έτσι."ενας φτωχός και μόνος επιστήμονας....πέθανε...χαχαχα"
άσε που άμα πεθάνω τώρα ας πούμε, ούτε που θα με βρούνε!
μέρες μετά αφού θα αναρωτιούνται απ τη μπόχα που έβγαινε απ το διαμέρισμα του μοναχικού κυρίου!!!!!
έτσι."ενας φτωχός και μόνος επιστήμονας....πέθανε...χαχαχα"
διαβαζα το πρωτο πρωτο αρθρακι αυτου του θεματος που εγραψε ο δημιουργος, αναφερεται σε ηλικιες 18-25 ....το σχολιο μου ειναι οτι σε αυτες τις ηλικιες που θεωρειται ηλικια σπουδων κατα κυριο λογο....αμα βγεις στην αγορα εργασιας σε τι αντικειμενο μπορεις να ασχοληθεις? ντιλιβερας? σερβιτορος? μπαρμαν? δουλεια χαρτζιλικιου δηλαδη...αλλα στον τιτλο θελω απλως να επισημανω οτι ζουμε σε ανοιχτη κοινωνια - ανοιχτη αγορα, που σημαινει αν δεν περασεις απ το σταδιο της εκμεταλευσεης δε θα μαθεις κι ολας...δεν γινεται απο μικρος να γινεις καλοπληρωμενος υπαλληλος...
συμφωνώ διαφωνόντας.Αυτό είναι σαφές (εκμετάλλευση-ανεργία) για τους εξής λόγους:
Tεράστια παροχή προσφορά όλων των σχολών (η Γερμανία αν χρειάζεται ένα γιατρό βγάζει ένα όχι δεκάδες)
Ύπαρξη πολλών παρεμφερών σχολών (πχ ΑΕΙ,ΤΕΙ,ΙΕΚ,Κολέγια,εξωτερικό,σεμινάρια), δηλαδή ο καθένας ξέρει λίγο Μάρκετινγκ, Οικονομικά, Σκατικά
Ανεπάρκεια ελληνικής οικονομίας-μια ζωή άρπα κόλλα είμασταν-άλλωστε όσοι ξέρουν το συγκριτικό πλεονέκτημα αντιλαμβάνονται τί λέω
Απάτη του Έλληνα προς οποιαδήποτε άλλο (Αλβανό,Πακιστανό,Έλληνα βέβαια)
Πολλές εταιρίες ζητούν να έχεις: πτυχία, γλώσσες, ECDL expert, προϋπηρεσία, εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, εμφάνιση, αντίληψη για 600 ευρώ (!). Κάτι ακούστηκε για εταιρίες πυραμίδα (taper,ασφάλειες) ναι εκεί δεν έχεις κανένα δικαίωμα απολύτως (Ο δώρα, ένσημα, άδειες, κανένα κονδύλι για μάρκετινγκ που σου είναι απαραίτητο, απόλυση χωρίς αποζημίωση).
Η λύση: ζητιανιά έξω από εκκλησία (πιο πολλά είναι από τα 3 ευρώ την ώρα που πληρώνεσαι), τέχνη πχ υδραυλικός, ή επιχείρηση τυροπιτάδικο (βασική ανάγκη καλύπτεται πρώτα, και όσο κατεβαίνει το εισόδημα τόσο αυξάνεται η ζήτηση στο αγαθό καθώτι κατώτερο). Κάποιοι λένε για επιστημονικές θέσεις ξέρετε που είναι? Αγγλία ή ΗΠΑ. μόνο εκεί μπορείς να γίνεις καθηγητής Πανεπιστημίου πριν τα 30 σχετικά εύκολα.
Τέλος καλή λύση είναι ο αντικαταναλωτισμός, εύρεση υποκαταστάτων αλλά και φυσικά η αντίδραση σε κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης στον βαθμό του δυνατού. Τελικά τόσο δύσκολο είναι μια Α.Ε. να δώσει δυο δραχμές παραπάνω από τα κέρδη των δις της?? (αλλά πως αλλιώς θα σε κάνει θύμα της αν δεν έχεις ανάγκη τα φράγκα μια ζωή? πως θα δεχτείς να δουλέψεις εξτρά, μαύρα, κοπιαστικά αν δεν πεινάς?).
ΥΓ Ο μόνος που πιάνεται κορόϊδο είναι ο ανενημέρωτος και αυτός που δεν απαιτεί τα δικαιώματα του
ρε συ, μιλάμε για μια γενιά που τα είχε όλα έτοιμα και είναι και καλομαθημένη, τι περιμένεις;διαβαζα το πρωτο πρωτο αρθρακι αυτου του θεματος που εγραψε ο δημιουργος, αναφερεται σε ηλικιες 18-25 ....το σχολιο μου ειναι οτι σε αυτες τις ηλικιες που θεωρειται ηλικια σπουδων κατα κυριο λογο....αμα βγεις στην αγορα εργασιας σε τι αντικειμενο μπορεις να ασχοληθεις? ντιλιβερας? σερβιτορος? μπαρμαν? δουλεια χαρτζιλικιου δηλαδη...αλλα στον τιτλο θελω απλως να επισημανω οτι ζουμε σε ανοιχτη κοινωνια - ανοιχτη αγορα, που σημαινει αν δεν περασεις απ το σταδιο της εκμεταλευσεης δε θα μαθεις κι ολας...δεν γινεται απο μικρος να γινεις καλοπληρωμενος υπαλληλος...
Τα παιδιά τώρα ξεκινούνε με αγγλικά από πρώτη δημοτικού, με δεύτερη ξένη γλώσσα στο σχολείο από την τρίτη δημοτικού, με ηλ. υπολογιστές από την 3η δημοτικού και όλα αρχίζουν να δίνουνε πτυχία από τα 8 τους χρόνια!!
το να το λεμε ευκολο ειναι!! για πανε και δουλεψε τεχνιτης! π.χ η οικοδομη εχει λεφτα! αλλα ποιος παει στην οικοδομη?? να χεις π.χ μια δουλεια με πατερα-αδερφο και να χεις και κανα γερανο-μηχανημα και να δουλευεις σε οικοδομες............ετσι ναι! να ναι και δικια σου δουλεια! να δουλευεις και να βγαζεις χρημα,να σαι αφεντικο στην δουλεια σου,να ξερεις οτι δουλεψες εβγαλες χρημα δεν δουλεψες δεν εβγαλες τιποτα!!Να κάνω μια αφελής ερώτηση?
Να γίνει κανένας τεχνίτης το έχει ψάξει ποτέ του?
πες τα ρεμισό λεπτό γιατί παρεξηγήθηκα μάλλον....δεν είπα να μου τα σκάσει κανένας για τις σπουδές μου.(Αυτό δε γίνεται πουθενά και θα μουν αφελής άν το ζητούσα).
Αυτό ομως που ζητάω και νομίζω ότι το δικαιούμαι, είναι να αναγνωρίζεται το πτυχίο μου(δημοσίου Πανεπιστημίου),που θεωρείται ότι απέκτησα τις γνώσεις που θα πρέπει να έχω ώστε να μπώ στο επάγγελμα το οποίο σπούδασα και να δίνονται οι κατάλληλες ευκαιρίες να κάνω μια αρχή και γιάτί όχι και να εξελιχθώ ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΑΞΙΖΩ.
Ο φίλος μου, που είχαν οι γονείς του φράγκα και αξιώθηκε και πήγε Αγγλία(στο City),με το που τέλειωσε του βρήκε δουλεία το Πανεπιστήμιο μέσω του γραφείου διασύνδεσης και γενικότερα υπάρχει μια υποστήριξη και αναγνώριση του πτυχιούχου στη ην αγορά και στη κοινωνία.Εδώ αρχίδια(συγνώμη και για την έκφρασή μου).Τελειώνεις οικονομικά για παράδειγμα που θεωρείται και καλή σχολή και μετά ψάχνεσαι σα το ψάρι.Εταιρίες-πυραμίδες(Herbalife) και εταιρίες απάτες περμένουν να εκμεταλλευτούν τον άπειρο και νέο που ψάχνει για δουλειά.Και μη μου πει τώρα κανείς ότι όποιος ψάχνει βρίσκει δουλειά,γιατί δε μπορώ να πιστέψω πως όσοι πτυχιούχοι δουλεύουν σε καφέ,οικοδομές και σε οικογενειακές επιχειρήσεις τύπου περίπτερα δεν ψάξαν ή δεν έχουν προσόντα.
Τελειώνεις φιλόλογος ή ξέρω γω μαθηματικός(που ναι και πούτσα σχολή) και ψήνεις σουβλάκια ή κάνεις ιδιαίτερα σε παιδάκια για 3 ευρώ την ώρα. Πλάκα μου κάνετε???Ας είναι καλά οι γονείς που δώξα το θεό παίρνουν καλή σύνταξη και μας συντηρούν ακόμη.
ρε μαλακα γαμαικανε μονος σου πηγες και εγινες φιλολογος.δεν σε εστειλε κανενας με το ζορι.πες τα ρε
να γιασει το στομα σου
εχυσα αιμα για να τελειωσω την φιλολογια
και θα κανω ιδιαιτερα απο δω και απο κει για 3 ευρα
απαιτω διορισμο απο τον γιωργακη
βρε ουστ
δεν την αφηνω την νυχτα ωρεεεεεεεε
ερχονται και τα φρουτακια
κοπρτιτοειδες ελληνικο κρατος
φρουταςςςςςςρε μαλακα γαμαικανε μονος σου πηγες και εγινες φιλολογος.δεν σε εστειλε κανενας με το ζορι.
τωρασ γινε φρουτας να τα οικονομισεις.
μαγκα ενα θα σου πω και να το ξερεις.ειχα ασχοληθει παλαιοτερα με φρουτα.φρουταςςςςςς
πεπονια, μελιτζανες και ολα τα ζαρζαβατικα ;) ;)
ασε ρε
την ειχα δει φιλοσοφος
αλλα....
no money no party
εχεις δικιομαγκα ενα θα σου πω και να το ξερεις.ειχα ασχοληθει παλαιοτερα με φρουτα.
εχει καλη κονομα,αλλα να ξερεις οτι οταν βγαζεις ευκολα φραγκα,κανεις και μαλακιες μεγαλες.θελει προσοχη
μην περνεις χαμπαρι απο αυτους ρε.αν και ειναι κολογειτονια εκει.δεν πιστευω να εχεις προβλημα.εχεις δικιο
δασκαλε,
το μονο που φοβαμαι ειναι κατι γεωργιανοτσετσενοι :- :- :-
αν και εχω ετοιμο μαγαζι στους αμπελοκηπους
θελει να καβατζωθεις απο δαυτους
κωλογειτονια δεν θα πει τιποταμην περνεις χαμπαρι απο αυτους ρε.αν και ειναι κολογειτονια εκει.δεν πιστευω να εχεις προβλημα.
Κοίταξε, αν το πτυχίο που έχει βγάλει κάποιος έχει χαμηλό βαθμό, τότε προφανώς δε βοηθάει, διότι αφενός με τέτοιο βαθμό βγαίνουν πολλοί, αφετέρου για να έχεις τέτοιο βαθμό σημαίνει ότι δεν ξέρεις και πολλά πράματα, δε σκαμπάζεις και πολλά, και πέρασες με αντιγραφές και μαλακοδιαβάσματα.οχι φιλε μου...με τιποτα...Μονο αν η σχολη ειναι σχετικα καλη και το χαρτι της μετραει να χωθεις σε κανενα δημοσιο.Αλλιως ειναι χασιμο χρονου και κυριως χρηματων οι σπουδες στην Ελλαδα.
Οποιος μπορει να ασχοληθει με καποιο ελευθερο επαγγελμα κτλ τυχερος η αλλοι ας κανουν οτι μπορουν να χωθουν σε κανα δημοσιο...