Νέα

Γυμναστήριο (ασκήσεις - συμπληρώματα διατροφής κλπ)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Xartinos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 28K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (0 μέλη και 10 επισκέπτες)

Ειναι τριτοδευτερα τα ελλ.Γυμναστηρια;

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    40

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
102
Πόντοι
16
Ρε παιδιά είμαι νέος στο θέμα...

Εγώ που είμαι 1,78 και δυστυχώς μόλις 65 κιλά πσιτεύετε το γυμναστήριο θα βοηθούσε ή θα καταλήξω σκελετός;

Πες μας την ηλικία σου καταρχάς.
Δε ξέρω αν είσαι 65 κιλά με πολύ λίπος ή 65 κιλά λιπόσαρκος δηλαδή σκελετός. Ο πιο δύσκολος συνδιασμός πάντα είναι να θες να χάσεις λίπος, αλλά ταυτόχρονα να θέλεις να βάλεις μυικά κιλά. Εξηγησέ μας πως είναι το σώμα σου για να σου πούμε λεπτομέριες.

Όπως και να έχει, τα βάρη που είπε ο φίλος παραπάνω εννοείται πως θα πρέπει να βάλεις στην καθημερινότητά σου πλέον για να πάρεις μυικά κιλά, τρώγοντας πολύ αλλά σωστά

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.464
Πόντοι
786
Με λίγα λόγια όταν κάνεις αερόβιο, εκείνη τη μέρα κατανάλωσε ίδια γραμμάρια λιπαρά όσα και τα κιλά σου. (Θέλει υπολογισμούς). Καθόλου υδατάνθρακα όμως εκείνη τη μέρα. Τρώς λίπος για να χάσεις λίπος. Έτσι πάει το ρητό.

Τόν βάζεις σέ περιοδική κέτωση; Είναι φρόνιμο νά μπαινοβγαίνει κυκλικά σέ τέτοια βιοχημική κρίση;

antigregory

Μέλος
Εγγρ.
22 Φεβ 2014
Like
4
Πόντοι
16
Πες μας την ηλικία σου καταρχάς.
Δε ξέρω αν είσαι 65 κιλά με πολύ λίπος ή 65 κιλά λιπόσαρκος δηλαδή σκελετός. Ο πιο δύσκολος συνδιασμός πάντα είναι να θες να χάσεις λίπος, αλλά ταυτόχρονα να θέλεις να βάλεις μυικά κιλά. Εξηγησέ μας πως είναι το σώμα σου για να σου πούμε λεπτομέριες.

Όπως και να έχει, τα βάρη που είπε ο φίλος παραπάνω εννοείται πως θα πρέπει να βάλεις στην καθημερινότητά σου πλέον για να πάρεις μυικά κιλά, τρώγοντας πολύ αλλά σωστά
αυτος εκτομορφικος ειναι
θελει πολυ δουλεια,πολυ μασα και βασικες ασκησεις με λιγα σετ
να σε πω για προορμονες ποια η αποψη σου;
hacoc,epistaneκτλ;

maximilian

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2009
Like
34
Πόντοι
16
Με λίγα λόγια όταν κάνεις αερόβιο, εκείνη τη μέρα κατανάλωσε ίδια γραμμάρια λιπαρά όσα και τα κιλά σου. (Θέλει υπολογισμούς). Καθόλου υδατάνθρακα όμως εκείνη τη μέρα. Τρώς λίπος για να χάσεις λίπος. Έτσι πάει το ρητό.

Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι ο φίλος που έγραψε το μήνυμα και κάθε μέσος ασκούμενος θα αντέξει όλη μέρα και μάλιστα μετά από αερόβια χωρίς υδατάνθρακες??

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356
Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι ο φίλος που έγραψε το μήνυμα και κάθε μέσος ασκούμενος θα αντέξει όλη μέρα και μάλιστα μετά από αερόβια χωρίς υδατάνθρακες??

Δύσκολο να αντέξεις χωρίς υδατάνθρακες.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356
αυτος εκτομορφικος ειναι
θελει πολυ δουλεια,πολυ μασα και βασικες ασκησεις με λιγα σετ
να σε πω για προορμονες ποια η αποψη σου;
hacoc,epistaneκτλ;

Πάντως παίδες είναι πολύ δύσκολο να πάιρνεις καθαρά κιλά. Και πολύ πιο δύσκολο να τα συντηρείς.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356
καθαρα μεχρι 3 το χρονο χωρις ντοπα

Σωστά Αντι - Γρηγόρη. Είναι όμως και τι ταιριάζει στο καθένα. Πχ αν κανείς είναι εκτομορφικός για να αλλάξει χρειάζονται πολλά κιλά. Εμένα πχ δεν μου αρέσει να έχω κιλά πάνω μου, προτιμώ τη γράμμωση για παράδειγμα. Με τα κιλά άσχετα αν φαίνεσαι πιο ωραίος εγώ δεν νιώθω καλά ρε παιδί μου

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
102
Πόντοι
16
όσον αφορά τη διατροφή που κάνω προσωπικά εγώ αυτή την περίοδο είναι αυτό που πρότεινα κι όλας. Δηλαδή σ εμέρες που έχω αερόβιο δεν τρώω υδατάνθρακες παρα μόνο ένα γεύμα την ημέρα. Τα λιπαρά μου είναι πολύ αυξημένα εκείνη τη μέρα.

Επίσης σε μέρες με προπόνηση με αντιστάσεις, ο υδατάνθρακας είναι μεγάλη ποσότητα όλη τ διάρκει της ημέρας με τα λιπαρά αισθητά μειωμένα.

Το κυκλικό που ανέφερες για την περιοδική κέτωση, αν δεν κάνω λάθος, κυκλικό είναι αυτό που προτείνω.

Όσον αφορά για ορμόνες που είπε κάποιος (σόρυ απαντήσατε πολλοί και δε θυμάμαι ονόματα) δε ξέρω τίποτα για αυτά. Όπως και να έχει δες για τι σκοπό τα θες.

Και όσον αφορά για τους υδατάνθρακες που λέτε, αυτό είναι στον άνθρωπο παιδιά. Προσωπικά όταν βάζω πολλά λιπαρά σε μέρες που ο υδατάνθρακας είναι μόνο σε ένα μου γεύμα, δε νιώθω πεσμένος. Τονίζω είναι αρκετή ποσότητα λίπους που τρώω, στην ουσία την ενέργεια μου την αντλώ από εκεί. Αλλά μια χαρά αισθανόμαι.
Βέβαια έχω δοκιμάσει και πείραμα για να δώ αντιδράσεις του σώματος μου, κόβωντας τον υδατάνθρακα μαχαίρι και για 2 εβδομάδες. Και πάλι καλά ένιωθα. Μάλλον είναι στον άνθρωπο

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
102
Πόντοι
16
Είναι καθαρά στον άνθρωπο. Ένας εκτόμορφος δε βάζει κιλά ούτε με αίτηση αν δεν πάρει κρεατίνη ή μεγάλες ποσότητες πρωτείνης και φαγητο΄+ γυμναστήριο. Βέβαια όταν βάλει κιλά, προσωπικά για μένα το σώμα του είναι κορυφαίο γιατί δεν έχει ίχνος λίπους.

Το θέμα του υδατάνθρακα που ξαναλέτε, ρε παιδιά από που αντλούμε ενέργεια? Πρώτα από τους υδατάνθρακες, και αν δεν έχουμε καταναλώσει από το λίπος. Τρώγωντας πολύ λίπος εκείνη τη μέρα πάνω κάτω στην ουσία επανέρχεσαι στον ίδιο παρονομαστή. Carb cycling λέγεται. Με λίγα λόγια τρώς ότι κατανλώνεις. Συγκεκριμένα αυτό είναι για να χάνεις λίπος πιο πολύ για τις μέρες του αερόβιου, αλλά και για να προστατεύεις τους μύες σου σε μέρες που πας γυμναστήριο τρώγωντας υδατάνθρακα

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356
Εγώ πάντως παρατηρώ πώς δεν γίνεται δουλειά με πανάκριβα σκευάσματα πρωτεινες κλπ. Είναι και στον οργανισμό φυσικά.

maximilian

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2009
Like
34
Πόντοι
16
Προσωπικά όταν βάζω πολλά λιπαρά σε μέρες που ο υδατάνθρακας είναι μόνο σε ένα μου γεύμα, δε νιώθω πεσμένος. Τονίζω είναι αρκετή ποσότητα λίπους που τρώω, στην ουσία την ενέργεια μου την αντλώ από εκεί.

Το ότι σε σένα λειτουργεί κάτι δεν σημαίνει ότι είναι και κανόνας και μπορούν να το ακολουθήσουν όλοι όπως σωστά το διευκρίνησες.

Παρουσιάζεις τα πράγματα πολύ απλοϊκά όμως δεν είναι.
Στην αερόβια άσκηση δεν καίγονται μόνο λίπη ή μόνο υδατάνθρακες.
Καίγονται και λίπη και υδατάνθρακες και μάλιστα όσο περισσότερη η ένταση τόσο περισσότεροι υδατάνθρακες καίγονται και πολύ λιγότερα λίπη.
Όταν ο οργανισμός δεν βρεί αποθηκευμένους υδατάνθρακες στην υψηλή ένταση τι θα κάψει? Λίπη? Όχι βέβαια. Ποιο είναι το επόμενο σημείο ανάκτησης ενέργειας? Ο μυικός ιστός. Ακραίο βέβαια αφού θα έχει σταματήσει την αερόβια λόγω κόπωσης πολύ νωρίτερα.
Από την άλλη μετά το τέλος της άσκησης ο οργανισμός πρέπει να αναπληρώσει το μυικό γλυκογόνο. Πως θα το κάνει αυτό? Τρώγοντας υδατάνθρακα γρήγορης αφομείωσης. Για ένα μέσο άνθρωπο ο καλύτερος υδατάνθρακας τη συγκεκριμένη στιγμή είναι φρούτο όπως μπανάνα ή κάτι αντίστοιχο (αν δεν θέλει να μπλέξει με δεξτρόζες κλπ).

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356
Πάντως ναι, δεν σημαίνει πως ότι δουλεύει σε μένα ή σε κάποιον άλλον θα δουλέψει σε όλους. ΠΧ έχω στο γυμναστήριο έναν τύπο που τρέχει 1 χρόνο 1 ώρα 4 φορες τη βδομάδα και έχει κοιλα μεγάλη και δεν έχει χάσει τίποτα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom