναι και γαμω τα ικανα ατομα,και προικισμενα απο την φυση...και ο μιστερ Mig εφτασε εκει που εφτασε λογω των ατομικων ικανοτητων του και μονο...Ασε μας ρε μεγαλε.
2)Δεν μου λες:Ο δουλευταρας αγροτης του παραδειγματος,με τα χερια δουλευει?Μπας και παιζει ρολο το-επιδοτημενο-σουπερ ντουπερ τρακτερι?
3)Ενω ο Καπιταλισμος δεν επιβληθηκε με την βια,αλλα μεσω Εκλογων...καλο ανεκδοτο αλλα εχει ψοφησει εδω και κατι αιωνες-βλεπε τα ποστ του chevaliere για μερικες λεπτομερειες.
4)Στην μαρξιστικη θεωρια υπαρχουν ανθρωποι που εργαζονται και παραγουν υπεραξια,και ανθρωποι που την απομυζουν-μερικες φορες ξυνοντας τα αρχιδια τους.