VRIL, είμαι 52 χρονών και είμαι της "παλιάς σχολής" (Live Kamaki). Παρόλα αυτά βλέπω (πχ στα μπαράκια) οτι υπάρχει αρκετός κόσμος, κυρίως νέοι, που δεν πλησιάζουν κοπέλες από κοντά και προτιμούν το Ιντερνετικό ψηστήρι, μάλλον ως πιό ασφαλές. Ασε που πάνε στα μπαρ και αντί να ασχοληθούν με τις γκόμενες γύρω τους, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να ζητήσουν τον κωδικό του WIFI για να κάνουν CHECK-IN.
Αυτό δυστυχώς είναι σημείο των καιρών και δε φταίνε μόνο οι νέοι άντρες.
Οι "κάντε μου κάθε μία ώρα LIKE" & Attention Whores ξεχωρίζουν από μακρυά, ειδικά στο FB. Στα εξειδικευμένα sites γνωριμιών, τα πράγματα αλλάζουν. Επειδή δεν κατέχω το συγκεκριμένο Know-how, πιστεύω πως θα βοηθούσε πολύ αν εσεις που έχετε πείρα στο Ιντερνετικό καμάκι, δώσετε κάποιες απλές συμβουλές όπως:
Αν πχ μέσα στα 5 πρώτα μηνύματα δεν κανονιστεί το πρώτο ραντεβού, τότε πάμε γι άλλα κλπ κλπ
Μιας λοιπόν που δεν κατέχεις το know how, να σε πληροφορήσω ότι και τα sites γνωριμιών βρίθουν από attention whores που μπαίνουν για e-επιβεβαίωση. Δεν αποκλείεται να είναι οι ίδιες με αυτές που ζητιανεύουν τα likes στο Facebook. Ο μόνος τρόπος για να τις ξεσκαρτάρεις αυτές είναι να προτείνεις τη συνάντηση ΓΡΗΓΟΡΑ. Εγώ τι κάνω:
1. Μέσα σε 10 το πολύ μηνύματα στην εφαρμογή προτείνω μετάβαση σε άλλο μέσο επικοινωνίας (συνήθως fb)
2. Εκεί την άλλη μέρα ή και την ίδια μέσα σε 5 το πολύ μηνύματα τη ρωτάω αν ενδιαφέρεται για συνάντηση.
3. Αν όχι, δεν προσπαθώ καν να την πείσω, χαιρετάω και πάμε γι' άλλα.
Αν ίσως, μπορεί να της μιλήσω άλλες 1-2 φορές, ανάλογα πόσο γουστάρω, πριν της ξαναπροτείνω και σε δεύτερη άρνηση πάει στον αγύριστο.
Αν ναι, προτείνω για την ίδια ή την επόμενη μέρα. Αλλά εντάξει, με γυναίκες έχουμε να κάνουμε... μέχρι τη συνάντηση δεν είναι ασυνήθιστο να γίνουν 1-2 αναβολές.
Με ερωτήματα του στυλ "πως θα κεντρίσεις την προσοχή της άλλης" και "με τι θέματα συζήτησης θα την κάνεις να σε ερωτευτεί/μη βαρεθεί", βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος. Γιατί μη γελιόμαστε, οι περισσότερες ξέρουν από πριν με τι σκοπό έχουν μπει στην εφαρμογή. Όσες έχουν μπει για e-επιβεβαίωση και για e-παρέα, δεν πρόκειται να βγουν στον αιώνα τον άπαντα. Από αυτές που μπήκαν με σκοπό να γνωρίσουν κάποιον, αν θέλουν να βγουν μαζί σου το ξέρουν μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα από το μήνυμά σου και το προφίλ σου (κυρίως το δεύτερο). Ή για να το θέσω και διαφορετικά, η ίδια που θα σου πει το "όχι" στο 10ο μήνυμα είναι η ίδια ακριβώς που θα σου πει το "όχι" στο 1000ο. Κάνε το πείραμα, αν θες να το εξακριβώσεις. Υπάρχει και μια μικρή κατηγορία που ενώ θέλει, φοβάται να βγει από το ίντερνετ, γιατί δεν το έχει ξανακάνει ή είναι πολύ ντροπαλή, αλλά σε αυτήν τα ποσοστά μετατροπής είναι τόσο μικρά που δεν αξίζει να ασχοληθείς κατ' εμέ. Στην τελική τι θέλεις; Να γίνεις η διαδικτυακή φιλενάδα της άλλης που θα τσατάρετε επί μέρες ή να βγεις και να τη γαμήσεις; Το τσατ είναι ένα εργαλείο για κλείσιμο real life ραντεβού και όχι μέσο αποπλάνησης. Αλλά καλύτερα τα λέει ο φίλος μου εδώ:
Είσαι ελεύθερος να διαφωνήσεις όσο θες. Αν δε συμμερίζεσαι αυτό τον τρόπο παιχνιδιού, μπορείς να ακολουθήσεις το δικό σου του "μπλα μπλα μπλα", αλλά μην έρθεις μετά εδώ και παραπονεθείς ότι δεν μπορείς να βγάλεις ραντεβού από το ίντερνετ. Εγώ προτιμώ τις 10 ώρες που μπορεί να θέλει κάποια μέχρι να νιώσει άνετα και καβλωμένη για να βγει μαζί μου να τις αφιερώσω για να στείλω σε άλλες 1000 που μέσα σε αυτές κάποιες θα πουν το "ναι" αμέσως.