Νέα

Η εκκλησία μας/Eκκλησιαστική περιουσία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 52K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.097
Πόντοι
25.467
και άγιος και αμαρτωλός ε;  ;)

Σας παραπέμπω σε πρότερη ανάρτησή μου.

Μα αυτό είναι το θέμα μας, τέκνον Μεξικανικό έδεσμα. Ποιμήν στην κυριολεξία είναι εκεινος που θα αναζητήσει και θα θεραπεύσει τα απολωλότα  πρόβατα με  τον ζήλο του και την προσευχή του.

Phineas.Freak

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2011
Κριτικές
5
Like
19
Πόντοι
1
........Καλη ειναι αυτη η θρησκεια, κανω και κανα σταυρο στα δυσκολα γιατι πιστευω οτι ολοι οι ανθρωποι ακομα και οι εγωιστες εχουν το φοβο του θανατου, μεταφυσικες ανησυχιες κτλ.

Κάνεις σταυρό επειδή όλοι οι άνθρωποι έχουν τον φόβο του θανάτου ????????????   :think:

Οποτε εαν βρεθεις καποτε στο κρεββατι του πονου δεν θα παρακαλεσεις τον θεο? Σιγουρα θα λυγισεις και θα καταλαβεις ποσο ασημαντος εισαι........

Όποιος πνίγεται ψάχνει να βρει κάτι να πιαστεί ακόμα κι αν είναι τα ίδια του τα μαλλιά!
Έτσι, στην περίπτωση που αναφέρεις, ο Θεός σου δεν είναι τίποτα περισσότερο από ψυχοφάρμακο για τον φόβο του θανάτου ή παυσίπονο για να καταπραύνει τον πόνο σου.
Αν αυτό είναι αποδεκτό από εσένα από μένα δεν είναι. Προτιμώ να πεθάνω αντιμετωπίζοντας εγώ ο ίδιος τον πόνο μου και ελέγχοντας τους φόβους μου με τις δικές μου δυνάμεις!

Επισκέπτης
:offtopic: ρε παιδια εσεις που πατε εκκλησια για πειτε πως ειναι απο μεσα  :dunno:  προσωπικα εχω να παω απο τοτε που με βαφτισαν και δεν πολυθυμαμε  :rolleyes: 

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
641
Πόντοι
376
:offtopic: ρε παιδια εσεις που πατε εκκλησια για πειτε πως ειναι απο μεσα  :dunno:  προσωπικα εχω να παω απο τοτε που με βαφτισαν και δεν πολυθυμαμε  :rolleyes: 

Eιναι καλα οταν εχεις ξεμεινει απο μπαφους.....τα λυχναρια και το λιβανι ειναι υποκαταστατο μαστουρας  :cool2:

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Όποιος πνίγεται ψάχνει να βρει κάτι να πιαστεί ακόμα κι αν είναι τα ίδια του τα μαλλιά!
Έτσι, στην περίπτωση που αναφέρεις, ο Θεός σου δεν είναι τίποτα περισσότερο από ψυχοφάρμακο για τον φόβο του θανάτου ή παυσίπονο για να καταπραύνει τον πόνο σου.
Αν αυτό είναι αποδεκτό από εσένα από μένα δεν είναι. Προτιμώ να πεθάνω αντιμετωπίζοντας εγώ ο ίδιος τον πόνο μου και ελέγχοντας τους φόβους μου με τις δικές μου δυνάμεις!

μεγάλη κουβέντα, αλλά λίγοι την υλοποιούν

είσαι σίγουρος όμως ότι μπορείς να φτιάξεις μια δικιά σου "θρησκεία" που όμως θα έχει την ίδια ή καλύτερη αξιακή στάθμη απο τον χριστιανισμό/μωαμεθανισμό/12θεϊσμό κτλ κτλ ?

γιατί οι περίσσότεροι χαροποιούνται απο πανηλίθια υποκατάστατα με τα οποία αισθάνονται χαρούμενοι, ενδεχομένως όμως και αυτό να είναι το κλειδί , ο καθένας να αισθάνεται χαρούμενος
ανάλογα με τις ικανότητες του εγκεφάλου του (απο τον wittgenstein μέχρι κάποιον "κατέλη" του bou )

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
42
Πόντοι
66
Eιναι καλα οταν εχεις ξεμεινει απο μπαφους.....τα λυχναρια και το λιβανι ειναι υποκαταστατο μαστουρας  :cool2:
και αυτο που πινουν  ειναι δυνατο  :rockon: αλλα δεν θυμαμαι πως το λενε.
Ένας από τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα κατάντησε έτσι όπως κατάντησε.

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
42
Πόντοι
66
Η απαξίωση της Εκκλησίας, η αθεΐα, ο ψευτοπροοδευτισμός.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
δυστυχώς σε αυτόν τον τόπο δεν μπορεί να βρεθεί χρυσή τομή και modus vivendi...

είτε

Η απαξίωση της Εκκλησίας, η αθεΐα, ο ψευτοπροοδευτισμός.

είτε

Η υπεραξια της εκκλησιας, η θρησκοληψεια, ο συντηρητισμος.

βέβαια το δεύτερο ελάχιστα πλέον ισχύει σε αυτόν τον τόπο... το αντίθετο μάλιστα βλέπω συνεχώς να βρίζουν την εκκλησία (σημειώστε ότι ουδεμία σχέση έχω με αυτήν δεδομένου ότι σαν θετικός επιστήμων είμαι αγνωστικιστής) ακόμη και σε περιπτώσεις που αυτή και οι εκπρόσωποι της δεν έχουν χωθεί πουθενά...

συντονισμένη δε προσπάθεια γίνεται να της στερήσουν το δικαίωμα να πεί την άποψη της, δικαίωμα το οποίο το έχει οποιοσδήποτε έλληνας πολίτης είτε μόνος του είτε συλλογικά..

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
641
Πόντοι
376
συντονισμένη δε προσπάθεια γίνεται να της στερήσουν το δικαίωμα να πεί την άποψη της, δικαίωμα το οποίο το έχει οποιοσδήποτε έλληνας πολίτης είτε μόνος του είτε συλλογικά..

Δεν εχει καθε ελληνας πολιτης την πολυτελεια να φωναζει τηλεοραση και μικροφωνα στην λειτουργια ομως(ανθιμος) οποτε του καπνισει να κανει σχολιο....ασε που δεν κυκλοφορει καθε ελληνας πολιτης με λιμουζινα και μπραβους.

διομήδης

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
30.411
Πόντοι
5.006

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
42
Πόντοι
66
Το αν υπάρχει συντηρητισμός και θρησκοληψία στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης θα το αφήσω να κριθεί από όποιον έχει δύο δράμια μυαλό. Όσο για το υπεραξία της Εκκλησίας, νταξ, καταλάβαμε. Την Εκκλησία οι νεοέλληνες την έχουμε στο φτύσιμο, είμαστε (όσοι είμαστε) χριστιανοί μόνο στην ταυτότητα και η Εκκλησία είναι καλή μόνο για να δίνει εκτάσεις και κτήρια στο κράτος, να διοργανώσει συσσίτια και στέγες αναξιοπαθούντων και να φωτογραφιζόμαστε στις εκλογικές περιόδους. Η απομάκρυνση από την Εκκλησία και η ηθική κατάπτωση και εξαχρείωση του νεοέλληνα είναι ένας από τους λόγους που καταντήσαμε εδώ. Στην Εκκλησία χρωστάμε τα πάντα ως άνθρωποι, ως έθνος και ως κράτος. Χάρις σε αυτήν υπάρχουμε. Και μόλις απομακρυνθήκαμε μας έφαγε ο λύκος. Δεν πειράζει όμως, έχουν αρχίσει ήδη οι σφαλιάρες, και θα έρθει η γνώση.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δεν εχει καθε ελληνας πολιτης την πολυτελεια να φωναζει τηλεοραση και μικροφωνα στην λειτουργια ομως(ανθιμος) οποτε του καπνισει να κανει σχολιο....ασε που δεν κυκλοφορει καθε ελληνας πολιτης με λιμουζινα και μπραβους.

η τηλεόραση πηγαίνει εκεί διότι προφανώς κρίνει ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ακροαματικότητα ή ότι το κόστος για την κάλυψη είναι μικρό και μπορεί εύκολα να γεμίσει κάποιες ώρες χωρίς ακροαματικότητα... επιχειρηματική απόφαση είναι όπως και αυτή του ΚΚΕ να κλείσει τον 902...

το τι λέει ο άνθιμος από μικροφώνου ολίγο αφορά όσους δεν γουστάρουν να τον ακούσουν διότι το λέει μέσα στην εκκλησία και εκεί δεν πας χωρίς να θέλεις...

η λιμουζίνα ανήκει στην μητρόπολη και οι μπράβοι πληρώνονται από αυτήν. το που τα βρίσκει είναι δικό της θέμα (αν θέλεις δίνεις να δεν θέλεις δεν σου τα παίρνουν με το ζόρι).. το μοναδικό που εισπράττει η εκκλησία είναι οι μισθοί των παπάδων (όπως εισπράττουν μισθό οι μουφτήδες, οι ραβίνοι, οι καθολικοί παπάδες) κακώς βέβαια... ααα ναι και πολλοί έλληνες πολίτες κυκλοφορούν με μπράβους και μάλιστα πολλοί από αυτούς δεν τους πληρώνουν από την τσέπη τους (πχ πολιτικοί, δημοσιοκάφροι κλπ)...

στο κάτω κάτω της γραφής και η εκκλησία (ορθόδοξη, καθολική, μουσουλμανική) είναι ένας οργανισμός με καταστατικό εγκεκριμένο από το ελληνικό κράτος.. και έχει δικαίωμα να εκφράζεται συλλογικά...

εδώ ολόκληρη σφαγή γίνεται για να μπορέσουν οι μουσουλμάνοινα εκφράζονται συλλογικά σαν τούρκοι (κακώς βεβαια)...

Επισκέπτης
"πατρις-θρησκεια-οικογενεια"  αυτο το τριπτυχο αρμοζει σε καθε ελληνα, θελει δεν θελει  :s&m_3:  

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
641
Πόντοι
376
η τηλεόραση πηγαίνει εκεί διότι προφανώς κρίνει ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ακροαματικότητα ή ότι το κόστος για την κάλυψη είναι μικρό και μπορεί εύκολα να γεμίσει κάποιες ώρες χωρίς ακροαματικότητα... επιχειρηματική απόφαση είναι όπως και αυτή του ΚΚΕ να κλείσει τον 902...

το τι λέει ο άνθιμος από μικροφώνου ολίγο αφορά όσους δεν γουστάρουν να τον ακούσουν διότι το λέει μέσα στην εκκλησία και εκεί δεν πας χωρίς να θέλεις...

η λιμουζίνα ανήκει στην μητρόπολη και οι μπράβοι πληρώνονται από αυτήν. το που τα βρίσκει είναι δικό της θέμα (αν θέλεις δίνεις να δεν θέλεις δεν σου τα παίρνουν με το ζόρι).. το μοναδικό που εισπράττει η εκκλησία είναι οι μισθοί των παπάδων (όπως εισπράττουν μισθό οι μουφτήδες, οι ραβίνοι, οι καθολικοί παπάδες) κακώς βέβαια... ααα ναι και πολλοί έλληνες πολίτες κυκλοφορούν με μπράβους και μάλιστα πολλοί από αυτούς δεν τους πληρώνουν από την τσέπη τους (πχ πολιτικοί, δημοσιοκάφροι κλπ)...

στο κάτω κάτω της γραφής και η εκκλησία (ορθόδοξη, καθολική, μουσουλμανική) είναι ένας οργανισμός με καταστατικό εγκεκριμένο από το ελληνικό κράτος.. και έχει δικαίωμα να εκφράζεται συλλογικά...

εδώ ολόκληρη σφαγή γίνεται για να μπορέσουν οι μουσουλμάνοινα εκφράζονται συλλογικά σαν τούρκοι (κακώς βεβαια)...

Με αυτην λογικη ομως και εγω εχω καθε δικαιωμα σαν ελληνας πολιτης να μιλαω για συντηρητισμο, υπεραξια και θρησκοληψεια. Το οτι εν ετη 2012 στην ελλαδα το κρατος και η εκκλησια δεν εχουν ακομα διαχωριστει, λεει πολλα.

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
42
Πόντοι
66
Το οτι εν ετη 2012 στην ελλαδα το κρατος και η εκκλησια δεν εχουν ακομα διαχωριστει, λεει πολλα.
Φυσικά λέει. Για κάποιον που έχει διαβάσει και κανά βιβλίο και ξέρει το λόγο που δεν έχει γίνει και δεν πρόκειται ποτέ να γίνει, είναι ευνόητο. Για κάποιον που αναπαράγει ψευτοπροοδευτικά συνθήματα, εξαιρετικά δυσνόητο ως ακατανόητο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom