Νέα

Γνώμες για Ανδρέα Παπανδρέου. Κατέστρεψε την Ελλάδα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα troueno
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 127K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ανδρέας Παπανδρέου,λαοπλάνος-φίδι κολοβό ή ηγέτης;;;

• λαοπλάνος-φίδι κολοβό

Ψήφοι: 164 67,8%
  • ηγέτης,έδωσε ψωμάκι στον λαό

Ψήφοι: 64 26,4%
  • λευκό

Ψήφοι: 14 5,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    242

bull4cuck

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2012
Κριτικές
6
Like
582
Πόντοι
306
Σημείωση: Το "Τσοβόλα δώστα όλα" δεν ξεκίνησε ως αντιπολιτευτικό πολιτικό σύνθημα. Ξεκίνησε από επιθεώρηση.

Μπορεί το "Τσοβόλα δωσ' τα όλα" να ξεκίνησε από επιθεώρηση, αλλά το άκουσαν διακόσια άτομα που ήταν στην πλατεία του θεάτρου.
Εγώ προσωπικά, όμως, το είδα στην τηλεόραση, από ομιλία του μακαρίτη στην πλατεία Συντάγματος, σε "σκηνοθεσία" Μπιρσίμ και τον Τσοβόλα να καλείται στο μπαλκόνι από τον αρχηγό του, με νεύμα-πρόβα του γνωστού νεύματος προς Μιμή...

'Οσο για τα υπόλοιπα, τί δεν καταλαβαίνεις? Ουδείς διαφωνεί στο "Να βγει ο Αντρέας, να φάει ο κόσμος κρέας", το ζήτημα είναι πόσο μας κοστίζει ο γκοτζίλα του '80 σήμερα...

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
42
Πόντοι
66
μικρουλη κανενας δεν εφαγε το δικο σου το ψωμι .
εγω στην ηλικια σου τα σαβατα δεν ειχα χρονο να μπω σε φορουμ , και να γραφω.. δουλευα απο το πρωι μεχρι το βραδυ για να βγαλω 5 φραγκα παραπανω .  σηκω τραβα για δουλεια και θα ερθει και το ψωμακι και το τυρακι ..

και επειδη οπως προειπα εισαι μικροτερος 2 πραγματα να μην κανεις στην ζωη σου ποτε :
1. να μην πηδηξεις ποτε γκομενα φιλου η γνωστου και ( το σημαντικοτερο )
2.  να μην εισαι ασεβης προς τους νεκρους .

τηρησε τα αυτα και η ζωουλα θα σου δωσει τα δωρα της
Καταρχήν δε με ξέρεις και δεν ξέρεις τι δουλειά κάνω και πόσες μέρες και ώρες δουλεύω οπότε κάθε κριτική σε αυτό το επίπεδο είναι χωρίς νόημα.
Δεύτερον είμαι εναντίον της άποψης "ο θανών δεδικαίωται". Όταν ο θανων μου γαμησε τη ζωή, θα του γαμησω κι εγώ τη μνήμη.
Τρίτον μια συμβουλή από μικρότερο: Μην είσαι της λογικής "εγώ πέρασα καλά, οι υπόλοιποι να πα να γαμηθειτε" γιατί όταν βρεθείς σε ανάγκη θα σου πουν οι υπόλοιποι "τώρα τραβα να γαμηθεις εσύ".

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Προς Piderof:
Το βιβλίο που σου δώσανε να διαβάσεις, το έμαθες απέξω.
Δυστυχώς για σένα, υπάρχουν και άλλες εκδόσεις.
Δεν είμαι συνταξιούχος. Την σημερινή κρίση την υφίσταμαι, ως ουδέποτε σχετιζόμενος με δημόσιο ή οτιδήποτε ρουσφετολογικό.
Το ερώτημα είναι, αν ΕΣΥ που κάνεις τον διαμαρτυρόμενο και τον πληγωμένο, βιώνεις κάποιες ουσιώδεις συνέπειες της κρίσης (μειώθηκαν τα ct ή όπως τα λέτε εδώ μέσα;)
Περί ιστορικής προσέγγισης και ανάλυσης, άστο καλύτερα, δεν είναι ο τομέας σου.
Αν εσείς οι ίδιοι ΔΕΝ γράφατε με αυτήν τη δήθεν βιωματική βεβαιότητα, ούτε εγώ θα ζητούσα να μιλήσουμε περί εμπειριών, δηλαδή τι έχει ζήσει ο καθένας.
Περί μισθών στον ιδιωτικό τομέα:
1. Κάνεις βλακεία που μου τη λες, διότι εκπροσωπείς την ιδεολογία της ελεύθερης αγοράς.
2. Τόνισα όμως, ότι η αυξητική τάση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα (ο οποίος μισθολογικά ήταν πάνω από τον δημόσιο, κατά μέσο όρο) ήταν σε λογικά πλαίσια. Δεν διπλασιάστηκε ποτέ κανένας μισθός μου.

Προς όλους:
Επιχειρηματολογείτε γενικά και θεωρητικά, ως κομματικοί παρατηρητές και όχι ως πολίτες της χώρας, αραδιάζοντας δήθεν ασφαλή στοιχεία.
Ποιος ζημιώθηκε οικονομικά ως εργαζόμενος ή επιχειρηματίας την δεκαετία του ΄80 - υπάρχει κανείς να τα πούμε μεταξύ μας τετ-α-τετ;
Σημείωση: Το "Τσοβόλα δώστα όλα" δεν ξεκίνησε ως αντιπολιτευτικό πολιτικό σύνθημα. Ξεκίνησε από επιθεώρηση.

φίλε την κατάσταση που περιγράφεις(μηδέν ανεργία,καθόλου δάνεια κλπ) ο Ανδρέας την βρήκε,δεν την διαμόρφωσε ο ίδιος

αυτό που διαμόρφωσε ο ίδιος είναι ένα εκρηκτικό κοκτέιλ δανεισμού,διωγμού της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και διογκωμένου κομματικού-Δημόσιου τομέα,το οποίο έσκασε πριν 3 χρόνια

Εγγρ.
3 Ιουλ 2006
Like
204
Πόντοι
36
Ακριβώς, αυτή την ψεύτικη ευδαιμονία της δεκαετίας του '80 πληρώνουμε σήμερα. Η έννοια της σπατάλης μπορεί να μην υπήρχε το 1981, αλλά γεννήθηκε μετά το "Τσοβόλα, δώσ' τα όλα". Η ανεργία ήταν ανύπαρκτη, γιατί υπήρχε ο πακτωλός των πακέτων Ντελόρ και δεν υπήρχε το φτηνό εργατικό δυναμικό των οικονομικών μεταναστών. Και βέβαια, κανείς 'Ελληνας δεν έγινε φτωχότερος την δεκαετία του '80, γιατί περιμέναμε την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, για να γίνουμε όλοι κλοσάρ.
Και μην ακούσω καμμιά μαλακία για την ηλικία μου, γιατί είμαι πατημένα 50...

Ρε συ πενηντάρη, ποια ήταν η ευδαιμονία της δεκαετίας του ΄80;
Το ότι υπήρχαν δύο αυτοκίνητα ανά πλευρά τετραγώνου;
Έβλεπες παιδάκια 20 χρονών να πηγαίνουν στα μπουζούκια, στον Φλωρινιώτη ή στον Καμπουρίδη (αφού είσαι πατημένα 50, ξέρεις), όπως σήμερα στρατιές πιτσιρικάδων πάνε στον Παντελίδη και στην Πάολα;
Πέρναγα χτες απέξω στις Τζιτζιφιές και γινόταν της μουρλής.
Ρε άει παρατήστε με. Ακόμα και η κρίση δεν είναι για όλους, είναι για τα συνήθη θύματα, αυτούς που πάντα την πλήρωναν.
Γεμάτη είναι η γειτονιά μου από μερσεντόνια, και μπεμβεδούες και άουντι - και δε ζω στην Εκάλη, ζω στον Πειραιά.
Άει παρατήστε με, υποκρισία μια ζωή. Σιγά μη σας λυπηθούμε κιόλας κακόμοιροι προλετάριοι. Όλοι ξαφνικά έγιναν φτωχοί.
Ο μόνος που είναι φτωχός είναι ή ο άνεργος ή ο χαμηλόμισθος γονιός. Εδώ στο μπουρδελοσάιτ και οι δύο κατηγορίες είναι σπάνιες.

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Ποιος καταργησε τα πιστοποιητικα κοινωνικων φρονηματων? Ποιος εκανε νομιμο το ΚΚΕ?
Η Ενωση Κεντρου ή η ΝΔ?
Για πες μας?
Τα ξερονησια ποιος τα ανοιξε?
Η Δεξια ή το Κεντρο?
Θυμασαι?

ναι η δεξια ειναι παρθενα αλλα απο πισω μπαινουν τραινα

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

δεν ξερει τιποτα πληρης αγνοια

ασε ρε αλεξ

Εγγρ.
3 Ιουλ 2006
Like
204
Πόντοι
36
φίλε την κατάσταση που περιγράφεις(μηδέν ανεργία,καθόλου δάνεια κλπ) ο Ανδρέας την βρήκε,δεν την διαμόρφωσε ο ίδιος

αυτό που διαμόρφωσε ο ίδιος είναι ένα εκρηκτικό κοκτέιλ δανεισμού,διωγμού της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και διογκωμένου κομματικού-Δημόσιου τομέα,το οποίο έσκασε πριν 3 χρόνια

Ναι, ναι περίμενε 30 χρόνια για να εκραγεί το κοκτέιλ.
Αν έχεις σήμερα χοληστερίνη, τράβα και βρίσε τον σουβλατζή που σου έδινε σουβλάκια πριν 30 χρόνια.

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
42
Πόντοι
66
Αν έχεις σήμερα χοληστερίνη, τράβα και βρίσε τον σουβλατζή που σου έδινε σουβλάκια πριν 30 χρόνια.
Το 2009 ήρθε η οικονομική κρίση στην Ευρώπη και πήρε σβάρνα τις αδύναμες οικονομίες, τότε πτωχευσαμε κι εμεις. Αν η Lehman Brothers έσκαγε νωρίτερα, θα πηγαίναμε στο ΔΝΤ νωρίτερα. Η ελληνική οικονομία εξαιτίας του Σκαταστονταφοτου (και των ψηφοφόρων του) ήταν μια ωρολογιακή βόμβα που απλά δεν ξέραμε πότε θα σκάσει.

pavlaras111

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2012
Like
20
Πόντοι
1
Ποιος καταργησε τα πιστοποιητικα κοινωνικων φρονηματων? Ποιος εκανε νομιμο το ΚΚΕ?
Η Ενωση Κεντρου ή η ΝΔ?
Για πες μας?
Τα ξερονησια ποιος τα ανοιξε?
Η Δεξια ή το Κεντρο?
Θυμασαι?

τα κοινωνικα φρονηματα ???  επι δεξιας δεν περναγες στρατιωτικη σχολη αν ο θειος ηταν ανταρτης επ ουδενι   ...
τα νεα (εφημεριδα ) την επαιρνα αυγουστο μηνα και την εβαζα μεσα στο σακακι ..

εκανε εκδηλωση το κκε  και περνουσαν απο το γραφειο (τουρισμου )του πατερα μου  και ρωτουσαν αν στειλαμε πουλμαν στην εκδηλωση ..
τετοιες μαλακιες εκανε η νδ ανεκαθεν και ετρωγε το κεφαλι της ..
δεν βλεπεις με τι αλαζονεια μιλανε στο φορουμ ολοι οι νδ ιτες λες και μια ζωη πλεον θα ειναι στην κυβερνηση ..

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
μιλανε για αναπτυξη του καραμανλη

οταν για να βαλεις τηλεφωνο ηθελες 10 χρονια και με μεσον

οταν μεχρι το 81 υπηρχαν χωματοδρομοι

στην δυτικη αθηνα το 84 αρχισε η κατασκευη αποχετευσης

για να πας σε ικα η για εξετασεις επρεπε να πας ταξιδι

οταν οι δρομοι οι εθνικοι ηταν μονοπατια

οταν στα χωρια υπηρχε ενα τηλεφωνο και σε παροκολουθουσαν

οταντα επιτοκια ηταν 30%

οταν ολη η αθηνα ηταν ενα απεραντο αυθαιρετο

και και και...

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Το 2009 ήρθε η οικονομική κρίση στην Ευρώπη και πήρε σβάρνα τις αδύναμες οικονομίες, τότε πτωχευσαμε κι εμεις. Αν η Lehman Brothers έσκαγε νωρίτερα, θα πηγαίναμε στο ΔΝΤ νωρίτερα. Η ελληνική οικονομία εξαιτίας του Σκαταστονταφοτου (και των ψηφοφόρων του) ήταν μια ωρολογιακή βόμβα που απλά δεν ξέραμε πότε θα σκάσει.

και τι εκανε το κουρασμενο απο το 07

μιλαγε για θωρακισμενη οικονομια και τα αστο αργοτερα στον αλογοσκουφη

τι εκανε οταν ο γιουνκερ ηρθε κρυφα ;

τι εκανε οταν την ανοιξη του 09 προειδοποιουσε το ΔΝΤ;

τιποτα επαιζε ps

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
42
Πόντοι
66
μιλανε για αναπτυξη του καραμανλη

οταν για να βαλεις τηλεφωνο ηθελες 10 χρονια και με μεσον

οταν μεχρι το 81 υπηρχαν χωματοδρομοι

στην δυτικη αθηνα το 84 αρχισε η κατασκευη αποχετευσης

για να πας σε ικα η για εξετασεις επρεπε να πας ταξιδι

οταν οι δρομοι οι εθνικοι ηταν μονοπατια

οταν στα χωρια υπηρχε ενα τηλεφωνο και σε παροκολουθουσαν

οταντα επιτοκια ηταν 30%

οταν ολη η αθηνα ηταν ενα απεραντο αυθαιρετο

και και και...
Μου αρέσει που οι πρασινοφρουροί οικειοποιούνται και τους δρόμους που έφτιαξε ο χουντικός Παπαδόπουλος.
Όσο για το τηλέφωνο επειδή έχω μέλος της οικογένειάς μου στον ΟΤΕ μέχρι και τη δεκαετία του '90 ήθελες τουλάχιστον ένα μήνα για να βάλεις γραμμή. Από το 2000 και μετά με την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ έπεσαν πολύ οι χρόνοι αναμονής.
Επιχειρήματα του κώλου για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Ωραιος.
Εαν δηλαδη μου βρουν χοληστερινη σημερα, θα φταιει το χθεσινο στιφαδο...
Ευχαριστουμε για το επιχειρημα....Μας επιβεβαιωνει.

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
42
Πόντοι
66

Το Φεβρουάριο του 2009 συγκάλεσε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου και είπε "Βάλτε όλοι πλάτη να πάρω μέτρα γιατί του χρόνου θα είμαστε στο ΔΝΤ".
Τότε το παιντί απείλησε με εκλογές λόγω της επερχόμενης προεδρικής επανεκλογής Παπούλια το 2010 και επειδή η χώρα δεν άντεχε 1 χρόνο προεκλογική περίοδο, ο Καραμανλής προκήρυξε εκλογές. Το παιντί είπε λεφτά υπάρχουν για την καρέκλα και μας γάμησε χειρότερα. Αυτά επειδή τα ζήσαμε δεν περνάνε οι παραμύθες σας σαν αυτές που μας πουλάει o soul για την επιτυχημένη δεκαετία του '80 (που έζησε και τα ξέρει).

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
και τι εκανε το κουρασμενο απο το 07

μιλαγε για θωρακισμενη οικονομια και τα αστο αργοτερα στον αλογοσκουφη

μπετόν αρμέ,ο Καραμανλής είχε συμφωνήσει με τον Μπαρόζο σε ένα εντελώς λάιτ πακέτο μέτρων,αλλά είχε το μαμούκαλο να εκβιάζει με εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου και να τάζει αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό

φυσικά το "άρμα" για να έρθει το ΔΝΤ ήταν το ανύπαρκτο Βατοπέδι,κάτι αναψυκτήρια του Μαγγίνα και ένα οφ δι ρέκορντ στον Χατζηνικολάου περί "κούρασης" που κανείς δεν ξέρει τί σήμαινε και υπό ποιες συνθήκες ειπώθηκε

Εγγρ.
3 Ιουλ 2006
Like
204
Πόντοι
36
Soulbrother, πραγματικα πρεπει να ησουν σε αλλη χώρα τη δεκαετια του 1980.
ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ?
Δυστυχως για σενα, θυμομαστε αρκετα εμεις οι 40+.
Ειπωθηκε σε προεκλογικη συγκεντρωση στην Κοζανη απο τον μεγαλο ηγετη σας, το 1989.
Ιδου το ηχητικο ντοκουμεντο.
Μια ΣΥΓΝΩΜΗ ισως?

Κοίτα, Πασόκος δεν ήμουν για να έχω παρακολουθήσει την ομιλία του Αντρέα στην Κοζάνη. Πρωτάκουσα την έκφραση σε κάποια επιθεώρηση της εποχής (όχι ως θεατής, αλλά από την τηλεόραση).  
Πάντως, ήθελα να πω ότι το σύνθημα αυτό δεν προήλθε από την δεξιά αντιπολίτευση - αυτό ήθελα να τονίσω.
Όπως αντίστοιχα το κωλοτούμπας για τον Κ/φέρη δεν βγήκε ούτε από νεοδημοκράτες, ούτε από χρυσαυγίτες, αλλά από την αριστερά.
Είναι αστείο να βλέπεις δεξιούς να υιοθετούν ένα αριστερό σύνθημα.
Αυτό ήταν και το πνεύμα μου σε σχέση με το Τσοβόλα δώστα όλα - μας τα έχετε πρήξει τα ούμπαλα, οι δεξιοί αλλά δεν το βγάλατε εσείς.
Εσείς τότε μεγαλουργούσατε με συνθήματα τύπου Αβέρωφ σημαίνει Δύναμις και Αλήτες Προδότες Κομμουνιστές (αφού ζούσα σε άλλη χώρα...).

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Κοίτα, Πασόκος δεν ήμουν για να έχω παρακολουθήσει την ομιλία του Αντρέα στην Κοζάνη. Πρωτάκουσα την έκφραση σε κάποια επιθεώρηση της εποχής (όχι ως θεατής, αλλά από την τηλεόραση).  
Πάντως, ήθελα να πω ότι το σύνθημα αυτό δεν προήλθε από την δεξιά αντιπολίτευση - αυτό ήθελα να τονίσω.
Όπως αντίστοιχα το κωλοτούμπας για τον Κ/φέρη δεν βγήκε ούτε από νεοδημοκράτες, ούτε από χρυσαυγίτες, αλλά από την αριστερά.
Είναι αστείο να βλέπεις δεξιούς να υιοθετούν ένα αριστερό σύνθημα.
Αυτό ήταν και το πνεύμα μου σε σχέση με το Τσοβόλα δώστα όλα - μας τα έχετε πρήξει τα ούμπαλα, οι δεξιοί αλλά δεν το βγάλατε εσείς.
Εσείς τότε μεγαλουργούσατε με συνθήματα τύπου Αβέρωφ σημαίνει Δύναμις και Αλήτες Προδότες Κομμουνιστές (αφού ζούσα σε άλλη χώρα...).

Προφανώς ξέχασες τον Ανδρέα ενώπιον της Βουλής και του έκπληκτου Σημίτη το 1988 να ανατρέπει το πρόγραμμα σταθεροποίησης και να αναγγέλει παροχές,γεγονός που οδήγησε στην παραίτηση του μετέπειτα "καταλληλότερου" προαγωγού των διαπλεκομένων....

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Μου αρέσει που οι πρασινοφρουροί οικειοποιούνται και τους δρόμους που έφτιαξε ο χουντικός Παπαδόπουλος.
Όσο για το τηλέφωνο επειδή έχω μέλος της οικογένειάς μου στον ΟΤΕ μέχρι και τη δεκαετία του '90 ήθελες τουλάχιστον ένα μήνα για να βάλεις γραμμή. Από το 2000 και μετά με την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ έπεσαν πολύ οι χρόνοι αναμονής.

ασε την δεκαετια του 90 ,του 70  επι εθναρχη λεω

για τους δρομους αυτο λεω τα μονοπατια δυο αυτοκινητα με το ζορι

το φεβρουαριο οταν ελεγε αστο για αργοτερα

ο πιτσαδορος το ιουνιο ελεγε για ελλειμμα 4%

τον σεπτεμβριο λιγο πριν τις ξαφνικες εκλογες μιλαγαν για 5.5-6%

ποιος παραμυθιαζει τωρα:

Εγγρ.
3 Ιουλ 2006
Like
204
Πόντοι
36

Γι΄αυτό σου λέω αγόρι μου ότι δεν έχεις βιώματα και θες να μας την πεις κιόλας.
Δεν μιλάμε για τον Παπάγο και τον Τρικούπη.
Μιλάμε για πράγματα που κάποιοι από εμάς τα έχουμε ζήσει και έρχεσαι και μας λες "όχι δεν ήταν έτσι".
Ε, πώς θέλεις να σε αντιμετωπίσουμε δηλαδή;
Γιατί δεν παραδέχεστε ότι είτε με κρίση (που στα παπάρια πολλών από εσάς), είτε χωρίς κρίση:
Η Νέα Δημοκρατία έχει και θα έχει για πάντα, πολιτική βεντέτα με τον Αν. Παπανδρέου, σε επίπεδο ιστορικής μνήμης.
Αυτή είναι η ουσία και όχι οι οικονομοτεχνικές αναλύσεις σας, περί αιτιών της κρίσης κλπ.
Στοχάσου όμως ότι διάδοχος του Κων/νου Καραμανλή δεν υπήρχε. Τι να κάνουμε τώρα, να το αλλάξουμε;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom