Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Σε καταλαβαίνω απόλυτα, γιατί και εγώ πολλές φορές θύμωνα με τις γυναίκες, όταν ήμουν νέος. Δεν είναι ακριβώς το χρήμα που αποζητούν οι γυναίκες. Υπάρχουν κάποιες που ναι, αυτό κοιτάνε, αλλά οι περισσότερες φαινομενικά κοιτάνε το χρήμα. Πίσω από αυτό κρύβεται ένας μηχανισμός που λειτουργεί ως πρόνοια της φύσης για την διαιώνιση του είδους. Η φύση μπορεί να μας διδάξει για αυτό. Τα θηλυκά οποιουδήποτε έμβιου όντος στον πλανήτη, θα επιλέξουν να ζευγαρώσουν με το αρσενικό που ξεχωρίζει για κάτι, για την δύναμή του, τα φανταχτερά χρώματά του, τον ήχο που βγάζει, την ικανότητα να γίνει αρχηγός της αγγέλης. Το αρχέγονο αυτό ένστικτο της επιλογής αρσενικού για ζευγάρωμα, υπάρχει φυσικά και στην γυναίκα. Η γυναίκα θα επιλέξει τον άντρα που ξεχωρίζει για κάτι. Μπορεί να είναι ένας καλός αθλητής ή ένας ποιητής, μπορεί να είναι ένας αναγνωρισμένου κύρους διανοούμενος με ευρεία αποδοχή από το κοινωνικό σύνολο, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας ή απλά ένας καθημερινός άνθρωπος που έχει όμως κάτι ξεχωριστό. Δεν είναι το χρήμα, το αμάξι ή το σπίτι που διαθέτει. Απλά τα συγκεκριμένα που περιγράφεις, η γυναίκα τα συνδυάζει με την επιτυχία. Σκέφτεται ασυνείδητα ότι για να τα έχει αυτός, είναι ικανός, είναι έξυπνος, είναι επιτυχημένος. Ο μηχανισμός ενεργοποιείται όταν η γυναίκα που προσεγγίζεις, μάθει κάτι για σένα που θα της κεντρίσει το ενδιαφέρον. Η εμφάνιση παίζει δευτερεύοντα ρόλο. Τον καθοριστικό ρόλο παίζει το αν είσαι ξεχωριστό αρσενικό μέσα από την εκάστοτε και πολύ συγκεκριμένη γυναικεία οπτική γωνία. Και το ξεχωριστό δεν έχει να κάνει με το χρήμα αναγκαστικά. Μπορεί να είσαι ένας άφραγκος, περιπετειώδης ζωγράφος και να γοητεύσεις μια γυναίκα.
Για να το κατανοήσεις καλύτερα, θα αναφερθώ σε ένα πραγματικό γεγονός που μου προξένησε μεγάλη εντύπωση στα φοιτητικά μου χρόνια. Κάποια καλοκαίρια έκανα πρακτική άσκηση σε εργοστάσιο της ΔΕΗ. Εκεί φυσικά υπήρχαν και άλλοι αντίστοιχοι φοιτητές και φοιτήτριες. Υπήρχε μια συγκεκριμένη φοιτήτρια, που είχε κορμάρα και δεν θα με χαλάγε καθόλου. Αλλά γενικά ήταν αδιάφορη, ένα ξερό καλημέρα ανταλλάσαμε και αυτό ήταν όλο. Κάποιο καλοκαίρι έτυχε να βρισκόμαστε στο ίδιο γραφείο εγώ, αυτή και άλλοι δύο φοιτητές με του οποίους έκανε πολύ παρέα. Δεν είχαμε τι να κάνουμε και εκείνη πέταξε την ιδέα να παίξουμε κρεμάλα. Η τύπισσα έβαζε κάτι λέξεις πολύ δύσκολες που ήθελες να ανοίξεις λεξικό για να μάθεις τι σημαίνουν. Οι άλλοι δύο, δεν ήξεραν καν τη σημασία αυτών των λέξεων και εκείνη τους κορόϊδευε. Εγώ τις βρήκα όλες. Δεν το περίμενε με τίποτα. Είχε μείνει μαλάκας. Από τότε η συμπεριφορά της απέναντί μου άλλαξε άρδην. Και όχι μόνο αυτό. Οι κοπέλες της παρέας της, άρχισαν και αυτές να με περιτριγυρίζουν. Η κατάληξη δεν έχει σημασία και δεν αφορά. Ελπίζω τώρα να κατάλαβες τι εννοώ.
Τελειώνοντας θα σου έλεγα φιλικά, να μην νιώθεις θυμό για τις γυναίκες. Μόνο κακό θα σου κάνει. Δες το λίγο αποστασιοποιημένα. Αυτή είναι η φύση τους. Ίσως και εσύ να διαθέτεις μια δεξιότητα, ένα χάρισμα που δεν έχεις αξιοποιήσει ακόμα. Επικεντρώσου σε αυτό αντί να αναλώνεσαι σε αρνητικά συναισθήματα.