Νέα

Γνώμες για Ανδρέα Παπανδρέου. Κατέστρεψε την Ελλάδα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα troueno
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 127K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ανδρέας Παπανδρέου,λαοπλάνος-φίδι κολοβό ή ηγέτης;;;

• λαοπλάνος-φίδι κολοβό

Ψήφοι: 164 67,8%
  • ηγέτης,έδωσε ψωμάκι στον λαό

Ψήφοι: 64 26,4%
  • λευκό

Ψήφοι: 14 5,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    242

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Soulbrother, πραγματικα πρεπει να ησουν σε αλλη χώρα τη δεκαετια του 1980.
ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ?
Δυστυχως για σενα, θυμομαστε αρκετα εμεις οι 40+.
Ειπωθηκε σε προεκλογικη συγκεντρωση στην Κοζανη απο τον μεγαλο ηγετη σας, το 1989.
Ιδου το ηχητικο ντοκουμεντο.
Μια ΣΥΓΝΩΜΗ ισως?

για ακουσε το να δουμε ποιος πρεπει να πει συγγνωμη

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Γι΄αυτό σου λέω αγόρι μου ότι δεν έχεις βιώματα και θες να μας την πεις κιόλας.
Δεν μιλάμε για τον Παπάγο και τον Τρικούπη.
Μιλάμε για πράγματα που κάποιοι από εμάς τα έχουμε ζήσει και έρχεσαι και μας λες "όχι δεν ήταν έτσι".
Ε, πώς θέλεις να σε αντιμετωπίσουμε δηλαδή;
Γιατί δεν παραδέχεστε ότι είτε με κρίση (που στα παπάρια πολλών από εσάς), είτε χωρίς κρίση:
Η Νέα Δημοκρατία έχει και θα έχει για πάντα, πολιτική βεντέτα με τον Αν. Παπανδρέου, σε επίπεδο ιστορικής μνήμης.
Αυτή είναι η ουσία και όχι οι οικονομοτεχνικές αναλύσεις σας, περί αιτιών της κρίσης κλπ.
Στοχάσου όμως ότι διάδοχος του Κων/νου Καραμανλή δεν υπήρχε. Τι να κάνουμε τώρα, να το αλλάξουμε;
Αυτο ειναι σωστο.

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
42
Πόντοι
66
Γι΄αυτό σου λέω αγόρι μου ότι δεν έχεις βιώματα και θες να μας την πεις κιόλας.
Δεν μιλάμε για τον Παπάγο και τον Τρικούπη.
Μιλάμε για πράγματα που κάποιοι από εμάς τα έχουμε ζήσει και έρχεσαι και μας λες "όχι δεν ήταν έτσι".
Ε, πώς θέλεις να σε αντιμετωπίσουμε δηλαδή;
Γιατί δεν παραδέχεστε ότι είτε με κρίση (που στα παπάρια πολλών από εσάς), είτε χωρίς κρίση:
Η Νέα Δημοκρατία έχει και θα έχει για πάντα, πολιτική βεντέτα με τον Αν. Παπανδρέου, σε επίπεδο ιστορικής μνήμης.
Αυτή είναι η ουσία και όχι οι οικονομοτεχνικές αναλύσεις σας, περί αιτιών της κρίσης κλπ.
Στοχάσου όμως ότι διάδοχος του Κων/νου Καραμανλή δεν υπήρχε. Τι να κάνουμε τώρα, να το αλλάξουμε;
Ρε φίλε στα αρχίδια μου τα βιώματά σου. Τι δεν καταλαβαίνεις;
Υπάρχουν και υπέργηροι Ρώσοι κομμουνιστές σήμερα που αναπολούν την εποχή του Στάλιν. Τι θα πει αυτό; Ότι επί Στάλιν ήταν καλά τα πράγματα;
Απλώς δεν έχεις τη δύναμη να παραδεχτείς το λάθος σου και δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα.

Υ.Γ: Ο Αβέρωφ μια χαρά διάδοχος του Καραμανλή ήταν. Και σε κάθε περίπτωση αυτό δεν είναι επιχείρημα προς υπεράσπιση του ελληνικού λαού που εξέλεξε 3 φορές έναν κοινό απατεώνα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
μπετόν αρμέ,ο Καραμανλής είχε συμφωνήσει με τον Μπαρόζο σε ένα εντελώς λάιτ πακέτο μέτρων,αλλά είχε το μαμούκαλο να εκβιάζει με εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου και να τάζει αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό

Είναι εντελώς απίθανος ο στρουθοκαμηλισμός των Ελλήνων.

Το 2009 το έλλειμμα του Δημοσίου ήταν 24 δισ. και το έλλειμμα του ισοζυγίου εξωτερικών πληρωμών ήταν το 14% του ΑΕΠ.

Τα μεγέθη αυτά είναι πρωτόγνωρα για οποιαδήποτε οικονομία και όχι μόνον ανεπτυγμένη οικονομία.

Δεν υπήρξαν ποτέ και ούτε πρόκειται να υπάρξουν υπό κανόνικες συνθήκες (και όχι συνθήκες πολέμου).

Το να πιστεύει κανένας ότι αυτά θα αντιμετωπίζονταν από ένα λάϊτ πακέτο μέτρων (όπως για παράδειγμα; ) νικά κάθε λογική ....

Υ.Γ. Το εντελώς μου άρεσε....

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Προφανως αστειευεσαι.
Προς πληροφορηση σου παντως, την ομιλια την ακουσα με τα αυτια μου το 1989 στο "Ραδιο Αθηνα" του Κουρή.

Προφανώς δεν αστειεύομαι.

Το συγκεκριμένο είναι μούφα.

Διαφορετικά που είναι το πριν και το μετά της ομιλίας;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Είναι εντελώς απίθανος ο στρουθοκαμηλισμός των Ελλήνων.

Το 2009 το έλλειμμα του Δημοσίου ήταν 24 δισ. και το έλλειμμα του ισοζυγίου εξωτερικών πληρωμών ήταν το 14% του ΑΕΠ.

Τα μεγέθη αυτά είναι πρωτόγνωρα για οποιαδήποτε οικονομία και όχι μόνον ανεπτυγμένη οικονομία.

Δεν υπήρξαν ποτέ και ούτε πρόκειται να υπάρξουν υπό κανόνικες συνθήκες (και όχι συνθήκες πολέμου).

Το να πιστεύει κανένας ότι αυτά θα αντιμετπίζονταν από ένα λάϊτ πακέτο μέτρων (όπως για παράδειγμα; ) νικά κάθε λογική ....

Υ.Γ. Το εντελώς μου άρεσε....
Αρα πού πρεπει να στειλουμε τον ΓΑΠ να σπαει πετρες, που την ιδια χρονικη στιγμη υποσχοταν οτι λεφτα υπαρχουν?

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Υ.Γ: Ο Αβέρωφ μια χαρά διάδοχος του Καραμανλή ήταν. Και σε κάθε περίπτωση αυτό δεν είναι επιχείρημα προς υπεράσπιση του ελληνικού λαού που εξέλεξε 3 φορές έναν κοινό απατεώνα.

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Αρα πού πρεπει να στειλουμε τον ΓΑΠ να σπαει πετρες, που την ιδια χρονικη στιγμη υποσχοταν οτι λεφτα υπαρχουν?

Να τον στείλεις όπου θέλεις.

Αν αυτό σε βοηθάει να αισθανθείς καλλίτερα......

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Να τον στείλεις όπου θέλεις.

Αν αυτό σε βοηθάει να αισθανθείς καλλίτερα......
To "καλλιτερα" μού το γραφεις παντα επιτηδες ????
Για την ωρα τον στειλαμε και στις ΗΠΑ να γλυτωσει τον Ομπαμα απο την χρεωκοπια.
Μια χαρα τα καταφερε.
Μολις προτεινε δημοψηφισμα, λυθηκαν ολα.

PeterAndrews

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2012
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
16
Υπάρχουν και υπέργηροι Ρώσοι κομμουνιστές σήμερα που αναπολούν την εποχή του Στάλιν. Τι θα πει αυτό; Ότι επί Στάλιν ήταν καλά τα πράγματα;
Απλώς δεν έχεις τη δύναμη να παραδεχτείς το λάθος σου και δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα.

Είσαι μικρός και ενθουσιώδης και δεν βλέπεις μερικά πράγματα. Όταν ουσιαστικά υπάρχουν δυο παρατάξεις στην πολιτική ζωή και κατά καιρούς εναλλάσσονται στην εξουσία δεν είναι δυνατόν η μια να είναι το απόλυτο κακό και η άλλη το καλό. Αν υπήρχε τέτοια περίπτωση αυτό θα είχε αντιληπτό από το σύνολο. Παραδοχή της δημοκρατίας είναι πως το σύνολο κρίνει σωστά και η κρίση είναι απολύτως σεβαστή. Αλλιώς πάμε σε άλλες καταστάσεις με γύψους γιατί ο λαός δεν είναι ώριμος, η στην λαϊκή εξουσία με εξαθλιωμένο λαό προς όφελος του βεβαίως.

Εγγρ.
3 Ιουλ 2006
Like
204
Πόντοι
36

Λοιπόν, για να κάνουμε ένα ρεζουμέ:
Τι πιστεύω:
Ο Αντρέας πήρε τη μικροαστική τάξη και την έκανε μεσαία (μεσοαστική). Γεφύρωσε ένα ουσιώδες και υπαρκτό κοινωνικό-ταξικό χάσμα στην ελληνική κοινωνία.
Αυτό ήταν τότε το ΑΙΤΗΜΑ της κοινωνίας (η γεφύρωση), αυτό και έκανε.
Από την εμφάνιση της ασθένειάς του και μετά, δεν κυβερνούσε κατά βάση εκείνος, αλλά ένα κονκλάβιο.
Αυτά...
Και δεν ήμουν/είμαι Πασόκος. ΚΚΕ εσωτερικού ήμουν και τώρα είμαι ανεξάρτητος - μεμονωμένος.

Στα αίτια της κρίσης, σε παραπέμπω επακριβώς σε Καζάκη (κυρίως) και Βαρουφάκη (δευτερευόντως). Ωστόσο, δε συμφωνώ με την επιστροφή στη δραχμή (του Καζάκη).
Δεν έχω αντιδεξιά κολλήματα. Δε θέλω να γίνουν εκλογές. Απλά δε μου αρέσουν οι παπαγαλίες και η υποκρισία (άλλα θέλουμε να πούμε, άλλα λέμε, άλλα εννοούμε).

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306

δεν μπορω να καταλαβω γιατι συνεχιζεται αυτο το «επιχειρημα»  εφοσον  αυτη η φραση  εχει συνεχεια , δεν ειναι μεμονωμενη και εξηγει καθαρα τι εννοει

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom