Νέα

HIV Λοίμωξη & AIDS. «Μύθοι & Πραγματικότητες»

• Μέλος που άνοιξε το νήμα vassilis19
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 274K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εσείς, απο που ενημερώνεστε για την ασθένεια αυτή?

• Από Γιατρούς και άλλους ειδικούς

Ψήφοι: 60 29,1%
  • Από φίλους/παρέα ?

Ψήφοι: 3 1,5%
  • Από το Internet ?

Ψήφοι: 110 53,4%
  • Από βιβλία ?

Ψήφοι: 11 5,3%
  • Από άλλη πηγή ?

Ψήφοι: 5 2,4%
  • Δεν ενημερώνομαι και δεν θέλω να ξέρω ?

Ψήφοι: 17 8,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    206

Επισκέπτης
Και ποιος μου λέει εμένα ότι δεν έχει βρεθεί? ;) Ο Μagic δηλαδή πως θεραπεύτηκε? Επειδή παράτησε το μπάσκετ? Τα τελευταία νέα που είχα ακούσει τουλάχιστον ήταν "ο ιός του AIDS δεν ανιχνεύεται πλέον στο αίμα του Magic Johnson". Βαρέθηκε κι έφυγε??? :think:
μαλλον ο ιος κοιταξε την τσεπη του..κ τρομαξε.... :rolleyes:

Fazer600

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
6
Και ο Lans Armstrong έπασχε από Καρκίνο και τώρα είναι εντάξει.Συμβαίνουν αυτά.Ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά.

poly omorfos

Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2007
Like
6
Πόντοι
1
Το πρόβλημα είναι πως δεν διευκρινίζουν με τι είδους στοματικό έρωτα κολάς.

Όπως είπα και εγώ πιο πάνω κολάει μόνο αυτή/αυτός που θα βάλει το πέος στο στώμα του.

Υπάρχουν πάνω απο 40.000.000 άτομα μολυσμένα παγκοσμίος και κανένας δεν έχει κολήσει άπο το άτομο που του ρούφηξε το πουλί.

Ο λόγος που τα αναφέρω όλα αυτά είναι για να μην χαραμήσει άλλος έξι μήνες απο την ζωή του (όπως και εγώ) με άγχος, εξετάσεις και ερωτήσεις σε γιατρούς για έναν κίνδυνο που δεν υπήρχε απο την αρχή.

Μια επίσκεψη στην επίσημη ελληνική σελίδα θα είναι ακόμα πιο κατατοπίστική.

{{{wizard}}}, αυτή η ιστοσελίδα αναφέρει ένα πολύ μικρό ποσοστό μετάδοσης του ιου από στοματικό έρωτα για το αυτόν που δίνει (ευτυχώς!) . Ξέρεις μήπως ποιος έχει συντάξει αυτή σελίδα; Επίσης στον πίνακα τρόπων και ποσοστών μετάδοσης δεν αναφέρεται η πηγή.

Καλά όλα αυτά ..... Πάρόλα αυτά ο κίνδυνος υπάρχει πάντα.....

Και αν η γυναίκα είχε κάνει ακάποτο πριν με κάποιον φορέα και έχει κατάλοιπα στο στόμα της; Αν είναι φορέας η ίδια και έχει πληγή στο στόμα; Γαμισέ τα, δεν μπορούμε να παίζουμε με τις υποθέσεις. Επίσης είναι και λίγο ύποπτο μια γυναίκα να δέχεται να κάνει αυτή την ενέργεια (ή έχει νοσήσει οπότε σκασίλα της, ή είναι πολύ φιλοχρήματη έιτε απλά είναι ανενημέρωτη....)

Και να σου πω κάτι; Ακόμα και αν η πιθανότητα είναι μια στο 1.000.000 αξίζει η ψυχική αγωνία;

Τα γράφω αυτά γιατί εμένα μου είχε τύχει σε ένα στούντιο. Βέβαια ήμουν ο πρώτος πελάτης, η κοπέλα είχε μόλις κάνει μπάνιο και το στούντιο πολύ καθαρό. Να φανταστείς πριν ξεκινήσουμε μου καθάριζε τη βάλανο για 5 λεπτά με ένα αντισηπτικό μαντηλάκι. Και ας είχα μόλις κάνει μπάνιο και εγώ. Παρόλα αυτά η ιδέα δεν μου έφευγε από το μυαλό.....

Δεν αξίζει ρε μάγκες, ο κίνδυνος υπάρχει πάντα.

Αυτούς βέβεια που δεν καταλαβαίνω, είναι εκείνους που βάζουν τη γλώσσα τους στο αιδοίο μιας ιερόδουλης. Πάτε καλά ρε σεις; Αυτό και αν είναι ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ. Είχα ένα φίλο που επιδιδόταν συχνά σε αυτή την πρακτική(γιατί δεν ξέρω, φοβόταν μήπως δεν ικανoποιήθει αρκετά η ιερόδουλος;;;;;). Όταν όμως έκανε εξετάσεις για να δει αν είχε κολλήσει τον ιο, είχε γίνει άσπρος σαν το πανί. Δεν γίνεται να σας το περιγράψω, μια εικόνα χίλιες λέξεις. Ευτυχώς τελικά δεν είχε τίποτα, όμως ο ΜΑΛΑΚΑΣ (υπενθυμίζω πάλι ότι είναι φίλος μου) συνεχίζει ακόμα αυτή την πρακτική.

Όταν τον ρώτησα γιατί συνεχίζει κάτι τέτοιο (και του υπενθύμισα και την αγωνία που είχε βιώσει), μου απάντησε ότι δεν μπορούμε να ζούμε διαρκώς σε ένα γυάλινο κλουβί.

Ναι , αλλά μην πηγαίνουμε γυρεύοντας όμως.....

Succesor

Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2007
Κριτικές
6
Like
17
Πόντοι
1
Θα βρεθεί πιστεύω το φάρμακο, αλλά πιο πολύ με ενδιαφέρει το θέμα του καρκίνου. με το AIDS μπορείς να φυλαχτείς, με το καρκίνο, είναι να μη σου κάτσει
Με το AIDS όμως δεν μπορείς να κάνεις πλέον σχέσεις με υγιείς ανθρώπους (εκτός και αν είσαι ασυνείδητος) ούτε και οικογένεια.Αλλάζει όλη σου η ζωή,πράγμα που δεν το έχεις αν καταφέρεις να ξεπεράσεις τον καρκίνο.Τώρα αν ο Μάτζικ έπαψε να έχει AIDS τι να πώ.Πάντως μου έχει μπεί και εμένα η ιδέα τώρα γιατί την έκανα την μαλακία μου και έχω ψιλοφρικάρει...

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
62
Πόντοι
6
Από την στιγμή που θα βρεθεί (όχι ότι δεν υπάρχει ήδη) φάρμακο που θα ενισχύει τόσο σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα , το AIDS θα εκλείψει. Ο ιός HIV θα είναι ένας ιός όπως οι άλλοι...Τώρα για το αν βρέθεί φάρμακο που θα καταπολεμά τον ιό HIV στη ρίζα, πιστεύω πως έχουμε δρόμο

beavis

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2007
Like
2
Πόντοι
6
πιστευω οτι εχουν βρεθει φαρμακα και για καρκινο και για aids αλλα τα συμφεροντα ειναι  τεραστια και δεν θα συμφερε ουτε τις φαρμακοβιομηχανιες αλλα ουτε και τα κρατη να κυκλοφορουσαν αυτα τα φαρμακα. :helpplea: στην περιπτωση που βγαιναν στην κυκλοφορια καποια τετοια φαρμακα...ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα πεταγαν καποιον αλλο ιο απο τους χιλιαδες που εχουν αναπτυξει σε εργαστηρια για να μην σπασει η αλυσιδα...

Alekosatbourdela

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Μάγκες εχουν βρεθεί πολλά φαρμακα και πολλα δυνατα αντιβιωτικά για πολλες ασθενειες αλλα οντως δεν θα τα βγαλουνε ποτε.........ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Και ποιος μου λέει εμένα ότι δεν έχει βρεθεί? ;) Ο Μagic δηλαδή πως θεραπεύτηκε? Επειδή παράτησε το μπάσκετ? Τα τελευταία νέα που είχα ακούσει τουλάχιστον ήταν "ο ιός του AIDS δεν ανιχνεύεται πλέον στο αίμα του Magic Johnson". Βαρέθηκε κι έφυγε??? :think:

Δεν βαρέθηκε...Και δεν έφυγε...
Τα σύγχρονα κοκταίηλ φαρμάκων έχουν τη δυνατότητα να καθιστούν μη ανιχνεύσιμο τον ιο στο αίμα..
Αλλά δεν τον εξαφανίζουν τελείως....
Σταδιακά αποκτά ανοχή στα φάρμακα και επανεμφανίζεται...
Γι' αυτό και βγαίνουν διαρκώς καινούργιοι συνδυασμοί φαρμάκων για να "ξεγελάνε" τις νέες μεταλλάξεις του ιού.

Το αποτέλεσμα είναι ο οροθετικός να ζει για πολλά μα πάρα πολλά χρόνια (πάνω από 20) με όλο και λιγότερες παρενέργειες...
Αλλά δεν παύει να είναι οροθετικός και να μπορεί να μεταδώσει τον ιό...

Όσο για το φάρμακο, δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος...
Και όχι φυσικά επειδή δεν το θέλουν οι φαρμακοβιομηχανίες...
Θα έβγαζαν τα άπειρα δις αν πουλούσαν ένα εμβόλιο με επαναληπτικές δόσεις το οποίο θα απευθυνόταν σε όλους τους κατοίκους του πλανήτη και όχι μια σειρά από φάρμακα που απευθύνονται σε λίγα εκατομμύρια ασθενείς..

Αλλά διότι από ό,τι διαβάζω ο HIV είναι σκληρό καρύδι- μεταλλάσσεται με τέτοια ταχύτητα που καμία θεραπεία δεν μποεί να τον προλάβει.

Έως το 2049 όμως εκτιμώ ότι κάτι θα γίνει...Ελπίζω!

colonos

Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2006
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
0
Φίλε μου str81977 σήμερα οι περισσότεροι ασθενείς πεθαίνουν από παρενέργειες των φαρμάκων (προκαλούν μεγάλες βλάβες στο ήπαρ γιατί είναι πολύ τοξικά). Τι να πεις για μια ασθένεια που ο 'εφευρέτης' της κατηγορήθηκε ότι έκλεψε στοιχεία από παλιότερη έρευνα άλλου επιστήμονα και που υπήρξε πολιτική διαμεσολάβηση για να βρεθεί 'λύση' στην παραπάνω διαμάχη. Όλα αυτά με βάζουν σε μεγάλες υποψίες για το παραπάνω θέμα. Και όπως λέει και το τραγούδι 'ξεφτίσανε οι άνθρωποι αδερφέ μου...'

Upnaras30

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουν 2007
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
1

Παίδες παρακαλώ πολύ θα ήθελα τη γνώμη σας για την ακάποτη πίπα με τελείωμα μέσα ή έξω.

Εμπεριέχει κινδύνους; Από ότι βλέπω οι περισσότεροι εδώ μέσα το κάνουμε χαλαρά χωρίς να προβληματιζόμαστε.

Για να το δούμε τουλάχιστον στατιστικά θα ήθελα να ρωτήσω και να παρακαλέσω να απαντήσει εάν υπάρχει κάποιος που να έχει αποκτήσει οποιοδήποτε πρόβλημα από ακάποτη πίπα (ο ίδιος ή φίλος του).

Εγώ χωρίς να έχω πολύ εμπειρία προσπαθώ όλες μου οι πίπες να είναι ακάποτες γιατί το ευχαριστιέμαι τρελά  :rockon: :rockon:. Πόσο ρισκάρω ;;;  :helpplea:  :helpplea:  :helpplea:

Vangoal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2007
Κριτικές
6
Like
257
Πόντοι
286
Φίλε αν το πουλάκι σου έχει ένα μικροτραυματισμό ....ρισκάρεις τρελά
Αν όχι δεν έχεις πρόβλημα
Αυτό βέβαια αφορά το aids
Για λοιπές αρρώστιες είσαι 100 % εκτεθειμένος

COMMANDER

Μέλος
Εγγρ.
29 Νοε 2005
Like
24
Πόντοι
6
Σε παλαιοτερο thread, συναγωνιστης ειχε αναφερει οτι "αρπαξε" κατι,το οποιο θεραπευε με ιατρικη αγωγη, απο την Ζαννα της Αλκαμενους 117.Ειναι η μονη, μεχρι στιγμης,νομιζω καταγγελια για κατι σχετικο.

Επισκέπτης
Kάνε ένα search στο google "στοματικό χωρίς προφύλαξη" κλπ. και δες τι θα σου βγάλει. Nαι, είναι επικίνδυνο, κολλάς διάφορα αφροδίσια, μεταφέρεις αρκετά στις επόμενες συντρόφους σου.. αλλά κολλάς και aids υπο προϋποθέσεις.

Upnaras30

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουν 2007
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
1
Κάτι είχα διαβάσει και εγώ σε ένα post για κάποιον που άρπαξε από ακάποτη πίπα από cg. αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες και τι ήταν τελικά...

Εγώ την τελευταία φορά μου έκανε deep throat απίστευτο μία τύπισα ενώ πόνεσα και λιγάκι χωρίς όμως να δώσω σημασία. Το βράδυ κάνω ντουζάκι και βλέπω μικροπληγές από δάγκωμα σαν μικρό σπυράκι ... περιττό να πω ότι ανησύχησα αλλά τελικά δεν ήταν τίποτα. εδώ και μία εβδομάδα που το προσέχω έχει επουλωθεί πλήρως ...

Για να έχουμε στατιστικό δείγμα μπορούμε να λέμε και όσοι το κάνουμε ακάποτο συστηματικά και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.

Εγώ είμαι ένας στα σίγουρα  :dancing:

Upnaras30

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουν 2007
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
1
Από ψάξιμο στο inet:

....

εν ολίγοις η πίπα πολύ δύσκολα μεταδίδει το HIV αλλά μπορεί να μεταφέρει άλλες ασθένειες:

Βλεννόρροια & άλλα
Τα άλλα αφροδίσια νοσήματα κολλάνε πολύ πιο εύκολα από τον HIV. Το καλό είναι ότι τα περισσότερα θεραπεύονται χωρίς να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα, αρκεί να τα προλάβετε νωρίς! Αν τα αφήσετε χωρίς θεραπεία, μπορούν να γίνουν πάρα πολύ επικίνδυνα.

Aν πάρετε πίπα χωρίς προφυλακτικό κινδυνεύετε να κολλήσετε βλεννόρροια, έρπητα, σύφιλη, ηπατίτιδα Β και HIV. Αν σας πάρουν πίπα χωρίς προφυλακτικό, κινδυνεύετε μεν λιγότερο, αλλά μπορεί να κολλήσετε έρπητα και βλεννόρροια (και σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις σύφιλη).

..........

Μια ισπανική μελέτη (Ιούνιος 2002) παρακολούθησε 135 "οροασύμβατα" ετεροφυλόφιλα ζευγάρια (ο ένας μολυσμένος με HIV/AIDS, ο άλλος όχι) για διάστημα 10 ετών για να υπολογίσει σε τι ποσοστό μεταδιδόταν το HIV μέσω στοματικού έρωτα που γινόταν χωρίς προφυλακτικό με εκσπερμάτωση μέσα στο στόμα. Βρέθηκε ότι, παρά τη μεγάλη συχνότητα στοματικού έρωτα (19.000 περιστατικά) μέσα σε 10 χρόνια, δεν παρατηρήθηκε ούτε μία μετάδοση του ιού HIV με αυτό τον τρόπο. (4)
Σε μια αυστραλιανή μελέτη (1993-99) βρέθηκε ότι από 75 νεομολυνθέντες άνδρες, οι 5 ανέφεραν ότι μολύνθηκαν μέσω στοματικού σεξ χωρίς προφύλαξη. Επειδή όμως συνυπήρχαν και άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες, η μικρή αυτή μελέτη δεν μπόρεσε να καθορίσει τον κίνδυνο μετάδοσης του HIV από το στοματικό έρωτα. (5)

gstg

Μέλος
Εγγρ.
19 Σεπ 2006
Like
0
Πόντοι
1
εγώ έχω κολλήσει από ακάποτη πίπα με cg ουριθρίτιδα. Τα συμπτώματα της είναι σαν της βλενόροιας. Είμαι 100% βέβαιος οτι κόλλησα απο αυτό γιατί μου έκανε μόνο πίπα.
Τώρα για HIV: Στο Ε της ελευθεροτυπίας ειχε συνέντευξη μια δημιοσογράφο ελληνιδα, που ειχε κολλήσει HIV. Ειχε και ιστοσελίδα και στο forum το δικό μας υπήρχε σχετικό thread. Με βάση έρευνα δική της επί χρόνια δεν συνάντησε πουθενά στην ελλάδα ή στο εξωτερικό άνδρα που να έχει κολλήσει HIV, εκτός αν είχε ένα από τα εξής δύο χαρακτηριστικά:
α)ηταν ομοφυλόφιλος ή β)ναρκομανής

Upnaras30

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουν 2007
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
1
ρε παιδιά τελικά πόσο ρισκάρουμε;;;;

Εγώ βλέπω οι περισσότεροι εδώ μέσα μας πέρνουν πίπα ακάποτη ...

gstg

Μέλος
Εγγρ.
19 Σεπ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Ξαναλέω ότι θέμα Hiv δεν τίθεται. Για διάφορα αφροδίσια φυσικά και υπάρχει κάποιο ρίσκο. Οταν δηλ κάποια μας λέει έχω  εξτρα ακάποτο, μόνο σε μας το κάνει? Εγώ βέβαια το έκοψα γιατί δεν θέλω να ξαναπεράσω αυτή την ταλαιπωρία αλλά και να κολλήσω την γυναίκα μου, με όλες τις παρενέργειες που θα είχε κατι τέτοιο.Απορώ πάντως με μερικούς που δεν τους φτάνει το ακάποτο, αλλά θέλουν και να τα καταπίνει η βιζιτού.

deltaro

Νέο Μέλος
Εγγρ.
26 Σεπ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Ότι το Hiv=AIDS είναι ένα μεγάλο ψέμα!!! Τώρα το που βάζεις το πουλί σου και την υπογραφή σου θέλει προσοχή. Γιατί μπορεί να μην υπάρχει το aids αλλά υπάρχει η ηπατίτιδα που είναι το ίδιο θανατηφόρα…

dfwk

Τιμημένος
Εγγρ.
3 Σεπ 2006
Κριτικές
6
Like
406
Πόντοι
316
Μιά δεκαετή μάχη κατά του HIV χάθηκε.....
"Σε μια απογοητευτική εξέλιξη, ένα από τα πλέον υποσχόμενα εμβόλια που δοκιμάζονταν κατά του ιού του AIDS απέτυχε σε μια μεγάλη διεθνή μελέτη αποτελεσματικότητας. Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Merck ανακοίνωσε ότι σταματά τις εγγραφές εθελοντών και τους εμβολιασμούς.

Πρόκειται για μια σημαντική αποτυχία στη διεθνή μάχη κατά του HIV, καθώς το υποψήφιο εμβόλιο, στο οποίο είχαν αφιερωθεί 10 χρόνια έρευνας, βρισκόταν σε πιο προχωρημένο στάδιο δοκιμών από τα περίπου 25 πειραματικά εμβόλια που εξετάζονται.

Τα περισσότερα εμβόλια που χρησιμοποιούνται σήμερα κατά διαφόρων ασθενειών προσφέρουν πλήρη ανοσία αναγκάζοντας τον οργανισμό να παράγει αντισώματα. Η τακτική αυτή είχε αποδειχθεί αναποτελεσματική με τον HIV, ο οποίος μεταλλάσσεται ταχύτητα, και το πείραμα της Merck ήταν το πρώτο που δοκίμαζε μια νέα στρατηγική.

Το εμβόλιο, με την κωδική ονομασία V520, περιείχε τρία γονίδια του ιού συνδεδεμένα με έναν ιό που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα. Στόχος ήταν η «εκπαίδευση» και ο πολλαπλασιασμός των Τ-κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία αναγνωρίζουν και εξουδετερώνουν τους εισβολείς.

Οι δοκιμές του V520 ξεκίνησαν το 2004 με 3.000 εθελοντές υψηλού κινδύνου στην Αυστραλία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Αϊτή, την Τζαμάικα, το Περού, το Πουέρτο Ρίκο και τις ΗΠΑ, με χρηματοδότηση της Merck και του Δικτύου Δοκιμών Εμβολίων κατά του HIV, ενός διεθνούς ερευνητικού φορέα που λαμβάνει κονδύλια από την ομοσπονδιακή αμερικανική κυβέρνηση.

Παρουσιάζοντας τα προκαταρκτικά αποτελέσματα σε μια υποομάδα εθελοντών, στους οποίους αναμενόταν τα καλύτερα αποτελέσματα, η Merck ανακοίνωσε ότι τα 24 από τα 741 εμβολιασμένα άτομα μολύνθηκαν με HIV. Στην ομάδα σύγκρισης, στην οποία είχε χορηγηθεί placebo (ψευδοφάρμακο), μολύνθηκε σχεδόν ίδιο ποσοστό, τα 21 από 762 άτομα.

Οι εθελοντές ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι και ιερόδουλες. Σε όλους είχαν δοθεί συμβουλές πρόληψης, όπως το να χρησιμοποιούν προφυλακτικά.

«Κανείς δεν γνωρίζει πότε και εάν θα έχουμε ποτέ ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του HIV, δεδομένου ότι ο ιός αποτελεί μια τέτοια μεγάλη πρόκληση» σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μάρκ Φάινμπεργκ, αντιπρόεδρος ιατρικών υποθέσεων της Merck.

Περίπου 25 εκατομμύρια άτομα, τα περισσότερα στην υποσαχάρια Αφρική, έχουν πεθάνει από AIDS τα τελευταία 25 χρόνια."
Associated Press

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom