Νέα

Γυμναστήριο (ασκήσεις - συμπληρώματα διατροφής κλπ)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Xartinos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 28K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Ειναι τριτοδευτερα τα ελλ.Γυμναστηρια;

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    30

ALX79

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2022
Like
1.837
Πόντοι
206
Γιατί τόσα πολλά σετ και επαναλήψεις; Θα χρειαστεί μία ολόκληρη μέρα μόνο για πλάτη. Ο πόνος και το πιάσιμο που θα του βγει την επόμενη μέρα θα είναι αρκετός για να μην τον αφήσει να την ξαναγυμνάσει για δέκα μέρες. Είναι και το ψυχολογικό. Κάτι που σε εξαντλεί θα προσπαθείς να το αναβάλλεις. Άσε που δεν θα χωράει να περάσει από την πόρτα με τέτοια πλάτη. Αστειεύομαι... Επίσης μονόζυγο πρώτο. Αν το αφήσει τελευταίο δεν θα κάνει ούτε μία έλξη. Οι κύριες (πιο δυναμικές) ασκήσεις ανά μυϊκή ομάδα καλύτερα να μπαίνουν πρώτες. Αν π.χ. δουλεύεις στήθος η κυρία άσκηση είναι πιέσεις μπάρας πάγκου. Αν ξεκινήσεις με πεκ ντεκ, κροσοβερ, εκτάσεις αλτήρων και αφήσεις για το τέλος πιέσεις μπάρας θα πας αναγκαστικά σε λίγα κιλά γιατί θα είσαι ήδη κουρασμένος. Πάντα ζεσταμα πριν. Προσωπικά κάνω πρώτα ένα σετ με πολύ λιγότερα κιλά (στο 20% της μέγιστης δύναμης).
Δεν τα έβαλα με σειρά…

Ας βάλει ο καθένας όσες επαναλήψεις θέλει.

Εγώ πχ στήθος όταν έπαιζα

1ο σετ 100kg x 20
2o - 4ο 160kg x 10
5ο 180kg x 8

Cross over 1 x τελικής πτώσεως
Pec Dec 1 x τελικής πτώσεως

Και τέρμα, χρόνος 20’

Εγγρ.
20 Μαΐ 2013
Like
1.356
Πόντοι
206
πρώτα πρώτα πρέπει να διαβάσεις το νήμα "ο γυμναστής" και να εκφέρεις κ εσύ άποψη.
δεύτερων.. με ταναλάκια δε γάμησε ποτέ κανείς !!!
τρίτων πάρε μονόζυγο και λάστιχα.
τέταρτων ... τι πονάει η ουρά σου ρε ? σκύλος είσαι ? πλάκα κάνω.. μπες νταής (ισως μ ένα στρώμα) και σιγά σιγά θα συνηθίσεις.
πέμπτων και τελευταίο.. εκτέλεσε όλες τις ασκήσεις, ακόμα κ τα πουσαπς με όσο καλύτερη τεχνική μπορείς. καλύτερα δύο και καλές παρά 10 και χάλια.

ΥΓ επέλεξε να πας γυμναστήριο. τα χρήματα που θα δώσεις πέρα απ τη χρήση των μηχανημάτων θα σου προσφέρουν γνώσεις. η γνώση πληρώνεται. (αρκή να μη πέσεις σε αλμπάνιδες)
ΝΤΑΗΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!ΧΥΝΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!

Εγγρ.
20 Μαΐ 2013
Like
1.356
Πόντοι
206
Λοιπόν , επανέρχομαι με συγκλονιστικά νέα , πλέον μπορώ να κάνω συνεχόμενα 20 κάμψεις , μου χάρισαν και κάποια βαράκια και έχω δεί τρομερή διαφορά , επίσης δουλεύω και ταναλάκια - πένσες , τα πολύ σκληρά , όχι τα μαλακά , σε αρκετές επαναλήψεις .Τώρα , θέλω και πάλι τα φώτα σας ώστε να προχωρήσω περαιτέρω , μπαίνω νταής με ερωτήσεις -απορίες ( οπως λέει και ο τρισμέγιστος πιτσιλιστής ) . 1) τι μπορώ να κάνω για να {ανοίξουν} οι πλάτες μου ? , 2) πως μπορώ να γυμνάσω κοιλιακούς χωρις να με πονάει η μέση , ειδικότερα λόγω ίσως απώλειας βάρους είναι εκτεθειμενη η λεγόμενη ουρά στο τελος της σπονδυλικής στήλης με αποτέλεσμα οταν πέφτω στο πάτωμα για να εκτελέσω την ασκηση σε κάθε επανάληψη να πεθαίνω στον πόνο . Αυτά προς το παρόν , περιμένω με ανυπομονησία τις συμβουλές σας .
ΜΠΕΣ ΝΤΑΗΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΠΟΡΝΕ ΜΟΥ!!!
τιμωρησε τα ατακτα ταναλακια!!!συντριψε τα με στους στοιβαρους μυωνες σου!!!

Εγγρ.
20 Μαΐ 2013
Like
1.356
Πόντοι
206
ΕΓΡΑΦΗ ATTILAS GYM ΣΤΟ YOUTUBE ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΙΔΕΡΙΚΗ ΗΔΟΝΗ!!!
ΜΕΙΝΕΤΕ ΠΟΡΝΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΥΛΩΜΕΝΟΙ!!!

Εγγρ.
20 Μαΐ 2013
Like
1.356
Πόντοι
206
ΕΓΡΑΦΗ ATTILAS GYM ΣΤΟ YOUTUBE ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΙΔΕΡΙΚΗ ΗΔΟΝΗ!!!
ΜΕΙΝΕΤΕ ΠΟΡΝΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΥΛΩΜΕΝΟΙ!!!

Καιρός να πέσουν οι μάσκες... Θεωρούμε πως η σκέψη του άτακτου κοινού του ATTILAS GYM έχει πλέον ωριμάσει! Γι' αυτό και συγκαλείται έκτακτο συμβούλιο με Αττίλα και ηδονοβλεψία μπομπ για να παρθεί μια λάγνα απόφαση! Μείνετε συντονισμένοι... Τα υπόλοιπα στο συμβούλιο...

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.680
Πόντοι
736
Είπα σήμερα να κάνω μια ... ας την πούμε full body προπόνηση , σε σχέση με το μόνο πάγκο που συνήθως έκανα ως τώρα στο σπίτι.

2 σετ κάμψεις δικεφάλων με μπάρα και στο καπάκι military press με ανάποδη λαβή , την λαβή που είχα στις κάμψεις δικεφάλων δηλαδή. 30 κιλά χ 5 για ζέσταμα , 30 κιλά χ 8.

2 σετ deadlift 30 κιλά χ 10 και 40 κιλά χ 8 , αστεία τα κιλά αλλά δεύτερη η τρίτη φορά που δοκιμάζω deadlift , οπότε θέλω μια να μάθω την άσκηση με λίγα κιλά. Στο μέλλον βλέπουμε ... έχω μέχρι 65 κιλά στο σπίτι , μαζί με την μπάρα δηλαδή.

και 2 σετ οριζόντιο πάγκο 40 κιλά χ 15 και 50 κιλά χ 12

τα κιλά και τις επαναλήψεις τα θυμάμαι επειδή τα έκανα πρίν λιγό , δεν τα σημείωνα πουθενά :P

Πιό παλιά είχα δοκιμάσει και λίγο καθίσματα αλλά δεν βολεύουν λόγω που δεν έχω rack , και εκτός αυτού πιάνομαι πάρα πολύ στους τετρακέφαλους όταν έχω να κάνω καιρό ... όπως τώρα καλή ώρα :sad2: Οπότε μάλλον καλύτερα με βολεύουν τα deadlift.

ALX79

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2022
Like
1.837
Πόντοι
206
Είπα σήμερα να κάνω μια ... ας την πούμε full body προπόνηση , σε σχέση με το μόνο πάγκο που συνήθως έκανα ως τώρα στο σπίτι.

2 σετ κάμψεις δικεφάλων με μπάρα και στο καπάκι military press με ανάποδη λαβή , την λαβή που είχα στις κάμψεις δικεφάλων δηλαδή. 30 κιλά χ 5 για ζέσταμα , 30 κιλά χ 8.

2 σετ deadlift 30 κιλά χ 10 και 40 κιλά χ 8 , αστεία τα κιλά αλλά δεύτερη η τρίτη φορά που δοκιμάζω deadlift , οπότε θέλω μια να μάθω την άσκηση με λίγα κιλά. Στο μέλλον βλέπουμε ... έχω μέχρι 65 κιλά στο σπίτι , μαζί με την μπάρα δηλαδή.

τα κιλά και τις επαναλήψεις τα θυμάμαι επειδή τα έκανα πρίν λιγό , δεν τα σημείωνα πουθενά :P

Πιό παλιά είχα δοκιμάσει και λίγο καθίσματα αλλά δεν βολεύουν λόγω που δεν έχω rack , και εκτός αυτού πιάνομαι πάρα πολύ στους τετρακέφαλους όταν έχω να κάνω καιρό ... όπως τώρα καλή ώρα :sad2: Οπότε μάλλον καλύτερα με βολεύουν τα deadlift.
Γιατί κανείς deadlift ?
Αυτά είναι advance για κόσμο που έχει τουλάχιστον 5 χρόνια γυμναστήριο, με 5 μερες τουλάχιστον

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.680
Πόντοι
736
Γιατί κανείς deadlift ?
Αυτά είναι advance για κόσμο που έχει τουλάχιστον 5 χρόνια γυμναστήριο, με 5 μερες τουλάχιστον
Νομίζω πως την εκτελώ σωστά την άσκηση , αλλά όπως και να έχει ... με τα λίγα κιλά που έβαλα και λάθος να την εκτελώ δύσκολα να τραυματιστώ πιστεύω.

Ψάχνω βασικά κάποιες ασκήσεις ώστε να δοκιμάσω για full body πρόγραμμα με όσο το δυνατόν λιγότερες ασκήσεις , οπότε νομίζω αυτές οι 3 που γράφω πιό πάνω με καλύπτουν , η μπορεί να προθέσω στο μέλλον και καμιά σκυφτή κωπηλατική με μπάρα για πλάτη και πίσω ώμους ... η ποιούς άλλους μύες μπορεί να πιάνει.

Ως τώρα γυμναζόμουν κάνοντας μόνο πάγκο , αλλά αφου με την μπάρα μπορώ να κάνω και άλλες ασκήσεις ... why not ? :P

Τελευταία τροποποίηση:

ALX79

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2022
Like
1.837
Πόντοι
206
Νομίζω πως την εκτελώ σωστά την άσκηση , αλλά όπως και να έχει ... με τα λίγα κιλά που έβαλα και λάθος να την εκτελώ δύσκολα να τραυματιστώ πιστεύω.

Ψάχνω βασικά κάποιες ασκήσεις ώστε να δοκιμάσω για full body πρόγραμμα με όσο το δυνατόν λιγότερες ασκήσεις , οπότε νομίζω αυτές οι 3 που γράφω πιό πάνω με καλύπτουν , η μπορεί να προθέσω στο μέλλον και καμιά σκυφτή κωπηλατική με μπάρα για πλάτη και πίσω ώμους ... η ποιούς άλλους μύες μπορεί να πιάνει.

Ως τώρα γυμναζόμουν μόνο κάνοντας πάγκο , αλλά αφου με την μπάρα μπορώ να κάνω και άλλες ασκήσεις ... why not ? :P
Squat με μπάρα πίσω και μπάρα μπροστά

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.680
Πόντοι
736
Squat με μπάρα πίσω και μπάρα μπροστά
Είχα δοκιμάσει και squat παλιότερα , αλλά δεν βολέυουν τόσο επειδή δεν έχω rack , αλλά εκτός αυτού πιάνονται πάρα πολύ οι τετρακέφαλοί μου όταν έχω καιρό να κάνω καθίσματα. Με την μπάρα πίσω είχα δοκιμάσει πιο πολύ , δεν θυμάμαι αν είχα δοκιμάσει και μπάρα μπροστά για κανένα σετ να δω πως είναι.
Και με τα deadlift πιάστηκα λίγο , αλλά καμία σχέση με το πιάσιμο απο τα καθίσματα στους τετρακέφαλους ... εκείνο έμενε καμιά εβδομάδα :P

Bruskos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2023
Like
459
Πόντοι
20

Πιάσε 2 βαράκια και κάνε lunges για τα πόδια. Και πολλά squats χωρίς βάρος είναι καλύτερο παρά τίποτα (πχ 5*20)

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.680
Πόντοι
736
Πιάσε 2 βαράκια και κάνε lunges για τα πόδια. Και πολλά squats χωρίς βάρος είναι καλύτερο παρά τίποτα (πχ 5*20)
Απλά σκέφτηκα αντί για squats που δεν με βολεύουν και τόσο , να τα αντικαταστήσω με τα deadlift. Βρήκα και ένα άρθρο εδω που εκτός των άλλων λέει οτι πολύς κόσμος αντικαθιστά τα πρώτα με τα δεύτερα ... άρα δεν είμαι ο μόνος που το σκέφτηκε :cheesy:

Deadlift Benefits

Many people replace squats with deadlifts because of many reasons: Lack of optimal mobility in the hips and ankles, knee pain and back pain due to the weight loads on the spine.

Deadlifts develop amazing strength and muscular hypertrophy in your legs, back, core, biceps, and Glutes. It’s a great all-around movement which many people can benefit from but you must do it properly. You cannot have muscle imbalances and progress with deadlifts so make sure to take notice of any weaknesses before attempting big numbers.

The fact that you must use your entire body to perform deadlifts is what makes them so taxing but effective at the same time. You can load the bar up with as much weight as you can lift and really stress your entire system into new growth and strength.

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.680
Πόντοι
736
Τα deadlift βοηθάνε παντού αλλά δεν υποκαθιστούν τα squats, μόνο τα ενισχύουν.
Ναι απο οτι βλέπω και στο ίντερνετ τα deadlift πιάνουν πιό πολύ γλουτούς και δικέφαλους μηριαίους , ενώ τα squats πιό πολύ τετρακέφαλους. Αλλά και απο προσωπική εμπειρία σε αυτούς τους μύες πιάνομαι και εγω στα μεν και στα δε. Βέβαια απο το να μην κάνεις τίποτα (όπως έκανα πρίν εγω) και μόνο τα deadlift καλά είναι μάλλον.

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.072
Πόντοι
42.697
Deadlift
Squats
Pull ups
Dips
Shoulder Overhead press
Push ups
Power clean
Barbell row

Με αυτές τις 8 ασκήσεις έχεις κάνει όλο το σώμα σε λιγότερο από 50 λεπτά και δεν χρειάζεσαι κάτι αλλο

Εγγρ.
20 Μαΐ 2013
Like
1.356
Πόντοι
206
τα βαθια καθισματα ακαποτα στο ρακ και οχι σε σμιθ η μηχανες ειναι η απολυτη καυλα......!!!!(για οποιον μπορει φυσικα)
μπορεις να φτασεις τους μυωνες σου στον απολυτο σιδερικο οργασμο!!!!!!!!!!!!!!!

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.155
Πόντοι
506
για να...... σφιξει λιγο η κοιλια

Stories

Νέο!

Stories