stekas72
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Δεκ 2008
- Κριτικές
- 3
- Like
- 1.450
- Πόντοι
- 566
Τραλαλακη φωτο του οδοντιατρείου σου θα ανεβάσεις;;;;
Εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος θα κάνεις;;;;;;
Τραλαλακη φωτο του οδοντιατρείου σου θα ανεβάσεις;;;;
Όποιος νεολαίος δε βγει έξω είτε στις σπουδές, είτε για δουλειά είναι καταδικασμένος στο Ελλαντα.Διαβάζω το "για τους νέους τ
Σε όλα που γράφεις συμφωνώ παικταρά μου.
Θα σου αντιπαραθέσω όμως την παλιά παροιμία ότι "το αγώι κάνει τον αγωγιάτη".
Η γενιά του παπού μου που ήταν όλοι ξυπόλητοι μήπως έβλεπαν προοπτικές; Μήπως είχαν εργασιακά δικαιώματα; Βασικά ούτε ζωή δεν ήξεραν τι είναι, μιλάμε για βασικές ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε εποχή. Αυτό τους έκανε (όπως τους Αλβανούς του 90) να σκληραγωγηθούν, να έχουν πείσμα, να μην τα βάζουν ποτέ κάτω και αρκετοί από αυτούς μετά τον πόλεμο κάτι πέτυχαν.
Η γενιά των γονιών μου, οι πραγματικοί Έλληνες boomers. Μεγάλωσαν λίγο καλύτερα από τους γονείς τους, κυρίως όμως όσοι γεννήθηκαν μετά τον πόλεμο έζησαν τα πρώτα χρόνια σε χωριά ,συνοικίες στις πόλεις που δεν είχαν ούτε αποχέτευση, τη μεγάλη ζωή άντε να την έβλεπαν μια στο τόσο στο σινεμά. Για αυτό και μόλις είδαν τις ευκαιρίες για λεφτά έπεσαν σαν τα λυσσασμένα σκυλιά. Αυτή τη γενιά έπεσε με τα μούτρα στο φαϊ και για να κάνει φιγούρα στους συγχωριανούς αλλά και για να βγάλει τα απωθημένα που είχαν όσο προλάβαιναν.
Η δική μου γενιά είχε το ανάποδο πρόβλημα. Επειδή υπήρχε τόσο χρήμα έτοιμο, βγήκαμε τεμπελχανάδες. Αιώνιοι φοιτητές, διδακτορικά για να μην πάνε στρατό, ενώ υπήρχαν δουλειές με το ζόρι το παίρναμε απόφαση. Για αυτό τους βλέπεις όλους και λένε "αχ τι ωραία που ήταν παλιά". Όταν όμως μπήκαμε στο χώρο εργασίας δουλέψαμε, υπήρχαν ευκαιρίες ως το 2009 για λεφτά και τις εκμεταλλευτήκαμε, είμαστε η τελευταία γενιά που είχε σαν ιδανικό να δημιουργήσει κάτι.
Δες τι γίνεται από εκεί και πέρα. Οι νέοι ναι μεν θέλουν πολλά, δεν κάνουν όμως τίποτα για αυτό. Μαλθακοί, απλά αφήνονται στη μιζέρια και την αυτολύπηση. Αυτοί που παλεύουν σπούδασαν, βγήκαν έξω, έπιασαν και 2 δουλειές , έκαναν και work grinding για να καλυτερέψουν τη ζωή τους. Εκεί είναι η μεγάλη μου ανησυχία, σήμερα τα νέα παιδιά ενώ έχουν πολλούς λόγους να παλέψουν ,να τα γαμήσουν όλα, κάθονται παθητικά και δέχονται τη μοίρα τους τη μαύρη. Σκέψου τι παιδιά θα αναθρέψουν.
ΟΚ, λες και έχει ψυχική ισορροπία κάποιος που είναι όλη την ώρα σε κινητό, social και gaming....Επίσης η νέα γενιά δεν εκτιμά τα λεφτά που βγάζει κάποιος αλλά και γενικά όποιον δουλευει πολύ γιατί θεωρεί οτι καίει την ψυχή και το μυαλό του και δεν είναι σίγουρο ότι εχει ψυχική ισορροπία...πράγμα πιο ακριβό απ τα λεφτα!
τιποτα δε ξερουν. παπαγαλακια και ρομποτακια ειναι. ξερουν μονο οτι τους συμφερει και μεχρι εκει. κοιμισμενα εντελως...Διαφωνώ. Η σημερινή νεολαία είναι πιο μορφωμένη και αφυπνισμένη από τις παλαιότερες. Ξέρουν τα δικαιώματα τους (εργασιακά, κοινωνικά ή μη)
Οι συνθήκες ζωής είναι πολύ καλύτερες.
Καμία σύγκριση με τις παλαιότερες εποχές όπου υπήρχε μεγαλύτερη καταπίεση και κακοποίηση στην οικογένεια και οι γυναίκες αντιμετωπίζονταν σαν έπιπλα.
Μα και τα παιδιά σιγά μην φύγουν από το πατρικό ακόμα και αν βγάζουν καλά λεφτά...μαλακες είναι να χάσουν τα ταπερακια καθημερινά;Μα κι εδώ υπάρχει συγκατοίκηση,παντρεμένοι που ζουν με γονεις ή πεθερικά αφού δεν έχουν φράγκο για νοίκια
Αν βγουν από το σπίτι όπου όλα τα έχουν έτοιμα θα αυτοκτονήσουν με κωλοδαχτυλο τα χαζεμενα....Μετα απο οσα εχουν τραβηξει αλλα και με την σημερινη τεχνολογια ειναι λογικο να ειναι απαθης οι νεοι. Καποτε επρεπε να προσπαθεις για τα παντα ενω τωρα πολλα θεωρουνται δεδομενα
Πήρες προαγωγή ρε παικτη;Αν ήταν κανα καυλάκι 20χρονη,μια χαρά θα την έπαιρνες
Ενώ η δικιά μας στα 90s τα εκτιμούσε, όταν τα έδινε στα μπούζιους, πρίβιλετζ, γούαϊλντ ρόουζ και στα μπητσόμπαρα της πάρου .....Επίσης η νέα γενιά δεν εκτιμά τα λεφτά που βγάζει κάποιος
Ενώ η δικιά μας στα 90s τα εκτιμούσε, όταν τα έδινε στα μπούζιους, πρίβιλετζ, γούαϊλντ ρόουζ και στα μπητσόμπαρα της πάρου .....
Ναι αλλά μετά ήρθαν τα μνημονια και τουμπεκιαστηκαν όλοι ...αυτά τα βλαμμένα είναι στην πούδρα αρκεί να έχουν μπλιμπλικια στα άχρηστα για ο,τιδηποτε άλλο χέρια τους.Ενώ η δικιά μας στα 90s τα εκτιμούσε, όταν τα έδινε στα μπούζιους, πρίβιλετζ, γούαϊλντ ρόουζ και στα μπητσόμπαρα της πάρου .....
Φαντάσου να'χατε τώρα όλο αυτό το χρήμα που πετάξατε κι εσείς...για να κάθεστε με το ποτό στο χέρι
Καλά ξηγηθηκες...η ιδανική επένδυση τις καλέςερες που υπήρχε χρήμα ήταν αυτή!Μαλάκα ... . κλαίω με το άβαταρ !!!!!!!!
Έχυσα τον καφέ .............
Εγώ ευτυχώς .... έτρωγα περισσότερα σε πουτάνες, παρά νύχτα !
Πιάναν τόπο τα λεφτά μου.
Όποια έπαιρνα κώλο , δεν με ξανάπαιρνε.
Γιατί ρε ; Είναι η ψήφος που θα ρίξω την κυριακη.Και εγώ κλαίω με το avatar σου....
Το κατάλαβα...για αυτό κλαίω...Γιατί ρε ; Είναι η ψήφος που θα ρίξω την κυριακη.
Ήταν η μεγάλη μόστρα....όλοι λέγανε μετά"Ρε μαλακα πήγα στο Buzios " και ας ήταν σαν όρθιες παστές σαρδέλες με μια μπόμπα στο χέρι...μετά διαβάζανε στις Κωστοπουλιες κωλοφυλλαδες σαχλοφαντασιωσεις καυλωμένου εφήβου πασπαλισμενες με μπόλικη χρυσόσκονη ....μαγκιά ,κλανιά και εξατμιση με κωλο φινιστρινι...να'χαμε να λέγαμε.Φαντάσου να'χατε τώρα όλο αυτό το χρήμα που πετάξατε κι εσείς...για να κάθεστε με το ποτό στο χέρι