Νέα

Γυμναστήριο (ασκήσεις - συμπληρώματα διατροφής κλπ)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Xartinos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 28K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Ειναι τριτοδευτερα τα ελλ.Γυμναστηρια;

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    40
Εγγρ.
17 Ιουλ 2013
Like
4
Πόντοι
16
Μου φαίνεται "υποπτα" υπερβολικό,  όπως επίσης μου φαίνεται ύποπτο το ότι κάθεται και στελνει πμ απειλητικά.
Κάτι άλλο, οποιος πάρει αναβολικά επειδή το λέει ο μπιλι και ο κάθε μπιλι στο ίντερνετ χωρίς να έχει ενημερωθεί για όλες τις συνεπειες, απ' τη στιγμή που είναι ενήλικος σορυ κιολας αλλά δε με ενδιαφεει καθόλου ο,τι κι αν παθει
Σωστό.

billy13

Τιμημένος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Κριτικές
123
Like
205
Πόντοι
3.090
Μου φαίνεται "υποπτα" υπερβολικό,  όπως επίσης μου φαίνεται ύποπτο το ότι κάθεται και στελνει πμ απειλητικά.
Κάτι άλλο, οποιος πάρει αναβολικά επειδή το λέει ο μπιλι και ο κάθε μπιλι στο ίντερνετ χωρίς να έχει ενημερωθεί για όλες τις συνεπειες, απ' τη στιγμή που είναι ενήλικος σορυ κιολας αλλά δε με ενδιαφεει καθόλου ο,τι κι αν παθει

Για να τελειώνουμε......γνωριζόμαστε αρκετά.... Φυσικά και τρολάρω,με τέτοια σκευάσματα που κυκλοφορούν νόμιμα σε μορφή φαρμάκου.....
Δεν τα προτείνω....... Δεν επανέρχομαι σε αυτό......ούτε εγώ παίρνω τέτοια πράγματα....
Επίσης ο τύπος,έστειλε απειλητικό πμ....με μία μέρα στο σάιτ........ Αν χρειαστεί,ας σβηστούν όλα τα ποστ με τις φαρμακευτικές ουσίες......
:stan:

KostasToumpanos

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Like
110
Πόντοι
6
και
Μου φαίνεται "υποπτα" υπερβολικό,  όπως επίσης μου φαίνεται ύποπτο το ότι κάθεται και στελνει πμ απειλητικά.

Ύποπτο είναι η ανάρτηση φωτογραφιών με πρεζοαναβολικά από κάποιους φίλε μου και εκεί πρέπει να επεμβαίνει η δίωξη και όχι μόνο εμείς. Αν θεωρείς απειλητικό το, μην ποστάρεις ναρκωτικά και αναβολικά γιατί μπορεί να πάρεις την ζωή κάποιου πιτσιρικά στον λαιμό σου, οκ στέλνω απειλές στους κάθε είδους πρεζέμπορες
warnmute.gif

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.251
Πόντοι
506
[size=14pt]Διατροφή / Φακές[/size]
http://[URL unfurl="true"]www.fthis.gr/imgHandler/670/6912a76a-01ac-4ce5-85d6-be8b561923dd.jpg[/img[/URL]]

Πενήντα γραμμάρια φακής περιέχουν όση πρωτεΐνη έχουν και 67 γραμμάρια βοείου κρέατος και περιέχουν σχεδόν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα, για να χρησιμοποιήσει τις πρωτεΐνες. Απουσιάζουν μόνο δύο, συνδυάζοντας όμως τις φακές με άλλα λαχανικά, όπως το καλαμπόκι και το σπανάκι, μπορούμε να πάρουμε μια πλήρη πρωτεΐνη.

[b]Φαγητό με ιστορία[/b]

Από τη Γένεση γνωρίζουμε την ιστορία του Ησαύ που πούλησε την κληρονομιά του «αντί πινακίου φακής». O Αριστοφάνης ανέφερε τις φακές στα έργα του. Η σούπα με φακές παρασκευάζεται παντού στην Ανατολική Ευρώπη, τη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και στην Ινδία. Προτείνεται ως χορτοφαγική επιλογή, αλλά μαγειρεύεται και με ζωμό κρέατος. Αλλα ζαρζαβατικά που «δένουν» με τις φακές είναι τα καρότα, οι πατάτες, το σέλινο, ο μαϊντανός, το σπανάκι και τα σέσκουλα.
Η δάφνη είναι απαραίτητη για να έχει το πιάτο ισορροπημένη γεύση. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες. Στα ινδικά μπακάλικα του κέντρου βρίσκουμε τη μικρή πορτοκαλί. Τη λένε νταλ και με αυτή κάνουν σάλτσες, σούπες και μαγειρευτά. Υπάρχει επίσης η στρογγυλή πράσινη φακή. Εγώ προτιμώ τις ψιλές φακές από τη Λάρισα. Εξαιρετικές είναι της Εγκλουβής στη Λευκάδα, αλλά δύσκολα τις βρίσκεις.
Πριν από το μαγείρεμα οι φακές θέλουν ξέπλυμα, αλλά δεν χρειάζονται μούλιασμα. Ταιριάζουν καταπληκτικά με το κύμινο και το κόλιανδρο. Σερβίρονται με πάστα ελιάς, ταραμοσαλάτα και καυτερή ή γλυκιά πιπεριά. Αλλα συνοδευτικά μπορεί να είναι η φέτα και άλλα τυριά, οι ξηροί καρποί όπως καβουρδισμένα αμύγδαλα, τα καραμελωμένα καρότα, κρεμμύδια, το ψημένο σκόρδο, άνηθος, σέλινο, μαϊντανός, μάραθος, δενδρολίβανο, αλλά και αλλαντικά όπως το μπέικον ή το σύγγλινο. «Δένει» ακόμα και με ψάρι και θαλασσινά.

[b]Φακές και πάλη των … τάξεων στο τραπέζι[/b]

ΜΙΑ ΑΠΟ τις αγαπημένες τροφές των Ελλήνων, αν και η ίδια της η ιστορία έχει κάτι από… πάλη των τάξεων. Η πρωτοκαλλιέργειά της χάνεται στα βάθη του ανθρώπινου πολιτισμού. Αρκεί να λάβει κανείς υπόψη του ότι οι αρχαιολογικές αναφορές τοποθετούν τη φακή στην παλαιολιθική και μεσολιθική εποχή από δέκα χιλιάδες χρόνια στη Συρία και την Ιεριχώ της Παλαιστίνης. Αργότερα, και μιλάμε περίπου έξι χιλιάδες χρόνια π.κ.χ., εντοπίζεται σε περιοχές της Μικράς Ασίας. Κατά τη νεολιθική εποχή η φακή καλλιεργείται σε περιοχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, ενώ διαδόθηκε ευρέως κατά την εποχή του χαλκού σε περιοχές της Μεσογείου. Αναφορές στη φακή συναντάμε τόσο στον Αριστοφάνη όσο και στον Πλίνιο που εξαίρει τις θεραπευτικές ιδιότητες ιδίως σε παθήσεις του ήπατος. Στην αρχαία Ελλάδα -κι εδώ εντοπίζονται οι πρώτες ταξικές διαστάσεις της φακής- οι εύποροι δεν μπορούσαν καν να διανοηθούν ότι θα προσέφεραν είτε στους εαυτούς τους είτε σε καλεσμένους τους μαγειρεμένες φακές. Ανεξάρτητα από το αν ο Ιπποκράτης, από τότε, υπερτόνιζε τις εξαιρετικές ιδιότητες του καταφρονημένου αυτού οσπρίου. Οι φακές απέκτησαν έναν κάποιο σεβασμό κατά το 18ο αιώνα στη Γαλλία υπό τη βασιλεία του Λουδοβίκου XV, του οποίου η σύζυγος Μαρία τις διέδωσε στο παλάτι δίνοντάς τους έτσι το όνομα «φακές της βασίλισσας». Και κατά το 19ο αιώνα, οι φακές απέκτησαν τη φήμη του «κρέατος του φτωχού», ενώ σταδιακά διαδόθηκαν ως γαστριμαργική προτίμηση σε ανθρώπους που δεν μπορούσαν ν’ αντέξουν τη μυρωδιά του ψαριού. Νεότερες έρευνες για το παρεξηγημένο αυτό έδεσμα έχουν οδηγήσει στο ακόλουθο ατράνταχτο επιχείρημα αναφορικά με την περιεκτικότητα της φακής σε πρωτεΐνες και μέταλλα όπως τον απολύτως απαραίτητο σίδηρο: [u]Εκατό γραμμάρια φακής περιέχουν τόσες πρωτεΐνες όσες και 134 γραμμάρια μοσχαριού![/u] Και μία κούπα βρασμένης φακής περιέχει 38 mg κάλιο, 356 mg φώσφορο, 72 mg μαγνήσιο, 6,6 mg σίδηρο και άλλα πολύτιμα για την υγεία συστατικά. Κάτι ήξεραν και οι εργάτες των αιγυπτιακών πυραμίδων που τρέφονταν με φακές, ίχνη των οποίων εντόπισε η αρχαιολογική… κουτάλα.

[URL unfurl="true"]http://enallaktikidrasi.com/2013/05/fakes-enas-diatrofikos-dynamitis-sto-piato-sas/[/URL]

[URL unfurl="true"]http://www.totalfitness.gr/2013/03/fakes-kai-threptika-sistatika.html[/URL]

[URL unfurl="true"]http://www.bodybuilders.gr/forum/showthread.php?t=19545[/URL]

[URL unfurl="true"]http://www.bodybuilders.gr/forum/showthread.php?t=15030[/URL]

agios69

Μέλος
Εγγρ.
10 Φεβ 2014
Κριτικές
6
Like
123
Πόντοι
16
Φακίρης!

Συνημμένα

• fakiris.jpg
    fakiris.jpg
    13,9 KB · Εμφανίσεις: 33

Neymar

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2012
Like
0
Πόντοι
16

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
41
Πόντοι
366

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
Καλά είναι όλα αυτά αλλά έχουν και μειονεκτήματα: είχα κάνει παλιότερα πολυμηχάνημα με πεπιεσμένο αέρα (στην Αμερική), που γαμούσε γιατί ήταν πολύ δύσκολο, αλλά μεγαλώνοντας έχω γενικά υιοθετήσει την άποψη ότι σαν τα ελεύθερα βάρη και τις πλειομετρικές ασκήσεις δεν είναι τίποτε! Για έναν απλό λόγο: σε αυτά τα μηχανήματα, με νερό, αέρα κλπ, η κίνηση δεν είναι ομοιόμορφη. Στην αρχή είναι πιο χαλαρή-φυσιολογική και μετά γίνεται πολύ πιο σκληρή και δύσκολη. Αποτέλεσμα; Οι μύες γυμνάζονται με διαφορετική ένταση σε όλη τους την έκταση. Πιο λιανά: είναι καλά για συγκεκριμένα πράγματα, π.χ. για εκγύμναση για πολεμικές τέχνες, όπου γενικά χρειάζεται έκρηξη στην κίνηση και ειδικά στο τέλος της κίνησης...
Καλά μεν, αλλά υπερεκτιμημένα (και πανάκριβα!)

ISINAS

Μέγας
Εγγρ.
17 Σεπ 2012
Κριτικές
57
Like
6.514
Πόντοι
4.006
Καλά είναι όλα αυτά αλλά έχουν και μειονεκτήματα: είχα κάνει παλιότερα πολυμηχάνημα με πεπιεσμένο αέρα (στην Αμερική), που γαμούσε γιατί ήταν πολύ δύσκολο, αλλά μεγαλώνοντας έχω γενικά υιοθετήσει την άποψη ότι σαν τα ελεύθερα βάρη και τις πλειομετρικές ασκήσεις δεν είναι τίποτε! Για έναν απλό λόγο: σε αυτά τα μηχανήματα, με νερό, αέρα κλπ, η κίνηση δεν είναι ομοιόμορφη. Στην αρχή είναι πιο χαλαρή-φυσιολογική και μετά γίνεται πολύ πιο σκληρή και δύσκολη. Αποτέλεσμα; Οι μύες γυμνάζονται με διαφορετική ένταση σε όλη τους την έκταση. Πιο λιανά: είναι καλά για συγκεκριμένα πράγματα, π.χ. για εκγύμναση για πολεμικές τέχνες, όπου γενικά χρειάζεται έκρηξη στην κίνηση και ειδικά στο τέλος της κίνησης...
  :rockon: :rockon:

Εγγρ.
21 Νοε 2013
Like
3
Πόντοι
16

Ωραίος τύπε.Thanks! Εγώ για αερόβια το ήθελα έτσι κι αλλιώς. Άκουσα ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα γαμάει για αερόβια άσκηση.

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
41
Πόντοι
366
Εγγρ.
21 Νοε 2013
Like
3
Πόντοι
16
Ελλειπτικο να παρεις,αν θες απλα αεροβια.

Τύπε έχω περιοχή για τρέξιμο κοντά στο σπίτι μου. Δεν θα δινα λεφτά για διάδρομο, απλά αυτό είναι κάτι διαφορετικό.

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
Ελλειπτικο να παρεις,αν θες απλα αεροβια.
το ελλειπτικο πρεπει να προτιμαται του διαδρομου μονο σε χοντρους.
ολοι οι αλλοι θα οφεληθουν απο το διαδρομο αρκετα περισσοτερο καθως:
1)δε γινεται να ριξεις ρυθμο ασυνειδητα οταν κουραστεις
2)δε γινεται να κλεψεις (κλασσικο σηκωμα φτερνας απο πεταλι ελλειπτικου).
απλά αυτό είναι κάτι διαφορετικό.
αν σκεφτεις τη σχεση κοστος-αποτελεσμα,ειναι μια μαλακια και μιση.

Εγγρ.
21 Νοε 2013
Like
3
Πόντοι
16
Με ξενερώσατε τώρα ρε. Κρίμα και το ήθελα για το γυμναστήριο μου στο υπόγειο που δεν έχω. Μου χαλάσατε το αμέρικαν ντριμ.  :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Top Bottom