Νέα

Η ιστορία του τεκμηρίου στα ΙΧΕ και ο εμπνευστής του !

• Μέλος που άνοιξε το νήμα zeljko
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 104
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
zeljko

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
και φυσικά πρέπει να κινείται γιατί αλλιώς θα πρέπει να έχεις θέση στάθμευσης ηλίθιε δικιά σου...

Τα δικά μου τα αυτοκίνητα είναι όλα σε γκαράζ δικά μου.
Δεν είναι στους αμπελόκηπους το σπίτι μου ...

ούτε στο ιπποκράτειο ...
Hysterical.gif~c200

OP
OP
zeljko

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
καποιο λαθακι κανεις

αδικα δεν ειναι το τεκμηρια (αν και σε καποιες περιπτωσεις ειναι παραλογα ψηλα)

Τα τεκμήρια ήταν πολύ δίκαια.
Ένα ibiza 1,8 είχε 20.000 ευρώ και είχε τεκμήριο 1,8
και μια Ε250 COUPE AVANT GARDE είχε 95.000 ευρώ
και επειδή ήταν 1,8 , είχε το ίδιο τεκμήριο με το ibiza.

Παλιότερα υπήρχε μαζεράτι γκίμπλι 2000 κυβικά
που έκανε η φουλ έξτρα έκδοση 35.000.000 δρχ
και είχε το ίδιο τεκμήριο με το γκολφ 2000 κυβικά
που έκανε 11.000.000 δρχ ....

OP
OP
zeljko

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
δεν καταλαβα ? θελει και τον ΕΦΚ και τους λοιπους ελληνικους δασμους πισω ?  :2funny: :2funny: :2funny:

οταν το αγοραζε για 100 χιλιαρικα δεν ηξερε οτι σε ολο τον υπολοιπο νορμαλ κοσμο εχει μονο 50 ? και τα υπολοιπα πανε για καθε λογης καρανικες ?

Στη γερμανία όπως βλέπω η 911 έχει 96.500 ευρώ ...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Τα δικά μου τα αυτοκίνητα είναι όλα σε γκαράζ δικά μου.
Δεν είναι στους αμπελόκηπους το σπίτι μου ...

ούτε στο ιπποκράτειο ...
Hysterical.gif~c200

αποκλειστικό ... το πάρκιν με τα αυτοκίνητα του λαλάκη...

Livadia_mantra_2.jpg

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
με τα αδηλωτα φιλοδωρηματα περιμενεις να καλυψεις τεκμηρια αγορας και χρησης αυτοκινητου ?
(δεν εβρισκες και συ κανεναν συγγενη χωρις προβλημα να το παρεις στο ονομα του ?)
Τελικά πήρα άλλο αμάξι τότε που πάλι το φόρτωσα στους γονείς..Δεν περίμενα τίποτα!Απλά τονίζω το άδικο της υπόθεσης...Και διαβάζω και μαργαριτάρια του στύλ πως το κράτος δεν μπορεί να ξέρει ποια  χρήματα είναι απο ναρκωτικά και ποιά απο ..μπορμπουάρ....
Γι αυτό είμαστε και θα είμαστε βουτηγμένοι στα μνημόνια:...
Και ο άλλος προτείνει να φορολογηθεί και το φιλοδώρημα ...Αν είναι δυνατόν να βρεί κάποιος τρόπο να δηλώσει τα τιπς του για να μπορεί να πάρει αυτοκίνητο....Και για κανέναν λόγο ...
Κι εγώ που αφήνω τιπς σε έναν σερβιτόρο για ένα καλό σέρβις σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να φορολογηθεί ο άνθρωπος γι αυτό και χέζω τα δυτικού τύπου κράτη...Πουθενά δεν φορολογούνται τα τιπς...

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Τα τεκμήρια ήταν πολύ δίκαια.
Ένα ibiza 1,8 είχε 20.000 ευρώ και είχε τεκμήριο 1,8
και μια Ε250 COUPE AVANT GARDE είχε 95.000 ευρώ
και επειδή ήταν 1,8 , είχε το ίδιο τεκμήριο με το ibiza.

Παλιότερα υπήρχε μαζεράτι γκίμπλι 2000 κυβικά
που έκανε η φουλ έξτρα έκδοση 35.000.000 δρχ
και είχε το ίδιο τεκμήριο με το γκολφ 2000 κυβικά
που έκανε 11.000.000 δρχ ....

σου ειπα - στην γενικη αρχη τους ειναι δικαια - δεν μπορει καποιος να εχει ενα αυτοκινητο 4000 κυβικα ουτε μονοκατοικια 400 τμ στο ψυχικο και να δηλωνει 5000 εισοδημα το χρονο

οτι υπαρχουν παραλογισμοι ναι υπαρχουν

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
σου ειπα - στην γενικη αρχη τους ειναι δικαια - δεν μπορει καποιος να εχει μια αυτοκινητο 4000 κυβικα ουτε μονοκατοικια 400 τμ στο ψυχικο και να δηλωνει 5000 εισοδημα το χρονο

οτι υπαρχουν παραλογισμοι ναι υπαρχουν
Να τον πιάσουν την ώρα που τα παίρνει χωρίς να τα δηλώνει!!!!!!!!!!

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Τελικά πήρα άλλο αμάξι τότε που πάλι το φόρτωσα στους γονείς..Δεν περίμενα τίποτα!Απλά τονίζω το άδικο της υπόθεσης...Και διαβάζω και μαργαριτάρια του στύλ πως το κράτος δεν μπορεί να ξέρει ποια  χρήματα είναι απο ναρκωτικά και ποιά απο ..μπορμπουάρ....
Γι αυτό είμαστε και θα είμαστε βουτηγμένοι στα μνημόνια:...
Και ο άλλος προτείνει να φορολογηθεί και το φιλοδώρημα ...Αν είναι δυνατόν να βρεί κάποιος τρόπο να δηλώσει τα τιπς του για να μπορεί να πάρει αυτοκίνητο....Και για κανέναν λόγο ...
Κι εγώ που αφήνω τιπς σε έναν σερβιτόρο για ένα καλό σέρβις σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να φορολογηθεί ο άνθρωπος γι αυτό και χέζω τα δυτικού τύπου κράτη...Πουθενά δεν φορολογούνται τα τιπς...

αδικο να βγαζεις 3000 το μηνα μαυρα και αφορολογητα ? να πας να τα δηλωσεις στην εφορια να μην εχεις προβλημα

τιπς ειπες ? σε καθε καταλογο εστιατοριου κλπ στο τελος κατω κατω γραφει οτι οι τιμες συμπεριλαμβανουν φιλοδωρημα 15% - ξερεις τι σημαινει αυτο ? οτι οι σερβιτοροι μοιραζονται νομιμα το 15% του τζιρου της επιχειρησης ! περιμενεις να αφησει τιπ καποιος που το γνωριζει αυτο ? ή  θελεις και αυτο το 15% και το εξτρα μαυρο ?

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Να τον πιάσουν την ώρα που τα παίρνει χωρίς να τα δηλώνει!!!!!!!!!!

ναι τρεχοντας

διπλα σε καθε ελληνα να βαλουμε και ενα εφοριακο, και ενα αστυνομο, και ενα γιατρο και ενα πυροσβεστη

δεν υπαρχει κρατος  :headbang:

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
αδικο να βγαζεις 3000 το μηνα μαυρα και αφορολογητα ? να πας να τα δηλωσεις στην εφορια να μην εχεις προβλημα

τιπς ειπες ? σε καθε καταλογο εστιατοριου κλπ στο τελος κατω κατω γραφει οτι οι τιμες συμπεριλαμβανουν φιλοδωρημα 15% - ξερεις τι σημαινει αυτο ? οτι οι σερβιτοροι μοιραζονται νομιμα το 15% του τζιρου της επιχειρησης ! περιμενεις να αφησει τιπ καποιος που το γνωριζει αυτο ? ή  θελεις και αυτο το 15% και το εξτρα μαυρο ?
Τι μαύρα?Τα έκλεψε κανείς σερβιτόρος ή τα καταχράστηκε?Ασπρα κάτασπρα και απο τον ήλιο ξεξασπροτερα είναι τα λεφτά και να το λέτε μέχρι να το εμπεδώσετε όσοι είστε κρατικοδίαιτοι Δ.Υ που περιμένετε να πληρωθείτε απο την δουλειά του κόσμου...(μην τα πάρεις προσωπικά , δεν ξέρω τι κάνεις αλλά σκέφτεσαι συμβατικά)

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
οπως εσενα με τα φιλοδωρηματα ε ? (ο φορος δωρεας εχεις ακουσει τι ειναι ?)
έγραψα το πρωί πως κατα τη γνώμη μου το κράτος για να έχει  πρόςβαςη και απολαβές απο το  " παράτυπο "χρήμα πρέπει να αρχίσει να το νομιμοποιεί..Εκτός απο ποινικές περιπτώσεις όπως τα ναρκωτικά και οι μίζες που εκεί είναι πράγματι ΜΑΥΡΟ χρήμα!!!Αλλα τα λεφτά που βγάζει κάποιος ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ είναι άσπρα και τίμια!Αν το κράτος δεν θέλει να τα δει πρόβλημά του....Η σκέψη μου είναι αντισυμβατική αλλά μόνο έτσι μπορεί να έρθει ανάκαμψη!Το υπάρχων μοντέλο είναι αποτυχημένο και οδηγεί σε εξώντωση όποιον θέλει να είναι τίμιος συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντως αυτές τις ...αράδες...

υ.γ το φόρο δωρεάς δεν τον έχω ακούσει, δεν ξέρω τι είναι.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Μιλάμε για πολλά πράγματα μπερδεμένα.

Το ύψος της φορολογίας καθορίζεται από τις εισπρακτικές ανάγκες του κράτους και την πολιτική ανάπτυξης που θέλει να ασκήσει. Δεν υπάρχει "γιατί" στην φορολογία. Το κράτος θέλει να εισπράξει ένα Χ ποσό ... ο τρόπος που αυτό θα εισπραχθεί είναι αδιάφορος ... συνεπώς κάθε είδους απόπειρας αιτιολόγησης για συγκεκριμένες εισπρακτικές πρακτικές (τεκμήρια, δασμοί, ΦΠΑ κτλ κτλ) είναι απλά προσχηματική. Το μόνον που έχει νόημα είναι το αίτημα της δίκαιης και αναλογικής κατανομής των φορολογικών βαρών αλλά ΟΧΙ το συνολικό ποσό που πρόκειται να εισπραχθεί.

Για τα τροχοφόρα "δίκαιο και αναλογικό" εισπρακτικά κατά την αγορά σημαίνει δασμολόγηση/φορολογία/τέλη_ταξινόμησης/ασφάλιση βάσει της εργοστασιακής αξίας του οχήματος. Ενώ για την περίπτωση των τελών κυκλοφορίας "δίκαιο και αναλογικό" σημαίνει επιβάρυνση βάση των εκπομπών ρύπων, της κατανάλωσης και του βάρους/όγκου του οχήματος.

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Τι μαύρα?Τα έκλεψε κανείς σερβιτόρος ή τα καταχράστηκε?Ασπρα κάτασπρα

αλλο τιποτα εχεις να μας πεις ?

οτι δεν ειναι δηλωμενο στην εφορια ειναι μαυρο καταμαυρο και αφορολογητο

δηλωσε τα, πληρωσε τον αναλογο φορο οπως ολοι οι υπολοιποι (40% ειναι ο φορος δωρεας αφου ειναι απο φιλοδωρηματα)  και με τα υπολοιπα κανε οτι θες και αγαπας

βγαζεις 3000 μαυρα το μηνα και διαμαρτυρεσαι και απο πανω ?

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
ασπρα δεν ειναι αν δεν τα δηλωσεις στην εφορια
Με αυτό σου το ποστ είναι σαφές πως είσαι κρατικοδίαιτος!Όποιος επιβιώνει ακόμα στην Ελλάδα και δεν θρέφεται απο το δημόσιο είναι γιατί δεν τα δηλώνει στην εφορία...
Όσο για την ιστορία με τα φιλοδωρήματα το διευκρίνισα πως ήταν παλιά όταν ήμουν 18-22 χρονών!Τώρα είμαι άνω των 30 και στο ίδιο πόστο στην ίδια επιχείρηςη δεν έχει πλέον για όποιους δουλεύουν ούτε 100€ το μήνα...

Εγγρ.
25 Σεπ 2009
Κριτικές
6
Like
813
Πόντοι
96
Στις ναυτιλιακές έχετε πάρει πρέφα τι φοροδιαφυγή γίνεται απο τους ιδιωτικούς υπαλλήλους τους ;
Πληρώνονται το βασικό μιςθο στην ελλαδα δηλαδη 586 μικτά και τα υπόλοιπα
Ειτε :
Α . Καταβάλλονται σε λογαριασμούς που τους εχουν ανοίξει στο εξωτερικό , δηλ 0 % φόρος
Β. Καταβάλλονται ως μερίσματα για μετοχές που υποχρεωτικά τους δίνουν .Τα μερίσματα φορολογούνται μονο με 10% περίπου

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom