Νέα

HIV Λοίμωξη & AIDS. «Μύθοι & Πραγματικότητες»

• Μέλος που άνοιξε το νήμα vassilis19
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 274K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εσείς, απο που ενημερώνεστε για την ασθένεια αυτή?

• Από Γιατρούς και άλλους ειδικούς

Ψήφοι: 60 29,1%
  • Από φίλους/παρέα ?

Ψήφοι: 3 1,5%
  • Από το Internet ?

Ψήφοι: 110 53,4%
  • Από βιβλία ?

Ψήφοι: 11 5,3%
  • Από άλλη πηγή ?

Ψήφοι: 5 2,4%
  • Δεν ενημερώνομαι και δεν θέλω να ξέρω ?

Ψήφοι: 17 8,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    206

deepthroat

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
1

μολυσμενο φορεα διαμεσου ακαλυπτου σεξ, εστω και στοματικο αν υπαρχει αρκετη συγκεντρωση του ιου στο σαλιο

Mετάδοση με σάλιο; Aυτά τα links που βάζεις τα διαβάζεις; Ή τα βάζεις για μπούγιο;

"Saliva, Tears, and Sweat

HIV has been found in saliva and tears in very low quantities from some AIDS patients. It is important to understand that finding a small amount of HIV in a body fluid does not necessarily mean that HIV can be transmitted by that body fluid. HIV has not been recovered from the sweat of HIV-infected persons. Contact with saliva, tears, or sweat has never been shown to result in transmission of HIV."

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Mετάδοση με σάλιο; Aυτά τα links που βάζεις τα διαβάζεις; Ή τα βάζεις για μπούγιο;

"Saliva, Tears, and Sweat

HIV has been found in saliva and tears in very low quantities from some AIDS patients. It is important to understand that finding a small amount of HIV in a body fluid does not necessarily mean that HIV can be transmitted by that body fluid. HIV has not been recovered from the sweat of HIV-infected persons. Contact with saliva, tears, or sweat has never been shown to result in transmission of HIV."

Εσυ θα φιλουσες στο στομα ατομο με HIV ? Υπαρχουν περιπτωσεις που δεν αναφερουν που εχει μεταδωθει απο σαλιο. Οπως εγραψα εχω μιλησει προσωπικα περι του θεματος με κορυφαιο ερευνητη στο ΛΑ. αν θελης κοιταξε πιθανοτητες εστω και ελαχιστες να κολλησεις κατι τετοιο.

bazogamias

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
1
Ναι ρε παιδιά, τι γίνεται με φιλιά στο στόμα? Γιατί αν δεν έχεις γυναίκα, δε μπορείς, πρέπει να νιώσεις λίγο άνθρωπος, οπότε φιλάς την επαγγελματία στο στόμα.

Δηλαδή, σκέφτομαι πως αν δε κάνεις ακόμα και αυτό, τι σκατά, γιατί ζεις στο κάτω κάτω?

Μου θυμίζει το ανέκδοτο που πάει ο τύπος στο γιατρό και λέει: "γιατρέ θέλω να ζήσω όσο πιο πολύ μπορώ".
"καπνίζεις?"
"όχι"
"πίνεις?"
"όχι"
"sex κάνεις?"
"όχι"
"κανένα χαρτάκι παίζεις?"
"όχι"
"τότε ρε φίλε, γιατί θες να ζήσεις παραπάνω?"

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
με σαλιο ????

εγω ξερω οτι δεν μεταδιδεται ετσι..

αλλα μεταδιδονται αλλα πραγματα...

bazogamias

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
1
Ας είναι, είναι ένα ρίσκο που παίρνει κανείς.

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Οσο και αν θελουμε να συμπασχουμε...Αν καμακωσεις γκομενακι και λιγο πριν το σεξ σου πει εχω ΑΙDS βαλε καποτα....

Εχουμε λακίσει σουμπιτοι

nixermanie

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Πολλά ζευγάρια δυστηχώς μετά από κάποιο διάστημα σταματάνε το σεξ με προφύλαξη με πρόσχημα τη μεγάλη διάρκεια σχέσης, λες και αυτό τους σιγουρεύει ότι δεν έχει τίποτα ο άλλος...
+1

Ειναι και αυτο που λετε περι εμπιστοσυνης! Στην τελικη τι πρεπει να κανουμε? Απ'οσα ξερω νομιζω οτι το AIDS κανει να εμφανιστει μεχρι και 6 μηνες αφου το εχεις κολλησει...οποτε τι λες στη κοπελα σου? Μετα απο ενα εξαμηνο παμε να κανουμε μαζι εξετασεις και αν θες βγαζουμε τη καποτα? Υποτειθεται πως εισαι με ενα ατομο που εχεις σχεση μαζι του....εμπιστευεσαι και ισως περασεις μαζι του ολη σου τη ζωη!

Τωρα οσο αφορα τη κοπελα και τις ευθυνες... απ'εξω απο το χωρο πολλα τραγουδια λεμε! Καθενας εχει την ευθυνη του! Ο τυπος εφοσον το ηξερε ειναι απαραδεκτος! Ο καθενας μπορει να τη πατησει...αν μου μιλουσατε για one night stand ακαποτο τοτε να πω ενταξει...αλλα μεσα σε μια σχεση θεωρω φυσιολογικο να πεταξεις το σκουφο μετα απο λιγο καιρο!

JVC

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
1
ετσι οπως καταντησε η κοινωνια μας με ολες τις ανωμαλιες λογικο ειναι να ζει και να βασιλευει ο ιος HIV,αντε και εις ανωτερα μαγκες και μαγκισες.  ;)

deepthroat

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
1
Εσυ θα φιλουσες στο στομα ατομο με HIV ? Υπαρχουν περιπτωσεις που δεν αναφερουν που εχει μεταδωθει απο σαλιο. Οπως εγραψα εχω μιλησει προσωπικα περι του θεματος με κορυφαιο ερευνητη στο ΛΑ. αν θελης κοιταξε πιθανοτητες εστω και ελαχιστες να κολλησεις κατι τετοιο.

Κι εγώ έχω μιλήσει προσωπικά με εξωγήινους.

Ξέχασες να μας πεις ότι μεταδίδεται και από τα κουνούπια, αλλά δεν μας το λένε για να μη μας πανικοβάλλουν.

Δυνατά και ελληνικά.....

katelisgr

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Πολυ συγκινιτικά ολα αλλά μήπως η κοπέλα ψαχνει αντρες που είναι ετιμοι να ρισκάρουν μαζί της για ενα πηδημα?

Πολυ περιεργα ολα αυτα!

Γιατι λογικα ισως η αγαμια να φτανει πολλους ακομα και σε αυτό...Να γνωρισουν για να πηδηξουν αακομα και μια με  ΗIV

Επισκέπτης
Πολυ συγκινιτικά ολα αλλά μήπως η κοπέλα ψαχνει αντρες που είναι ετιμοι να ρισκάρουν μαζί της για ενα πηδημα?

Πολυ περιεργα ολα αυτα!

Γιατι λογικα ισως η αγαμια να φτανει πολλους ακομα και σε αυτό...Να γνωρισουν για να πηδηξουν αακομα και μια με  ΗIV
Μπορει να βρει καποιον που να ειναι φορεας και αυτος και να κανουν οτι θελουν χωρις να ρισκαρουν :knockinb: :knockinb: :knockinb:

siropiastos

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2008
Κριτικές
9
Like
0
Πόντοι
1.230

Πολυ περιεργα ολα αυτα!

καλα μη τα ισοπεδωνουμε ολα..το μπλογκ της το διαβασες καθολου;  :headbang: :headbang:

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Κι εγώ έχω μιλήσει προσωπικά με εξωγήινους.

Ξέχασες να μας πεις ότι μεταδίδεται και από τα κουνούπια, αλλά δεν μας το λένε για να μη μας πανικοβάλλουν.

Δυνατά και ελληνικά.....

Eεεεεεεεεε  εσυ τοτε δεν φοβασαι τιποτα. Δεν χρειαζεσαι ουτε καποτα........

p33

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Το προβλημα του AIDS με ανυσηχιτικα υψηλα ποσοστα υπαρχει κυριως στην Αφρικη και σε καποιες μικρες χωρες της Αμερικης. Παραθετω μια λιστα απο χωρες που θα ηταν λιγο εως παρα πολυ επικινδυνο να  :knockinb: γυναικα απο εκει.

ΑΦΡΙΚΗ
Νοτια Αφρικη (εκει που θα γινει το Μουντιαλ), Λεσοτο, Σουαζιλανδη, Ναμιμπια,
Μποτσουανα, Ζιμπαμπουε, Ζαμπια, Αγκολα, Μοζαμβικη, Μαλαουι, Τανζανια, Ρουαντα, Μπουρουντι, Τανζανια, Κενυα, Ουγκαντα, Αιθιοπια (εχουμε πολλες τανες απο εκει), Κονγκο (Γαλλικο), Κεντροαφρικανικη Δημοκρατια, Γκαμπον, Ισημερινη Γουινεα, Καμερουν (και απο εκει εχουμε καποιες), Τσαντ, Νιγηρια (απο εκει ειμαστε γεματοι τανες), Τογκο και Γκανα (πολλες τανες και απο εκει)
ΑΜΕΡΙΚΗ
Μπελιζ, Αιτη, Γουιανα (οχι η Γαλλικη), Σουριναμ

Πηγη Wikipedia AIDS pandemic

p33

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Το προβλημα του AIDS με ανυσηχιτικα υψηλα ποσοστα υπαρχει κυριως στην Αφρικη και σε καποιες μικρες χωρες της Αμερικης. Παραθετω μια λιστα απο χωρες που θα ηταν λιγο εως παρα πολυ επικινδυνο να  :knockinb: γυναικα απο εκει.

ΑΦΡΙΚΗ
Νοτια Αφρικη (εκει που θα γινει το Μουντιαλ), Λεσοτο, Σουαζιλανδη, Ναμιμπια,
Μποτσουανα, Ζιμπαμπουε, Ζαμπια, Αγκολα, Μοζαμβικη, Μαλαουι, Τανζανια, Ρουαντα, Μπουρουντι, Τανζανια, Κενυα, Ουγκαντα, Αιθιοπια (εχουμε πολλες τανες απο εκει), Κονγκο (Γαλλικο), Κεντροαφρικανικη Δημοκρατια, Γκαμπον, Ισημερινη Γουινεα, Καμερουν (και απο εκει εχουμε καποιες), Τσαντ, Νιγηρια (απο εκει ειμαστε γεματοι τανες), Τογκο και Γκανα (πολλες τανες και απο εκει)
ΑΜΕΡΙΚΗ
Μπελιζ, Αιτη, Γουιανα (οχι η Γαλλικη), Σουριναμ

Πηγη Wikipedia AIDS pandemic

Να διορθωσω ενα λαθακι στην Αφρικη αντι για Γκανα βαλτε Ακτη Ελεφαντοστου, η Γκανα εχει μεσαια ποσοτα HIV ισα περιπου με αυτα της Ρωσιας και της Ουκρανιας, γενικα απο τις Αφρικανικες χωρες πρεπει να ειναι λιγο καλυτερη σε συνθηκες διαβιωσης δεν πηγε τυχαια ο Ομπαμα εκει

leopard

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Σταματήστε να πιστεύετε σε συνωμοσίες και βάλτε καπότες. Γιατί βλέπω αρκετούς από δω μέσα να  :headbang:  σε λίγο. Και η διάδοση του AIDS μας αφορά όλους. Σήμερα κόλλησες εσύ, αύριο εγώ και ο καθένας μας.
Αν κάποιος έχει τον ιό ας προσπαθεί να μην τον μεταδώσει {φορώντας καπότες} και όχι να πειραματίζεται με το αν μπορεί να τον διαδόσει.
Όλα είναι συνωμοσίες έτσι?  Μερικοί εκεί έξω θα χρειαστούν πολύ τύχη στη ζωή τους. Καλή τύχη πάντως...
Αν μας διαβάζει καποιος με AIDS, τότε κουράγιο...τι άλλο να του πω? Είναι συνάνθρωποι μας και τους σέβομαι. Πάντως δεν ξέρω αν είναι καλό να μην ακούνε τους γιατρούς τους και να ψάχνουν συμβουλές στο internet.

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
62
Πόντοι
6
[size=10pt]Νέο στέλεχος του ιού HIV-1 του AIDS ανακαλύφθηκε από Γάλλους ερευνητές πυροδοτώντας συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα.

Οπως αναφέρει η ερευνητική ομάδα υπό τον Ζαν-Κριστόφ Παντιέ του πανεπιστημίου της Ρουέν, είναι η πρώτη φορά που επιστήμονες ανακαλύπτουν ότι και... οι γορίλες αποτελούν δυνητική πηγή του ιού HIV που προκαλεί το AIDS.
Μέχρι σήμερα, οι έρευνες είχαν δείξει ότι ο εν λόγω ιός, που έχει μολύνει 33 εκατ. ανθρώπους και έχει σκοτώσει 25 εκατ. διεθνώς, προέρχεται αποκλειστικά από χιμπατζήδες, ωστόσο η νέα ανακάλυψη, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Νature Μedicine», ανατρέπει τα δεδομένα.

Οπως ανακοίνωσαν οι Γάλλοι επιστήμονες, μία 62χρονη γυναίκα από το Καμερούν που ζει στο Παρίσι έχει μολυνθεί από ένα νέο στέλεχος του ιού HIV που προέρχεται από γορίλα και όχι χιμπατζή.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιός HIV/AIDS προήλθε από τον παρόμοιο ιό SIV των χιμπατζήδων και, παρά το γεγονός ότι αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά από τους επιστήμονες στη δεκαετία του '80, πιστεύεται ότι μεταπήδησε από το ζώο στον άνθρωπο στην αρχή του 20ού αιώνα στην περιοχή του Κονγκό.

Οι ιοί SIV έχουν επισημανθεί από το 2006 και στους γορίλες, πιθανώς έπειτα από μόλυνση των τελευταίων από χιμπατζήδες φορείς, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται άνθρωπος που έχει μολυνθεί από το νέο αυτό στέλεχος.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες δε, «είναι πολύ πιθανό να εντοπιστούν και νέα κρούσματα του νέου ιού σε ανθρώπους στο άμεσο μέλλον». Για τον λόγο αυτόν, όπως επισημαίνουν, «θα πρέπει η επιστημονική κοινότητα να βρίσκεται σε επαγρύπνηση».

Παρά το γεγονός ότι οι γιατροί είναι καθησυχαστικοί σε ό,τι αφορά το νέο στέλεχος του ιού, επισημαίνοντας ότι τα υπάρχοντα φάρμακα κατά του AIDS μάλλον μπορούν να βοηθούν στον έλεγχο των συμπτωμάτων του, παραμένουν ορισμένα... άλυτα προβλήματα.

Το κυριότερο, όπως επισημαίνουν οι Γάλλοι ερευνητές, είναι ότι το νέο στέλεχος δεν ανιχνεύεται από τα συνήθη τεστ και συνεπώς μπορεί να εξαπλώνεται ήδη απαρατήρητο στον ανθρώπινο πληθυσμό.
[/size]

Πηγή: www.ethnos.gr/article.asp?catid=11387&subid=2&pubid=5080826]Έθνος[/url]

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
62
Πόντοι
6
Σαν πολλοί ιοί δεν πέσανε τώρα τελευταία; Τυχαίο μάλλον θα είναι ή μήπως ένας καλός τρόπος για να τονωθούν οι οικονομίες των γνωστών χωρών παραγωγής φαρμάκων;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom