Νέα

Η εκκλησία μας/Eκκλησιαστική περιουσία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 52K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δηλαδη ολοι αυτοι που βαφτιστηκαν(χωρις να ερωτηθουν εννοειται) ειναι χριστιανοι?
Οχι φιλε μου. Ουτε καν. Ολοι εδω μεσα(ενταξει οχι ολοι, η πλειοψηφια) βαφτιστηκαμε. Ποσοι ειναι χριστιανοι? Ποιοι αριθμοι λοιπον και ποιες παπαριες του καθενος απο εμας? Να γινει ενα δημοψηφισμα να δουμε ποσοι ειναι πραγαματικα χριστιανοι. Συμφερει? Δεν νομιζω......

γιαυτό το κράτος έδωσε το δικαίωμα της απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών με μια απλή δήλωση του κηδεμόνα

Παμε παρακατω. Καμια ευρωπη δεν μπορει να σου επιβαλλει να πληρωσεις κατι. Τα εδαφη αυτα ειναι ελληνικα. Οχι εκκλησιαστικα. Απο αρχαιοτατων χρονων. Επισης οι μεγαλες ευρωπαικες κοινωνιες(αγγλιες, γερμανιες, γαλλιες κλπ) εχουν προ πολλου διαχωρισει τα τσανακια τους με τις εκκλησιες. Μην εισαι και σιγουρος λοιπον οτι θα ειναι εναντιον σου. Μαλλον το αντιθετο. Οι νομοι φτιαχνονται απο τα κρατη. Και το ευρωπαικο δικαστηριο ελεγχεται και αυτο απο τις κυβερνησεις των χωρων. Οι οποιες χωρες εχουν διαχωριστει απο την εκκλησια. Πλην ελαχιστων(ελλαδα).

πάντως εγώ ξέρω ότι στην περίπτωση του "άνακτα" τα ακουμπήσαμε κανονικά και με τον νόμο.. μάλιστα και ο μπένι έκανε και δήλωση ότι το κράτος τιμά την απόφαση του δικαστηρίου και μάλιστα η επιταγή εκδόθηκε στο όνομα "Κωνσταντίνος Βασιλεύς των Ελλήνων"

βεβαια όταν δικαιώνεται ο έλληνας έναντι άλλου κράτους από το δικαστήριο αυτό (ακόμη και αν πρόκειται για εκκλησίες) το κάνουμα αβαβα γιατί έτσι μας συμφέρει...

όσο για την εκκλησία και αν θα κάνουμε σεβαστές τις αποφάσεις των δικαστηρίων οψόμεθα (γνώμη μου είναι ότιοι αποφάσεις των διαστηρίων πρέπει να γίνονται σεβαστές ακόμη και στην περίπτωση της μουσουλμναικής μειονότητας που θέλει να πλασαριστεί ως τουρκική)

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
641
Πόντοι
376
τυπε η μοιρασια εγινε με τα λογια
οι χωριανοι μεταξυ τους τα μοιραζαν
δεν υπηρχαν επισημα χαρτια
καποιοι βεβαια παρουσιαζαν χαρτια απο τουρκους που εγραφαν οτι τους παραχωρουσαν
αλλα αντε τωρα να εβρισκαν αν ηταν γνησια ή οχι

Καπως σαν τα χωραφια των παππουδω μας ενα πραγμα. Τα βρισκαν μεταξυ τους στο μιλητο και πιστευαν οτι και τα παιδια τους θα συνεχιζαν εστι. Αμ δε  :2funny:
Δικαστικως κυριε  :2funny:

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Τα οικονομικά της είναι σε δεινή κατάσταση διότι παρεχώρησε δωρεάν στο Κράτος όλα τα φιλέτα.

ναι και της εχει μεινει ολος ο κατιμας, οπως π.χ. πανεπιστημιου, βουλιαγμενη, παραλιακη (τα μισα κλαμπ και καφε ειναι της εκκλησιας).

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
641
Πόντοι
376
γιαυτό το κράτος έδωσε το δικαίωμα της απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών με μια απλή δήλωση του κηδεμόνα

.....κανενα δικαιωμα ομως δεν εδωσε στην απομονωση και τον ρατσισμο που θα αντιμετωπιζει ενας πιτσιρικας στο σχολειο απο την συντηρητικη δασκαλα του μολις απαλλαγει. Ειδικα στην επαρχια. Και μην πει καποιος οτι δεν συμβαινει....

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
641
Πόντοι
376
όσο για την εκκλησία και αν θα κάνουμε σεβαστές τις αποφάσεις των δικαστηρίων οψόμεθα (γνώμη μου είναι ότιοι αποφάσεις των διαστηρίων πρέπει να γίνονται σεβαστές ακόμη και στην περίπτωση της μουσουλμναικής μειονότητας που θέλει να πλασαριστεί ως τουρκική)

Οχι φιλε μου εγω δεν συμφωνω. Δεν θεωρω οτι ανηκει τιποτα απ ολα αυτα στην εκκλησια.
Δεν ειναι εκκλησιαστικη περιουσια κι ας την παρουσιαζουν ετσι. Ειναι ελληνικη περιουσια.
Οποτε οχι δεν θα γινει σεβαστη καμια αποφαση απο μεριας μου η οποια θα λεει οτι ενα εδαφος το οποιο ανηκει στην χωρα μου, ανηκει στην εκκλησια.
Και πιστευω οτι σαν και μενα ειναι πολλοι. Δεν εχω ιδεα αν ειναι πλειοψηφια ή οχι(δυσκολο δεδομενου του μεσου ορου ηλικας του λαου) αλλα θα γινει στο μελλον(μολις φυγει αυτη η γενια).
Και ολοι αυτοι δεν θα ειχαν το παραμικρο προβλημα να δημευτει 'η περιουσια της εκκλησιας' για να βοηθηθει ο λαος.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
.....κανενα δικαιωμα ομως δεν εδωσε στην απομονωση και τον ρατσισμο που θα αντιμετωπιζει ενας πιτσιρικας στο σχολειο απο την συντηρητικη δασκαλα του μολις απαλλαγει. Ειδικα στην επαρχια. Και μην πει καποιος οτι δεν συμβαινει....

το κράτος μπορεί να κάνει έλεγχο στην συμπεριφορά των υπαλλήλων του και μόνον σε αυτούς και μάλιστα μόνο κατά την ώρα της υπηρεσίας τους..

για την συγκεκριμένη αν το σχόλιο έγινε εντός του χώρου του σχολείου θα έπρεπε ο γονέας να κάνει σχετική αναφορά και ίσως και μηνυση...

από κει και πέρα το κράτος δεν μπορεί και δεν πρέπει να κάνει κουμάντο σε κανενός την συμπεριφορά εκτός αν αυτός παρανομεί...
η γνώμη όμως και η έκφραση της δεν είναι παρανομία...

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
τυπε η μοιρασια εγινε με τα λογια
οι χωριανοι μεταξυ τους τα μοιραζαν
δεν υπηρχαν επισημα χαρτια
καποιοι βεβαια παρουσιαζαν χαρτια απο τουρκους που εγραφαν οτι τους παραχωρουσαν
αλλα αντε τωρα να εβρισκαν αν ηταν γνησια ή οχι

ασε φιλε μην τη ψαχνεις εγιναν πολλα τοτε μην ξεχνας οτι το 1821 εγινε η επανασταστη και το 1823 με 1825 υπηρξε ο πρωτος εμφυλιος εγιναν πολλα τοτε μην ανοιξουμε τετοιο θεμα απο τοτε υπηρχε η πουστια

αλλα και ετσι να ηταν η εκκλησια γιατι επρεπε να παρει μερος στη μοιρασια

οσο για το οτι τους τα παραχωρουσε η οθωμανικη αυτοκρατορια αυτο δεν παιζει με τιποτε γιατι απλα η οθωμανικη αυτοκρατορια παραχωρουσε το π.χ οικοπρδο προς εκμεταλευση ο ορος ιδιοκτησια δεν υπηρχε στην οθωμανικη αυτοκρατορια ολα ανηκαν στο σουλτανο

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
641
Πόντοι
376
το κράτος μπορεί να κάνει έλεγχο στην συμπεριφορά των υπαλλήλων του και μόνον σε αυτούς και μάλιστα μόνο κατά την ώρα της υπηρεσίας τους..

για την συγκεκριμένη αν το σχόλιο έγινε εντός του χώρου του σχολείου θα έπρεπε ο γονέας να κάνει σχετική αναφορά και ίσως και μηνυση...

από κει και πέρα το κράτος δεν μπορεί και δεν πρέπει να κάνει κουμάντο σε κανενός την συμπεριφορά εκτός αν αυτός παρανομεί...
η γνώμη όμως και η έκφραση της δεν είναι παρανομία...

Τα χουμε ξαναπει αυτα σε αλλο thread. Και τοτε διαφωνουσαμε  ;)
Δεν τρεχει. Απλα ας μην ξαναπουμε τα ιδια. Spam  :P

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.097
Πόντοι
25.467
:offtopic: ρε παιδια εσεις που πατε εκκλησια για πειτε πως ειναι απο μεσα  :dunno:  προσωπικα εχω να παω απο τοτε που με βαφτισαν και δεν πολυθυμαμε  :rolleyes: 

Βάλαμε ασύρματη μικροφωνική, ηλεκτρική κωδονοκρουσία με έξι μελωδίες, αποροφητήρα στα μανουάλια, πύργους ψύξης και σύστημα συναγερμού, κατά τα άλλα παραμένει όπως την θυμάστε.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Οχι φιλε μου εγω δεν συμφωνω. Δεν θεωρω οτι ανηκει τιποτα απ ολα αυτα στην εκκλησια.
Δεν ειναι εκκλησιαστικη περιουσια κι ας την παρουσιαζουν ετσι. Ειναι ελληνικη περιουσια.
Οποτε οχι δεν θα γινει σεβαστη καμια αποφαση απο μεριας μου η οποια θα λεει οτι ενα εδαφος το οποιο ανηκει στην χωρα μου, ανηκει στην εκκλησια.
Και πιστευω οτι σαν και μενα ειναι πολλοι. Δεν εχω ιδεα αν ειναι πλειοψηφια ή οχι(δυσκολο δεδομενου του μεσου ορου ηλικας του λαου) αλλα θα γινει στο μελλον(μολις φυγει αυτη η γενια).
Και ολοι αυτοι δεν θα ειχαν το παραμικρο προβλημα να δημευτει 'η περιουσια της εκκλησιας' για να βοηθηθει ο λαος.

τυπε τα ακινητα που γραφουν κατι γριες στην εκκλησια οταν πεθανουν ποιανου πρεπει να ειναι?  :think:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

ο λόγος που σου βάζω χέρι είναι απλός...

σήμερα λές για την περιουσία της εκκλησίας... ποιός μου διασφαλίζει ότι αυριο δεν θα πείς για την δικιά μου περιουσία? και το κυριώτερο ποιός μου διασφαλίζει ότι δεν θα το πείς εκτός από μια απόφαση δικαστηρίου που θα γίνει σεβαστή...

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
641
Πόντοι
376
τυπε τα ακινητα που γραφουν κατι γριες στην εκκλησια οταν πεθανουν ποιανου πρεπει να ειναι?  :think:

Της εκκλησιας φυσικα. Αυτο ειναι δωρεα. Δεν του πεφτει κανενος αλλου λογου.

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
641
Πόντοι
376
ο λόγος που σου βάζω χέρι είναι απλός...

σήμερα λές για την περιουσία της εκκλησίας... ποιός μου διασφαλίζει ότι αυριο δεν θα πείς για την δικιά μου περιουσία? και το κυριώτερο ποιός μου διασφαλίζει ότι δεν θα το πείς εκτός από μια απόφαση δικαστηρίου που θα γίνει σεβαστή...

Τι σχεση εχει η δικια σου περιουσια(για την οποια πληρωσες εσυ ή οι γονεις σου για να την αποκτησεις) με την 'περιουσια της εκκλησιας'?

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.711
Πόντοι
3.715
η εκκλησία σας.
Σάπια βδελύγματα που κάνουν βουντού πάνω από κόκκαλα, μμμμ, εξαιρετικές οι δεήσεις και τα πρόβατα επίσης.

Αλλά όλα κι όλα, στην Τήνο με την Παναγιά τη Στραγγαλίστρα της έχω δει το καλύτερο θέαμα εκεί στο πλάϊ πηγαίνοντας στο μαγαζί το κυριλέ ψηλά.
Βαστάζος κρατάει υπερτροφική λαμπάδα, πλάϊ του γονηπετής η κιουρία με λευκό ημιταγιέρ καλοκαιρινό.
Στην Τήνο γνωστό είναι ότι δε σταματά να φυσάει ποτέ.
Όπως παρακολουθώ τον τίμιο αγώνα της κιουρίας που είναι στα 4 και το παλεύει, μια ριπή ανέμου σηκώνει αναπάντεχα τη φούστα αποκαλύπτοντας δυο υπέροχα χριστιανικά οπίσθια κι ένα λευκό δαντελωτό κυλοτάκι.
Οι μαγαζάτορες κι ο κόσμος άδραξαν την ευκαιρία και με τις φωτογραφικές τους μηχανές εγκλώβισαν στην ψηφιακή αιωνιότητα αυτά τα οπίσθια της δούλης του θεού.

Ξερόχυσα κι εγώ στη γωνιά μου με αγωνία.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Και?  ;)
Σου χαριστηκε κατι το οποιο ανηκε στο κρατος? Δεν φορολογεισαι?  ;)

γιατί τα αστικά ακίνητα της εκκλησίας της χαριστήκανε από το κράτος? δωρεες κάποιων πιστών της είναι οπως αυτές που ανέφερε ο έκτορας παραπάνω...

και για τις προσόδους από τα ακίνητα ουδείς εξαιρείται από τους φόρους... εξαιρούνται τα ακίνητα που χρησιμεύουν για λατρευτικούς σκοπούς ΟΛΩΝ των αναγνωρισμένων θρησκειών...

εγώ πάντως ξέρω ότι ο νόμος λέει αυτά για την φορολόγηση της εκκλησίας... (δεν σου βάζω τον νόμο γιατί θα διαβάζεις επί δίωρο χωρίς να βγάλεις άκρη τουλάχιστον εγώ δυσκολέυτηκα πάρα πολύ)

"Ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος, ἐλπίζουσα ὅτι ὁ δημοσιογραφικός θόρυβος, ὁ ὁποῖος προκλήθηκε χθές σχετικῶς πρός τήν φορολόγηση τῆς Ἐκκλησίας, ὀφείλεται σέ ἔλλειψη λεπτομεροῦς ἐνημερώσεως ὅσων τόν προκαλέσαν, ἐπιθυμεῖ νά ἐνημερώσει δημοσίως ὅτι ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος, οἱ Ἱερές Μητροπόλεις μέ τά ἐκκλησιαστικά τους ἱδρύματα, οἱ Ἱερές Μονές καί οἱ Ἐνορίες, οἱ ὁποῖες εἶναι ξεχωριστά μεταξύ τους νομικά πρόσωπα, καταβάλλουν κάθε χρόνο στίς κατά τόπους Δ.Ο.Υ. τίς παρακάτω νομοθετημένες φορολογικές ὑποχρεώσεις τους :

1.Φόρο ἐπί τῶν κατ’ ἔτος μισθωμάτων, πού εἰσπράττουν ἀπό ἀκίνητα, μέ συντελεστή 20% ἐπί τῆς ἀξίας τους,
2.Συμπληρωματικό φόρο ἐπί τῶν εἰσοδημάτων τους ἀπό οἰκοδομές καί ἐκμισθώσεις γαιῶν μέ συντελεστή 3%,
3.Προκαταβολή τοῦ φόρου (γιά τό ἑπόμενο ἔτος) μέ συντελεστή 55% ἐπί τῆς ἀξίας τοῦ παραπάνω συμπληρωματικοῦ φόρου,
4.Φόρο ἐπί τῆς ἀκινήτης περιουσίας τους μέ συντελεστή 3‰ ἐπί τῆς ἀντικειμενικῆς ἀξίας τους (ἐκτός ἐάν πρόκειται γιά οἰκοδομήματα λατρευτικῆς, ἐκπαιδευτικῆς, θρησκευτικῆς ἤ κοινωφελοῦς χρήσεως π.χ. Ἱ. Ναοί, γηροκομεῖα, χῶροι συσσιτίων),
5.Φόρο ἐπί τῶν κληρονομιῶν καί δωρεῶν μέ συντελεστή 0,5% ἐπί τῆς ἀξίας τους,
6.Τέλος χαρτοσήμου καί δικαιώματα ΟΓΑ συνολικοῦ ποσοστοῦ 2,40% ἐπί κάθε χρηματικῆς παροχῆς πιστῶν πρός τούς Ἱ. Ναούς λόγῳ ἱεροπραξιῶν.

Ἐπίσης τά παραπάνω νομικά πρόσωπα τῆς Ἐκκλησίας παρακρατοῦν καί ἀποδίδουν στίς Δ.Ο.Υ. τά παρακάτω φορολογικά ἔσοδα :

1.Φόρο μισθωτῶν ὑπηρεσιῶν γιά τούς ἐκκλησιαστικούς ὑπαλλήλους καί συνεργάτες τους, πού ἀμείβονται ἀπό τόν προϋπολογισμό τους,
2.Φ.Π.Α. μέ τούς προβλεπομένους συντελεστές γιά ὑπηρεσίες καί ἀγαθά,
3.Φόρο εἰσοδήματος μέ συντελεστή 8% σέ ὅλα τά τιμολόγια παροχῆς ὑπηρεσιῶν,
4.Φόρο εἰσοδήματος μέ συντελεστή 4% σέ ὅλα τά δελτία ἀποστολῆς ἀγαθῶν καί μέ συντελεστή 1% γιά τά ὑγρά καύσιμα.

Τέλος, ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος ἐπιθυμεῖ να τονίσει ἀφ’ ἑνός ὅτι ἡ ἀπαλλαγή ἀπό τόν φόρο ἀκινήτης περιουσίας γιά τά ἀκίνητα λατρευτικῆς, θρησκευτικῆς καί κοινωφελοῦς χρήσεως ἰσχύει ἀπό τό ἔτος 2008 γιά ὅλα τά θρησκεύματα καί δόγματα, πού ἔχουν ἀκίνητη περιουσία ἐντός Ἑλλάδος καί ἀφ’ ἑτέρου ὅτι, παρότι τά ἔσοδά Της προέρχονται μέχρι σήμερα ἀπό τό ὑστέρημα πιστῶν καί χρησιμοποιοῦνται γιά τήν συντήρηση τῶν θρησκευτικῶν καί κοινωφελῶν Της ἱδρυμάτων, οὐδέποτε ζήτησε κάποια ἄνιση φορολογική μεταχειρίση σέ σχέση μέ τούς ὑπολοίπους φορολογούμενους μή κερδοσκοπικούς ὀργανισμούς τῆς Χώρας.
Ἡ Κεντρική Ὑπηρεσία τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ελλάδος, οἱ Ἱερές Μητροπόλεις, οἱ Ἐνορίες, οἱ Ἱερές Μονές καί τά Ἐκκλησιαστικά Ἱδρύματα κατά τό ἔτος 2011 κατέβαλαν συνολικά φόρους ὕψους 12.584.139,92€. "

αυτά για να βάζουμε τα πράγματα και λίγο στην θέση τους και να τα βλέπουμε από όλες τις σκοπιές και όχι μονόπλευρα...

δεν καταλαβαίνω την λογική να φωνάζουμε να μην φορολογούνται οι δωρεές προς ιδρύματα (ακόμη και ιδιωτικού δικαίου) και να εξαιρούμε ένα από αυτά...

υπόψιν δεν είμαι χριστιανός ορθόδοξος είμαι αγνωστικιστής...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
η εκκλησία σας.
Σάπια βδελύγματα που κάνουν βουντού πάνω από κόκκαλα, μμμμ, εξαιρετικές οι δεήσεις και τα πρόβατα επίσης.

Αλλά όλα κι όλα, στην Τήνο με την Παναγιά τη Στραγγαλίστρα της έχω δει το καλύτερο θέαμα εκεί στο πλάϊ πηγαίνοντας στο μαγαζί το κυριλέ ψηλά.
Βαστάζος κρατάει υπερτροφική λαμπάδα, πλάϊ του γονηπετής η κιουρία με λευκό ημιταγιέρ καλοκαιρινό.
Στην Τήνο γνωστό είναι ότι δε σταματά να φυσάει ποτέ.
Όπως παρακολουθώ τον τίμιο αγώνα της κιουρίας που είναι στα 4 και το παλεύει, μια ριπή ανέμου σηκώνει αναπάντεχα τη φούστα αποκαλύπτοντας δυο υπέροχα χριστιανικά οπίσθια κι ένα λευκό δαντελωτό κυλοτάκι.
Οι μαγαζάτορες κι ο κόσμος άδραξαν την ευκαιρία και με τις φωτογραφικές τους μηχανές εγκλώβισαν στην ψηφιακή αιωνιότητα αυτά τα οπίσθια της δούλης του θεού.

Ξερόχυσα κι εγώ στη γωνιά μου με αγωνία.

κανένας δεν υποχρεώνει κανεναν να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε τελετή, οποιασδήποτε θρησκείας...

η βάφτιση δεν είναι υποχρεωτική, ο γάμος έχει εναλλακτική τον πολιτικό, η κηδεία έχει εναλλακτική την πολιτική κηδεία (γιαυτό τον λόγο εξάλλου τα νεκροταφεία ανήκουν στους δήμους και όχι στην εκκλησία)...

ποιός λοιπόν υποχρεωνει κάποιον να συμμετάσχει σε μια οποιαδήποτε θρησκευτική τελετή.. θέλει και το κάνει είτε από πίστη είτε από επίδειξη είτε από συνήθεια...

εεε αφήστε τον να το κάνει όπως εκείνος γουστάρει...

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
641
Πόντοι
376
1. Οχι βεβαια. Τα οικοπεδα που εχει η εκκλησια σε ολη την χωρα δεν ειναι δωρεες. Οπως αλλωστε και ολοκληρο το Αγιο Ορος.....δεν ανηκουν σε ιδιωτες.
2. Αν η εκκλησια ειναι ιδρυμα τελικα, τοτε γιατι δεν διαχωριζεται απο το κρατος?
Ιδρυμα ειναι? Οπως ειναι το ιδρυμα κατα καρκινοπαθων ας πουμε? Ποσα ιδρυματα σε αυτην την χωρα εχουν αυτην την σχεση με το κρατος?

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
1. Οχι βεβαια. Τα οικοπεδα που εχει η εκκλησια σε ολη την χωρα δεν ειναι δωρεες. Οπως αλλωστε και ολοκληρο το Αγιο Ορος.....δεν ανηκουν σε ιδιωτες.
2. Αν η εκκλησια ειναι ιδρυμα τελικα, τοτε γιατι δεν διαχωριζεται απο το κρατος?
Ιδρυμα ειναι? Οπως ειναι το ιδρυμα κατα καρκινοπαθων ας πουμε? Ποσα ιδρυματα σε αυτην την χωρα εχουν αυτην την σχεση με το κρατος?

(1) μπορείς να μου πείς μερικά.. το άγιο όρος αν δεν το ξέρεις έχει το καθεστώς ανεξάρτητης χώρας εποπτευόμενης από την Ελλάδα, οπότε μάλλον εχθρική ενέργεια θα χαρακτηριστεί από ορισμένες χώρες (πχ Ρωσία)

(2) ιδρυμα είναι ... νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.. και αυτοδιοικούμενο...
πόσα ιδρύματα έχουν τέτοια σχέση με το κράτος .. πάρα πολλά μα πάρα πολλά...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom