Νέα

Η εκκλησία μας/Eκκλησιαστική περιουσία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 52K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ORCA

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουν 2008
Like
1
Πόντοι
16
επιστροφη απο εξοδο και τρελο γαμησι με θεομουνο
πριν παμε σπιτι της τα λεγαμε στο κλαμπ και (πιωμενοι και οι δυο) αρχισαμε και συζητηση για θρησκεια...
ναι ρε μαγκες η κοπελα πιστευε....δεν υπαρχει πιο ωραιο πραγμα...δημητριε κρατα ρε μαγκα εδω μεσα τη σημαια ψηλα!!!

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
επιστροφη απο εξοδο και τρελο γαμησι με θεομουνο
πριν παμε σπιτι της τα λεγαμε στο κλαμπ και (πιωμενοι και οι δυο) αρχισαμε και συζητηση για θρησκεια...
ναι ρε μαγκες η κοπελα πιστευε....δεν υπαρχει πιο ωραιο πραγμα...δημητριε κρατα ρε μαγκα εδω μεσα τη σημαια ψηλα!!!

Απορία: το θεόμουνο ήταν ελλεεινίδα;

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
Μα εσύ δεν παίζεσαι, νομίζω ότι ο Ιερώνυμος αργόμισθος είναι στη θέση που κατέχει, εσένα έπρεπε να βάλουν στη θέση του.

Πέρα όμως απ' αυτά, θα μου εξηγήσετε και μένα, του (διακιολογημένα) άσχετου, τι κακό έχει η εκκλησία της πεντηκοστής συγκριτικά με την "επίσημη" ορθόδοξη?  Τα ίδια δε λένε όλοι?
τουλαχιστον εγω οταν εννοω οτι ειναι πιο καλοι εννοω οτι τουλαχιστον αυτοι προσπαθουν και μεχρι καποιου σημειου πετυχαινουν να εναρμονισουν τον τροπο ζωης τους στις θεωριες τις οποιες πιστευουν.....
Ενω αντιθετα οι περισσοτεροι ορθοδοξοι ουτε καν προσπαθουν....

ereunitikos

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
6
stavros51 το site με τα mp3 και τους στιχους ειναι: antisthenis μπες και εσυ στο παραπανω site για να δεις οτι οντως ειναι στιχοι απο τραγουδι αυτα που εγραψα.Σαν πολυ μυγιαγγιχτοι γινατε μου φαινεται!!!

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Σε όσα αναφέρεσαι σ εμένα , έχω να σου πώ πως δεν διέπραξα κανένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ αδίκημα. Η βλασφημία (που λες οτι έκανα) στέφεται προς τα θεία , ενώ η εξύβριση  στρέφεται κατά ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ προσώπου. Άρα … η λέξη «σας»  και όχι «σου» μέσα στο πόστ μου , με απαλλάσσει κάθε κατηγορίας (ποινικής πάντα) για την οποία θα πρέπει να απολογηθώ.

Κοίτα και η παράγραφος 3 του αρ 361 ΠΚ «εξύβριση» τι λέει …

[size=9pt]«Ο υπαίτιος της πράξης της παρ.1 είναι δυνατό να απαλλαγεί από κάθε ποινή αν παρασύρθηκε στην πράξη από δικαιολογημένη αγανάκτηση εξαιτίας μιας αμέσως προηγούμενης πράξης που τέλεσε ο παθών εναντίον του ή ενώπιόν του…»[/size]

Άρα .. αθώος ο κατηγορούμενος , ακόμη κι αν πούμε ότι τέλεσα την εξύβριση.(που δεν τέλεσα όπως προείπα)
Υ.Γ : Ελπίζω να μην κούρασα με τα νομικά. ;)

Δημήτριε, άλλο πράγμα η γνώση του ΚΠΔ και άλλο η ερμηνεία του. Η εξύβριση μπορεί να στραφεί ΚΑΙ κατά πολλών προσώπων. Καθηγητής Πανεπιστημίου της Νομικής μου το εξήγησε, έμεινα ολίγον μαλάκας γιατί δεν πολυκατάλαβα, αλλά κατάλαβα πολύ καλά το συμπέρασμα....
Η κουτοπονηριά του λέω: ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ μαλάκες και δεν το ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΩ δεν παύει να αποτελεί εξύβριση ΒΑΣΕΙ ερμηνείας μιας άλλης παραγράφου του Κ.Π.Δ. Το άλλο που λες για την δικαιλογημένη αγανάκτηση ισχύει στο ακέραιο.
Αυτά και μόλις γυρίσει ο Προφέσσορας από τις διακοπές θα στο στείλω και νομικά ερμηνευμένο......

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
stavros51 το site με τα mp3 και τους στιχους ειναι: antisthenis μπες και εσυ στο παραπανω site για να δεις οτι οντως ειναι στιχοι απο τραγουδι αυτα που εγραψα.Σαν πολυ μυγιαγγιχτοι γινατε μου φαινεται!!!
αγαπητέ όταν αρχίσουν οι παραθέσεις στίχων για θεία κτλ αρχίζουν τα δύσκολα και στην κατανόηση και στο πως θα το πάρει κανείς....
σου θυμίζω τι έγινε και με τα σκίτσα του Μωάμεθ.......

προσφάτως με έκαναν μιούτ γιατί θεωρήθηκε ότι έβρισα άλλο μέλος γράγοντας το εξής
"Δεν έβρισα τη μάνα σου, έβρισα τη μήτρα που σε πέταγε, για να είμαστε ακριβολόγοι"
Η συγκεκριμένη φράση έγινε ολόκληρο θέμα στο σάιτ. Ενας διαπληκτισμός 2 νικς στο ιντερνετ και έγινε σφαγή πάνω στον τρόπο που ειπώθηκε.
Φαντάσου τι γίνεται όταν παραθέτεις τραγούδια με βλασφημίες...........

αυτό που για σένα δεν αποτελεί ευθιξία για άλλον μπορεί να είναι αιτία πολέμου.
Αλλο τώρα εάν συμφωνώ ή όχι μαζί σου.......

Επί της ουσίας τώρα, το να βρίζεις έτσι αέρα πατέρα ό,τι κινείται σε τραγούδι είναι εναντίον της αισθητικής μου...
Το τραγούδι λ.χ. των going through ελλάδα συγγνώμη, νομίζω ότι αποτελεί κορυφαία έκφραση αντίδρασης με όσο μπινελίκι χρειάζεται, με πολλά κιλά ειρωνείας και με αλήθειες που δεν αμφισβητούνται ούτε από αυτούς που εκθέτουν...........

Επισκέπτης
Δημήτριε, άλλο πράγμα η γνώση του ΚΠΔ και άλλο η ερμηνεία του. Η εξύβριση μπορεί να στραφεί ΚΑΙ κατά πολλών προσώπων. Καθηγητής Πανεπιστημίου της Νομικής μου το εξήγησε, έμεινα ολίγον μαλάκας γιατί δεν πολυκατάλαβα, αλλά κατάλαβα πολύ καλά το συμπέρασμα....
Η κουτοπονηριά του λέω: ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ μαλάκες και δεν το ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΩ δεν παύει να αποτελεί εξύβριση ΒΑΣΕΙ ερμηνείας μιας άλλης παραγράφου του Κ.Π.Δ. Το άλλο που λες για την δικαιλογημένη αγανάκτηση ισχύει στο ακέραιο.
Αυτά και μόλις γυρίσει ο Προφέσσορας από τις διακοπές θα στο στείλω και νομικά ερμηνευμένο......

Περσόνα ...

Ασφαλώς και "νομικά" τελείται το αδίκημα(ερμηνευτικά - θεωρητικά εννοώ).
"Δικαστικά" όμως  ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ (γι αυτο και παρέθεσα και την παρ. 3 του αρ. 361)

Δε σου είπε ο κ. Καθηγητής οτι στην εξύβριση ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ έγκληση , ενώ στη βλασφημία η ποινική δίωξη είναι ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ?

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Περσόνα ...

Ασφαλώς και "νομικά" τελείται το αδίκημα(ερμηνευτικά - θεωρητικά εννοώ).
"Δικαστικά" όμως  ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ (γι αυτο και παρέθεσα και την παρ. 3 του αρ. 361)

Δε σου είπε ο κ. Καθηγητής οτι στην εξύβριση ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ έγκληση , ενώ στη βλασφημία η ποινική δίωξη είναι ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ?
δεν ομιλώ για βλασφημία.
Ομιλώ για ομαδική εξύβριση.
Π.χ.
Γαμιέστε όλοι.......
η κλασσική υπεράσπιση του εξυβρίζοντα είναι
μα δεν μίλησα για αυτόν. Ολους τους έβρισα γενικά και αόριστα.......

Θα σου φέρω λοιπόν την ερμηνεία που ΜΠΟΡΕΙ να ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΕΙ στο ακροατήριο.
Να διαβάζεις τι λέγω..
Είμαι αρκετά ακριβής όταν δεν βιάζομαι.

Επισκέπτης
δεν ομιλώ για βλασφημία.
Ομιλώ για ομαδική εξύβριση.
Π.χ.
Γαμιέστε όλοι.......
η κλασσική υπεράσπιση του εξυβρίζοντα είναι
μα δεν μίλησα για αυτόν. Ολους τους έβρισα γενικά και αόριστα.......

Θα σου φέρω λοιπόν την ερμηνεία που ΜΠΟΡΕΙ να ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΕΙ στο ακροατήριο.
Να διαβάζεις τι λέγω..
Είμαι αρκετά ακριβής όταν δεν βιάζομαι.

Mια νομική ερμηνεία έχει και άλλες 10 απο κάτω που ερμηνεύουν διαφορετικά  ΤΟ ΙΔΙΟ θέμα. Μην το ψάχνεις ... έχω διαβάσει πολλά που αντιφάσκουν (και όχι για εξυβρίσεις και μαλακίες ... αλλά για σοβαρότερα και πιο ουσιώδη αδικήματα ... οπου ο ένας θεωρητικός την έλεγε στον άλλον ... και άκρη δεν έβγαζες)

Θεωρητικά σου λέω ΝΑΙ ... στοιχειοθετείται το αδίκημα.
Αλλά μην πάς μακρυά ... εν προκειμένω έλα. Ας μιλήσουμε πρακτικά . Πώς θα υποστηριχθεί μια εξύβριση ? Ποιός θα υποβάλλει την έγκληση ?(γιατι ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ έγκληση ... αλλιώς εξαλείφεται το αξιόποινο)
ΟΛΟΙ οι άνθρωποι που διάβασαν το πόστ ? Όλοι οι άνθρωποι της γής ? Ποιοί ?

Ενώ στην κακόβουλη βλασφημία , η δίωξη κινείται αυτεπάγγελτα , ΑΝΕΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΓΚΛΗΣΕΩΣ.

Πρακτικά μιλάω ...
Θεωρητικά χαίρω πολύ !

menis

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2006
Like
3
Πόντοι
6
Mια νομική ερμηνεία έχει και άλλες 10 απο κάτω που ερμηνεύουν διαφορετικά  ΤΟ ΙΔΙΟ θέμα. Μην το ψάχνεις ... έχω διαβάσει πολλά που αντιφάσκουν (και όχι για εξυβρίσεις και μαλακίες ... αλλά για σοβαρότερα και πιο ουσιώδη αδικήματα ... οπου ο ένας θεωρητικός την έλεγε στον άλλον ... και άκρη δεν έβγαζες)

Αλλά μην πάς μακρυά ... εν προκειμένω έλα. Ας μιλήσουμε πρακτικά . Πώς θα υποστηριχθεί μια εξύβριση ? Ποιός θα υποβάλλει την έγκληση ?(γιατι ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ έγκληση ... αλλιώς εξαλείφεται το αξιόποινο)

Ενώ στην κακόβουλη βλασφημία , η δίωξη κινείται αυτεπάγγελτα , ΑΝΕΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΓΚΛΗΣΕΩΣ.

Πρακτικά μιλάω ...
Θεωρητικά χαίρω πολύ !

πολλα νομικιστικα και θεωριες.καθε υποθεση ειναι διαφορετικη.δημητριε συναδελφος??

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

Πρακτικά μιλάω ...
Θεωρητικά χαίρω πολύ !
επί του πρακτικού και για να μη γράφω αερολογίες θα επανέλθω όταν μιλήσω με τον ειδικό.
Κατά τα λοιπά.
Απολωλός πρόβατο εγώ ειμί......

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66

Ερευνητικέ,

Μπήκα στο site που λες, αλλά μου έδωσε την εντύπωση του εγκαταλειμένου.  Μια ανακοίνωση που έχουν, είναι από το 2002.
Δεν μπόρεσα να κατεβάσω κανένα Mp3.
Δεν βρήκα τα λόγια.  Παρά τούτο, δεν αμφιβάλλω σε αυτό που λες, ότι είναι λόγια τραγουδιού.

Θα είδες, ότι εγώ δεν επενέβην (σα mod) στο ποστ σου.  Και θα έχεις αντιληφθεί ότι είμαι πολύ "ελαστικός" σε θέματα εκφράσεων, ύβρεων, προσβολών, κλπ, υπό την προϋπόθεση ότι διατηρείται ένα γενικά ψηλό επίπεδο στην κουβέντα (κατά την κρίση μου πάντα).  Είμαι απόλυτος μόνο όταν διακυβεύεται η ασφάλεια του site.

Για τα νομικίστηκα που γράφετε οι υπόλοιποι σε επόμενο ποστ.

Επισκέπτης
... μου έδωσε την εντύπωση του εγκαταλειμένου.  Μια ανακοίνωση που έχουν, είναι από το 2002.

Aυτό είδες εσύ ?
Κοίτα τηλ που έχουν στην πρώτη σελίδα ...

[glow=red,2,300]"(Για περισσότερες πληροφορίες στο 0937558505 ή 0942643435)"[/glow]

Ξέρεις απο πότε έχει καταργηθεί ο κωδικός 09 ???  :2funny: :2funny: :2funny:

Είναι αυτό που είπα. Τέτοια τραγούδια τα ακούνε οι εμπαθείς και οι δημιουργοί τους ... ;)

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Δε μπορώ, δε μπορώ!
Μετά από τόσες ανταλλαγές απόψεων που άπτονται της Νομικής Επιστήμης, να πω και εγώ τα δικά μου:

Για κοίτα τι λέει το άρθρο 178 Π.Κ
1. Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό.
2. Όποιος, εκτός από τη περίπτωση της παρ.1, εκδηλώνει με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών.
Μάλιστα.
Άρα:
1)  Ο θεός, έχει ανάγκη νομικής προστασίας.  Από μόνος του, δε μπορεί να τα βγάλει πέρα με τις δυσκολίες της ζωής, και τους κακόβουλους υβριστές του!
2) Μα τότε, ΠΟΥ είναι η παντοδυναμία του?

Είναι σαφής και κατηγορηματικός … και δεν προστατεύει μόνο το Χριστιανικό Θεό , αλλά ΚΑΘΕ  Θεό !
Επομένως, αν εγώ σηκωθώ και πω: «Γαμήθηκε ο Δίας», θα με πάνε μέσα? (Sorry Tomito!)
Αν πω κάτι αντίστοιχο για αυτό το giant spaghetti monster πάλι το ίδιο ισχύει?
Αν πω «τον πούστη τον κεραυνό, έκαψε τα πρόβατα», διώκομαι?  Θεός είναι και ο κεραυνός κατά μερικές θρησκείες!

«Κάθε» θεός δεν είναι όλοι αυτοί?

Τα δικαστήρια που επικαλείσαι , δεν είναι ΠΟΙΝΙΚΑ , αλλά είτε Διοικητικά , είτε Αστικά. Δεν ασχολούνται με το ποινικό μέρος της υπόθεσης , αλλά  με το αν θα συνεχίσει να ακούγεται ένα τραγούδι ή να εκδίδεται ένα βιβλίο
Δε διευκρίνισα τι δικαστήρια.
Το βρίσκω ΑΣΤΕΙΟ πάντως να ασχολούνται τα (όποια) δικαστήρια με τέτοια θέματα...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
σταύρο.....
μην τον προκαλείς πάλι θα μας αρχίσει τις μάνες......
:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Θες να απαντήσω σε όλα ?

Και σε αυτά:

Για ξεκαθάρισέ μου και μερικά νομικά ακόμα:

Πάω σε μια ερημιά (έστω που έχει μόνο ηχώ από την απέναντι πλαγιά ας πούμε), και κοιτάζοντας τον ουρανό, αναφωνώ:
«Θεέ, γαμιέσαι».
Δε με ακούει κανείς.  Ακούω την ηχώ από απέναντι, άρα πράγματι το φώναξα.
Ερωτήσεις:
1) Ο θεός το άκουσε?
2) Διώκομαι ποινικά?
3) Αν το άκουσε (άρα προσεβλήθη), πως θα αμυνθεί που τον έβρισα, μια που οι αρμόδιοι (εισαγγελείς, ανακριτές, αστυνομία, παπάδες, διάκονοι, επίτροποι κλπ) ΔΕΝ με άκουσαν για να με μηνύσουν ή να με εγκαλέσουν?
4) Μήπως το άκουσε αλλά δεν προσβάλλεται με τέτοια?
5) Υπάρχει περίπτωση να μου απαντήσει στον ίδιο τόνο?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom