Είναι εν μέρει σωστή η παραπάνω τοποθέτηση κατά την άποψή μου, ιδίως κατά το σκέλος του ότι δεν αλλάζει κάποιος μπαίνοντας μέσα σε ένα site γνωριμιών, παρά μένει ο ίδιος άνθρωπος που είναι και εκτός αυτού, με τα όποια κολλήματα, συμπλέγματα και αναστολές του.Παίδες , τα sites γνωριμιών , είναι ένα μέσο γνωριμίας , ΥΠΑΡΚΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ που έχουν διαμορφώσει κουλτούρα και τρόπο ζωής ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ.
Τα sites γνωριμιών δεν κατασκευάζουν ανθρώπους κατά παραγγελίαν των πελατών τους.
Εφόσον λοιπόν ο Έλληνας χρήστης τους ψάχνει να βρεί γυναίκα από Ελλάδα , θα γνωρίσει κάποια Ελληνίδα , που έχει γαλουχηθεί στην ελληνική κοινωνία με την ελληνική νοοτροπία.
ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Οι Ελληνίδες δεν γουστάρουν να ψαχτούν πολύ .
Δεν γουστάρουν να ρισκάρουν.
Θέλουν κάτι "πολιτικά ορθό" και "ασφαλές".
Σπάνια ρισκάρουν λοιπόν να γνωρίσουν κάποιον άγνωστο .
Προτιμούν κάποιον που θα τους ΠΡΟΞΕΝΕΨΟΥΝ γνωστοί.Όχι ίσως γονείς όπως παλιότερα, αλλά κοινοί φίλοι, γείτονες , συμφοιτητές , συνάδελφοι , κολλητές κτλ κτλ.
Θα προτιμήσουν λοιπόν έναν μαλάκα που είναι ... τρίτος ξάδελφος της κολλητής τους, παρά έναν άγνωστο κι ας είναι γαμώ τους γκόμενους.
Τα sites γνωριμιών λοιπόν είναι ένας σύγχρονος και με πολλές δυνατότητες τρόπος γνωριμίας , αλλά δεν αλλάζει τους Έλληνες! Και οι porsche γαμώ τα αυτοκίνητα είναι , αλλά οι Έλληνες για να πηγαίνουν στα τσιφτετελάδικα τις χρησιμοποιούν!
Δεν φταίνε τα μέσα γι'αυτό , φταίει η νοοτροπία!
Και διαστημόπλοια να αποκτούσαν όλοι οι Έλληνες, με την υπάρχουσα νοοτροπία , τα ίδια σκατά θα ήταν η κατάσταση ...
Το θέμα είναι για τι είδους γνωριμία μιλάμε; για σοβαρή σχέση, που θα οδηγήσει στα σκαλιά της εκκλησίας; εάν μιλάμε για μία τέτοια σχέση, μία γυναίκα θα προτιμήσει τον μαλάκα τρίτο εξάδελφο της κολλητής της, και όχι τον άγνωστο του site. Εάν όμως μία γυναίκα θέλει σώνει και καλά να πηδηχτεί, γιατί δεν αντέχει άλλο, θα προτιμήσει τον μαλάκα τρίτο ξάδελφο της κολλητής της, που μπορεί να την κάνει και ρόμπα στον περίγυρό της, ή κάποιον άγνωστο, οπότε δεν τρέχει και μία μετά το ''συμβάν'';
Από την άλλη πλευρά, ο κανόνας μπορεί να είναι αυτός ο οποίος περιγράφεται παραπάνω, πλην όμως η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι έχω γνωρίσει και γυναίκες που ήθελαν απλά να πηδηχτούν ασύστολα, και γυναίκες που έψαχναν μία πιο μόνιμη σχέση στη ζωή τους. Ίσως οι τελευταίες να είναι η μειοψηφία, πλην όμως υπάρχουν.
Πάντως, επειδή μιλάω με γνωστές γυναίκες, και μέσα από τις παρέες και τους γνωστούς, υπάρχει το εξής πρόβλημα:δεν γνωρίζουν οι γυναίκες φίλους τους σε άλλες γυναίκες.Χαίρονται να βλέπουν τις άλλες γυναίκες μόνες τους. Και μιλάμε για σοβαρές γνωριμίες. Μου το έχουν πει ορισμένες ελεύθερες. Επίσης, οι φίλες γυναίκες δεν γνωρίζουν σε φίλους τους ελεύθερους άλλες γυναίκες. Προσωπικό βίωμα αυτό. Είχα μία φίλη, παντρεμένη, που για ένα χρόνο και μισό ''θα'' μου γνώριζε μία φίλη της ελεύθερη μήπως και με παντρέψει. Όσο είδατε εσείς τη φίλη, άλλο τόσο την είδα και εγώ.
Τι θέλω να πω; ότι και μέσα από τις παρέες, έχουν μειωθεί οι γνωριμίες, και μιλώ για τις σοβαρές γνωριμίες. Αν είναι κάποιος ή κάποια βολεμένος ή βολεμένη, χέστηκε μετά συγχωρήσεως για τον δίπλα του, κοιτάει ότι αυτός περνά καλά. Και όσες γυναίκες γνώρισα μέσα σε ένα site γνωριμιών για ψάχνοντας μία μόνιμη σχέση, μεταξύ των άλλων, είχαν και αυτό το πρόβλημα, δηλαδή την αδυναμία εξεύρεσης συντρόφου μέσω του αποκλεισμού τους από τον κοινωνικό περίγυρό τους.
Τέλος, εφόσον μέσα σε ένα site είναι υπαρκτοί άνθρωποι και όχι εικονικά πρόσωπα, εάν κάποιοι είναι λιγούρια και ρεζίλια στη ζωή τους, και μιλώ για τους άντρες, με τον ίδιο τρόπο θα συμπεριφέρονται και σε ένα site γνωριμιών. Και η όποια αδυναμία τους να κάνουν γνωριμίες μέσα σε ένα site γνωριμιών, θα είναι συνέχεια της αποτυχίας τους στον έξω κόσμο.