Και το δευτερο μερος της περιπλανησης στον κοσμο των συμπληρωματων .
Κρεατινη : Η κρεατινη δουλευει και ειναι ασφαλης . Τελεια . Υπαρχουν εκατονταδες ερευνες που να πιστοποιουν τα παραπανω . Βελτιωνει την αποδοση στην προπονηση και αυξανει την μυικη μαζα . Υπαρχουν αρκετα ειδη κρεατινης .
Creatine Monohydrate : ( Creatine Powder / Optimum Nutrition / Powder ) H πιο δημοφιλης και φθηνη μορφη κρεατινης . Αποτελεσματικο συμπληρωμα , αλλα στο 20 % των χρηστων της προκαλει στομαχικες διαταραχες . Εγω ειμαι ενας απο αυτους , οποτε μακρυα και αγαπημενοι .
Creatine Ethyl Ester : ( CEE / HigherPower / Powder ) Λιγο διαφορετικη χημικη συσταση , χρειαζεται μικροτερη δοση απο την μονουδρικη , δεν εχουν παρατηρηθει στομαχικα προβληματα , αλλα σε μορφη σκονης εχει απαισια γευση . Παρολα αυτα την προτιμω γιατι εχω δει πολυ καλα αποελεσματα . Υπαρχουν προιοντα και σε μορφη χαπιου .
CEX ( VPX / Powder ) : Καλη γευση , αλλα πολυ ακριβο . Δεν θα το ξαναπροτιμησω .
Σε αυτη την κατηγορια θα αναφερω και διαφορες φορμουλες για πριν ή μετα την προπονηση , που βασιζονται στην κρεατινη
SuperPump 250 ( Gaspari Nutrition / Powder ) : Φορμουλα για πριν την προπονηση . Δινει καλα πρηξιματα και ενεργητικοτητα . Αν καποιος ειναι ευαισθητος στα διεγερτικα , ας μην την προτιμησει ( ή τουλαχιστον ας το παρει με φειδω ) . Παρομοιο προιον το NO-Explode της ΒSN ( και αρκετα αλλα ) . Το ΝΟ-Εxplode δεν το εχω χρησιμοποιησει , αλλα το SuperPump πραγματοποιει σε μεγαλο βαθμο οτι υποσχεται .
SizeOn ( Gaspari Nutrition / Powder ) : Φορμουλα κατα την διαρκεια της προπονησης . Ειχα διαβασει αποθεωτικες κριτικες για το SizeOn και ημουν λιγο επιφυλακτικος . Αλλα ειχαν δικιο ! Αυξηση στην δυναμη , την αντοχη και πρηξιματα . Οποιος μπορει να το βρει , να το κτυπησει με κλειστα ματια .
Οι αλλες μορφες κρεατινης ειτε εχουν μοιρασμενες κριτικες ειτε ειναι τελειως για τον καλαθο .
Λιποδιαλυτικα : Φορμουλες που βοηθαν να ξεφορτωθουμε το περιττο λιπος . Χωριζονται κυριως σε δυο κατηγοριες . Σε αυτα με διεγερτικα και σε αυτες με χωρις . Τα πρωτα στηριζονται σε ουσιες που διεγειρουν το κεντρικο νευρικο συστημα ( καφεινη , γιοχιμπινη - που ειναι η εφεδρα ? ΦΕΡΤΕ πισω την ΕΦΕΔΡΑ ) αυξανοντας τους σφυγμους και την θερμογενεση . Ασφαλως ειναι πιο αποτελεσματικα , αλλα πρεπει να χρησιμοποιουνται με συνεση . Υπερτασικοι ή ατομα με δυσκολια στον υπνο ας δουν κατι αλλο . Υπαρχουν ομως και προιοντα χωρις διεγερτικα με ουσιες οπως η καρνιτινη ή το CLA . Λιγοτερο αποτελεσματικα , αλλα περισσοτερο ασφαλη .
Hot-Rox ( Biotest / Pills ) : Παρα πολυ καλο προιον και προσωπικη προτιμηση . Σε αυτην την κατηγορια καλες κριτικες εχουν το Lipo 6 ( Nutrex / Liquicaps ) και το Hydroxycut Extreme ( MuscleTech / Liquicaps ) . Ολα τα παραπανω περιεχουν διεγερτικα .
SuperCuts 3 ( Universal / Tablets ) : Το χρησιμοποιω αυτη την περιοδο και ειμαι ευχαριστημενος . Στα αρνητικα οι πολυ μεγαλες ταμπλετες , κυριολεκτικα horse pills ☺ .
SesaThin ( AvantLabs / Liquid ) : Δεν τρελαθηκα , αλλα δεν εκλαψα τα λεφτα μου .
Γλουταμινη : Αμινοξυ . Βελτιωνει την αποθεραπεια και θωρακιζει το ανοσοποιιτικο συστημα . Οι μισοι το θεωρουν εξαιρετικο συμπληρωμα . Οι αλλοι μισοι δεν το θεωρουν και κατι σπουδαιο . Ανηκω στην δευτερη ομαδα ( L-Gloutamine / Optimum Nutrition / Powder )
BCAA : Αμινοξεα διακλαδισμενης αλυσιδας . Αυξανουν την πρωτεινοσυνθεση και βελτιωνουν την αποκατασταση . Χρησιμο εργαλειο σε περιοδο αυστηρης διαιτας .
Χtend ( SciVation / Powder ) : Καλη γευση , μπορω να ζησω και χωρις αυτο .
Testosterone Boosters : Αυξανουν την φυσικη παραγωγη τεστοστερονης .
ΖΜΑ ( Optimum Nutrition / Pills ) : Αναβολικη φορμουλα ιχνοστοιχειων . Αυξανει την τεστοστερονη , βελτιωνει την ποιοτητα του υπνου και την αποκατασταση . Good stuff .
Tribulus Terrestis ( Optimumu Nutrition ) : Το εκχυλισμα του συγκεκριμενου φυτου περιεχει ουσιες που αυξανουν την τεστοστερονη . Δουλευει , αλλα δεν τρελενομαι .
Tribex Gold ( Biotest / Tablets ) : Μετα απο συσκεψη με τον μικρο-μου-φιλο-εκει-κατω , αποφασισαμε οτι δεν λεει τιποτα .
Anti-Estrogens : Μπλοκαρουν τα οιστρογονα ( θυληκη ορμονη ) και κατα συνεπεια αυξανεται η τεστοστερονη ( αρσενικη ορμονη ) .
Novedex XT ( Gaspari Nutrition / Pills ) : Πηρε μονο μια βδομαδα να χασω καθε επαφη με τον μικρο-μου-φιλο-εκει-κατω . Πικρα . Πεταχθηκε με την μια . Παντως γενικα εχουν θετικες κριτικες αυτα τα προιοντα .
ΗΜΒ : Ακομα και στον καλαθο αχρηστο ηταν . Επιανε χωρο !
Beta-Alanine ( Primaforce / Powder ) : Οτι πιο καινουργιο και “καυτο” στον κοσμο των συμπληρωματων . Αυξανει σημαντικα την αναεροβια ( κυριως ) και την αεροβια αντοχη . Η αληθεια ειναι οτι δεν το περιμενα τοσο καλο . Συνδιαζεται εξαιρετικα με κρεατινη .
Ουφ ! Τελειωσα 3 σελιδες στο Word . Δε νομιζω οτι ξεχασα τιποτα . ☺
Ειμαι ανοικτος σε ερωτησεις και επικοδομητικο διαλογο .
Μεχρι να βρουμε λεφτα για οοοολα τα συμπληρωματα …
Να υγειαινουμε και να γυμναζομαστε .