Νέα

Η εκκλησία μας/Eκκλησιαστική περιουσία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 52K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Ολα ολα ολα  τους καραγκιοζηδες....
Σήμερα υπολογίζεται ότι μια δεσποτική στολή κεντημένη στο χέρι κοστίζει από 30.000 - 40.000 ευρώ, μια Αρχιερατική μίτρα κεντημένη με χρυσή κλωστή 4.000 ευρώ, ενώ αν έχει πάνω της πολύτιμους λίθους μπορεί να φτάσει και τα 50.000 ευρώ.

Τα είπες όλα με δυο εικόνες.
:ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi:

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
ΠΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΩΖΕΙ ;
Όλοι οι άνθρωποι ρωτούν ποια θρησκεία σώζει. Υπάρχουν τόσες θρησκείες, τόσες εκκλησίες, τόσες αιρέσεις, τόσες θρησκευτικές οργανώσεις, που ο κάθε άνθρωπος δικαιολογημένα δε γνωρίζει ποια πρέπει να ακολουθήσει για να σωθεί.

Αλήθεια είναι ότι το κάθε κράτος έχει την κρατούσα θρησκεία του, την οποία υποστηρίζει και στηρίζεται σ'αυτή. Οι άνθρωποι δε διδάσκονται, ούτε κατηχούνται στη θρησκεία του κράτους τους, ούτε ενδιαφέρονται να μάθουν τη διδασκαλία της εκκλησίας τους. Όλοι γνωρίζουν ότι ανάλογα με τη χώρα που γεννήθηκε ο καθένας άνθρωπος, έχει και το θρήσκευμά του. Αν γεννήθηκε σε ορθόδοξο κράτος, γίνεται Ορθόδοξος, αν γεννήθηκε σε καθολικό, γίνεται Καθολικός, αν σε προτεσταντικό, γίνεται Προτεστάντης και το ίδιο συμβαίνει με τους Μουσουλμάνους, Βουδιστές και Ινδουιστές.

Ποια θρησκεία σώζει; Καμία.

Σώζει μόνο ο Χριστός ο Οποίος στηρίζεται στη γνώση και επίγνωση και καλεί τον άνθρωπο να πιστεύσει και να δεχθεί την αλήθεια του Ευαγγελίου.

Όταν απέστειλε τους μαθητές Του τους είπε: "Πορευθέντες λοιπόν μαθητεύσατε πάντα τα έθνη βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αυτούς να φυλάττωσι πάντα όσα παρήγγειλα εις εσάς και ιδού εγώ είμαι μεθ'υμών πάσας τας ημέρας, έως της συντελείας του αιώνος, Αμήν". Ματθαίος κη':19

Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός κατέβηκε από τους ουρανούς και "έλαβε δούλου μορφή γενόμενος, όμοιος με τους ανθρώπους και ευρεθείς κατά το σχήμα ως άνθρωπος εταπείνωσεν Εαυτόν γενόμενος υπήκοος μέχρι θανάτου, θανάτου δε σταυρού". Φιλλιπησίους β:7-8 Ο Ιησούς Χριστός σταυρώθηκε και πλήρωσε την αμαρτία κάθε ανθρώπου όλων των αιώνων και όλων των εποχών. Η σωτηρία του ανθρώπου εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον Ιησού Χριστό.

Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος είπε επάνω σ'ένα κήρυγμά του: "Δεν μπορεί να πεις Χριστέ μου σώσε με; Πες Του το και θα σε σώσει". Ο απόστολος Πέτρος λέει απολογούμενος ενώπιον των αρχιερέων και Φαρισαίων: "Και δεν υπάρχει δι ουδενός άλλου η σωτηρία, διότι ούτε όνομα άλλο είναι υπό τον ουρανόν δεδομένον μεταξύ των ανθρώπων, δια Του Οποίου πρέπει να σωθώμεν". Πράξεις δ':12

Η Εκκλησία οποιουδήποτε δόγματος, είναι το Σώμα του Χριστού, το σύνολο του λαού του Θεού που λατρεύουν τον Κύριο εν πνεύματι και αληθεία.  Η Εκκλησία είναι ο "στύλος και το εδραίωμα της αληθείας". Κρατάει τις παραδόσεις των αποστόλων και εκτελεί όλες τις τελετές που ο Κύριός της Ιησούς Χριστός την έχει διατάξει δια του Ευαγγελίου.

Είναι πολύ απαραίτητο να ανήκει ο χριστιανός σε κάποια εκκλησία, να βαπτισθεί εν ύδατι, να βαπτισθεί εν Πνεύματι Αγίω, να κοινωνάει κάθε Κυριακή και να λατρεύει το Σωτήρα του, Ιησού Χριστό, "με ψαλμούς και ύμνους και ωδές πνευματικές". Η εκκλησία αυτή καθ'εαυτή δεν μπορεί να σώσει κανέναν. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός σώζει κάθε άνθρωπο και τον προσθέτει στην εκκλησία Του. Σε μερικές περιπτώσεις, όταν η εκκλησία κάνει αντίθετα από το Ευαγγέλιο, μπορεί να οδηγήσει την ψυχή στην πλάνη και στην απώλεια.
Δέξου τον Κύριο Ιησού Χριστό και ακολούθα το Ευαγγέλιό Του και θα σωθείς.

ο ιησους σωζει

Αυτός που ξεφύτρωσε ρε παιδιά?

Δημήτριε, λείπεις, και βγήκαν άλλοι και ποστάρουν αποσπάσματα...

Επί της διαδικασίας τώρα:

Persona, Whitey, EvilPlasma, leonoro, χατζηαβάτης, hristidis, kai ίσως και κανα-δυο άλλοι το έχετε ξεφτυλίσει.
Οι προσωπικές σας αντιδικίες δεν έχουν σχέση με το thread, και είναι σαφώς off topic.
Toν Whitey κάποιος τον mutarise, δε ξέρω το λόγο. Ίσως οφείλεται σε πράματα που έκανε σε άλλο thread.

Λέω να καθαρίσω το thread από τις προσωπικές διαμάχες του τύπου "εγώ είμαι έξυπνος και συ μαλάκας", γραμμένο με διάφορους τρόπους.
Φαντάζομαι ότι δεν έχει κανείς αντίρηση. 

Δημήτριε, οι στίχοι του τραγουδιού είναι υβριστικοί, αλλά δεν παύουν να είναι στίχοι τραγουδιού.
Το "ποιητική αδεία" πράγματι ισχύει μερικές φορές.  Το έχουν δεχτεί και δικαστήρια, με παραποίηση συμβόλων κλπ  τέτοιες "καλλιτεχνικές" δημιουργίες.

Θα το διόρθωνα (όπως διόρθωσα και τη δική σου βλασφημία), αλλά δεν καταλαβαίνω πως είναι επιτρεπτό να ακούγεται το τραγούδι απ' το ραδιόφωνο, και δεν είναι επιτρεπτό στο site.

Αν κάνω λάθος στο συλλογισμό μου, διόρθωσέ με.

goldmember

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
0

Επί της διαδικασίας τώρα:

Persona, Whitey, EvilPlasma, leonoro, χατζηαβάτης, hristidis, kai ίσως και κανα-δυο άλλοι το έχετε ξεφτυλίσει.
Οι προσωπικές σας αντιδικίες δεν έχουν σχέση με το thread, και είναι σαφώς off topic.
Toν Whitey κάποιος τον mutarise, δε ξέρω το λόγο. Ίσως οφείλεται σε πράματα που έκανε σε άλλο thread.

Λέω να καθαρίσω το thread από τις προσωπικές διαμάχες του τύπου "εγώ είμαι έξυπνος και συ μαλάκας", γραμμένο με διάφορους τρόπους.
Φαντάζομαι ότι δεν έχει κανείς αντίρηση. 

Δημήτριε, οι στίχοι του τραγουδιού είναι υβριστικοί, αλλά δεν παύουν να είναι στίχοι τραγουδιού.
Το "ποιητική αδεία" πράγματι ισχύει μερικές φορές.  Το έχουν δεχτεί και δικαστήρια, με παραποίηση συμβόλων κλπ  τέτοιες "καλλιτεχνικές" δημιουργίες.

Θα το διόρθωνα (όπως διόρθωσα και τη δική σου βλασφημία), αλλά δεν καταλαβαίνω πως είναι επιτρεπτό να ακούγεται το τραγούδι απ' το ραδιόφωνο, και δεν είναι επιτρεπτό στο site.

Γεια σας! Είμαι απ'την
Ολλανδία!Δέν είναι Αλλόκοτο;

Επισκέπτης
ΠΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΩΖΕΙ ;

Όλοι οι άνθρωποι ρωτούν ποια θρησκεία σώζει. Υπάρχουν τόσες θρησκείες, τόσες εκκλησίες, τόσες αιρέσεις, τόσες θρησκευτικές οργανώσεις, που ο κάθε άνθρωπος δικαιολογημένα δε γνωρίζει ποια πρέπει να ακολουθήσει για να σωθεί.

Αλήθεια είναι ότι το κάθε κράτος έχει την κρατούσα θρησκεία του, την οποία υποστηρίζει και στηρίζεται σ'αυτή. Οι άνθρωποι δε διδάσκονται, ούτε κατηχούνται στη θρησκεία του κράτους τους, ούτε ενδιαφέρονται να μάθουν τη διδασκαλία της εκκλησίας τους. Όλοι γνωρίζουν ότι ανάλογα με τη χώρα που γεννήθηκε ο καθένας άνθρωπος, έχει και το θρήσκευμά του. Αν γεννήθηκε σε ορθόδοξο κράτος, γίνεται Ορθόδοξος, αν γεννήθηκε σε καθολικό, γίνεται Καθολικός, αν σε προτεσταντικό, γίνεται Προτεστάντης και το ίδιο συμβαίνει με τους Μουσουλμάνους, Βουδιστές και Ινδουιστές.

Ποια θρησκεία σώζει; Καμία.

Σώζει μόνο ο Χριστός ο Οποίος στηρίζεται στη γνώση και επίγνωση και καλεί τον άνθρωπο να πιστεύσει και να δεχθεί την αλήθεια του Ευαγγελίου.

Όταν απέστειλε τους μαθητές Του τους είπε: "Πορευθέντες λοιπόν μαθητεύσατε πάντα τα έθνη βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αυτούς να φυλάττωσι πάντα όσα παρήγγειλα εις εσάς και ιδού εγώ είμαι μεθ'υμών πάσας τας ημέρας, έως της συντελείας του αιώνος, Αμήν". Ματθαίος κη':19

Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός κατέβηκε από τους ουρανούς και "έλαβε δούλου μορφή γενόμενος, όμοιος με τους ανθρώπους και ευρεθείς κατά το σχήμα ως άνθρωπος εταπείνωσεν Εαυτόν γενόμενος υπήκοος μέχρι θανάτου, θανάτου δε σταυρού". Φιλλιπησίους β:7-8 Ο Ιησούς Χριστός σταυρώθηκε και πλήρωσε την αμαρτία κάθε ανθρώπου όλων των αιώνων και όλων των εποχών. Η σωτηρία του ανθρώπου εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον Ιησού Χριστό.

Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος είπε επάνω σ'ένα κήρυγμά του: "Δεν μπορεί να πεις Χριστέ μου σώσε με; Πες Του το και θα σε σώσει". Ο απόστολος Πέτρος λέει απολογούμενος ενώπιον των αρχιερέων και Φαρισαίων: "Και δεν υπάρχει δι ουδενός άλλου η σωτηρία, διότι ούτε όνομα άλλο είναι υπό τον ουρανόν δεδομένον μεταξύ των ανθρώπων, δια Του Οποίου πρέπει να σωθώμεν". Πράξεις δ':12

Η Εκκλησία οποιουδήποτε δόγματος, είναι το Σώμα του Χριστού, το σύνολο του λαού του Θεού που λατρεύουν τον Κύριο εν πνεύματι και αληθεία.  Η Εκκλησία είναι ο "στύλος και το εδραίωμα της αληθείας". Κρατάει τις παραδόσεις των αποστόλων και εκτελεί όλες τις τελετές που ο Κύριός της Ιησούς Χριστός την έχει διατάξει δια του Ευαγγελίου.

Είναι πολύ απαραίτητο να ανήκει ο χριστιανός σε κάποια εκκλησία, να βαπτισθεί εν ύδατι, να βαπτισθεί εν Πνεύματι Αγίω, να κοινωνάει κάθε Κυριακή και να λατρεύει το Σωτήρα του, Ιησού Χριστό, "με ψαλμούς και ύμνους και ωδές πνευματικές". Η εκκλησία αυτή καθ'εαυτή δεν μπορεί να σώσει κανέναν. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός σώζει κάθε άνθρωπο και τον προσθέτει στην εκκλησία Του. Σε μερικές περιπτώσεις, όταν η εκκλησία κάνει αντίθετα από το Ευαγγέλιο, μπορεί να οδηγήσει την ψυχή στην πλάνη και στην απώλεια.

Δέξου τον Κύριο Ιησού Χριστό και ακολούθα το Ευαγγέλιό Του και θα σωθείς.

ο ιησους σωζει

Το συγκεκριμένο πόστ "όζει"  Αιρετικότητα ... και συγκεκριμένα  Πεντηκοστιανισμό .

Αυτά για όσους γνωρίζουν απο αιρέσεις και δεν πείθονται απο όσους δολίως επικαλούνται το Χριστό.  ;)

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
Το συγκεκριμένο πόστ "όζει"  Αιρετικότητα ... και συγκεκριμένα  Πεντηκοστιανισμό .

Αυτά για όσους γνωρίζουν απο αιρέσεις και δεν πείθονται απο όσους δολίως επικαλούνται το Χριστό.  ;)
παντως οι πεντηκοστιανοι ειναι 100 φορες καλυτεροι απο τους ορθοδοξους

goldmember

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
0

ναι εχεις δικιο ειναι της πεντηκοστιανης
απλα δεν το ειδα καλυτερα
δεν το εβαλα για αλλο λογο απο τον οτι μαρεσε η αρχη και το εβαλα την ωρα που τσακωνονταν
πιστεψε με δεν ανηκω στην πεντικοστιανη εκκλησια

Επισκέπτης
ναι εχεις δικιο ειναι της πεντηκοστιανης
απλα δεν το ειδα καλυτερα
δεν το εβαλα για αλλο λογο απο τον οτι μαρεσε η αρχη και το εβαλα την ωρα που τσακωνονταν
πιστεψε με δεν ανηκω στην πεντικοστιανη εκκλησια

Εγώ με την πρώτη ματιά κατάλαβα οτι είναι πεντηκοστιανισμός ...
Φτού να μη με ματιάσω !

Είδες φίλε μου πως πλανώνται ακόμη και οι απλοί πιστοί απο τις Αιρέσεις ? Για αυτό πρόσεχε ... για το μέλλον !  ;) ;) ;)

goldmember

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Φτού να μη με ματιάσω !

Είδες φίλε μου πως πλανώνται ακόμη και οι απλοί πιστοί απο τις Αιρέσεις ? Για αυτό πρόσεχε ... για το μέλλον !  ;) ;) ;)

εγω εβαλα στο ψαχτηρι ο χριστιανισμος σωζει και μου βγαλε το κειμενο
τωρα που το πες το ξαναβρηκα και πατησα αρχικη σελιδφα του σαιτ και εκει το ειδα ;)
μαλλον η βιασυνη με πλανεψε :grin:

Επισκέπτης

Μη φοβάσαι ...
Τώρα που αποκαταστάθηκε η αδικία , θα επιστρέψω !

Κί αυτός μαντάρα τα' κανε. Πεντηκοστιανισμό μου βρήκε και έκανε κοπυ παστε ...  :headbang: :headbang: :headbang:

goldmember

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Μη φοβάσαι ...
Τώρα που αποκαταστάθηκε η αδικία , θα επιστρέψω !

Κί αυτός μαντάρα τα' κανε. Πεντηκοστιανισμό μου βρήκε και έκανε κοπυ παστε ...  :headbang: :headbang: :headbang:

:grin: :grin: :grin: :grin:
ειπαμε εγω ειμαι Ολλανδός μεταλλουργός ηδονιστής :grin:

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Φτού να μη με ματιάσω !

Είδες φίλε μου πως πλανώνται ακόμη και οι απλοί πιστοί απο τις Αιρέσεις ? Για αυτό πρόσεχε ... για το μέλλον ! 

Μα εσύ δεν παίζεσαι, νομίζω ότι ο Ιερώνυμος αργόμισθος είναι στη θέση που κατέχει, εσένα έπρεπε να βάλουν στη θέση του.

Πέρα όμως απ' αυτά, θα μου εξηγήσετε και μένα, του (διακιολογημένα) άσχετου, τι κακό έχει η εκκλησία της πεντηκοστής συγκριτικά με την "επίσημη" ορθόδοξη?  Τα ίδια δε λένε όλοι?

Επισκέπτης
απορώ που ασχολείστε ακόμα. Ειδικά σε sıte για τα μπουρδέλα.

Επισκέπτης

Γιατί είπα εγώ οτι δεν είναι στίχοι τραγουδιού ? Και τι μ' αυτό ?
Mπορεί κάποιος να βρίζει τα θεία μέσω τραγουδιών και δε μπορεί να τα βρίσει στην καφετέρια που τσατίζεται με έναν αγώνα ποδοσφαίρου ?

Για κοίτα τι λέει το άρθρο 178 Π.Κ

Κακόβουλη βλασφημία
[size=9pt]1. Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό.
2. Όποιος, εκτός από τη περίπτωση της παρ.1, εκδηλώνει με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών.[/size]

Δεν εξαιρεί ο ποινικός κώδικας τα τραγούδια όπως βλέπεις …
Είναι σαφής και κατηγορηματικός … και δεν προστατεύει μόνο το Χριστιανικό Θεό , αλλά ΚΑΘΕ  Θεό !

Τα δικαστήρια που επικαλείσαι , δεν είναι ΠΟΙΝΙΚΑ , αλλά είτε Διοικητικά , είτε Αστικά. Δεν ασχολούνται με το ποινικό μέρος της υπόθεσης , αλλά  με το αν θα συνεχίσει να ακούγεται ένα τραγούδι ή να εκδίδεται ένα βιβλίο ή κτλ κτλ κτλ...

Και όπως και μόνος σου είπες … ΜΕΡΙΚΕΣ  ΦΟΡΕΣ , το κάνουν αυτό. Συνήθως όμως όχι. Για το συγκεκριμένο πάντως άσμα ασμάτων !!!, δε γνωρίζω τι έχει αποφανθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη.(αν ασχολήθηκε βέβαια , γιατί τέτοιου είδους τραγούδια τα ακούν οι εμπαθείς και οι δημιουργοί τους).

Τώρα , αν θα το διορθώσεις … βρές το πρώτα , και μετά, αν το βρείς … διόρθωσέ το ! ;)

Σε όσα αναφέρεσαι σ εμένα , έχω να σου πώ πως δεν διέπραξα κανένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ αδίκημα. Η βλασφημία (που λες οτι έκανα) στέφεται προς τα θεία , ενώ η εξύβριση  στρέφεται κατά ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ προσώπου. Άρα … η λέξη «σας»  και όχι «σου» μέσα στο πόστ μου , με απαλλάσσει κάθε κατηγορίας (ποινικής πάντα) για την οποία θα πρέπει να απολογηθώ.

Κοίτα και η παράγραφος 3 του αρ 361 ΠΚ «εξύβριση» τι λέει …

[size=9pt]«Ο υπαίτιος της πράξης της παρ.1 είναι δυνατό να απαλλαγεί από κάθε ποινή αν παρασύρθηκε στην πράξη από δικαιολογημένη αγανάκτηση εξαιτίας μιας αμέσως προηγούμενης πράξης που τέλεσε ο παθών εναντίον του ή ενώπιόν του…»[/size]

Άρα .. αθώος ο κατηγορούμενος , ακόμη κι αν πούμε ότι τέλεσα την εξύβριση.(που δεν τέλεσα όπως προείπα)

Υ.Γ : Ελπίζω να μην κούρασα με τα νομικά. ;)

Επισκέπτης
Μα εσύ δεν παίζεσαι, νομίζω ότι ο Ιερώνυμος αργόμισθος είναι στη θέση που κατέχει, εσένα έπρεπε να βάλουν στη θέση του.

Δεν ξέρω αν θα έπτρεπε να είμαι εγώ ... αλλά ο Μακαριώτατος ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν θα έπρεπε να είναι ... ;)

Επισκέπτης
Πέρα όμως απ' αυτά, θα μου εξηγήσετε και μένα, του (διακιολογημένα) άσχετου, τι κακό έχει η εκκλησία της πεντηκοστής συγκριτικά με την "επίσημη" ορθόδοξη?  Τα ίδια δε λένε όλοι?

Για' σενα ... η κομπίνα η ίδια είναι.
Δεν αλλάζει κάτι ... μην αγχώνεσαι , δε θα καταρριφθεί η κοσμοθεωρία σου !

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Υ.Γ : Ελπίζω να μην κούρασα με τα νομικά. ;)

Καθόλου δε κούρασες, και ήσουν (όπως πάντα) και διαφωτιστικότατος.

Όταν καταπιάνεσαι με επίγεια πράματα ρε μπαγάσα, είσαι άψογος.

Στα επουράνια μου τα χαλάς μόνο!

Τα υπόλοιπα σε PM.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom