ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ
Θρεπτικά συστατικά που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών είναι η βιταμίνη Α, μερικές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, η βιοτίνη, η βιταμίνη C, ο χαλκός, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, η πρωτεΐνη, τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα Ω3 και το νερό.
Τι πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε λοιπόν στη διατροφή μας???
Τα κόκκινα, τα κίτρινα και τα πορτοκαλί λαχανικά π.χ.πιπεριές, καθώς και τα σκουροπράσινα, φυλλώδη λαχανικά και οι ντομάτες.
Τα ζωικά τρόφιμα όπως το συκώτι, τα αβγά, το ψάρι, τα θαλασσινά, το κοτόπουλο και το γάλα.
Όλα τα δημητριακά ολικής άλεσης
Τα φρούτα όπως οι μπανάνες, τα μήλα, οι φράουλες, τα ρόδια, τα μούρα, τα σταφύλια και γενικά όλα τα φρούτα.
Φυτικές πηγές πρωτεΐνης όπως η σόγια καθώς και οι ξηροί καρποί και σπόροι σαν τους λιναρόσπορους.
Κάποιοι κανόνες:
- ικανοποιητική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, τα οποία να μην είναι μαγειρεμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα
- ικανοποιητική πρόσληψη νερού και σωστή ενυδάτωση του οργανισμού
- υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνικών τροφών