Αναπαρηγαγες την βλακεια,που εχει γραψει και ο γνωστος Λαλακης,οτι στην Πετρουπολη το 1917 εγινε πραξικοπημα...γιατι αφου οι μπολσεβικοι ηταν ανυπαρκτοι πολιτικα τον Φλεβαρη,δεν μπορει-συμφωνα με την λογικη σου-παρα να παρεμειναν ανυπαρκτοι πολιτικα επι οκτω μηνες...ΕΚΕΙ σου απαντησα.
Ανοιξε λοιπον κανα βιβλιο να μαθεις τι και πως εγινε στην Ρωσια το 1917 και μετα ελα να μιλησεις για πλουραλιστικες εκλογες και πρασινα αλογα.
Όταν ήμουν μικρός και διάβαζα τον ...
αμεροληπτο Ριζοσπάστη, ζούσα κι εγώ στην πλάνη του υπαρκτού σοσιαλισμού.
Ομολογώ δε ότι είχα και
κομμουνιστικές ...ονειρώξεις τα βράδια, ονειρευόμενος την κοκκινη στρατιά να κατηφορίζει προς τα κάτω και να φέρνει το ...φως το αληθινο και στην δύστυχη Ελλάδα...
Να σφάζουν τους δοσίλογους και τους χαφιέδες με το κονσερβοκούτι...
Να διώχνουν τις αμερικάνικες βάσεις και να ελευθερώνουν την Κυπρο...
Και να κάνουν την Ελλάδα τη Γη της Επαγγελίας, όπου όλοι θα ζούσαμε ισότιμα και χωρις κοινωνική αδικία κάτω από το μεγάλο κόκκινο ήλιο !
Αλλά φευ...
Καμιά κόκκινη στρατιά δεν εμφανιστηκε...
Καμια Οκτωβριανή Επανάσταση δεν έγινε/ηρθε στην δόλια μου πατριδα...
Έτσι τα χρόνια περνούσαν κι εγώ αρχισα να διαβάζω κι αλλα πράγματα εκτός του Ριζοσπάστη.
Τότε άρχισαν να μου μπαίνουν
παράξενες ιδέες στο μυαλό και να αναστατώνουν την ...κομμουνιστική μου ηρεμία... Όπως ακριβώς ο δαίμονας του απομεσήμερου σκανδάλιζε τους μοναχούς στο εκπληκτικό " Το όνομα του Ρόδου" του Ο.Εκο.
Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε αργότερα όταν λόγω επαγγέλματος επισκέφθηκα το
σιδηρούν παραπέτασμα και τη δυτική Ευρώπη.
Τότε μπορώ να πω ότι ...επιφωτίστηκα και ξεστραβωθηκα, κυριολεκτικά και μεταφορικά !
Το 1917 λοιπόν σύντροφοι, είχαμε μια επανάσταση που αποτίναξε με βίαιο τρόπο την τσαρική καταδυνάστευση του Ρώσου εργάτη - λούμπεν προλετάριου και μουζίκου.
Όλες οι υπόλοιπες τάξεις της ρωσικής κοινωνίας ( αστοί, φεουδάρχες, επιστήμονες, ευγενείς, κληρικοί και στρατιωτικοί ) θεωρήθηκαν ταξικοί εχθροί, άρα περιττοί στο νέο κομμουνιστικό παράδεισο που επρόκειτο να οικοδομηθεί και σφαγιάσθηκαν ανηλεώς (για τους ρωσους οι αριθμοι δεν ηταν ποτε προβλημα...) όσοι δεν πρόλαβαν να διαφυγουν στη Δυση.
Μα...θα μου πείτε, μα επανάσταση ήταν αυτή και παράλληλα ξέσπασε κι ένας
σκληρός εμφύλιος πόλεμος (κοκκινων - λευκών ) και μια ξένη εισβολή προσπάθησε να ανατρεψει τους Μπολσεβίκους. Κι έπειτα για σκέψου τους αιώνες καταπίεσης που έζησαν αυτοί οι φτωχοδιάβολοι...
Μα σύντροφοι, θα σας απαντησω εγώ,
ένα λάθος δεν μπορεί να διορθώσει ένα αλλο λάθος !
Ακόμη κι αν δεχτούμε την αναγκαιότητα ενός εμφυλιου πολεμου και τα εκτροπα, εκατερωθεν, που ελαβαν χωρα σε εκεινα τα μαύρα πρωτα χρόνια του αγωνα για διαφύλαξη της επαναστασης, τι έδειξε η συνέχεια;
Η ιστορία έδειξε ότι
τα νέα, κοκκινα αφεντικά, συνέχισαν την τρομοκρατία τους πάνω σε όποια διαφορετική φωνη εκφράστηκε οποτεδηποτε. Απλά αντικατεστησαν το τσαρικό καθεστως στην εξουσία και συνεχισαν το ιδιο βιολι με τους προηγούμενους δυναστες του ρωσικου λαού :
Μυστική αστυνομία, βασανισμοί - δολοφονιες αντιφρονούντων, εκτοπίσεις στη Σιβηρία κάθε υπόπτου για αντεπαναστατική δραση. Ένα φιλόξενο γκουλαγκ είχε πάντα ένα ελεύθερο κρεββατι για οποιον είχε αμφιβολια για το σοβιετικο παραδεισο.
Κάθε φορά που το καθεστώς είχε τις αμφιβολίες - φοβίες του, ένας χαμογελαστος κομισαριος με δυο-τρεις σκυθρωπους αστυνομικούς σας χτυπούσαν την πορτα ξημερώματα και σας ζητουσε να τον ακολουθησετε στο τμημα...Συνηθως η οικογενεια σας δεν ξαναακουγε για σας...
Κι όταν οι ταξικοί εχθροι εξαλειφτηκαν ηρθε η σειρα των εσωτερικών εχθρων της επαναστασης. Αμέτρητα στελέχη του ιδιου του ΚΚΣΕ εξοντωθηκαν, συχνα για γελοιους λογους και δια ασημαντη αφορμη
(δικες της Μοσχας ).
Το αγαπημενο μοτο του Σταλιν ήταν "...ένας νεκρος είναι εγκλημα, ένα εκατομμυριο νεκροι είναι ...στατιστική ! ".
Πληθυσμοί ολοκληροι εκτοπιστηκαν ή αφεθηκαν να πεθανουν απο την πεινα...Ιδια η μοιρα και πολλων μειονοτητων...
Τρόμος, αίμα, αδικια, παραφροσυνη...
Αυτα ηταν τα αποτελέσματα της Οκτωβριανης Επαναστασης για το λαο της.
Μπορεί οι Ρώσοι να νικησαν το Χίτλερ, μπορεί οι κομμουνιστες τους να προσπάθησαν να φτιάξουν μια ουτοπικη, αταξικη κοινωνια, όπου ολοι θα ηταν ισοι ...
...Αλλά το τελικο αποτελεσμα κι η 80χρονη πορεία τους δεν τους δικαιωσε στο ελαχιστο !
Απλα δίδαξε σε οσους απο εμας δε φοραμε ιδεολογικες παρωπιδες και διαθετουμε την κοινη λογικη, για αλλη μια φορά, τι σημαινει ολοκληρωτικο καθεστως !!!
Ακόμη και στα χρονια μετα το Β΄ΠΠ και την αποσταλινοποιηση οι σοβιετικοι συνεχιζαν να βαλτώνουν στο αλκοολ και στην καταθλιψη σε μια αστυνομοκρατούμενη κοινωνια χωρις ελευθεριες και κινητρα. Την ιδια στιγμη που κατακτούσαν το διαστημα και τον αθλητισμο, εμπλεκονταν πχ απο την αλλη σε αδικους πολεμους - εισβολες (άνοιξη της Πραγας, Αφγανισταν κοκ ) χανοντας ετσι για πολλοστη φορα το οποιο δίκιο τους...
Τελικά κανένας ...-ισμός δεν έφερε καλό σ'αυτην τη Γη !
Προσοχή !
Το κειμενο αυτό δε δικαιώνει κανένα άλλο πολιτικό καθεστώς και καμμια άλλη μορφη καταπίεσης οποιουδηποτε απο οιονδηποτε !!!
(Για τη ...δημοκρατικη δυτικη Ευρώπη και την Αμερική έχω άλλα ράμματα για τη γούνα τους...)