tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.724
- Πόντοι
- 1.306
Δηλαδη ολοι αυτοι που βαφτιστηκαν(χωρις να ερωτηθουν εννοειται) ειναι χριστιανοι?
Οχι φιλε μου. Ουτε καν. Ολοι εδω μεσα(ενταξει οχι ολοι, η πλειοψηφια) βαφτιστηκαμε. Ποσοι ειναι χριστιανοι? Ποιοι αριθμοι λοιπον και ποιες παπαριες του καθενος απο εμας? Να γινει ενα δημοψηφισμα να δουμε ποσοι ειναι πραγαματικα χριστιανοι. Συμφερει? Δεν νομιζω......
γιαυτό το κράτος έδωσε το δικαίωμα της απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών με μια απλή δήλωση του κηδεμόνα
Παμε παρακατω. Καμια ευρωπη δεν μπορει να σου επιβαλλει να πληρωσεις κατι. Τα εδαφη αυτα ειναι ελληνικα. Οχι εκκλησιαστικα. Απο αρχαιοτατων χρονων. Επισης οι μεγαλες ευρωπαικες κοινωνιες(αγγλιες, γερμανιες, γαλλιες κλπ) εχουν προ πολλου διαχωρισει τα τσανακια τους με τις εκκλησιες. Μην εισαι και σιγουρος λοιπον οτι θα ειναι εναντιον σου. Μαλλον το αντιθετο. Οι νομοι φτιαχνονται απο τα κρατη. Και το ευρωπαικο δικαστηριο ελεγχεται και αυτο απο τις κυβερνησεις των χωρων. Οι οποιες χωρες εχουν διαχωριστει απο την εκκλησια. Πλην ελαχιστων(ελλαδα).
πάντως εγώ ξέρω ότι στην περίπτωση του "άνακτα" τα ακουμπήσαμε κανονικά και με τον νόμο.. μάλιστα και ο μπένι έκανε και δήλωση ότι το κράτος τιμά την απόφαση του δικαστηρίου και μάλιστα η επιταγή εκδόθηκε στο όνομα "Κωνσταντίνος Βασιλεύς των Ελλήνων"
βεβαια όταν δικαιώνεται ο έλληνας έναντι άλλου κράτους από το δικαστήριο αυτό (ακόμη και αν πρόκειται για εκκλησίες) το κάνουμα αβαβα γιατί έτσι μας συμφέρει...
όσο για την εκκλησία και αν θα κάνουμε σεβαστές τις αποφάσεις των δικαστηρίων οψόμεθα (γνώμη μου είναι ότιοι αποφάσεις των διαστηρίων πρέπει να γίνονται σεβαστές ακόμη και στην περίπτωση της μουσουλμναικής μειονότητας που θέλει να πλασαριστεί ως τουρκική)