Νέα

Η εννοια της φιλίας, απο την παλιά εως την σημερινή εποχη.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stam_90
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 177
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εχετε πολλες κοινωνικές επαφες?

• Ναι εχω πολλες παρέες.

Ψήφοι: 8 12,9%
  • Αρκετές.

Ψήφοι: 9 14,5%
  • Λιγες.

Ψήφοι: 14 22,6%
  • 2-3 Φιλους και καλους

Ψήφοι: 22 35,5%
  • Αλλάζω παρέες συνέχεια.

Ψήφοι: 4 6,5%
  • Μονος μου,δεν αξίζει κανεις!

Ψήφοι: 13 21,0%
  • Να περναω την ωρα μου για να μην μένω μονος.

Ψήφοι: 11 17,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    62

monkey_for_nothing

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2009
Like
23
Πόντοι
16
πανω απο 20 ρε λακαμα...τους φιλους τους κανεις μεχρι το λυκειο ΣΥΝΗΘΩΣ.
και σιγουρα οχι μονο μεσω νετ...
απο προσωπικη εμπειρια και ισως επειδη ειμαι και λιγο αντικοινωνικος θα συμφωνησω

Επισκέπτης
Εγώ κάνω παρέα με τον γλ,και τους κλώνους του.... :birdman:

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
απο προσωπικη εμπειρια και ισως επειδη ειμαι και λιγο αντικοινωνικος θα συμφωνησω
εχω κανει φιλο μεσω νετ...αλλα πρωτα γνωριστηκαμε κα μετα...και αυτο εγινε ΜΙΑ φορα.
μια στα 1000 χρονια γινονται...

και πλεον δε θελω αλλους φιλους.ειμαι πληρης και ευτυχισμενη.
παρεες βεβαιαως.φιλους οχι.

ασε που αν κρινω απο δω μεσα-ονοματα δε λεω οικογενειες δε θιγω-
τα μυαλα των πιτσιρικαδων τωρα ειναι πουρες.τι φιλιες και μαλακιες?!

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
τους φιλους τους κανεις μεχρι το λυκειο ΣΥΝΗΘΩΣ.

διαφωνώ. Τελείως όμως. Το να διαλέγεις σωστούς φίλους θέλει μια x ευφυία κι εμπειρία, κάτι που μέχρι το λύκειο σίγουρα δεν έχει κανείς ολοκληρωμένα

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
διαφωνώ. Τελείως όμως. Το να διαλέγεις σωστούς φίλους θέλει μια x ευφυία κι εμπειρία, κάτι που μέχρι το λύκειο σίγουρα δεν έχει κανείς ολοκληρωμένα
ετσι οπως το θετεις θα μπορουσα να συμφωνησω...
αν αλλαξω λιγο την προταση σου θα ελεγα οτι τπυς φιλους τους κανεις μεχρι το λυκειο και μετα αρχιζει το ξεσκαρταρισμα...

ετσι κ αλλιως μιλαω μονο απο προσωπικη εμπειρια...
δεν θα πω σε καποιον"λες ψεμματα"αν μου πει οτι εκανε φιλους στα 30 πχ...

Φιλία ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα δεν υπάρχει :sunglasses:
καλα..

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220

Κατσε απαντα και εσυ στο λαλημενο.
Που ποσταρει ολη μερα παππουτσια - τσαντες - βλεφαριδες-μοντελα  και λοιπες αρχιδιες.
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
Κατσε απαντα και εσυ στο λαλημενο.
Που ποσταρει ολη μερα παππουτσια - τσαντες - βλεφαριδες-μοντελα  και λοιπες αρχιδιες.
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

ενώ εσύ ποστάρεις τις σοφιστείες του Πρωταγόρα

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
πανω απο 20 ρε λακαμα...τους φιλους τους κανεις μεχρι το λυκειο ΣΥΝΗΘΩΣ.

λούκι, μπορεί να είναι μόνο 5 χρόνια από τότε που τελείωσες το λύκειο, αλλά ξέρεις πόσο αλλάζει κανείς από τα 18 μέχρι τα 25? μη σου πω για από 25 μέχρι 30. η διαφορά είναι τεράστια, αλλάζουν πολλά στο χαρακτήρα, στη ζωή σου και σε αυτά που ζητάς. αλλάζει ακόμα και το τι θέλεις από τους φίλους σου.

αν με αυτούς που είχες γνωρίσει στο λύκειο αλλάξετε παράλληλα και ταιριάζετε στις αλλαγές σας, ναι θα μείνετε φίλοι για πάντα. αλλά αν πλέον δεν ταιριάζεις με κάποιον μου φαίνεται χαζό στο όνομα της φιλίας να συντηρείς σχέσεις που δε σου ταιριάζουν και δε σου δίνουν αυτά που θες (τα οποία πολλές φορές ποτέ δεν είναι αυτά που θέλεις στα 18 σου).

μέχρι τα 22-23 μου είχα βαθιές και πολύ όμορφες φιλίες, αλλά πλέον δεν έχω καμία σχέση με τα άτομα αυτά επειδή αλλάξαμε όλοι. δεν με κάλυπταν πλέον, προφανώς ούτε εγώ αυτούς. με κάποιους σκοτωθήκαμε και αν τους πετύχω στο δρόμο δεν τους λέω ούτε γεια, άλλους χαίρομαι όταν τους βλέπω (αν και δεν έχουμε καμία σχέση πλέον). οι σχέσεις, όπως και οι άνθρωποι, εξελίσσονται. και όταν εξελίσσεσαι αλλάζεις πολλά πράγματα στη ζωή σου, όπως τους φίλους σου.

φίλος σου δεν είναι (απαραίτητα) αυτός που ξέρει τα πάντα για σένα.  φίλος σου είναι αυτός που σου δίνει αυτό που χρειάζεσαι. αν κάποιος μπορεί να σου το δίνει όσο αλλάζεις κι εσύ, θα είναι φίλος σου για πάντα. αν δεν μπορεί, τα βρίσκετε (ή δεν τα βρίσκετε) και θα σου το δώσει κάποιος άλλος. (και φυσικά αυτά ισχύουν και για τον εαυτό σου, εννοώ το πώς θεωρώ εγώ το "είμαι καλή φίλη")

ding-dong

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
6
Αυτη τη στιγμη εχω καμια 10αρια διαφορετικα ατομα για να κανω παρεα......

οι 3-4 ειναι και φιλαρακια.... σε γενικες γραμμες σε αυτον τον τομεα δεν εχω προβλημα.

Ειναι σχετικα καλος τομεας για μενα.... Το προβλημα ειναι αλλου.... "πως θα βρουμε δουλεια"  ;)

οι φιλοι κατα τα αλλα δεν ειναι δυσκολο κεφαλαιο... σπανια εχω ξεμεινει μονος να μην εχω ατομο να βγω...

αντε 2-3 φορες σε ολη μου την ζωη να χει γινει  :grin:

Ρε δικε μου.. εσυ δεν εισαι που ελεγες οτι δεν λες στους κολλητους σου οτι πας σε μπουρδελα για να μη δινεις δικαιωματα?? Πολιτικη και διπλωματια αμα κανεις, δεν εχεις φιλους, σκατα εχεις.. Και εννοειτε οτι δεν εισαι φιλος, σκατα εισαι. Αν ειναι ολα καλα και ευκολα γιατι δυσκολευεσαι?

Αν δεν το ελεγες εσυ.. σχωρα με δικε μου.

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
**λουκρι αυτα που γραφεις ειναι παιδικα..
οι οριζοντες αρκετα περιορισμενοι,οι εμπειριες ανυπαρκτες..
βαζω στοιχημα οτι δεν εχεις βγει ποτε εκτος απο την πολη που γεννηθηκες...

***μπολτ,πιο ρηχος και απο παιδικη πισινα...

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
**λουκρι αυτα που γραφεις ειναι παιδικα..
οι οριζοντες αρκετα περιορισμενοι,οι εμπειριες ανυπαρκτες..
βαζω στοιχημα οτι δεν εχεις βγει ποτε εκτος απο την πολη που γεννηθηκες...
εχω βγει απο την πολη..απο την χωρα δεν εχω βγει...
ρε συ...απλα ειμαι ευχαριστημενη και ευτυχισμενη κ δε το ψαχνω παραπανω...
οσοι εχω γνωρισει εκτος απλα δεν μου καναν το κλικ για να γινουν ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.
δεν ειμαι κλειστη ετσι οπως το εννοεις...οπως ειπα πιο πανω εκανα "μεγαλη"εναν φιλο και μαλιστα απο το νετ.
δεν κλεινω πορτες στην μουρη...απλα δεν τις ανοιγω και διαπλατα.μακαρι να τυχει και να αποκτησω και αλλους καλους φιλους...
αλλα δε το θεωρω πιθανο πλεον...

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
λούκι, μπορεί να είναι μόνο 5 χρόνια από τότε που τελείωσες το λύκειο, αλλά ξέρεις πόσο αλλάζει κανείς από τα 18 μέχρι τα 25? μη σου πω για από 25 μέχρι 30. η διαφορά είναι τεράστια, αλλάζουν πολλά στο χαρακτήρα, στη ζωή σου και σε αυτά που ζητάς. αλλάζει ακόμα και το τι θέλεις από τους φίλους σου.

αν με αυτούς που είχες γνωρίσει στο λύκειο αλλάξετε παράλληλα και ταιριάζετε στις αλλαγές σας, ναι θα μείνετε φίλοι για πάντα. αλλά αν πλέον δεν ταιριάζεις με κάποιον μου φαίνεται χαζό στο όνομα της φιλίας να συντηρείς σχέσεις που δε σου ταιριάζουν και δε σου δίνουν αυτά που θες (τα οποία πολλές φορές ποτέ δεν είναι αυτά που θέλεις στα 18 σου).

μέχρι τα 22-23 μου είχα βαθιές και πολύ όμορφες φιλίες, αλλά πλέον δεν έχω καμία σχέση με τα άτομα αυτά επειδή αλλάξαμε όλοι. δεν με κάλυπταν πλέον, προφανώς ούτε εγώ αυτούς. με κάποιους σκοτωθήκαμε και αν τους πετύχω στο δρόμο δεν τους λέω ούτε γεια, άλλους χαίρομαι όταν τους βλέπω (αν και δεν έχουμε καμία σχέση πλέον). οι σχέσεις, όπως και οι άνθρωποι, εξελίσσονται. και όταν εξελίσσεσαι αλλάζεις πολλά πράγματα στη ζωή σου, όπως τους φίλους σου.

φίλος σου δεν είναι (απαραίτητα) αυτός που ξέρει τα πάντα για σένα.  φίλος σου είναι αυτός που σου δίνει αυτό που χρειάζεσαι. αν κάποιος μπορεί να σου το δίνει όσο αλλάζεις κι εσύ, θα είναι φίλος σου για πάντα. αν δεν μπορεί, τα βρίσκετε (ή δεν τα βρίσκετε) και θα σου το δώσει κάποιος άλλος. (και φυσικά αυτά ισχύουν και για τον εαυτό σου, εννοώ το πώς θεωρώ εγώ το "είμαι καλή φίλη")
δε διαφωνω σε κατι...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom