Νέα

Γυμναστήριο (ασκήσεις - συμπληρώματα διατροφής κλπ)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Xartinos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 28K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Ειναι τριτοδευτερα τα ελλ.Γυμναστηρια;

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    30

Paparov

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2006
Κριτικές
4
Like
5
Πόντοι
16
Δυστυχώς δεν έχω χρόνο για γυμναστήριο χώρια που είναι αρκετά μακριά.Παλιά πήγαινα με ποδήλατο αλλά άρπαξα μια ξεγυρισμένη πνευμονία και το ξανασκέφτηκα.Θενξ για τις συμβουλές πάντως παιδιά.Άλφα για γράμμωση κοιλιακών έχεις καμιά ιδέα?Κάνω φυσικά αρκετές επαναλήψεις αλλά δεν βλέπω και τεράστια διαφορά.

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Μήπως να θίξουμε λίγο και το θέμα της ΣΩΣΤΗΣ εκτέλεσης της άσκησης, έστω και με τη "θυσία" μερικών κιλών; :rockon:

paiktoura

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Κριτικές
29
Like
3.149
Πόντοι
6.495
Paparov, υλικό μπορείς να βρεις στο Όσο για γράμμωση κοιλιακών προβλέπεται πείνα μεγάλη...  :tickedoff:

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
458
Πόντοι
36
Paparov, o Brungadt έχει κυλιόμενα προγράμματα. Όταν είχα δοκιμάσει είχα δει αποτελέσματα.Το πιο απλό που έχει:

1. Μέρα #1, Κάτω κοιλιακοί:
  3Χ (15-20 Ηip-Ups + 15-20 Revese Crunches)

2. Mέρα #2, Πλάγιοι κοιλιακοί
  2Χ 15 Raised Side Bents with a Cross
  2X 15 Cross Overs
  2X 15 Catches

3. Mέρα #3, Άνω κοιλιακοί
  15-20 Crunches: Legs Up
  15-20 Crunches: Knees Up
  15-20 Crunches: Feet Flat
  15-20 Crunches: Frogs
  15-20 Crunches: Riding the Horse
  15-20 Crunches: Legs Up

4.Mέρα #4 ΑΝΑΠΑΥΣΗ

Αυτό είναι το πρόγραμμα του αρχάριου. Στόχος είναι να βγαίνει χωρίς διαλείμματα. Στη συνέχεια αυξάνουμε προσπάθειες σταδιακά ή προσθέτουμε βάρος ή κλίση, ανάλογα με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Η 4η μέρα μπορεί να καταργηθεί στην πορεία, αλλά όταν αυξηθούν οι επαναλήψεις τη χρειάζεσαι πραγματικά (πίστεψέ με).

Paparov

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2006
Κριτικές
4
Like
5
Πόντοι
16
Thanks και πάλι Alfa για τις κατατοπιστικές οδηγίες σου.Παικτούρας έχω κοιτάξει και το mens health..Οταν λέτε πείνα εννοείτε για την καύση περιττού λίπους?Στο διαιτολόγο που πήγα στην λιπομέτρηση είχα 7 τα εκατό λίπος.Και μου είπε ότι πρέπει να πάρω 5 κιλά.Από 73 που είμαι τώρα να φτάσω 78 κιλά.Ίσα ίσα το πρόγραμμα που μου έδωσε μόνο πρόγραμμα πείνας δεν το λες..

Υπουργός

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Σεπ 2006
Κριτικές
41
Like
2.029
Πόντοι
8.235
Μήπως να θίξουμε λίγο και το θέμα της ΣΩΣΤΗΣ εκτέλεσης της άσκησης, έστω και με τη "θυσία" μερικών κιλών; :rockon:

Πολυ σωστο / οι ασκησεις θα πρεπει να εκτελουνται αργα και με αυτοσυγκεντρωση και οχι εχοντας το μυαλο στο απεναντι γκομενακι που σκυβει και φαινεται ο στριγκος / βαλτε λιγα κιλα,καντε τις επαναληψεις σωστα και οχι γρηγορα και φωναζοντας σαν κατι πιθηκια-σφιγκτες στα γυμναστηρια και θα δειτε αποτελεσματα / θα πρεπει να αισθανεσται τον εκαστοτε μυ να δουλευει οταν σηκωνετε βαρη / εγω αυτα βεβαιως τα καταφερα μετα απο χρονια στο bodybuilding αλλα καθε αρχη και δυσκολη .....

Επισκέπτης
Υπαρχουν αλλα καταλληλα σιτες με αναλυτικα προγραμματα και οδηγιες για σωστη διατροφη γυμναστηριου που θα σας λυσουν ολες τις αποριες.Px .
Εδω θα καταντησει μπουρδελο το thread και δεν μπορει να υπαρχει σωστη ενημερωση ειδικα για εναν αρχαριο.

paiktoura

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Κριτικές
29
Like
3.149
Πόντοι
6.495
Με 7% λίπος δεν έχεις πρόβλημα. Κάνε  τα σετ των κοιλιακών σου εναλλάξ, ένα με πολλές επαναλήψεις κι ένα με λίγες αναγκαστικά γιατί θα κρατάς ένα βαράκι μπροστά σου, και όλα τα σετ αργά-αργά. Μην περιορίζεσαι σε μία μόνο άσκηση, μην ξεχνάς να κάνεις γέφυρες και ραχιαίους.

stallion81

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Paparov καλό θα ήταν παράλληλα να πάρεις κι ένα σωστό συμπλήρωμα διατροφής ώστε να πάρεις τα κιλά που θέλεις ευκολότερα και μυικά, αν θέλεις γενικά συμβουλές πάνω στο θέμα PM.

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6

Για αυτό το λόγο αποφεύγω τα βάρη. Οι άνθρωποι που ξέρουν να σε καθοδηγήσουν σωστά είναι ελάχιστοι και έτσι το άθλημα γίνετε άκρως επικύνδινο. Κάνω ένα άλλο είδος γυμναστικής το οποίο όμως απαιτεί και την παρουσία συνασκούμενου (δεν μιλάω για σεξ ρε διεστραμένοι) το οποίο μπορώ να πώ οτι είναι αποτελεσματικό. Το βασικό του μειονέκτιμα όμως είναι όταν μετά τη γυμναστική πας με τον συνασκούμενο για μπύρες και σουβλάκια. 

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Thanks και πάλι Alfa για τις κατατοπιστικές οδηγίες σου.Παικτούρας έχω κοιτάξει και το mens health..Οταν λέτε πείνα εννοείτε για την καύση περιττού λίπους?Στο διαιτολόγο που πήγα στην λιπομέτρηση είχα 7 τα εκατό λίπος.Και μου είπε ότι πρέπει να πάρω 5 κιλά.Από 73 που είμαι τώρα να φτάσω 78 κιλά.[size=11pt]Ίσα ίσα το πρόγραμμα που μου έδωσε μόνο πρόγραμμα πείνας δεν το λες..[/size]

Δεν εννοούμε ότι όταν γυμνάζεσαι κάνεις δίαιτα...αλίμονο!!!Απεναντίας, χρειάζεσαι μάσα με καλό ενεργειακό περιεχόμενο και υψηλή βιολογική αξία και βέβαια αποφυγή της σαβουροφαγίας...

Επισκέπτης
Δεν εννοούμε ότι όταν γυμνάζεσαι κάνεις δίαιτα...αλίμονο!!!Απεναντίας, χρειάζεσαι μάσα με καλό ενεργειακό περιεχόμενο και υψηλή βιολογική αξία και βέβαια αποφυγή της σαβουροφαγίας...

Αυξηση θερμιδων χρειαζεσαι τι διαιτα..5-6 γευματα την μερα κανονικα πρεπει να τρως με το γυμναστηριο απλα οχι σαβουροφαγια.2,5 φορες το βαρος σου σε πρωτεινη,3 φορες σε υδατανθρακα και 1 φορα σε λιπος ανα μερα.

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Αυξηση θερμιδων χρειαζεσαι τι διαιτα..5-6 γευματα την μερα κανονικα πρεπει να τρως με το γυμναστηριο απλα οχι σαβουροφαγια.[size=11pt]2,5 φορες το βαρος σου σε πρωτεινη[/size],3 φορες σε υδατανθρακα και 1 φορα σε λιπος ανα μερα.

Σε γραμμάρια, 2,5 φορές το βάρος σου...Βέβαια χρειάζεται και χρόνο για να κάνεις σωστή διατροφή...Φαντάσου, είσαι στη δουλειά και ανοίγεις ταπεράκι με ρύζι  και κοτόπουλο στον ατμό :2funny:

enoxlitikos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
6

Εξαρτάται τι σκοπό έχεις.Αν είσαι π.χ 100 κιλά παίζεις στον πάγκο για 10 επαναλήψεις 120 κιλά,κάνεις σκουώτ 180 κιλά,και θέλεις να κατέβεις τον Νοέμβριο (τον Μάιο δεν προλαβαίνεις) σε αγώνες bodybuilding κάνεις δίαιτα αδυνατίσματος.Και φυσικά συνεχίζεις τις προπονήσεις κανονικά.
Ο όρος δίαιτα δε σημαίνει πείνα.Δίαιτα κάνει κι ένας διαβητικός κι ένας που έχει χοληστερίνη 350 αλλά κι ένας που ζυγίζει 180 κιλά και αναγκάζεται να γαμάει μόνο ξάπλα διότι μόνο τότε φαίνεται η πούτσα από την κοιλιά  :2funny:

Επισκέπτης
Σε γραμμάρια, 2,5 φορές το βάρος σου...Βέβαια χρειάζεται και χρόνο για να κάνεις σωστή διατροφή...Φαντάσου, είσαι στη δουλειά και ανοίγεις ταπεράκι με ρύζι  και κοτόπουλο στον ατμό :2funny:

χεχε στην παραλια το καλοκαιρι ομως οι αλλοι θα ντρεπονται.Παντως σαν φοιτητης εχω αρκετει ανεση χρονου για να ασχολουμε με την διατροφη αν και αρκετες φορες τα γαμαω ολα για χαρην της διασκεδασης :headbang:

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
χεχε στην παραλια το καλοκαιρι ομως οι αλλοι θα ντρεπονται.Παντως σαν φοιτητης εχω αρκετει ανεση χρονου για να ασχολουμε με την διατροφη αν και αρκετες φορες τα γαμαω ολα για χαρην της διασκεδασης :headbang:

Δυστυχώς, και τα ξύδια είναι κατά της γράμμωσης...

Paparov

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2006
Κριτικές
4
Like
5
Πόντοι
16
Stallion δεν χρειάζομαι συμπληρώματα διατροφής προς το παρόν γιατί ακολουθώ δίαιτα όπως είπα για να πάρω κιλά.Τρώω  6 γεύματα τη μέρα.Καλό πρωινό που δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έτρωγα πριν,μεσημεριανό,ελαφρύ γεύμα 1 ώρα πριν την άσκηση,ελαφρύ γεύμα αμέσως μετά την άσκηση,βραδυνό και κάτι ελαφρύ λίγο μετά το βραδυνό.Από την σαβουροφαγία απέχω όσο μπορώ.Ραχιαίους η αλήθεια είναι ότι τόσο καιρό δεν έκανα.

Xristoss

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Εχοντας κι εγω μια σχεση με τη γυμναστικη μπορω να πω οτι τα βαρη ειναι μαλλον αχρηστα, εκτος και κανει κανεις συνδιαστικες ασκησεις που δουλευουν πολλες μυικες ομαδες ταυτοχρονα. Πολυ αμφιβαλω αν οι διαφοροι "σφικτες" στα γυμναστηρια  μπορουν να κανουν πεντε ελξεις.

Εγω κανω το εξεις προγραμμα τρεις φορες την εβδομαδα με μια μερα διαλειμα ενδιαμεσα.

50 βυθισεις σε δυο παγκους
20 ελξεις εσωτερικη λαβη

20 πουσαπς με παλαμακι
15 ελξεις εξωτερικη λαβη

15 στρατιωτικες πιεσεις ομων

Ολα αυτα επι τρια, τα πρωτα τεσσερα σε σουπερσετ των δυο ασκησεων. Με πολυ ενταση και μικρο διαλειμα.

cena

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Για διατροφη εξαιρετικα ειναι τα αρθρα του John Berardi . Ιδιως αυτα για το nutritional timing .

paiktoura

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Κριτικές
29
Like
3.149
Πόντοι
6.495
Ωραίο το πρόγραμμα του Χρήστου, συμφωνώ ότι στο σπίτι ή ακόμα καλύτερα έξω έχεις τη δυνατότητα να κάνεις καλύτερη προπόνηση από το γυμναστήριο, όπου επικρατεί ένα άχρηστο εν πολλοίς σύστημα εκγύμνασης. Τα πουσάψ π.χ. είναι από τις πιο απαιτητικές ασκήσεις, δεν έχω ακούσει γυμναστηριακό προπονητή να τα προτείνει έστω και για ζέσταμα. 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom