Εξαιρετικό το κειμενάκι που παράθεσε ο φίλος CIM.Συμφωνώ 1000% κι επαυξάνω.Πράγματα που τα έχω σκεφτεί κι εγώ,γραμμένα απλά και μεστά.
Δυστυχώς αυτός είναι ο κόσμος και η εποχή που ζούμε.Ζούμε σε περίεργες εποχές.Θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά ανοιχτό σε νέες ιδέες και απόψεις αλλά βλέπω ότι έχει χαθεί κάθε ίχνος ανθρώπινης επαφής ή (να το θέσω αλλιώς) ανθρωπιάς στις σχέσεις μας και με βλέπω σαν έναν άνθρωπο που φαντάζει πια ξεπερασμένος και παλιομοδίτης στα μάτια των πιτσιρικάδων και των νέων,παρότι είμαι 33 μόνο.Αισθάνομαι να μην ανήκω στην εποχή μου ειδικά σε αυτό το θέμα των σχέσεων και του φλέρτ.Το ίντερνετ είναι εξαιρετικό εργαλείο για πολλά πράγματα.Σίγουρα και για καινούργιες γνωριμίες και για επικοινωνία με τις ήδη υπάρχουσες.
Μας οδηγεί η ίδια η κοινωνία όμως σε αυτή την αποξένωση.Εγω εχω να βγω για καφέ με κάποιον φίλο, συγγενή ή δικό μου άνθρωπο,πάνω από μήνα.Δουλεύουμε όλη μέρα για ψίχουλα,τα βγάζουμε πέρα τσίμα-τσίμα και η ψυχολογία μας είναι στο ναδίρ.Υποχρεώσεις συνεχώς και ελεύθερος χρόνος ελάχιστος που θες να τον εκμεταλευτείς απλά χαλαρώνοντας στο σπίτι σου.
Θέλω να καταλήξω πως αν δεν έχεις λεφτά (δεν λέω να είσαι πλούσιος αλλά να σου περισσεύει και κάτι ψιλό κάθε μήνα για να πας μια ταβέρνα ή σε ένα μπαράκι ή μια βόλτα με το αμάξι σε κοντινή μονοήμερη εκδρομή) κι έχεις ένα σωρό άλλα πρακτικά προβλήματα να γυρνούν στο κεφάλι σου, δεν έχεις και την κατάλληλη διάθεση και ψυχολογία να βγεις έξω και να φλερτάρεις. Δεν μπορείς να λειτουργήσεις.Αλλωστε, μεταξύ μας, ποιά γυναίκα θα ασχοληθεί μαζί σου όταν πάσχει το πορτοφόλι σου???? Μπορεί αρχικά να προξενήσεις το ενδιαφέρον σε κάποια, αλλά μοιραία αν το πορτοφόλι δεν είναι βαρύ θα σε αφήσει με την π...... στο χέρι. Δυστυχώς η πλειοψηφία βρίσκεται στην ανωτέρω κατάσταση και γι'αυτό και ανθούν το Facebook και τόσα άλλα sites γνωριμιών.
Μας οδηγούν εκεί. Μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι που θα είχαν το κουράγιο και την δύναμη να αντισταθούν και να τραβήξουν τον δικό τους δρόμο,αλλά τα πράγματα είναι δυσοίωνα.