Νέα

Η εκκλησία μας/Eκκλησιαστική περιουσία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 52K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Με αυτην λογικη ομως και εγω εχω καθε δικαιωμα σαν ελληνας πολιτης να μιλαω για συντηρητισμο, υπεραξια και θρησκοληψεια. Το οτι εν ετη 2012 στην ελλαδα το κρατος και η εκκλησια δεν εχουν ακομα διαχωριστει, λεει πολλα.

σου το στέρησε κανένας??

εσύ μπήκες εδω και άρχισες να επιτιθεσαι σε όλους οι οποίοι δήλωσαν ας πούμε φίλοι της εκκλησίας (εγώ δεν είμαι ένας από αυτούς)...

ψάξε να βρείς την χρυσή τομή συνύπαρξης...

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
"πατρις-θρησκεια-οικογενεια"  αυτο το τριπτυχο αρμοζει σε καθε ελληνα, θελει δεν θελει  :s&m_3: 
ακόμα και αυτοί που δεν το εφαρμόζουν έχουν βρει άξια υποκατάστατα προβατοποίησης των μαζών, π.χ. τον παοκ, τον γαύρο, τον βάζελο.
ο κάθε ένας σας πιστεύει σε διαφορετική εταιρία.
άρα βλέπεις ότι παρόλο που μερικοί το παίζετε διαφορετικοί βράζετε στο ίδιο καζάνι

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
641
Πόντοι
376
σου το στέρησε κανένας??

εσύ μπήκες εδω και άρχισες να επιτιθεσαι σε όλους οι οποίοι δήλωσαν ας πούμε φίλοι της εκκλησίας (εγώ δεν είμαι ένας από αυτούς)...

ψάξε να βρείς την χρυσή τομή συνύπαρξης...

Να μου βρεις το post που επιτεθηκα. Γιατι εγω μπορω πολυ ανετα να βρω το σημειο που εσυ μπηκες στην συζητηση. Ειναι μολις στην προηγουμενη σελιδα. Εκει που και καλα ξεκινησες σαν ουδετερος αλλα στο τελος τα γυρισες υπερ εκκλησιας. Εγω δεν εχω να βρω τιποτα φιλε. Η θεση μου ειναι ξεκαθαρη επι αυτου του ζητηματος(και την εχω δειξει και σε αλλο thread-θρησκευτικη χουντα). Εσυ μαλλον πρεπει να ξεκαθαρισεις αν εισαι οντως ουδετερος. Αυτα.

nstssp

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Δεκ 2009
Κριτικές
11
Like
2
Πόντοι
1.992
Θεωρώ ότι το μεγαλήτερο πρόβλημα της εκκλησίας στην Ελλάδα είναι η εμμονή της να εμπλέκετε-κυρίως έμεσα-με την κοσμική εξουσία. Αυτό πιστεύω είναι κατάλυπο των Βθζαντινώς χρώνων
Για το χρηματικό: οι μισθοί των παπάδων προέρχονται από το κράτος άρα ΌΛΟΙ οι φορολογούμενοι έχουμε λόγο

Επισκέπτης
ακόμα και αυτοί που δεν το εφαρμόζουν έχουν βρει άξια υποκατάστατα προβατοποίησης των μαζών, π.χ. τον παοκ, τον γαύρο, τον βάζελο.
ο κάθε ένας σας πιστεύει σε διαφορετική εταιρία.
άρα βλέπεις ότι παρόλο που μερικοί το παίζετε διαφορετικοί βράζετε στο ίδιο καζάνι
οτι σου μαθουν απο μικρο, ριζωνει βαθια μεσα σου.  ;)

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
641
Πόντοι
376
Θεωρώ ότι το μεγαλήτερο πρόβλημα της εκκλησίας στην Ελλάδα είναι η εμμονή της να εμπλέκετε-κυρίως έμεσα-με την κοσμική εξουσία. Αυτό πιστεύω είναι κατάλυπο των Βθζαντινώς χρώνων
Για το χρηματικό: οι μισθοί των παπάδων προέρχονται από το κράτος άρα ΌΛΟΙ οι φορολογούμενοι έχουμε λόγο

Μην τα λες ετσι αυτα γιατι θα χαρακτηριστεις ψευτοπροοδευτικος αναρχοκομμουνιστης φιλοπακιστανος(ή κατι τετοιο)

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
42
Πόντοι
66
Ουδέν ψευδέστερον τούτου. Οι μισθοί των ιερέων προέρχονται από την αμύθητη εκκλησιαστική περιουσία που παρεχωρήθη στο κράτος. Εις αντάλλαγμα συμφωνήθηκε να βαρύνει το κράτος η μισθοδοσία των λειτουργών της Εκκλησίας. Για να μειωθεί ή να κοπεί η μισθοδοσία θα πρέπει να επιστραφεί μέρος ή ολόκληρη η δωρεάν παραχωρειθείσα εκκλησιαστική περιουσία. Για να ξέρουμε τι λέμε.

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
641
Πόντοι
376
Ουδέν ψευδέστερον τούτου. Οι μισθοί των ιερέων προέρχονται από την αμύθητη εκκλησιαστική περιουσία που παρεχωρήθη στο κράτος. Εις αντάλλαγμα συμφωνήθηκε να βαρύνει το κράτος η μισθοδοσία των λειτουργών της Εκκλησίας. Για να μειωθεί ή να κοπεί η μισθοδοσία θα πρέπει να επιστραφεί μέρος ή ολόκληρη η δωρεάν παραχωρειθείσα εκκλησιαστική περιουσία. Για να ξέρουμε τι λέμε.

Τωρα ξαναεγινε αμυθητη? Αφου βγηκε στην φορα επιτηδες ο μισθος του αρχιεπισκοπου πριν λιγες μερες στην φορα(πειναει ο ανθρωπος, 1700 παιρνει) και βγηκε απο την εκκλησια οτι τα οικονομικα της ειναι σε δεινη κατασταση. Τελικα?
Παρεπιπτοντως τα παγκαρια της εκκλησιας προσμετρωνται στα οικονομικα της? Μαλλον οχι ε?

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
42
Πόντοι
66
Τωρα ξαναεγινε αμυθητη? Αφου βγηκε στην φορα επιτηδες ο μισθος του αρχιεπισκοπου πριν λιγες μερες στην φορα(πειναει ο ανθρωπος, 1700 παιρνει) και βγηκε απο την εκκλησια οτι τα οικονομικα της ειναι σε δεινη κατασταση. Τελικα?
Παρεπιπτοντως τα παγκαρια της εκκλησιας προσμετρωνται στα οικονομικα της? Μαλλον οχι ε?
Τα οικονομικά της είναι σε δεινή κατάσταση διότι παρεχώρησε δωρεάν στο Κράτος όλα τα φιλέτα. Τα 1/2 των κρατικών υπηρεσιών, υπουργείων, δημαρχείων, νοσοκομείων, σχολείων κλπ είτε στεγάζονται σε κτήρια της Εκκλησίας, είτε είναι χτισμένα σε εκτάσεις της Εκκλησίας. Και η εναπομείνασα εκκλησιαστική περιουσία απαγορεύεται να αξιοποιηθεί με νόμο του ελληνικού κράτους. Λοιπόν ας επιστραφούν τα δωρισθέντα, ας αλλάξει ο νόμος και δε θα υπάρχει κανένα παράπονο για πενιχρά οικονομικά. Όσο για τα παγκάρια από την κρίση και μετά μαζεύουν φραγκοδίφραγκα. Τα οποία αξιοποιούνται σε συσσίτια και στέγες αναξιοπαθούντων.

nstssp

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Δεκ 2009
Κριτικές
11
Like
2
Πόντοι
1.992
Τα οικονομικά της είναι σε δεινή κατάσταση διότι παρεχώρησε δωρεάν στο Κράτος όλα τα φιλέτα. Τα 1/2 των κρατικών υπηρεσιών, υπουργείων, δημαρχείων, νοσοκομείων, σχολείων κλπ είτε στεγάζονται σε κτήρια της Εκκλησίας, είτε είναι χτισμένα σε εκτάσεις της Εκκλησίας. Και η εναπομείνασα εκκλησιαστική περιουσία απαγορεύεται να αξιοποιηθεί με νόμο του ελληνικού κράτους. Λοιπόν ας επιστραφούν τα δωρισθέντα, ας αλλάξει ο νόμος και δε θα υπάρχει κανένα παράπονο για πενιχρά οικονομικά. Όσο για τα παγκάρια από την κρίση και μετά μαζεύουν φραγκοδίφραγκα. Τα οποία αξιοποιούνται σε συσσίτια και στέγες αναξιοπαθούντων.
επι χρόνια νοίκιαζα ένα διαμέρισμα της εκκλησίας. Θέλεις να πεις ότι ήταν παράνομο;

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
42
Πόντοι
66
επι χρόνια νοίκιαζα ένα διαμέρισμα της εκκλησίας. Θέλεις να πεις ότι ήταν παράνομο;
Δεν αναφέρομαι σε κτήρια. Και εστιατόρια και ξενοδοχεία και θέατρα ακόμα νοικιάζει η Εκκλησία στο κέντρο. Σε εδάφη αναφερόμουν. Υπάρχει νόμος του κράτους που απαγορεύει την αξιοποίηση και την ανοικοδόμηση εκκλησιαστικών γαιών.

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
641
Πόντοι
376

Αν γινει καποτε διαχωρισμος κρατους-εκκλησιας, η εκκλησια θα εχει επιτελους την θεση που της ανηκει. Ουτε κοσμικη ενασχοληση, ουτε πολιτικες τοποθετησεις. Χριστιανικη εκκλησια. Οποιος ειναι χριστιανος και γουσταρει θα πηγαινει, οποιος δεν γουσταρει δεν θα πηγαινει. Τους μισθους τους και τα συσσιτια τους να τα κανουν μονο απο τα παγκαρια των πιστων και τις δωρεες και απο πουθενα αλλου. Πουθενα δεν πρεπει να εμπλεκεται το κρατος. Και τελειωνει εκει.

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
42
Πόντοι
66
Αν γινει καποτε διαχωρισμος κρατους-εκκλησιας, η εκκλησια θα εχει επιτελους την θεση που της ανηκει. Ουτε κοσμικη ενασχοληση, ουτε πολιτικες τοποθετησεις. Χριστιανικη εκκλησια. Οποιος ειναι χριστιανος και γουσταρει θα πηγαινει, οποιος δεν γουσταρει δεν θα πηγαινει. Τους μισθους τους και τα συσσιτια τους να τα κανουν μονο απο τα παγκαρια των πιστων και τις δωρεες και απο πουθενα αλλου. Πουθενα δεν πρεπει να εμπλεκεται το κρατος. Και τελειωνει εκει.
1) Δεν θα γίνει ποτέ. Δεν είναι ζήτημα πολιτικό, είναι ζήτημα νομικό και πραγματικό.
2) Και οι λειτουργοί της εκκλησίας έχουν άποψη. Ή τους το απαγορεύεις εσύ ο μέγας δημοκράτης;
3) Και τώρα που δεν έχουν χωριστεί, όποιος δε γουστάρει, δεν πηγαίνει. Πού είναι το πρόβλημα;
4) Το Κράτος να κοιτάξει να μην εμπλέκεται ΓΕΝΙΚΩΣ αν δε γουστάρει. Όχι να εμπλέκεται όταν είναι να πάρει δωρεάν και να μην εμπλέκεται όταν είναι να πληρώσει. Τι λογική είναι αυτή;

Επισκέπτης
1) Δεν θα γίνει ποτέ. Δεν είναι ζήτημα πολιτικό, είναι ζήτημα νομικό και πραγματικό.
2) Και οι λειτουργοί της εκκλησίας έχουν άποψη. Ή τους το απαγορεύεις εσύ ο μέγας δημοκράτης;
3) Και τώρα που δεν έχουν χωριστεί, όποιος δε γουστάρει, δεν πηγαίνει. Πού είναι το πρόβλημα;
4) Το Κράτος να κοιτάξει να μην εμπλέκεται ΓΕΝΙΚΩΣ αν δε γουστάρει. Όχι να εμπλέκεται όταν είναι να πάρει δωρεάν και να μην εμπλέκεται όταν είναι να πληρώσει. Τι λογική είναι αυτή;
κατι ασχετο, η εκκλησια οτν κανει συσσιτια τα μοιραζει μονο σε ελληνες. αν θελεις απαντα.

nstssp

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Δεκ 2009
Κριτικές
11
Like
2
Πόντοι
1.992
η εκκλησία σε δεινη οικονομική κατάσταση;  :huh:
μου ακούγετε λιγο σαν κάτι κατασκευαστικές α.ε. που χρεωκόπισαν άφησαν απλήρωτους ή κακοπληρωμένους υπαλήλους (βλ. απλούς ιερείς), αλλα οι μεγαλομέτοχοι πρέπει να μετράν 3 μερόνυχτα να μάθουν πόσα έχουν.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
κατι ασχετο, η εκκλησια οτν κανει συσσιτια τα μοιραζει μονο σε ελληνες. αν θελεις απαντα.

δεν το νομίζω.. στην γειτονιά μου πάντως που έχει ο Αγιος Δημήτριος, έχω τύχει πολλές φορες να περάσω την ώρα της διανομής και είναι πάρα πολλοί ξένοι που παίρνουν φαγητό...

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
641
Πόντοι
376

1) Τους νομους ποιος τους φτιαχνει?
2) Κι εγω εχω αποψη. Γιατι σε μενα απαγορευεται απο εσενα να ειναι αρνητικη?  Εσυ ποιος εισαι? Ο μεγας λειτουργος?
3) Που ειναι το προβλημα? Γιατι γινονται θρησκευτικα στα σχολεια? Αφου γινονται γιατι το   95% της υλης ειναι για την ορθοδοξη πιστη και το αλλο 5% για ολα τα υπολοιπα? Ανεξιθρησκεια δεν εχουμε? Γιατι δεν φορολογειται η εκκλησια? Να συνεχισω? Μπορω να γραψω καμια εκατοσταρια παραδειγματα για πλακα.
4) Δεν διαφωνω.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
14.978
Πόντοι
6.515
παιδια τα εχουμε ξαναπει. Ισως το καταλαβαν ακομα και οι συριζαιοι και σταματησαν τους λαικισμους.

Η περιουσια της εκκλησιας ειναι πλεον μυθος. Τα ακινητα δεν νοικιαζονται, ή τα νοικιασμενα δεν πληρωνουν τα μισθωματα.

Τα οικοπεδα ειναι δασικα ή καταπατημενα. Οταν πανε να κτισουν καπου βγαινουν οι αλαδωτοι δημαρχαιοι με μαυρες σημαιες.

Το μετοχικο κεφαλαιο στην εθνικη τραπεζα απομειωθηκε κατα 95%. (η μετοχη της ΕΤΕ ειχε 40 € τωρα εχει 1,40).

Παρ ολα αυτα η εκκλησια (χωρις να απαρτιζεται απο αγιους) ταιζει καποιον κοσμο, ομοθρησκο και αλλοθρησκο και δεν δημιουργει προβληματα στην χωρα (βλεπε τους μουσουλμανους φανατικους γειτονες)

Επισκέπτης
δεν το νομίζω.. στην γειτονιά μου πάντως που έχει ο Αγιος Δημήτριος, έχω τύχει πολλές φορες να περάσω την ώρα της διανομής και είναι πάρα πολλοί ξένοι που παίρνουν φαγητό...
400.000 ελληνες που ψηφισαν χ.α λογικα θα συμφωνουν με αυτα που κανει το κομμα, π.χ σημερα ασ πουμε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom