Nubic
Μέγας
- Εγγρ.
- 28 Οκτ 2019
- Κριτικές
- 10
- Like
- 13.220
- Πόντοι
- 3.846
Παίκτη κάποια στιγμή να κοπεί το παραμύθι με τη γενιά των 600 ευρώ έτσι;Δεν θα συμφωνησω με τη πλειοψηφια οσων εχω ακουσει . Τα παιδια 20-25 στην Ελλαδα ενω εχουν ακρωτηριασμενο μελλον λογω μνημονιακων πολιτικων , εχουν απολυτα συγκροτημενες αποψεις , μορφωση ,,προσβαση στη πληροφορια και το διεθνες γιγνεσθαι και εννοειται οτι ψαχνουν για το καλυτερο ! Οσοι μπορουν να μην δουλεψουν για τις εξευτελιστικες αμοιβες και συνθηκες που καθιερωσαν νεοφιλελευθερες μνημονιακες πολιτικες στην χωρα και πολιτικοι τυπου Χαντζηδακη και Γεωργιαδη καλα κανουν ! Καλυτερα με τη βοηθεια των γονιων τους να επενδυσουν στην περαιτερω μορφωση για ενα καλυτερο αυριο ακομα και στο εξωτερικο παρα να μπουν στην γαλερα των ελληνων επιχειρηματιων του κωλου !
Διαφωνω μονο στη ρηξη που εχουν κανει με το παρελθον , τη θρησκεια και τις ριζες τους ! Αυτο θα το βρουν μπροστα τους καποια στιγμη με την αρνητικη εννοια !
Η δική μου γενιά μεγάλωσε στα πλούτη αλλά στα 30 μας εκεί που ξεκινούσαμε την καριέρα μας ήρθαν τα μνημόνια και μας γάμησαν. Εγώ ο ίδιος απολύθηκα το 2010 λόγω οικονομικής κατάρρευσης της ιδιωτικής εταιρείας που δούλευα.
Μιλάνε για την καραντίνα παιδιά που πήγαιναν σχολείο και φοιτητές, τι να πουν μαγαζάτορες της νύχτας που χρεωκόπησαν, τι να πουν επαγγεματίες που είχαν πάρει δάνειο να ξεκινήσουν την πορεία τους και δεν είχαν δικαίωμα να δουλέψουν;
Τα σημερινά παιδιά δεν παίρνουν καλούς μισθούς - ναι συμφωνώ. Για ρωτήστε όμως τη γενιά των γονιών μου σε τι συνθήκες μεγάλωσε. Στα χωριά οι περισσότεροι με τη λάμπα πετρελαίου. Λέτε να είχαν όνειρα για το μέλλον; Και όμως δούλεψαν, φυσικά εκμεταλλεύτηκαν και τη διαφθορά και πλούτισαν.
Θες να πάμε σε προηγούμενες γενιές, που πρόλαβαν κατοχή; Άστο καλύτερα μην πάμε δε θες να μάθεις τι στερήσεις έζησαν αν τα πεις σε ένα νέο θα βάλει τα κλάματα.
Σήμερα οι νέοι έχουν μέλλον γαμάτο. Δεν υπερβάλλω καθόλου. Είναι πολίτες ΕΕ και μπορούν να πάνε σε άλλη χώρα, όχι σαν του Gastarbeiters του 50 που ήταν χειρότερα και από Πακιστανούς στα Πατήσια. Υπάρχουν επιχορηγούμενα προγράμματα, υπάρχουν ποιοτικά φθηνά προϊόντα, υπάρχει τεχνολογία, μέχρι και να επιμορφωθείς τζάμπα μέσω διαδικτύου μπορείς.
Τι θέλει ο νέος; Να βγάζει 100Κ το χρόνο στην Ελλάδα; Ας δει πόσοι Έλληνες το καταφέρνουν αυτό, πόσα χρόνια έχουν δουλέψει, που δουλεύουν και μετά ας το ξανασκεφτεί.
Θέλουν να έχουν ρετιρέ στο Πανόραμα Βούλας και διθέσιο; Ας πάνε να δούνε ποιοι τα έχουν αυτά και ας συγκρίνουν τους εαυτούς του μετά.